X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika też mam taką nadzieję i zaraz za mną posypia się kolejne pozytywne testy :) Trzymam kciuki za Wszystkie Staraczki!!!

Mam pytanko: 19/05 lecimy do Polski na komunie i to będzie 6 tc. Martwię się, bo czy można latać w pierwszym trymestrze? Tyle się naczytalam,ze głowa mi pęka, ehhhh :(

krycha.stara lubi tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    Mika też mam taką nadzieję i zaraz za mną posypia się kolejne pozytywne testy :) Trzymam kciuki za Wszystkie Staraczki!!!

Mam pytanko: 19/05 lecimy do Polski na komunie i to będzie 6 tc. Martwię się, bo czy można latać w pierwszym trymestrze? Tyle się naczytalam,ze głowa mi pęka, ehhhh :(
    Skonsultuj może to z lekarzem - choć znając ich podejście w UK - to wszystko można na początku ciąży...Gdybym się bardzo dobrze czuła, to pewnie bym poleciała, ale to jest osobista decyzja każdej kobiety. Można leżeć plackiem 3 miesiące i nie utrzymać ciąży, a można nie wiedzieć o niej długo i żyć normalnie i ciąża się rozwinie - więc nie na wszystko jest wpływ...

bulkaasia, krycha.stara lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Mika2009 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulkaasia - w pierwszym trymestrze można latać. No chyba że bierzesz leki przeciwzakrzepowe to lepiej to skonsultować. A co do GB czy IRE to faktycznie w ciąży można wszystko. Ja będąc w ciąży 2- zagrożonej na lekach przeciwzakrzepowych w 36tc przebywając w PL (pracowałam wówczas w IRE) dostałam info że mam wracać do pracy :) Ba wysłali mnie na komisje w ZUSIe (gdzie orzecznik wprost napisał że nie mogę latać) oni się uprali, że mam wracać do roboty. Także tam wszystko jest możliwe (albo miałam pacha co do urzędników).

Bozia3, bulkaasia, krycha.stara lubią tę wiadomość

iv09mg7ynbajyosc.png
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:

ach tam,jak trzeba to można :)
    bbyly tu dziewczyny co tez dużo latały i w 1 trymestrze i wszystko ok ;)

bulkaasia, krycha.stara lubią tę wiadomość

Wszyscy w domu :)
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika2009 wrote:
    Bulkaasia - w pierwszym trymestrze można latać. No chyba że bierzesz leki przeciwzakrzepowe to lepiej to skonsultować. A co do GB czy IRE to faktycznie w ciąży można wszystko. Ja będąc w ciąży 2- zagrożonej na lekach przeciwzakrzepowych w 36tc przebywając w PL (pracowałam wówczas w IRE) dostałam info że mam wracać do pracy :) Ba wysłali mnie na komisje w ZUSIe (gdzie orzecznik wprost napisał że nie mogę latać) oni się uprali, że mam wracać do roboty. Także tam wszystko jest możliwe (albo miałam pacha co do urzędników).
    dobre sobie ,i co poleciałaś?

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bułka :) ladna kreseczka,wprawdzie delikatna ale przecież wcześnie testowałaś

bulkaasia lubi tę wiadomość

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja ciągle jeszcze nie wrócilam do równowagi hormonalnej po porodzie
    czekam na okres i sie nie mogę doczekać

• bulkaasia Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika dla lekarzy w uk to do 12 tc to nie jest ciąża więc moge lecieć :) Leków zadnych nie biore i czuje sie dobrze :)

Dobrawa lubi tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 4 maja 2016, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa - no nie poleciałam nie narażałabym siebie i dziecko, poza tym żadne linie lotnicze by mnie nie przyjęły na pokład. Stąd o macierzyński sądziłam się 1,5 roku. Różne głupoty tam słyszałam i widziałam, trochę czasu tam mieszkałam.
    Bulkaasia - myślę że spokojnie możesz lecieć. A to fakt do 12tc to nie ciąża ;) zamiast ginekologa wizyty u GP ;). No niestety taki system. Dla Angielek czy Irlandek to norma dla Polek nie koniecznie.

iv09mg7ynbajyosc.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w ten piękny dzionek :)
    Temp. 16 stopni a to dopiero po 8, cudnie...
    Ja pamiętam, że jak byłam w ciąży z synem już w UK bo pierwsza ciąża w pl to dla mnie wszystko było szokiem. Brak usg w 6 tc, prowadzi położna nie ginekolog, brak co miesiąc badania krwi i tylko 2-3 usg. Byłam przerażona ale taki tutaj system niestety, ehhhh :(
    Co do lotu to czuję się dobrze, mam rano tylko lekkie mdłości, podbrzusze już nie boli a wieczorem jestem tylko senna. Więc raczej polecę ;) Na innym forum doradzają mi lotu.

Kawki mi się chce ale takiej mrozonej z bitą śmietana i karmel ową polewą :D :D :D

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZIEŃ DOBRY!
    DZIEŃ PIEKNY,jedziemy w odwiedziny do babci :)
    wlaśnie przesadzilam dwa krzaczki porzeczki,czarne i białe
    (wszystko na balkonie mi rośnie :D )

hej Bulka :)
    będzie dobrze,u mnie też podobnie się ciążę prowadzi,nie ma bety,pierwsze echo i prawdziwe potwierdzenie ciąży to 10 tydzień :)
    ale co tam,da się przywyknąć :)

zrób sobie suwaczek,byśmy mogły widzieć w którym tygodniu jesteś :)

bulkaasia lubi tę wiadomość

• bulkaasia Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa gdzie mieszkasz jeśli mogę spytać?
    Suwaczek chciałam wstawić ale jeszcze trochę się boję. Lecę do Polski i tam mam wizytę u ginka, jeśli wszystko będzie dobrze to i Suwaczek będzie :D :)

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 5 maja 2016, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, jak tam po dzisiejszym dniu. Ja padam, niby nic nie robiłam ale chyba pogoda robi swoje (u mnie przeszła burza z gradem)
    Bulkaasia - jak będziesz gotowa to dawaj suwak !
    Bozia - kiedy testujesz ?
    Dobrawa - no to się narobiłaś z roślinkami :) Ja w sobotę będę sadzić choinkę i może z córcią posadzimy zioła (pietruszkę, bazylie i co tam jeszcze mam) bo leżą i czekają.

Dobrawa, bulkaasia lubią tę wiadomość

iv09mg7ynbajyosc.png
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczynki :)
    u nas świetnie,słonko wczoraj grzało i dziś rownież grzeje
    aczkolwiek zimny wiatr też nas nie opuszcza
    Wczorajszą wizytę zaliczam do udanych,zawsze to pobyt w innym mieście,no i babcia ktorej dawno nie widzieliśmy
    byliśmy w takim ogromnym parku,ludzi co nie mara...
    było tam też taki mały folwark zwierzęcy ;) świnki,krowa,kozy i pewnie coś jeszcze ale nie widzieliśmy.Cora na takie atrakcje za duża a młody smacznie spał,byly też lody i przyjemny spacerek.
    Bułka :) królestwo niderlandów ;)

Mika,przesadziłam je skoro świt dobrze że już są w dużych donicach,dzisiaj czas na ogórki,mamy osobiśćie rozsiane rozsady,dziś trzeba je do większych donic wstawić

mamy też sałaty,rzymska,czerwona,karbowana,rukola,rzodkiewki i sporo innych ziół
    narazie wszystko ładnie rośnie :)
    już pijemy smoothie z własną zieleniną :D

miłego dnia dziewczyny :)

bulkaasia, Mika2009, Farida, beates lubią tę wiadomość

• bulkaasia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Poranne mdłości (bez wymiotów) ale nie narzekam ;);)
    U nas kolejny dzień cudna pogoda, słońce i ponad 20 stopni co w Anglii jest niezbyt częste :)

Fajnie, że możecie sobie tak sadzic w ogrodzie. Ja to nie mam ręki ani do kwiatów ani do reszty roślinności ;) Wszystko zaraz zdycha ;)

Jakie plany na weekend???

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bułka,w jakim ogrodzie?? ja mam jeno balkon :)
    my jutro znów do babci jedziemy,tzn drugiej babci :)

tak szybko masz mdłośći?niemożliwe,dopiero testowałaś :)

• bulkaasia Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe, balkon to taka namiastka ogrodu ;)

No mdli mnie kurcze i ślinotok się włączył ;);) To 5 tydzień, więc czas na nie ;)

Farida, Dobrawa lubią tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2016, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    melduje ze ogórki przesadzone,
    jutro rano wyjazd :)

beates lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic nie sadzę - oprócz bratków na balkonie...:) mam średnią żyłkę do sadzenia, ja mogę kawkę na taras zaparzyć i rozkoszować się widokami :).

Byłam dziś u ginki - do wakacji się staram, potem temat odpuszczam, a więc na końcówkę tych starań postanowiła zrobić mocniejsze uderzenie. Kolejne dwa cykle znów clo - ale dawka podwójna- tak jeszcze nie miałam. A potem hsg. Bo zaszłam z Kajtkiem po laparo, w kolejnym cyklu. Wprawdzie wszystko było drożne, ale może jednak coś lekko zarasta i być może to hsg znów by pomogło. Zastanawiam się co robić i czy jest hsg na NFZ - bo u nich kosztuje to 800 stów - jakąś pianką...No nic pomyślimy...

Aha - bardzo pochwaliła wyniki nasienia :) O wiele lepsze, niż 3 lata temu...:)

FZuMp1.png

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka :)

Bozia ,kosztowne to wszystko a staracie się jeszcze tylko 2 czy 3 cykle

skoro już inwestować to może starać się dłużej niż do wakacji ?

sporo kasy pochłaniają te nasze zachcianki ;) :D

To jednak te końskie witaminy na coś się zdały :D

‹‹ 13591 13592 13593 13594 13595 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ