X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beates,a do polski to już z maluchem?

oby się wam bezproblemowy egzemplarz trafił :)
    w sumie to planowo na początku ma tylko spać,jeść i kupe robić :D

beates lubi tę wiadomość

Wszyscy w domu :)
  • beates Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

No a potem goście. Wszyscy na diecie, w tym jeden cukrzyk...Tak więc żadnego piwa czy wina....będzie czysta wódka i whisky. Do jedzenia na ciepło będzie lazania z cukinią zapiekana z mozzarellą. A na stół sałatka brokułowa z fetą i ziarnami, sałatka cezar, deska serów, kabanosy, truskawki. Orzechy laskowe, pistacje i migdały, wędzonego węgorza w kawałkach i marynowanego w soli i cukrze łososia. Ciasteczka francuskie z figą lub suszonymi śliwkami. bardziej już dietetycznie nie potrafię...:)[/QUOTE]

Bardzo smacznie brzmi !

Bozia3 lubi tę wiadomość

• beates Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa wrote:
    Beates,a do polski to już z maluchem?

oby się wam bezproblemowy egzemplarz trafił :)
    w sumie to planowo na początku ma tylko spać,jeść i kupe robić :D

Tak , teraz to juź na pewno nie dałabym rady jechać.
    Termin mam za ok. 3 tygodnie.
    Za daleko na taką wyprawę.

Dobrawa lubi tę wiadomość

• bulkaasia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia co za pyszności!!! Aż mi ślina cieknie a nic dziś jeszcze nie jadłam ;) Zapakuj ładnie i do Asi do Londynu kurierem :D hahahahs

Bozia3, Dobrawa, beates lubią tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa wrote:
    wspieram Bozia,oby wasz plan został zrealizowany :)

a powiedz mi jeszcze pamiętasz jak Kajtek był malutki ? ;)
    tzn.chodzi mi o to kiedy zrobił się na prawdę ruchliwy,
    bo nasz egzemplarz nie przepada za brzuszkową pozycją,nie czołga się,nie raczkuje jeszcze,no i ten tego zastanawiam się wspomagać jakoś?,jesli tak to jak..?
    Dodam ze od dwóch dni jest 7 miesięczniakiem :)
    powiem CI szczerze, że w ogóle nie pamiętam, kiedy zaczął raczkować, ale wydaje mi się że jakoś tak właśnie w tym okresie, o którym piszesz...Ale on też z tych leniwych raczej - do dziś chodzi trochę marynarskim chodem - bardziej na palcach i chwieje się na boki (ale kontrolujemy to u rehabilitanta). No i nie chce gadać franca mała...:) Tylko mama, baba, bomba, dach, bibi(to śrubokręty, które uwielbia), deń deń (to drzewa) i dżi (to dźwig). No nic...może się jakoś rozkręci....

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    Bozia co za pyszności!!! Aż mi ślina cieknie a nic dziś jeszcze nie jadłam ;) Zapakuj ładnie i do Asi do Londynu kurierem :D hahahahs
    nie da rady - to właśnie koleżanka z UK przyjeżdża też wygłodniała - to muszę jej dogodzić..:). Za to mi wiezie pakę ciuchów - uwielbiam angielskie ciuchy...a ona lubi moje jedzenie - to się jakoś dogadujemy ;)

bulkaasia, beates lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa wrote:
    ojej ,ojej ,zaproś mnie też :D

I TY WSZYSTKO SAMA TAK?
    Kocham ten twoj jadlospis :)
    z moim facetem - on jeszcze bardziej ode mnie cuduje z jedzeniem, ale robi je bardzo smaczne :)

beates lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beates wrote:
    Tak , teraz to juź na pewno nie dałabym rady jechać.
    Termin mam za ok. 3 tygodnie.
    Za daleko na taką wyprawę.
    kurcze już jesteś na wylocie...planujesz poród ze znieczuleniem, czy idziesz na żywioł?

FZuMp1.png

• bulkaasia Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia ja też uwielbiam angielskie ciuchy tym bardziej, że są bardzo tanie ;)

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    Bozia ja też uwielbiam angielskie ciuchy tym bardziej, że są bardzo tanie ;)
    o to to - nie dość, że ładniejsze, to jeszcze dużo tańsze..:)

bulkaasia lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• kicia 123 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    kicia - na pewno ten krwiak to 5 cm??? może mlm? bo to byłby bardzo duży krwiak i wątpię, czy inny lekarz by go nie zauważył....tak czy siak - dużo leż i odpoczywaj - bo na początku ciąży i przy krwiakach (a miałam w obydwu ciążach) - tylko tyle można zrobić..:)
    Na jego wydruku jest 5cm więc myślę że gdyby był to mój gin który ma certyfikat FMF do robienia badań prenatalnych by to zauważył szczególnie że mi pokazywał po kolei w dużym powiększeniu całą macice i dziecko i mówi że nie ma

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • beates Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    kurcze już jesteś na wylocie...planujesz poród ze znieczuleniem, czy idziesz na żywioł?

Chciałabym znieczulenie, ale zobaczę jak to będzie. Tutaj do szpitala idzie się trochę pózno więc nie wiem czy zdążą podać.

• beates Autorytet

Wysłany: 11 maja 2016, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa a jak było u Ciebie? Miałaś znieczulenie ?

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej hej ,ja tak na szybciutko ,bo musze leciec :)
    chciałam ci pisac Beates :) bierz znieczulenie,ja glupia była i powiedziała ze chce ale jeszcze nie teraz,no i poprosiłam jak bóle mi naprawde dokuczały,no i wtedy godzinę musiałam na anestezjologa czekać,to była najgorsza godzina w moim życiu,chciałam juz ze szpitala uciekać,nie byłam w stanie mysleć,patrzeć,komunikowoć się z innymi

bierz od razu po przyjeżdzie do szpitala,nawet jak nie masz jeszcze bóli,to o to chodzi :)

beates lubi tę wiadomość

• bulkaasia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I co? Po co mi bło wczoraj sie cieszyć? Od rana czerwona krew, brzuch boli jakbym miała okres i do tego biegunka :( Zostałam dziś w domu, bo przez te trzy dni ciężko fizycznie pracowałam i myślę, że to tez się do tego przyczyniło. Także dzis i jutro leżę w łózku, Może pomoże coś.... ehhhh... :(:(:(
    Popłakałam się , lecę te łzy jakoś tak same :(

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    I co? Po co mi bło wczoraj sie cieszyć? Od rana czerwona krew, brzuch boli jakbym miała okres i do tego biegunka :( Zostałam dziś w domu, bo przez te trzy dni ciężko fizycznie pracowałam i myślę, że to tez się do tego przyczyniło. Także dzis i jutro leżę w łózku, Może pomoże coś.... ehhhh... :(:(:(
    Popłakałam się , lecę te łzy jakoś tak same :(
    hej, wczoraj byłaś na becie i jak wynik, wiesz bete trzeba by powtórzyć żeby wiedzieć czy dobrze przyrasta. Nie martw się na zapas... wiem że łatwo się mówi a głowa swoje. Trzymaj się !!

beates lubi tę wiadomość

iv09mg7ynbajyosc.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika, czekam na wynik bety. Ma być w ciagu kilku dni.

Dobrawa, Mika2009 lubią tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia, zaciskam kciuki za maluszka,
    mam nadzieje ze to tylko taki sygnał ostrzegawczy,byś się nieprzepracowywała

oby wszytko było dobrze <3

ja ze starsza corka miałam coś takiego ,krew leciała ze mnie nieprzeciętnie,gorzej niz w okresie i brzuch tez bolał,tak było jednej nocy tylko,później wszytko wróciło do normy ,a z ciążą nic złego się nie stało

obyś mogła jak najszybciej sprawdzić czy jest ok

• Mika2009 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    Mika, czekam na wynik bety. Ma być w ciagu kilku dni.
    Trzymaj się, szkoda ze nie zrobić sobie bety jak w PL.

iv09mg7ynbajyosc.png
  • beates Autorytet

Wysłany: 12 maja 2016, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa wrote:
    hej hej ,ja tak na szybciutko ,bo musze leciec :)
    chciałam ci pisac Beates :) bierz znieczulenie,ja glupia była i powiedziała ze chce ale jeszcze nie teraz,no i poprosiłam jak bóle mi naprawde dokuczały,no i wtedy godzinę musiałam na anestezjologa czekać,to była najgorsza godzina w moim życiu,chciałam juz ze szpitala uciekać,nie byłam w stanie mysleć,patrzeć,komunikowoć się z innymi

bierz od razu po przyjeżdzie do szpitala,nawet jak nie masz jeszcze bóli,to o to chodzi :)

Ja zgłosiłam ze chce znieczulenie . Tylko przeraża mnie trochę ten fakt, że tak późno mam dzwonić do położnej. Więc nie wiem czy zdążą podać

‹‹ 13593 13594 13595 13596 13597 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ