X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 16 maja 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    napisz Bułka jak się czujesz,jak emocje?mam nadzieję że powoli wrócisz na normalne tory

Wszyscy w domu :)
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, na dworzu słonecznie więc humor jakby lepszy. Jest smutno ale widocznie tak miało być. W piątek ginekolog, chce porozmawiać wstępnie jakie badania powinnam zrobić by dowiedzieć się, czemu nie mogę utrzymać ciąży. Liczę, że jeszcze się uda bo przecież do trzech razy sztuka nie??? :)

Bozia3, Dobrawa lubią tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia - spokojnie teraz skup się na badaniach, tak jak lekarz mówi to dowiesz się co się dzieje.
    A ja dziś od 3 dni czuję się fatalnie. Mam 17dc a czuję się jakbym była przed @. Zastanawiam się czy brać dupka bo po nim czułam się okropnie właściwie tak jak teraz (w zeszłym cyklu brałam od 15dc do 28dc, teraz jeszcze nie brałam). Brzuch boli jak na @ do tego krzyże, mdli mnie, boli głowa, piersi mega wrażliwe. W niedziele wstałam o 9 rano a o 11 musiałam się położyć na godzinę. Chyba pójdę jutro do ginekologa bo nie wiem co się dzieje, na ból owulacyjny to to nie wygląda, może jakieś zapalenie a może to endometrioza (naczytałam się ...) Chyba nie dane mi jest się cieszyć kolejnym dzieckiem. Jak tak wszystko analizuję to czuję jakbym walczyła z wiatrakami ciągle coś... czuję że chyba odpuszczę sobie na dobre.

bulkaasia lubi tę wiadomość

iv09mg7ynbajyosc.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A najbardziej boli jak tylko słyszę od koleżanek że w ciąży że rodzi itd. Jak długo można coś takiego wytrzymać ? W zeszłym roku byłam w ciąży równolegle z koleżanką z pracy ona ma córcię a ja kolejnego aniołka potem kolejna ciąża ja i koleżanka w ciąży ja znowu poroniłam a ona będzie niebawem rodzić. Sorka chyba mam coś dziś doła :( Jak bym się tak źle nie czuła to bym wieczorem winko sobie strzeliła, poryczała i powinno mi przejść.
    A Wam dziewczynki życzę miłe dzionka !

iv09mg7ynbajyosc.png
  • kicia 123 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    Niestety poronilam :(:(:(
    nie poddawaj się ja też poroniłam we wrześniu a w lutym byłam w ciąży
    ja rozumiem cie i wiem jak się czujesz ale daj sobie trochę czasu i będzie dobrze
    Porób badania na spokojnie jeżeli nie było zabiegu to od następnego cyklu możesz się starać
    A jak tarczyca bo u mnie wszystko było ok oprócz tarczycy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja 2016, 21:07

bulkaasia, Dobrawa lubią tę wiadomość

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • kicia 123 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika2009 wrote:
    A najbardziej boli jak tylko słyszę od koleżanek że w ciąży że rodzi itd. Jak długo można coś takiego wytrzymać ? W zeszłym roku byłam w ciąży równolegle z koleżanką z pracy ona ma córcię a ja kolejnego aniołka potem kolejna ciąża ja i koleżanka w ciąży ja znowu poroniłam a ona będzie niebawem rodzić. Sorka chyba mam coś dziś doła :( Jak bym się tak źle nie czuła to bym wieczorem winko sobie strzeliła, poryczała i powinno mi przejść.
    A Wam dziewczynki życzę miłe dzionka !
    miałam etap,że nie mogłam patrzeć na kobiety w ciąży nienawidziłam ich choć mi nic nie zrobiły i myślę ze jest trochę normalne bo jak człowieka się stara i mu nie wychodzi albo już czuje ze ma co chciał a potem wszystko zostaje zniszczone to jest zal do wszystkich i o wszystko wiem bo przez to przechodziłam

Bozia3 lubi tę wiadomość

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicia - sama wiesz ... ja pierwszy raz przechodziłam coś takiego 9 lat temu, kiedy "świat się pomylił" i razem z Matim część mnie umarła. Teraz kolejny raz przechodzę to samo. I czasem wściekam się na siebie, że zamiast walczyć nie wiem z czym i kim powinnam się skupić na Mice bo ona tu jest i mnie potrzebuje. Ojj ale mnie doły naszły. Faktycznie nic tylko się upić ;) No nic, jutro znowu wzejdzie słońce.

Asia - jak się czujesz ? Wiem że to takie gadanie ale przynajmniej zabiegu nie było, organizm się sam oczyścił a to ważne. Szybciej będziesz mogła się starać. Ja po usunięciu długo krwawiłam i wszystko mnie mega bolało, a kiedy samoistnie poroniłam jeden dzień tylko źle (fizycznie) się czułam.

iv09mg7ynbajyosc.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 17 maja 2016, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicia - coś dziś egoistyczna jestem, przepraszam nawet nie zapytałam jak Ty się czujesz ?

Bozia - a u Ciebie jak ?

Dobrawa - a jak u Ciebie upływa czas ?

Dobrawa lubi tę wiadomość

iv09mg7ynbajyosc.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wszystkim :)
    Kicia to moje drugi poronienie w tym roku i myślałam, że za pierwszym razem przez antybiotyk. Teraz byłam pewna, że będzie dobrze a tu niestety... Wynik tarczycy prawidłowy, robiłam w marcu. Przy kolejnym okresie mam zrobić FSH, prolaktyna, progesteron, LH.

Mika fizycznie dobrze się czuje, nadal krwawie. Ostatnio krwawilam 6 tygodni z przerwami co 3-4 dni. Oby teraz tak nie było. Psychicznie? Ciężko :(
    Jutro lecimy do Polski i juz nie mogę się doczekać aby mama mnie przytuliła...

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • kicia 123 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika2009 wrote:
    Kicia - coś dziś egoistyczna jestem, przepraszam nawet nie zapytałam jak Ty się czujesz ?
    hej ja fizycznie nie źle plamienia nie ma dziś planuje z synem iść na działkę i posiać ogórki bo robi się ładnie, dopiero zaczynam mieć działkę bo kupiliśmy na przeciwko bloku zeszłej jesieni
    Byłam w pracy w poniedziałek bo do endo miałam i kosmetyki dziewczynom zawieźć
    powiem wam masakra pracuje tam 8 lat i nie spodziewałam się czegoś takiego
    nikt się do mnie nie odzywa jakbym komuś zrobiłam krzywdę idąc na zwolnienie z przyczyn ode mnie nie zależnych, siedziałam tam i nikt się słowem nie odezwał po prostu jakbym byłą powietrzem bardzo to przykre popłakałam się ale nie przy nich tylko w samochodzie
    bez komentarza zostawię tekst mojej szefowej że w ogóle to raczej jej zdaniem z tej ciąży nic nie będzie i w ogóle to bez sensu jestem na zwolnieniu takie to koleżanki tylko dziewczyny z kasy powiedziały żebym nie przychodziła wcale bo tylko się będę denerwować a ludzi nie zmienię
    najlepszy był tekst koleżanki która podczas mojej pracy dwoje dzieci urodziła na co lekarz dał mi zwolnienie jeżeli krwiak nie jest potwierdzony po prostu załamka

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia - jak Ty do Pl lecisz to wybierz się do gina, na pewno jakiegoś dobrego w swojej okolicy masz. Powiedz co się wydarzyło i niech Ci zaproponuje badania. Co możesz zrobić będąc w PL. Pamiętaj że najlepszy czas na zrobienie badań to do 6 tyg po stracie. Poczytaj nie będę Ci sugerować jakie ale ja na własną rękę wszystko prywatnie robiłam. (Hormony, wymazy (chlamydia, ureoplasma, mykoplasma, cytomegalia) Do tego przeciwciała antykardio, antyfosfo, antykoagulant) tego jest masa ale czasem lepiej zrobić. Przy okazji jeśli to były ciąże biochemiczne czyli wczesne samoistne poronienia to warto by się mąż przebadał. Daj znać co wymyśliłaś i co Ci lekarz sugeruje.

Kicia - no to sympatycznie masz ... szkoda gadać. Wiesz, życie cały czas nas uczy, że niestety często zawodzą nas Ci o których myślałyśmy że są przyjaciółmi :(. Wiesz trzeba to olać i dać spokój. Najważniejsza jesteś Ty i dziecko a reszta się nie liczy.
    Ja podczas ciąży z Majką a będąc na zwolnieniu nie miałam takich komentarzy może dlatego że straciłam wcześniej późną ciąże. A 2 ostatnie to się prawie nikomu nie przyznałam (wiedzą 2 koleżanki). Natomiast obecnie jestem na zwolnieniu już 6 miesięcy bo w pracy skręciłam kolano, skończyło się operacją. Ale co się dowiedziałam ciekawego od p. dyr. że mam szczęście, że to specjalnie zrobiłam żeby dostać odszkodowanie, normalnie ręce opadają :( jeździła po mnie równo. Stąd wiem że mi już umowy raczej nie przedłuży (tak od 3 lat mam przedłużaną) więc niebawem będę zmuszona szukać nowej pracy, co za tym idzie muszę zaprzestać starań.

bulkaasia, Dobrawa lubią tę wiadomość

iv09mg7ynbajyosc.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika wizytę u ginka mam w piątek. To nie jest mój lekarz bo lecę do Gdańska na komunie. Powiem mu co i jak i zobaczymy. U swojego będę dopiero 5 lipca bo jadę do pl na wakacje. Lecze się u niego od 20 lat.

Kicia brak słów, naprawdę :( Olej to i ciesz się Malenstwem :)

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie smucić się tak bardzo !! :) U każdej jeszcze szansa jest i trzeba walczyć :)

Ja jutro wyjeżdżam na 4 dni do Lwowa i zostawiam Kajtka pierwszy raz na tak długi czas z dziadkami. Martwię się trochę jak to będzie, ale on och zna - jest u nich na co dzień, więc będzie ok :).

Iwone, Dobrawa, beates lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Iwone Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 02:23

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Bozia podejrzewam że Ty będziesz bardziej tęsknić.Mały nawet nie zauważy że Was nie ma.
    Może tak być. No nic, przekonamy się po powrocie.

Dobrawa, beates lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki :)
    cieszę się ze mogę wreszcie was poczytać :)

widzę że trochę smutków się wylało,i dobrze ważne żeby ulzyło.

Mika,myslę że kazda z nas zna takie załamania nastroju i trudność akceptacji że inni mogą ,a czemu nie ja.

Bułka,bądż dobrej mysli,najwazniejsze ze masz łatwość zachodzenia w ciąże ,a teraz to niech się lekarze głowią i szukają przyczyny poronień.Wierzę że w końcu ci się uda :)
    ucałuj ziemię gdańską odemnie :)

Kicia :) no nie fajnie w pracy,ale wiesz co ,lej na to,niedlugo to i tak będziesz bardziej skoncentowana na maluszku niż koleżankach z pracy i niech na zdrowie ci to wyjdzie :)

Bozia ,jak zwykle zazdraszczam podróży na wschód :) oby Kajtek się odnalazł z dziadkami :)

Iwone ,miło cię tu widzieć :)

Beates,jak tam sytuacja się rozwija? informuj nas proszę c tam na froncie słychać :)

bulkaasia, Iwone, beates lubią tę wiadomość

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie trochę tloczno się zrobiło,znaczy malo czasu na przyjemnosci ;P

w dalszym ciągu przygody z dentystą,wczoraj i dzisiaj,no nie jest najlepiej z moimi zębami,ale co pocieszające następna wizyta w październiku,ach ,no i pomiędzy jeszcze higienistka tzn czyszczenie zębów czeka i ocena stanu dziąseł .

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieńdobry :)

poczytajcie sobie dziewczyny
    70letnie matki

http://www.edziecko.pl/rodzice/56,79353,11791250,Rodzily_majac_70_lat___poznaj_najstarsze_matki_swiata.html#TRNajCzytSST

• Iwone Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 02:22

• Iwone Autorytet

Wysłany: 19 maja 2016, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2017, 02:22

‹‹ 13595 13596 13597 13598 13599 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ