Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Nie chodzi o to ze smak jest podobny ale o dodatek krwi ,która i tu i tu jest składnikiem dania.

Aaaa, no to tak tak. Łoba krwiste dania ;)

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    W moich stronach "czarna polewka" jest bardzo znana i uwielbiana ale Luby, pochodzący z kujawsko - pomorskiego, nawet nie słyszał o jej istnieniu
    A ja po raz pierwszy slyszalam i bylam przy robieniu czerniny wlasnie w kujawsko -pomorskim. I byl to regionalny przysmak.

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piatek, corka w szkole, wraca dopiero jutro, male dziecko w przedszkolu, chlop na wyjezdzie. Ja wypilam kawe, zmienilam posciele, wstawilam pranie, przygotowalam obiad, ogarnelam kocie kuwety i jest dopiero 10! Bosz, jestem fantastyczna pania domu ;-)
    To pojde sobie pocwiczyc, a potem na lezak do ogrodu :-)
    Milego dnia!

beates, Bozia3, villemo_gbm, BISCA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobaku Dziobaku... a może coś jeszcze? Ja mam okna do umycia! :D

A ja właśnie w kujawsko-pomorskim, to może dlatego tutaj spotykane, bo ogólnie pochodzę ze wschodu i jakoś czerniny nigdy nie miałam okazji spróbować. Ale ponoć dobra na braki żelazowe, a że ja mało żelazowa od zawsze to i dobrze, przyda mi się :).

Kocico - nie łam się. Nie ten cykl to następny. Ja zasiałam panikę straszną przy pierwszym cyklu, tak jakoś ciśnieniowo strasznie do tego podeszłam, a jak już przyszła @ to mi to ciśnienie jakoś zeszło i chyba trochę odpuściłam. Znaczy tempke mierzę (jak nigdy), testy owu też robić będę ale jakoś tak... jak się uda to fajnie, jak nie to będziemy próbować dalej. Next week idę do gina, niech sprawdzi czy wszystko gra i buczy, chociaż jak byłam na przeglądzie na wiosnę to było ok. No ale... warto się upewnić myślę ;)

Dziobak lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i zakupiłam znaczki z Wiedzminem (mru mru mru). Dla TŻ-ta niby... ale coż, bardziej dla siebie :P

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zadnych okien! Wiecej dzis palcem nie kiwne! ;-)

BISCA lubi tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wez sie wez ,odchudzilas w danych Karola na porodowce :-) Zła wagę wpisalas

BISCA lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I to jak odchudziła. Biedny chłopak :P

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beates wrote:
    Witam wieczornie !
    Upałów ciąg dalszy ....uffff
    Jak tam nasza młoda mama? Kiedy będzie opis porodu ? :)
    Będzie. Dziś wychodzimy do domu to spokojnie usiade i napiszę. Tu co chwilę ktoś czegoś chce ode mnie.

Dziobak fakt. Karol ważył 4580gram :) resztę podam jak dostanę dokumenty :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2016, 10:19

moremi, beates, BISCA lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Piatek, corka w szkole, wraca dopiero jutro, male dziecko w przedszkolu, chlop na wyjezdzie. Ja wypilam kawe, zmienilam posciele, wstawilam pranie, przygotowalam obiad, ogarnelam kocie kuwety i jest dopiero 10! Bosz, jestem fantastyczna pania domu ;-)
    Milego dnia!
    weź się!
    Wczoraj rano jak zwykle ogarnelam kuwety, odkurzylam chatę, nakarmilam dziecko i siebie, zrobilam pranie i ogarnelam ciuchy, a że miała przyjść kumpela, a ciasto czekoladowe z cukinii bez cukru jakieś zakalcowate wyszło, to machnelam jeszcze ciasto czekoladowe z cukrem i o 10 byliśmy już na basenie ;-)
    Dzisiaj... syn wstał o 5:30 O.o w srodku nocy. Umylam glowe i ogarnelam kuwety. Tą kuwetę dzieciaka też. Zaaaaaaraz wstanę aaaa
    Bry :-)

Bozenka dzisiaj przychodzi umyć okna :-)

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czerniny bym nie tknela. Jak to sobie wyobrażam, to już mi się niedobrze robi. Żeby nie było - kaszanka i smalec ze skwarkami to tylko w ciąży i tylko sporadycznie jako "zachcianka" ;-)

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Będzie. Dziś wychodzimy do domu to spokojnie usiade i napiszę. Tu co chwilę ktoś czegoś chce ode mnie.

Dziobak fakt. Karol ważył 4580gram :) resztę podam jak dostanę dokumenty :)
    W końcu :-)

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Borze wszechlistny... że też wy macie na to czas. Ja wczoraj pojechałam po robocie z kociastym do weta na kroplówę, potem dałam się zabrać do restauracji na kolację, potem wróciliśmy do domu, poszliśmy do łóżka poleżeć (można było bo młode z tatą), obudziłam się pół godziny później, zapodałam tabletę chłopowi, sama wzięłam swoje i poszłam dalej spać :P Kuwety sprzątnęłam dopiero dzisiaj rano :P

• moremi Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda Paskuda wrote:
    Borze wszechlistny... że też wy macie na to czas. Ja wczoraj pojechałam po robocie z kociastym do weta na kroplówę, potem dałam się zabrać do restauracji na kolację, potem wróciliśmy do domu, poszliśmy do łóżka poleżeć (można było bo młode z tatą), obudziłam się pół godziny później, zapodałam tabletę chłopowi, sama wzięłam swoje i poszłam dalej spać :P Kuwety sprzątnęłam dopiero dzisiaj rano :P
    Jak się pracuje, to dzień jest krótszy o 24 godziny, więc jesteś usprawiedliwona ;-)

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morek przeginasz z tym byciem perfekcyjna pania domu. Ja chodze do pracy, wiec sama rozumiesz ;-) Praca usprawiedliwia mnie w 100% ;-)

Waga Karola poprawiona. Chyba tak mi sir zrobilo zal Sabiny, ze takiego chlopaka wielkiego urodzila, ze go ciutke odchudzilam...

BISCA, moremi lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Milego dnia!

Chyba Cię dzisiaj nie lubię.

Dziobak, BISCA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry.

Ja mam w domu pierdolnik na kółkach. Ogarniam tylko niezbędne minimum. A reszta odlogiem leży.
    I tak udało mi się dziś pranie wstawić i odkurzyć pokój u Mołodego bo piękne koty w kątach wyhodował. Niby odkurzał niedawno ale zdaje się tylko sam rynek.

Wracając do bałaganu to zaczyna mi przeszkadzać. Żeby tylko dac radę cos ogarnąć.

A, i dzwonię do Waciaka , niech mi kupi kaszankę po pracy.

Miłego dnia wiedźmy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 września 2016, 11:31

Dziobak, kapturnica, BISCA lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2016, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macduska... to ja widzę że mamy podobnie. Też wieczny bajzel i ogarnianie tylko tego, co naprawdę niezbędne. I też mnie ten bajzel męczy straszliwie. A u młodego to już w ogóle sajgon, ale od czasu jak zamontowałam mu drzwi do pokoju to jakoś mnie to nie razi w ślepia :P. I tak zmusiłam go ostatnio do posprzątania szafy i ciuchów, teraz czeka mnie gorsze zadanie - zmuszenie do posprzątania zabawek i wywalenia połowy z nich. Ale to next week dopiero, bo młodzież ma weekend z ojcem.

macduska lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda Paskuda wrote:
    Macduska... to ja widzę że mamy podobnie. Też wieczny bajzel i ogarnianie tylko tego, co naprawdę niezbędne. I też mnie ten bajzel męczy straszliwie. A u młodego to już w ogóle sajgon, ale od czasu jak zamontowałam mu drzwi do pokoju to jakoś mnie to nie razi w ślepia :P. I tak zmusiłam go ostatnio do posprzątania szafy i ciuchów, teraz czeka mnie gorsze zadanie - zmuszenie do posprzątania zabawek i wywalenia połowy z nich. Ale to next week dopiero, bo młodzież ma weekend z ojcem.
    ja swojego starszego też muszę przymuszać...od sierpnia do połowy września wreszcie "dał radę" ogarnąć swój pokój - w sensie szafek, zeszytów, pierdół itp....jeszcze mu zostały skarpetki, majtki, ciuchy - obstawiam, że do Bożego Narodzenia da radę....:)

BISCA lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 16 września 2016, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ta czernina brzmi strasznie...nie tknęłabym na 100%. Za to kaszanka zapiekana z cebulką i kapustą kiszoną w folii na grillu - mniaaaam

FZuMp1.png

‹‹ 13704 13705 13706 13707 13708 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ