X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    a co tam u Bursztyna słychać ,pamięta nas jeszcze?
    Pamięta... I wspomina z rozżewnieniem stare dobre czasy :). U niej ok - kuchnia pięknie urządzona, teraz mąż wykańcza łazienkę, a ona zwiała do Polski, żeby nie zwariować... Starania... na stopie luźnej mówiąc kolokwialnie...

krycha.stara, gosia7122, Dobrawa lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, a co u Ciebie? Jak starsza córka?

gosia7122 lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• beates Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia jaki duzy juź Twój Kajtek i jaki samodzielny :)

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 4 czerwca 2016, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beates wrote:
    Bozia jaki duzy juź Twój Kajtek i jaki samodzielny :)
    Doczekasz się i Ty :). Czas tak szybko leci, a co do samodzielności, to faktycznie wszystko chce robić sam - sam jeść, sam po schodach, sam się myć.. Mnie to cieszy, bo ja tak lubię... A jak Twoje karmienie? Dajesz radę?

beates lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• gosia7122 Autorytet

Wysłany: 5 czerwca 2016, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Gosia, a co u Ciebie? Jak starsza córka?

starsza dobrze co 6 miesięcy mamy kontrole,teraz w lipcu, zawsze mam drżenia serca na te badania z tarczycą też nic nie wyszło do kontroli za rok.

beates, Dobrawa lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    starsza dobrze co 6 miesięcy mamy kontrole,teraz w lipcu, zawsze mam drżenia serca na te badania z tarczycą też nic nie wyszło do kontroli za rok.
    no to super!!

beates lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• beates Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Doczekasz się i Ty :). Czas tak szybko leci, a co do samodzielności, to faktycznie wszystko chce robić sam - sam jeść, sam po schodach, sam się myć.. Mnie to cieszy, bo ja tak lubię... A jak Twoje karmienie? Dajesz radę?

Karmie , karmie. Trochę odciągam. Na poczatku , gfy maly spadał z wagi kazali go dokarmiac troche. Teraz juz odstawiam mleko z proszku.
    Przez to odciąganie i butelkę , Kubie czasem trudno zassać cyca i strasznie się złości.

Bozia3, Dobrawa lubią tę wiadomość

• Mika2009 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beates - no z butelki łatwiej sie ciągnie, jak Kube przezwyczaisz to cyca nie będzie chciał. Także próbój na samej pieri a zobaczysz jaka to wygoda. Na wyjście z dzieckeim nie będziesz nic potrzebować żadnych butelek, wody ... ja długo karmiłam i to był mega komfort. Wakacje, wyjazd, wyjście do parku.. ideał. Gorzej jak Ty będziesz chciała odsapnąć bo wówczas Twojej piersi nikt nie zastąpi ;). Moja Mika butelki nigdy nie chwyciła, smoczka też.

beates, Dobrawa lubią tę wiadomość

iv09mg7ynbajyosc.png
  • beates Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mika2009 wrote:
    Beates - no z butelki łatwiej sie ciągnie, jak Kube przezwyczaisz to cyca nie będzie chciał. Także próbój na samej pieri a zobaczysz jaka to wygoda. Na wyjście z dzieckeim nie będziesz nic potrzebować żadnych butelek, wody ... ja długo karmiłam i to był mega komfort. Wakacje, wyjazd, wyjście do parku.. ideał. Gorzej jak Ty będziesz chciała odsapnąć bo wówczas Twojej piersi nikt nie zastąpi ;). Moja Mika butelki nigdy nie chwyciła, smoczka też.

Wlaśnie tego trochę sie obawiam, ze cycka odrzuci. Choć łatwiej mi odciągnać w wolnej chwili i potem mu dac. Chwila i gotowe. A tak to czekam az się obudzi i potem siedze z cycem na wierzchu , on podjada i zasypia . Nawet nie wiem ile tego je.
    A tak przy okazji budziłyscie dzieci na karmienie co 3 godziny ? Czy karmiłyście jak dzieciak był głodny?

Dobrawa lubi tę wiadomość

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beates,bidula ty się tym odciąganiem i mieszaniem sztucznego i cyca zamęczysz
    odstawiaj butle,bo ona ci tu extra roboty dodadaje
    ja tam bralam malego na noc do łózka i karmiłam na miejscu,dzieki temu nie wybudzalam sie tak strasznie i mialam normalniejsze noce
    byly tez noce ze maly byl w lozeczku ,ale to katorga dla mnie,odkladam i sie budził,chodzilam jak zombie.
    nie budz go,daj sobie odpoczac :)

beates lubi tę wiadomość

Wszyscy w domu :)
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BOZIA,fajny wiedczorek z burszta mialas :) ja nie zdążyłam się z nią zaprzyjaznic ,jak ja doszlam na forum ,ona bywala tu w kratkę,a w końcu obie trawozerne jesteśmy ;)

no własnie caffe,co tam slychac?

pamietacie jak mówiłam wam o moich wyjazdach do dentysty?
    dostałam rachunek....
    ubezpieczalnia juz nie zapłaci bo przekroczyłam limity

tragedia jakas

krycha.stara lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beates - ja nie karmiłam butelką prawie wcale - czasami tylko, jak chciałam wyjść gdzieś, to odciągałam i zostawiałam mu. Nigdy nie mierzyłam ile ze mnie ściąga, ani nie karmiłam na godziny. Przystawiałam go jak się budził i zwykle coś tam zjadał...jak spał - nigdy go nie wybudzałam. Upomni się na pewno, jak będzie głodny :) Dziś z niego kawał chłopa jak na swój wiek :)

Dobrawa, beates lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa wrote:
    BOZIA,fajny wiedczorek z burszta mialas :) ja nie zdążyłam się z nią zaprzyjaznic ,jak ja doszlam na forum ,ona bywala tu w kratkę,a w końcu obie trawozerne jesteśmy ;)

no własnie caffe,co tam slychac?

pamietacie jak mówiłam wam o moich wyjazdach do dentysty?
    dostałam rachunek....
    ubezpieczalnia juz nie zapłaci bo przekroczyłam limity

tragedia jakas
    no to w PL większość płaci za dentystę - ubezpieczenia nie obejmują takich luksusów..:)

FZuMp1.png

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beates,ale malutek na fotce :)
    juz tydzien minął,to juz bez extra pomocy jestes,czujesz sie juz pewniej? macie jakis rytm?spisz cokolwiek ?

beates lubi tę wiadomość

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj limit na ktory sie ubezpieczam to 400e na rok,ale juz go wyczerpalam
    teraz musze z wlasnej kieszeni zaplacic słownie szescset euro :(

• Dobrawa Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    plus podatek gminny do zaplaty ponad czterysta,co za dzien !

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie beates :) sliczny jest Kubuś i fotka super :)

beates lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa wrote:
    moj limit na ktory sie ubezpieczam to 400e na rok,ale juz go wyczerpalam
    teraz musze z wlasnej kieszeni zaplacic słownie szescset euro :(
    no to dosyć drogo macie :) przyjedź do PL leczyć zęby :)

FZuMp1.png

• beates Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa wrote:
    Beates,bidula ty się tym odciąganiem i mieszaniem sztucznego i cyca zamęczysz
    odstawiaj butle,bo ona ci tu extra roboty dodadaje
    ja tam bralam malego na noc do łózka i karmiłam na miejscu,dzieki temu nie wybudzalam sie tak strasznie i mialam normalniejsze noce
    byly tez noce ze maly byl w lozeczku ,ale to katorga dla mnie,odkladam i sie budził,chodzilam jak zombie.
    nie budz go,daj sobie odpoczac :)

Kurcze to ja jakaś dziwna jestem. Na tą chwilę wygrywa dla mnie mleko odciagane. Zje i spi ok.3,5 godziny. Teraz karmiłam go prawie 2,5 godziny ( z małymi przerwami ) i jeszcze się kręci.

• beates Autorytet

Wysłany: 6 czerwca 2016, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrawa wrote:
    Beates,ale malutek na fotce :)
    juz tydzien minął,to juz bez extra pomocy jestes,czujesz sie juz pewniej? macie jakis rytm?spisz cokolwiek ?

Tak, w niedziele polozna była po raz ostatni. Wiadomo, ze mam mnóstwo wątpliwości.
    Czy dobrze robie, czy dobrze ubieram, czy mu nie za zimno czy nie za gorąco. Ale te połozne tez mi trochę namieszały, bo kazda mówiła coś innego.
    Na tą chwilę bardzo by chciala zeby z tum jedzeniem sie unormowało

Dobrawa lubi tę wiadomość

‹‹ 13601 13602 13603 13604 13605 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ