X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Ja to mam tak: Odloze w takie miejsce, zeby nie zapomniec.
    Schowalam tak kilka rzeczy. Do tej pory szukam aktu urodzenia Adasia i chlopa... Trzeba bylo duplikaty wyrabiac.

Ja w lipcu po powrocie z Gdańska tak schowalam metrową rurę do relingu z Ikea, że się znalazła parę dni temu. I cały czas była w kuchni i na widoku....

A dokumenty z leczenia Młodego po dwóch latach odnalazlam w bocznej kieszeni starej walizki. Co to już była dawno nieużywana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 13:34

moremi, Dziobak, Ruda Paskuda, BISCA, Sabina, Bozia3 lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    A mi przyjelo... I teraz widze, ze sobie z mojej wplaconej kasy pobieraja na poczet kolejnych faktur.... Zaraz mniej strzeli...

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- używanie wulgaryzmów.
    czy mod może chociaż jakiś tekst w miejsce tego wulgaryzmu wstawiać? chociaż"pipipi", żeby było wiadomo w którym miejscu? u Ani też tak wycięte i niewiadomo z ktorego miejsca, a czasami to zmienia sens wypowiedzi. Juz wolę te "kura" czy jakoś tak.
    Bry :-)

anna maria, BISCA lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    czy mod może chociaż jakiś tekst w miejsce tego wulgaryzmu wstawiać? chociaż"pipipi", żeby było wiadomo w którym miejscu? u Ani też tak wycięte i niewiadomo z ktorego miejsca, a czasami to zmienia sens wypowiedzi. Juz wolę te "kura" czy jakoś tak.
    U mnie byla tylko jedna kura jako partykula wzmacniajaca ;-) sensu przekazu jej brak nie zmienil ;-)

moremi, BISCA lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze gadasz morka :-)
    moremi wrote:

201407014965.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może mod najlepiej to by nasze ... zostawił w spokoju :-P. I jaka kawę wypil w spokojnosci ;-)

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- używanie wulgaryzmów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 16:06 Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 15 września 2016, 22:13

anna maria lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    U mnie byla tylko jedna kura jako partykula wzmacniajaca ;-) sensu przekazu jej brak nie zmienil ;-)
    ale zmieniło siłę wypowiedzi ;-)

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo nie ma jak siarczysta . Ma te moc ,ma te moc :-D

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 15 września 2016, 22:13

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet Miodek traktuje już kurę jako całkiem użyteczne słowo ;)

Umieram z głodu... ale zostałam dzisiaj zaproszona na kolację przez lubego :D. Z ciekawości, czy któraś was jadła kiedyś czerninę? Idziemy do restauracji gdzie podają i ciekawa jej wielce jestem, ale zastanawiam się czy nie oddam tego co zjadłam :P

• Magdala Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jadlam czerniny i nie jestem ciekawa smaku. Yuck.

Ale podziel sie spostrzeżeniami moze sie myle ja.
    I dopytaj z kogo byla. Rasa w sensie.

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • moremi Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda Paskuda wrote:

Umieram z głodu... ale zostałam dzisiaj zaproszona na kolację przez lubego :D. Z ciekawości, czy któraś was jadła kiedyś czerninę? Idziemy do restauracji gdzie podają i ciekawa jej wielce jestem, ale zastanawiam się czy nie oddam tego co zjadłam :P
    a to nie coś w stylu kaszanki?

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda Paskuda wrote:

Prosto ujmujac to zupa na bazie krwi, kaczej jak dobrze pamiętam. Jak jadasz kaszanke to zupa Ci przejdzie przez przelyk :-P

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Prosto ujmujac to zupa na bazie krwi, kaczej jak dobrze pamiętam. Jak jadasz kaszanke to zupa Ci przejdzie przez przelyk :-P

Kaszanka jest ok, ale zupa z krwi?

Bleee

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wrocilam z zebrania w przedszkolu. Jestem zachwycona. Dostalismy miesieczny plan zajec, tzn. co maluchy robia kazdego dnia. Jutro ida zrywac jablka w ogrodzie jednej z nauczycielek, a nastepnego dnia pieka z nich jablecznik. Chodza do biblioteki co 2 tydzien i raz w tygodniu jest eksperyment fizyczny( przedszkole jest o profilu ;-) matemetyczno - fizyczno - technicznym)
    No i najważniejsze, ze dziecko jest rownie zachwycone jak ja. Na haslo: idziemy do przedszkola zrywa sie i leci ubierac buty. Oby tak dalej :-)

moremi, beates, Magdala, Ruda Paskuda, Sabina lubią tę wiadomość

• beates Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wieczornie !
    Upałów ciąg dalszy ....uffff
    Jak tam nasza młoda mama? Kiedy będzie opis porodu ? :)

• beates Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z serii dziwnych zdarzeń :
    Ja kiedyś chciałam przelać męzowi 1000 e na konto. Zamiast tego jednak wpłaciłam te pieniądze na konto księgowej .
    Do dziś nie wiem jak to się stało. No ale księgowa się ucieszyła :)

Dziobak, anna maria, BISCA lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam czernine i do tego makaron wlasnej roboty ,ale taka dobra robila moja sp.babcia
    Ruda Paskuda wrote:

201407014965.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Uwielbiam czernine i do tego makaron wlasnej roboty ,ale taka dobra robila moja sp.babcia
    Ja tego nie przelknelam. Chociaż kaszanke w ciąży z Maksem wciagalam nosem :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2016, 08:47

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry...

Wrażenia z wczorajszej czerniny... nie będzie to pewnie moja ulubiona zupa, ale ogólnie zjadliwa jak najbardziej. Była zrobiona na słodko, meeega pachnąca goździkami i całkiem dobra, chociaż pływające kawałki podrobów mnie nie przekonały do siebie ;)

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciao Belle!
    Smak czarniny nie ma nic a nic wspólnego ze smakiem kaszany!!! : ) Hehehe, łoo matko, się uśmiałam :)
    W moich stronach "czarna polewka" jest bardzo znana i uwielbiana ale Luby, pochodzący z kujawsko - pomorskiego, nawet nie słyszał o jej istnieniu. Poluuubił! Fakt, kaczą krew się dolewa do soup ale przecież się to zagototowywuuje razem! : ) Czarninę jada się raz na jakiś czas bo ma bardzo charakterystyczny smak.
    A tak poza tym to 24 d.c. i lipa na całego, tempka spadła z 37 do 36,8 i bebzol pobolewa : ( Małpiszon już się pewnie czai na mnie grrr ;/

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Ciao Belle!
    Smak czarniny nie ma nic a nic wspólnego ze smakiem kaszany!!! : ) Hehehe, łoo matko, się uśmiałam :)
    W moich stronach "czarna polewka" jest bardzo znana i uwielbiana ale Luby, pochodzący z kujawsko - pomorskiego, nawet nie słyszał o jej istnieniu. Poluuubił! Fakt, kaczą krew się dolewa do soup ale przecież się to zagototowywuuje razem! : ) Czarninę jada się raz na jakiś czas bo ma bardzo charakterystyczny smak.
    A tak poza tym to 24 d.c. i lipa na całego, tempka spadła z 37 do 36,8 i bebzol pobolewa : ( Małpiszon już się pewnie czai na mnie grrr ;/
    Nie chodzi o to ze smak jest podobny ale o dodatek krwi ,która i tu i tu jest składnikiem dania.

moremi lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 13703 13704 13705 13706 13707 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ