Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2016, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Ja to mam tak: Odloze w takie miejsce, zeby nie zapomniec.
    Schowalam tak kilka rzeczy. Do tej pory szukam aktu urodzenia Adasia i chlopa... Trzeba bylo duplikaty wyrabiac.

Ja w lipcu po powrocie z Gdańska tak schowalam metrową rurę do relingu z Ikea, że się znalazła parę dni temu. I cały czas była w kuchni i na widoku....

A dokumenty z leczenia Młodego po dwóch latach odnalazlam w bocznej kieszeni starej walizki. Co to już była dawno nieużywana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 13:34

moremi, Dziobak, Ruda Paskuda, BISCA, Sabina, Bozia3 lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    A mi przyjelo... I teraz widze, ze sobie z mojej wplaconej kasy pobieraja na poczet kolejnych faktur.... Zaraz mniej strzeli...

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- używanie wulgaryzmów.
    czy mod może chociaż jakiś tekst w miejsce tego wulgaryzmu wstawiać? chociaż"pipipi", żeby było wiadomo w którym miejscu? u Ani też tak wycięte i niewiadomo z ktorego miejsca, a czasami to zmienia sens wypowiedzi. Juz wolę te "kura" czy jakoś tak.
    Bry :-)

anna maria, BISCA lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    czy mod może chociaż jakiś tekst w miejsce tego wulgaryzmu wstawiać? chociaż"pipipi", żeby było wiadomo w którym miejscu? u Ani też tak wycięte i niewiadomo z ktorego miejsca, a czasami to zmienia sens wypowiedzi. Juz wolę te "kura" czy jakoś tak.
    U mnie byla tylko jedna kura jako partykula wzmacniajaca ;-) sensu przekazu jej brak nie zmienil ;-)

moremi, BISCA lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze gadasz morka :-)
    moremi wrote:

201407014965.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może mod najlepiej to by nasze ... zostawił w spokoju :-P. I jaka kawę wypil w spokojnosci ;-)

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- używanie wulgaryzmów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 września 2016, 16:06 Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 15 września 2016, 22:13

anna maria lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    U mnie byla tylko jedna kura jako partykula wzmacniajaca ;-) sensu przekazu jej brak nie zmienil ;-)
    ale zmieniło siłę wypowiedzi ;-)

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo nie ma jak siarczysta . Ma te moc ,ma te moc :-D

Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 15 września 2016, 22:13

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2016, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nawet Miodek traktuje już kurę jako całkiem użyteczne słowo ;)

Umieram z głodu... ale zostałam dzisiaj zaproszona na kolację przez lubego :D. Z ciekawości, czy któraś was jadła kiedyś czerninę? Idziemy do restauracji gdzie podają i ciekawa jej wielce jestem, ale zastanawiam się czy nie oddam tego co zjadłam :P

• Magdala Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie jadlam czerniny i nie jestem ciekawa smaku. Yuck.

Ale podziel sie spostrzeżeniami moze sie myle ja.
    I dopytaj z kogo byla. Rasa w sensie.

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • moremi Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda Paskuda wrote:

Umieram z głodu... ale zostałam dzisiaj zaproszona na kolację przez lubego :D. Z ciekawości, czy któraś was jadła kiedyś czerninę? Idziemy do restauracji gdzie podają i ciekawa jej wielce jestem, ale zastanawiam się czy nie oddam tego co zjadłam :P
    a to nie coś w stylu kaszanki?

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda Paskuda wrote:

Prosto ujmujac to zupa na bazie krwi, kaczej jak dobrze pamiętam. Jak jadasz kaszanke to zupa Ci przejdzie przez przelyk :-P

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 września 2016, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Prosto ujmujac to zupa na bazie krwi, kaczej jak dobrze pamiętam. Jak jadasz kaszanke to zupa Ci przejdzie przez przelyk :-P

Kaszanka jest ok, ale zupa z krwi?

Bleee

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie wrocilam z zebrania w przedszkolu. Jestem zachwycona. Dostalismy miesieczny plan zajec, tzn. co maluchy robia kazdego dnia. Jutro ida zrywac jablka w ogrodzie jednej z nauczycielek, a nastepnego dnia pieka z nich jablecznik. Chodza do biblioteki co 2 tydzien i raz w tygodniu jest eksperyment fizyczny( przedszkole jest o profilu ;-) matemetyczno - fizyczno - technicznym)
    No i najważniejsze, ze dziecko jest rownie zachwycone jak ja. Na haslo: idziemy do przedszkola zrywa sie i leci ubierac buty. Oby tak dalej :-)

moremi, beates, Magdala, Ruda Paskuda, Sabina lubią tę wiadomość

• beates Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wieczornie !
    Upałów ciąg dalszy ....uffff
    Jak tam nasza młoda mama? Kiedy będzie opis porodu ? :)

• beates Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z serii dziwnych zdarzeń :
    Ja kiedyś chciałam przelać męzowi 1000 e na konto. Zamiast tego jednak wpłaciłam te pieniądze na konto księgowej .
    Do dziś nie wiem jak to się stało. No ale księgowa się ucieszyła :)

Dziobak, anna maria, BISCA lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 15 września 2016, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam czernine i do tego makaron wlasnej roboty ,ale taka dobra robila moja sp.babcia
    Ruda Paskuda wrote:

201407014965.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Uwielbiam czernine i do tego makaron wlasnej roboty ,ale taka dobra robila moja sp.babcia
    Ja tego nie przelknelam. Chociaż kaszanke w ciąży z Maksem wciagalam nosem :-P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2016, 08:47

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry...

Wrażenia z wczorajszej czerniny... nie będzie to pewnie moja ulubiona zupa, ale ogólnie zjadliwa jak najbardziej. Była zrobiona na słodko, meeega pachnąca goździkami i całkiem dobra, chociaż pływające kawałki podrobów mnie nie przekonały do siebie ;)

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciao Belle!
    Smak czarniny nie ma nic a nic wspólnego ze smakiem kaszany!!! : ) Hehehe, łoo matko, się uśmiałam :)
    W moich stronach "czarna polewka" jest bardzo znana i uwielbiana ale Luby, pochodzący z kujawsko - pomorskiego, nawet nie słyszał o jej istnieniu. Poluuubił! Fakt, kaczą krew się dolewa do soup ale przecież się to zagototowywuuje razem! : ) Czarninę jada się raz na jakiś czas bo ma bardzo charakterystyczny smak.
    A tak poza tym to 24 d.c. i lipa na całego, tempka spadła z 37 do 36,8 i bebzol pobolewa : ( Małpiszon już się pewnie czai na mnie grrr ;/

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    Ciao Belle!
    Smak czarniny nie ma nic a nic wspólnego ze smakiem kaszany!!! : ) Hehehe, łoo matko, się uśmiałam :)
    W moich stronach "czarna polewka" jest bardzo znana i uwielbiana ale Luby, pochodzący z kujawsko - pomorskiego, nawet nie słyszał o jej istnieniu. Poluuubił! Fakt, kaczą krew się dolewa do soup ale przecież się to zagototowywuuje razem! : ) Czarninę jada się raz na jakiś czas bo ma bardzo charakterystyczny smak.
    A tak poza tym to 24 d.c. i lipa na całego, tempka spadła z 37 do 36,8 i bebzol pobolewa : ( Małpiszon już się pewnie czai na mnie grrr ;/
    Nie chodzi o to ze smak jest podobny ale o dodatek krwi ,która i tu i tu jest składnikiem dania.

moremi lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 13703 13704 13705 13706 13707 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ