X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słuchajcie biorę od początku cyklu castagnus i olej z wiesiołka. W przypadku wiesiołka to już widzę różnicę ... znowu mam śluz. Chyba faktycznie na mnie duphaston źle działa, nie dość że śluzu miałam zero to jeszcze okres mi się skrócił. Także mam nadzieję że te zioło-leki mi pomogą.

iv09mg7ynbajyosc.png
  • kicia 123 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2016, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak duphaston działa ale ja nie miałam śluzu przez wypalanke no gin spierniczyl a wiesiolek rzeczywiście działa i mi też pomagał

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2016, 22:33

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na mnie też wiesiołek działa - mam wtedy o wiele więcej śluzu. Natomiast dupek był bez wpływu na mnie, podobnie clo - niektóe się skarżą na jakieś nudności czy inne ...a ja teraz miałam podwojoną dawkę i nic kompletnie, żadnych zmian...

FZuMp1.png

• beates Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za rady dziewczyny ! MAM nadzieje ze jakoś to ogarnę

Dobrawa, kicia 123 lubią tę wiadomość

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczynki :)
    Dlugo mnie nie bylo,bo goscie i w ogole..jeszcze jutro zalatany dzien a potem troche spokojniej.
    Beates!
    Gratuluje kubusia!masz babke do pomocy?pomaga czy raczej zabiera energie?ja mialam taka co rozmawiac chciala,rady dawala a ja bym najchetniej spala.mam nadzieje ze kubua ttlko je i spi a ty razem z nim.
    Pochwal sie,fotke wrzuc :)
    Kicia,
    dobrze ze u ciebie dobrze,kiedy poznasz plec?
    Bulka
    Fajnie ze mialas fajny czas i dobrze cie tu widZiec z powrotem .
    Mika,
    Fajnie ze jestes z nami, powodzenia w znalezieniu pracy,ponowny wyjazd z polski nie wchodzi w rachube?
    Ams.fajne miasto ale zdecydowanie zbtt tloczne,po 15 min masz dosyc.wyciaga energie jak pobyt w centrum handlowym

bulkaasia, beates lubią tę wiadomość

Wszyscy w domu :)
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krycha,wstydzilabys sie glupoty gadac,taka mloda a juz jej sie odechciewa,skandal!
    Tu sie do skutku walczy i tyle :)

krycha.stara lubi tę wiadomość

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 1 czerwca 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A nasz junior dostal piekne ubranka z anglii na lato:)
    No maruda sie z niego zrobil
    ...a juz tak pieknie sam sie bawil

• bulkaasia Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, co za okropna pogoda u mnie, jesień dosłownie brrrr...:(
    Wczoraj dostałam maila od pani ginekolog z listą badań, które powinnam zrobić :
    -CMV
    -Toksoplazmoza Igg Igm
    -Przeciwciala antykardiolipinowe
    -Chlamidia- posiew z szyjki trachomatis badz Igg, Igm#
    -TSH
    W przyszłym tygodniu pójdę do przychodni po skierowanie, ciekawe czy mi dadzą.

Miłego poranka :D

Dobrawa lubi tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beates - Kochana jasne że ogarniesz, początki wszystkiego są trudne potem już jakos idzie ! Powodzenia
    Asia - koniecznie zrób badanka. PS masz zamiar robić je w Polsce ? Pamiętam jak w IRE miałam zrobić badanie wymazu z szyjki - uśmiałam się jak głupia jak mi powiedzieli że mam sobie sama pobrać materiał i zawieźć do szpitala. No czase mnie rozwalali na łopatki ;)Koniec końców poszłam do Polskiej przychodni tam mi pobrali i z tym pojechałam do szpitala :)
    Dobrawa - nigdy nie mów nigdy - to moja dewiza. w życiu różnie bywa ... temat wyjazdu był już poruszany, na razie wstrzymujemy się. Chciałabym już osiąść na tzw. dupie ;)
    Bozia - toś Ty twarda babka ;) na mnie dupek też wcześniej nie działał (brałam go z 8 lat temu) a teraz starość i wszystko mi się sypie hehe

beates, Dobrawa lubią tę wiadomość

iv09mg7ynbajyosc.png
  • Mika2009 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    P.S. w Kraku też jesionka :(

iv09mg7ynbajyosc.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika2009 wrote:
    Bozia - toś Ty twarda babka ;) na mnie dupek też wcześniej nie działał (brałam go z 8 lat temu) a teraz starość i wszystko mi się sypie hehe
    Mnie w sumie też się już dużo sypie....ehh mieć ten rozum i doświadczenie, a ciało 20-letnie :)....

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika2009 wrote:
    P.S. w Kraku też jesionka :(
    jak biegłam w środę na szczepienie na meningo z młodym - to umoczona dotarłam do kolan....dżinsy cięższe o 5 kg i buty też...:) masakra....

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beates wrote:
    Dzięki za rady dziewczyny ! MAM nadzieje ze jakoś to ogarnę
    Ogarniesz - tylko cierpliwości trzeba..i nie odpuszczaj, bo za chwilę wszystkiego się nauczysz, a karmienie piersią to wielka wygoda przez miesiące...i samo zdrowie...

beates, Dobrawa lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• beates Autorytet

Wysłany: 2 czerwca 2016, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa wrote:
    Hej dziewczynki :)
    Dlugo mnie nie bylo,bo goscie i w ogole..jeszcze jutro zalatany dzien a potem troche spokojniej.
    Beates!
    Gratuluje kubusia!masz babke do pomocy?pomaga czy raczej zabiera energie?ja mialam taka co rozmawiac chciala,rady dawala a ja bym najchetniej spala.mam nadzieje ze kubua ttlko je i spi a ty razem z nim.
    Pochwal sie,fotke wrzuc :)

Tak, przychodzi babka. Teraz juz druga. Niby pomocne, ale strasznie mnie to denerwuje bo kazda mówi co innego i juz sama nie wiem kogo słuchac. Naprawde . Ostatnie 2 dni przebeczłam. Ja chetniemprzyjmę dobre rady , ale jak słysze 2 sprzevzne informacje to wymiękkam. No i oczywiście kazda z nich chce zebym postępowała według jej wskazówek. Poza tym ja chciałabym zeby mały załapał swój rytm. A one mi go rozlegulowuja (? jest takie słowo ? ) .

• bulkaasia Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika będę chciała zrobić tutaj a jak nie dadzą skierowania to w pl :)

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    Only testing.

Dziala link?
    ale jaki link?

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    No ten pod suwakiem moim
    nie działa - jest tylko w formie zapisu czcionkowego

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    A teraz lepiej?
    Tak, teraz ok

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 3 czerwca 2016, 23:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie to miłe przejść się do miasta, na Brackiej w knajpie spędzić kilka godzin na pogawedce z Bursztą i jeszcze mieć Caffe na linii...Bardzo udany wieczór...

krycha.stara, gosia7122, beates, Dobrawa lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• gosia7122 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Jakie to miłe przejść się do miasta, na Brackiej w knajpie spędzić kilka godzin na pogawedce z Bursztą i jeszcze mieć Caffe na linii...Bardzo udany wieczór...
    a co tam u Bursztyna słychać ,pamięta nas jeszcze?

201408184765.png
‹‹ 13600 13601 13602 13603 13604 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ