Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiedziałam np., że po cesarskim cięciu kolejne porody kończą się też cesarkami. Wiele kobiet ma z tego powodu duży dyskomfort. Powstało miejsce pod Krakowem, gdzie w pionierski sposób przygotowuje się takie kobiety do kolejnych porodów w sposób naturalny. Skoro jest takie miejsce i tłum chętnych - znaczy jest coś na rzeczy i kobiety chcą tak rodzić (nie wszystkie rzecz jasna).
    http://www.miejscedebina.pl/debina.html

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Cześć. Czytałam kilkanaście pierwszych stron i kilka ostatnich iii... już sama nie wiem czy to forum dla "starających się", czy już tylko źródło wymiany doświadczeń dla kobiet po 35, którym szczęśliwie udało się zajść w ciążę?
    Z tą pierwszą grupą się identyfikuję a dla tej drugiej(szczęśliwszej ;)) moje utyskiwania będą zapewne niczym wrzód na d.pie : )
    Potrzebuję chyba wsparcia, bo nie udało mi się dotąd zajść w drugą ciążę, tylko jakoś niezręcznie się czuję z moimi problemami wśród szczęśliwych ciężarówek ;/
    Oczywiście bardzo ale to bardzo, z całego serca gratuluję, że Wam się udało ale zapytam wprost, czy są tu jeszcze kobietki - seksi 35 wzwyż ;), które starają się o dzidziola?
    noo to opuściłaś najciekawsze - środek...;). Są tu różne kobiety, na pewno jeśli Ci będzie odpowiadać- znajdziesz dal siebie miejsce...

FZuMp1.png

• Simba Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Cześć. Czytałam kilkanaście pierwszych stron i kilka ostatnich iii... już sama nie wiem czy to forum dla "starających się", czy już tylko źródło wymiany doświadczeń dla kobiet po 35, którym szczęśliwie udało się zajść w ciążę?
    Z tą pierwszą grupą się identyfikuję a dla tej drugiej(szczęśliwszej ;)) moje utyskiwania będą zapewne niczym wrzód na d.pie : )
    Potrzebuję chyba wsparcia, bo nie udało mi się dotąd zajść w drugą ciążę, tylko jakoś niezręcznie się czuję z moimi problemami wśród szczęśliwych ciężarówek ;/
    Oczywiście bardzo ale to bardzo, z całego serca gratuluję, że Wam się udało ale zapytam wprost, czy są tu jeszcze kobietki - seksi 35 wzwyż ;), które starają się o dzidziola?
    Eeee nie, musisz przeczytac srodek :)
    Witamy.
    Pewnie, ze sie mozesz starac. Mysmy w duzej mierze sie ich tutaj dostaraly, niektore staraja sie nadal, a niektore w miedzyczasie zostaly babciami i wyslaly dzieci na studia, a potem dorobily nowe.
    :)
    Napisz cos o sobie.
    Jestesmy bardzo otwarte i tolerancyjne i wogle lubimy klepac sie po dupach :)

kapturnica, Mimbla, macduska, BISCA lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • beates Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:

Witaj !
    To nie jest tak, ze jak się uda zajść w ciąze to trzeba od razu forum opuścić.
    Tak, są tu wciąz starające się dziewczyný.
    A niektóre to juz zaszły , urodziły i znowu zamierzają się starać :)

Długo juz się staracie ?

kapturnica, moremi, BISCA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCat... to możemy się postarać razem bo ja też będę wrzodzieć te poklepywane dupki tutaj miaucząc o tym, że chcęęęęęęę! :P

BlackCatNorL lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:

Kocie nie jesteś sama
    wal śmiało co Ci leży na wątrobie.

Simba, BISCA lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beates wrote:
    Witaj !
    To nie jest tak, ze jak się uda zajść w ciąze to trzeba od razu forum opuścić.
    Tak, są tu wciąz starające się dziewczyný.
    A niektóre to juz zaszły , urodziły i znowu zamierzają się starać :)

Długo juz się staracie ?

a niektóre zaszły, urodziły, znowu zaszły i znowu urodziły :-)

beates, BISCA lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Simba Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Kocie nie jesteś sama
    wal śmiało co Ci leży na wątrobie.
    A kiedys tylko do mnie mowilas kocie...

Reni, moremi, BISCA, Mega lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    A kiedys tylko do mnie mowilas kocie...
    przeszłaś na lewel sierścia chytryke.gif

BlackCatNorL, Simba, moremi, BISCA, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najśmieszniejsze, że jak jakoś się człowiek specjalnie nie spina to jest pyk, i jest - vide moje 7-letnie gnomiątko (efekt 1 - słownie jednego - seksa z moim ex-małżem bez zabezieczenia). A jak człowiek chce to się zaczyna spinać i za cholerę nie idzie.

Simba, macduska, moremi, BISCA lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Sa tu tez takie co sie juz nie starają więcej . Takze mamy misz masz ale do ogarniecia ;-)

moremi lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda Paskuda wrote:
    Najśmieszniejsze, że jak jakoś się człowiek specjalnie nie spina to jest pyk, i jest - vide moje 7-letnie gnomiątko (efekt 1 - słownie jednego - seksa z moim ex-małżem bez zabezieczenia). A jak człowiek chce to się zaczyna spinać i za cholerę nie idzie.
    No mnie się takie pyknięcie nigdy nie udało - może to i lepiej, bo z drugiej strony...ile to już bym mogła mieć dzieci z czasów, kiedy nie chciałam....:)

FZuMp1.png

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) 13696 stron! Ja pitole, z roboty mnie wyrzucą :):):)
    No dobra to "poprzynudzam" trochę ;)
    Mam 36(prawie 7) lat i synalka 10 letniego. Pierwsza ciąża nieplanowana, chwila zapomnienia, jeden złoty strzał, "po pijaku;)", w 6 dniu cyklu i cyk.
    Dziś bardzo świadome pragnienie drugiego dziecka i d..pa! Przez te 10 lat zaopatrzyłam się w Endometriozę w bliźnie po nacięciu krocza - ogniska wycięte 2 razy, bez nawrotu, Hashimoto - idealnie dobrane hormony - nie dokucza mi zbytnio, TSH poniżej 1. Dodatkowo odkryłam, że mam tyłozgięcie szyjki macicy - takie średnie ;). Małżonek jurny, wysportowany o ogromnym libido. Przed rozpoczęciem starań odwiedziłam gina i endo - zielone światło z każdej strony. Oczywiście nasłuchałam się jaka to jestem stara d.pa i jakie to mam większe szanse na poronienie itd, ale generalnie nic czego bym nie wiedziała. Pęcherzyk śliczny, endometrium git, okresy regularne (24-26dni). Owulacji dotąd nie musiałam nawet sprawdzać, ból jajników, "ślinienie" itp - wszystko jak należy. Nawet mi do głowy nie przyszło, że mogę nie zajść w ciążę za pierwszym razem! Dni płodne wyliczyłam, wyczułam, bzykanko nagminne, objawy ciąży wszystkie i... lipa. @ przylazła - ciąży brak. Wszystko się rozpie.rniczyło! Rozwalony 2 cykl, jajniki milczą, testy owulacyjne pozytywne od 14 d.c. ale ja tego nie czuję... Wpadłam w panikę, że coś jest nie tak, że mi organizm jakieś psikusy robi i dlaczego?? Działałam na spokojnie podczas 1 cyklu, zero cyrków więc to nie stres. Dlaczego więc nagle wszystko mi się wysypało? Wiem, że to może dla niektórych śmieszne, że panikuję a to dopiero 2 cykl starań ale... Nie wiem jak to wytłumaczyć, po prostu wpadłam w totalną panikę bo dotarło do mnie, że coś co było oczywiste nagle staje się nieosiągalne :( To pewnie kara za to, że tak długo zwlekałam z drugim didziolem :/

• Simba Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda Paskuda wrote:
    To nie jest smieszne - to zostalo nawet udowodnione przez rosyjskich naukowcow.
    Dlatego my tu zawsze sobie mowimy. Wyluzuj, nie mysl o tym, nie spinaj sie. I to dziala :)

Magdala, moremi, BISCA lubią tę wiadomość

a8vSp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba wrote:
    To nie jest smieszne - to zostalo nawet udowodnione przez rosyjskich naukowcow.
    Dlatego my tu zawsze sobie mowimy. Wyluzuj, nie mysl o tym, nie spinaj sie. I to dziala :)

hahaa2.gif

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To będziecie mi to często musiały powtarzać ;) A co do rosyjskich naukowców to cóż :D

BlackCat - ty widzę trochę jak ja... pierwsza wpadka i świadome staranie o kolejne. I powiem ci tak jak Simba... nie spinaj się. Skoro z wami wszystko dobrze to przyjdzie ;) (traktuję to trochę jak autosugestię :P)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 15:28

BlackCatNorL, BISCA lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocie....
    wez poluzuj warkocze skoro to dopiero 2 cykl . Nawet u 20latek nie ma tak ,ze za 1 razem zachodzi zawsze w ciążę. To mity . ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2016, 15:29

BlackCatNorL, moremi, BISCA lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda Paskuda wrote:
    To będziecie mi to często musiały powtarzać ;) A co do rosyjskich naukowców to cóż :D

BlackCat - ty widzę trochę jak ja... pierwsza wpadka i świadome staranie o kolejne. I powiem ci tak jak Simba... nie spinaj się. Skoro z wami wszystko dobrze to przyjdzie ;) (traktuję to trochę jak autosugestię :P)

Tiaaa, przyjdzie... @ chyba :):):) Złoszczę się! Chcę już córeczkę, synka, bliźniaki, trojaczki!!! Albo nie trojaczki nie :)
    Dobra, Ruda Paskudko - startujemy razem i nie spinamy się nic a nic! Raczej ... :)

Ruda Paskuda, BISCA lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Simba kiedy drgnie Ci suwak marchewkowy. ? :-)

Simba, BISCA lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 8 września 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale wiecie... może być też tak...no hanghead.gif..że nic z tego nie wyjdzie i przez kilka lat
    to nie załamiecie się?

Sabina, BISCA lubią tę wiadomość

‹‹ 13690 13691 13692 13693 13694 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ