X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 września 2016, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia przykro mi z powodu psiura, ale mnie już życie nauczyło, że czasami lepiej się jednak pogodzić i dać zwierzakowi odejść. Co prawda do tej pory uśpiłam jedynie dwa kociaki, ale oba straszliwie przeżyłam i za każdym razem jak sobie przypominam to mi wielki gul w gardle staje. Takie pytania czy na pewno nic nie można było zrobić...

A ja po ginie. I trochę się podłamałam. Zrobiła mi USG, ogólnie wszystko wygląda si, oprócz tego że jajka zapomniały po co są. Niestety mówi, że nie widać żeby cokolwiek rosło, a dzisiaj 11 dc więc powinno już być raczej widać.Endometrium też cieniutkie ponoć - koło 6 mm - i mówi że dupa. Dostałam receptę na luteinę, tylko nie wiem do końca czy mam to brać czy nie. Do tej pory nie miałam cykli jakoś mega nieregularnych, nawet jak nie brałam tabletek to różnice były może 2-dniowe, a z tego co doczytałam luteina na wywołanie okresu i uregulowanie cyklu. Do tego dostałam dawkę 0,2 g... I nie wiem czy faktycznie mam tak ćpać to bez żadnych badań?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, Luteina raczej Ci nie zaszkodzi. A badania może zrób w następnym cyklu, nie czekając na skierowanie. Będziesz wiedziała na czym stoisz.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, przykre sprawy. Czasem największym przejawem miłości jest to żeby pozwolić odejść w spokoju. <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry.

Macduska, podejrzewam że nie zaszkodzi ale się zastanawiam czy jest sens brać taką dawkę kiedy nie mam problemów z cyklami jako takimi. Czy to ma pomóc na owulację czy jak? Eh... czuję się totalnie zielona.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda Paskuda wrote:
    Dobry.

Macduska, podejrzewam że nie zaszkodzi ale się zastanawiam czy jest sens brać taką dawkę kiedy nie mam problemów z cyklami jako takimi. Czy to ma pomóc na owulację czy jak? Eh... czuję się totalnie zielona.

Jeśli nie widać pecherzyka dominującego w 11 dc, a endometrium malutkie to może się szykować cykl bezowulacyjny. A taki to się może wlec i wlec. Dlatego masz lutkę.
    Tak mi się wydaje.

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Jeśli nie widać pecherzyka dominującego w 11 dc, a endometrium malutkie to może się szykować cykl bezowulacyjny. A taki to się może wlec i wlec. Dlatego masz lutkę.
    Tak mi się wydaje.
    Wacia i bardzo dobrze Ci się wydaje ;-)

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Wacia i bardzo dobrze Ci się wydaje ;-)

Dwa lata na forum staraniowym nie poszły na marne!

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę muszę chyba się zaznajomić z tym wszystkim dokładniej. Jednym słowem mam ćpać. Dzięki laski i sorki jeśli zadaję pytania z serii "to przecież logiczne", ale kurde młode to mi się udało, że tak powiem niechcący i nigdy się jakoś nie starałam specjalnie to i doświadczenia ni mam :)

A jeszcze zapytam, najwyżej mnie pogonicie ;). Bo doczytałam, że luteina blokuje owulacje. A możliwe jest żeby w 11 dc nie było nic widać i cienkie endo, a owu przyszła jakoś później?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 12:34

kapturnica lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz Ci kazała brać tę lutkę? Od 11dc?

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda Paskuda wrote:
    Kurczę muszę chyba się zaznajomić z tym wszystkim dokładniej. Jednym słowem mam ćpać. Dzięki laski i sorki jeśli zadaję pytania z serii "to przecież logiczne", ale kurde młode to mi się udało, że tak powiem niechcący i nigdy się jakoś nie starałam specjalnie to i doświadczenia ni mam :)

A jeszcze zapytam, najwyżej mnie pogonicie ;). Bo doczytałam, że luteina blokuje owulacje. A możliwe jest żeby w 11 dc nie było nic widać i cienkie endo, a owu przyszła jakoś później?
    Wszystko jest możliwe ale ta ovu może przyjśc i koło 40dnia cyklu. I być lipna. Wiec lepiej zakończyć cykl ,który i tak kiepsko rokuje. No chyba ,ze Ci się nie spieszy wiec możesz doczekać jeszcze kilka,kilkanaście dni.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 13:31

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    no ale kapta 11dc?

Kurde, ja w stymulacyjnym do IVF mialam 12dc wiekszosc kolo 14-15, na poteznej dawce gonalu. Endo chude, fakt.. Musisz pic Ruda, mowia, ze to nie dziala, ale to nie jest prawda ;) ja zawsze endo hodowalam czerwonym.. ;)
    No ale ze jak od 11? To gdzieś to info przegapilam ze już jej kazała. Faktoza, ze za wcześnie Ja bym brała dopiero kolo 20dc

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O patrz... a wczoraj naszła mnie ochota z rozpaczy na winko i sobie kupiłam czerwone :P.

Luteine kazała mi brać od 16-25 dc, 2 x dziennie, dopochwowo. Po prostu trochę się buntuje przeciwko braniu czegoś ot tak, tym bardziej w tak dużej dawce, kiedy nie miałam nigdy problemów z @. Jajka mnie bolą jak na owu, chociaż nie wiem czy to ma jakieś znaczenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 13:52

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 września 2016, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    wg mnie mozliwe.. moze sie po prostu opozniac owulacja.

do tego my tu nawet mialysmy ciaze z bezowulacyjnego cyklu (monitorowanego)..

mi w ogole diagnozowanie "bezowulacyjnego" w 11dc wydaje sie nadgorliwoscia. lutke na wywolanie (jesli) to bralabym duzo, duzo pozniej

Ja nie diagnozuję bezowulacyjnego cyklu, tylko tłumaczę po co ginka mogła dać lutkę.
    Zresztą to normalna praktyka przy staraniach. Prawie kazdy gin daje. Juz nie zliczę ile jej zjadlam przez ostatnie parę lat.

Poza tym luteina pomaga w utrzymaniu wczesnej ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 września 2016, 13:55

• Magdala Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wacia! Jak w 13 tygodniu jestes? Toz dopiero co bylas w 6?!

Ja tez uwazam ze lutka nie zaszkodzi. I lekarz dobrze ja przepisala. Z intencja brania po owulacji. Po 10 dniach brania trzeba zrobic test!

macduska, moremi lubią tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • mysza1975 Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    A gdzie to Mysza przepadła? Haaalo?

Mysza, bywa od czasu do czasu.

Ma ostatnio straszne doły, nieustannie kłóci się z mężem, kończy właśnie swój "cudowny" dwutygodniowy urlop, który spędziła w domu i jest gorzej styrana niż po roku pracy.

Nie dotarła jeszcze do lekarza, więc nie ma pojęcia co i jak z ciążą.

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 22 września 2016, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:

Ma ostatnio straszne doły, nieustannie kłóci się z mężem, kończy właśnie swój "cudowny" dwutygodniowy urlop, który spędziła w domu i jest gorzej styrana niż po roku pracy.

O masz ! Mysza , ktory to tydzień.?

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry piatusiowo :-)

Mysza, trzymaj sie tam. O île to nie za niedyskretne pytanie, czy konflikt Z mezem ma jakis zwiazek Z ciaza?

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Wacia! Jak w 13 tygodniu jestes? Toz dopiero co bylas w 6?!

Sama jestem zaskoczona, że to już drugi trymestr.

kicia 123, malgos741 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:

Hormony szaleją. Ja ze swoim chyba w życiu się tak nie pokłóciłam jak tuż przed testem.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry w piatek :)

Mysza, walnij dwie meliski, przeciez Ty sie nerwowac nie mozesz!
    I zwal wszystko na hormony ciazowe ;)
    Mam nadzieje ze sie wszystko uspokoi, pojdziesz na ciazowe L-4 i zrobisz sobie prawdziwy urlop :)

ego dnia wszystkim

moremi lubi tę wiadomość

‹‹ 13709 13710 13711 13712 13713 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ