35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Bozia - na pewno Kajtek da sobie radę
A Wy odpoczywajcie.
Dobrawa - a cóż Ci tak ząbki poszły ?
Iwone -hej, bo chyba nie miałyśmy okazji
Kicia - uspokoiłaś się troszkę ? Jak tam maluch w brzuszku ?
Asia - czekam na wieści po wizycie u lekarza.
W środę byłam u ginekologa poszłam do państwowego (polecała mi koleżanka) i słuchajcie młoda kobitka ale konkretna. To drugi lekarz, który skłania się do leczenia lekami przeciwzakrzepowymi. Więc liczę na to że jeśli tak jest to przepisze mi leki na refundację kiedy się już uda. Na razie kazała brać duphaston 1 raz dziennie i acard i wyłączyć głowę. No póki co jestem mile zaskoczona. A te bóle co miałam to prawdopodobnie owulacja bo nic innego tam nie widzi a i nie sądzi że to zapalenie (zresztą bóle już minęły).Dobrawa, Iwone, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
CZEŚĆ
kupiłam se polski ser salami i keczup Włocławek i se jem polska kanapkę i ciesze się jak dziecko
IWONE,całe szczeście ty już masz dwóch chłopakówno i full house plus pszczoły
wiem wiem,jak dzieciaki duże są to się tęskni za czasem kidy były malutkie.
ja już czuję się spełniona jako mama,dzięki mojemu bobasowi
Mika mi zeby poszły bo w ciąży nie zdążyłam wszystkiego doleczyć,musiałam zrezygnować z wizyt bo urodziłam wcześniej,a potem nie było jak się wyrwać przez pół roku
no i teraz płacę cenę,ja generalnie zęby słabe bardzo mam,plus dziąsła w złym stanie
teraz młody ma 7 miesięcy a ja wziełam się wreszcie za zęby.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2016, 00:58
Iwone lubi tę wiadomość
Wszyscy w domu -
Iwone ja też proponuje kolor biały do salonu, wszystko pasuje
Dobrawa ojj pamiętam jak byłam bardzo daleko od Polski i znalazłam Polski sklep i kapustę kiszoną ale była uczta !!!
Dobrawa - jaki chlebek pieczesz ?
A ja odpoczywam po wczorajszym intensywnym i pełnym emocji dniu. Wczoraj z Miką i znajomą i jej córkami pojechałam na Błonia Krakowskie, na rolki, potem Park Jordana, tłum ludzi i tam nasze dziewczynki nam zniknęły. No przeżyłyśmy dramat przez jakieś 20 min. Na szczęście się odnalazły ale nerwa miałyśmy. Podobno krzyknęły że lecą na plac zabaw...Tylko żadna z nas tego nie słyszała.
Iwone, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
hej
ja dziś na działce wysiałam jeszcze to co znalazłam w domu czyli majeranek, bazylię i sałatę, na bazylię nie liczę ale wysiałam zobaczymy
jutro przyjedzie pan który ma zorać resztę działki bo na części mam altanę dużą i naprawdę ładną mąż zbudował i reszta to ugór oprócz kawałka gdzie skopałam i bawię się w ogród to reszta dopiero do zrobienia pogoniłam moich nastolatków całkowicie niezadowolonych ale wyjścia nie mieli i pomagali -
Hej
Wróciłam z wojaży i czuje niedosyt. Było super, spotkanie w gronie rodzinnym, spacery nad Bałtykiem - kocham to!!!
Wizyta u ginekologa porażka totalna. Jakiś gbur, nieczuly i ham. Weszłam a on do mnie co ha chciałam? A co mogę chcieć? Zbadał mnie z wielką łaska, powiedział że mam wszystko tam ok, oczyscilo się po poronieniu. A ja pytam co może być przyczyną, odpowiedź jego : ile jesteście razem? Ja: 8 lat. On: Ooo, to trzeba antybiotyk na clamydie bo to jest przyczyną poronien, bo po takim czasie mąż na pewno już ma skoki w bok. Ja szok! Myślałam, że to żart a on ze nie i Recepta na antybiotyk. Wyszłam stamtąd zła, rozczarowana i przede wszystkim zszokowana. Mąż chciał mu gębę obić. To była moja najgorsza wizyta w życiuDobrawa lubi tę wiadomość
-
Iwonka - ja mam salon z kuchnią połączony to około 40 metrów i wszystko w bieli nawet biały kominek tylko ściana tv jest obecnie zielona (była już czekoladowa, kremowa i jak mi się zmieni to ją przemaluję albo rzucę tapetę). Meble mam w wenge i wszystkim się podoba. Resztę domu też mam w bieli schody i pokoje. Myślałam, że po latach mi się znudzi ale w zeszłym roku były odświeżanie ścian i też na biało. No ale jeśli chcesz kolorek to rzucaj
Zawsze można przemalować.
Asia - dobrze że wypoczęłaś a co do lekarza to faktycznie porażka !!! Szkoda gadać. A zrobiłaś jakieś badania na własną rękę bo potem wyniki nie są już tak miarodajne.Może toxo zrobić, cytomegalie i wymazy (ureoplasma, myko, chlamydia).
Dobrawa, bulkaasia lubią tę wiadomość
-
bulkaasia wrote:Hej
Wróciłam z wojaży i czuje niedosyt. Było super, spotkanie w gronie rodzinnym, spacery nad Bałtykiem - kocham to!!!
Wizyta u ginekologa porażka totalna. Jakiś gbur, nieczuly i ham. Weszłam a on do mnie co ha chciałam? A co mogę chcieć? Zbadał mnie z wielką łaska, powiedział że mam wszystko tam ok, oczyscilo się po poronieniu. A ja pytam co może być przyczyną, odpowiedź jego : ile jesteście razem? Ja: 8 lat. On: Ooo, to trzeba antybiotyk na clamydie bo to jest przyczyną poronien, bo po takim czasie mąż na pewno już ma skoki w bok. Ja szok! Myślałam, że to żart a on ze nie i Recepta na antybiotyk. Wyszłam stamtąd zła, rozczarowana i przede wszystkim zszokowana. Mąż chciał mu gębę obić. To była moja najgorsza wizyta w życiu
szkoda, że nie trafiłaś na dobrego i prawdziwego lekarza - bo byłaś w PL to była taka szansa, no bo w UK to już w ogóle kicha.... -
a ja wróciłam z wojaży.... obecny kurs hrywni pozwolił mi na szaleństwa w najdroższych knajpach w nieście i zakupy kawiorowo-alkoholowe na zapas...
Wódka 8 zł, a kawior 12
- żyć nie umierać..
Kajtek jak nas zobaczył, to uciekł pod łóżko do babci, a potem wylazł i schował się u taty - mnie olał na dobre kilkanaście sekund..Wygląda na to, że się trochę obraził...ale już potem wszystko szybko wróciło do normy..
Taki reset kilkudniowy bez dzieci, raz na jakiś czas - to rewelacja....tym bardziej, że wiem, że zostawiam go w dobrych rękach...
Na jesień chyba uderzymy do Wilna..Dobrawa, beates lubią tę wiadomość
-
Bozia - fajnie i tak trzeba !! Znaleźć trochę czasu dla siebie a nie tylko dom dzieci bo rutyna zabija
Ładnie tania ta wódka a kawior hoho. Chyba przejadę się do Ciebie na degustację bo daleko nie mam
Widzisz, Kajtuś był dzielny i dał rade !
Mnie się marzy Praga i Wiedeń przejeżdżałam ale nie byłam. Może kiedyś się nam uda.Dobrawa, Bozia3 lubią tę wiadomość
-
Iwone wrote:Biały najprościej,ale ja mam dość duży metraż 7,5 x 5. Zainstalowałam sobie aplikację z duluxa na której można sprawdzić jak będą wyglądały ściany w wybranym kolorze.Nie podoba mi się żaden kolor
Heretyyczka lubi tę wiadomość
Wszyscy w domu