X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dziewczęta.

Pani w aptece zabiła mnie ceną luteiny. Prawie 150 zeta za 30 tabletek??? Póki co zaskoczona wstrzymałam się z wykupieniem, bo okazało się że pani dochtór przepisała mi luteinę bez refundacji. Czy w takiej sytuacji nie powinno być to refundowane? Bo jakoś nie uśmiecha mi się wywalanie 150 zeta na coś "co mi nie zaszkodzi"... Eh... od początku mi się nie podobała, rozpoczynam dalsze poszukiwanie porządnego gina.

A ja wczoraj leczyłam się metodą Paszczy. Pojechaliśmy sobie do Torunia, spotkaliśmy się ze znajomymi, potem sobie już w domu wypiliśmy winko leżąc w łóżeczku i gadając i w sumie nie wiem kiedy zrobiło się po pierwszej. Zdechniętam dzisiaj :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda Paskuda wrote:
    Dobry dziewczęta.

Pani w aptece zabiła mnie ceną luteiny. Prawie 150 zeta za 30 tabletek???
    Podjezykowa czy doccipnna matko jaką cena

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dowcipna... ale oniemiałam bo jak gdzieś na forum czytałam to jakieś grosze, a jak ta mi rzuciła ceną to szczękę z lady zbierałam.

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda Paskuda wrote:
    Dowcipna... ale oniemiałam bo jak gdzieś na forum czytałam to jakieś grosze, a jak ta mi rzuciła ceną to szczękę z lady zbierałam.
    To jakiś przekręt - albo zła recepta albo powalona apteka. Za luteinę płaciłam chyba coś około 7 zł.

FZuMp1.png

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda Paskuda wrote:
    Ona kosztuje grosze ale tylko kiedy masz wypisaną na refundacje. Widocznie na recepcie masz płatności 100% Być może lekarz nie ma podpisanego kontraktu z nfz i nie mógł wypisać ze zniżka albo nie chcial

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda, ile???

Straszna kwota.

To już lepiej sobie odpuścić raczej.

I faktycznie poszukaj jakiegoś innego gina.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie planuję się zapisać do pana doktora, którego sobie upatrzyłam wcześniej, ale że nie przyjmuje popołudniami to stwierdziłam że może znajdę kogoś innego. Ale chyba jednak warto wyrwać się z pracy do kogoś porządnego. Tylko dylemat lekki mam czy lecieć do niego już teraz, przed @, czy poczekać i pójść już po.
    A myślałam że jak już sobie wykupiliśmy ubezpieczenie zdrowotne to będzie tak fajnie i miło, a tu same problemy ze znalezieniem kogoś sensownego.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 września 2016, 11:52

Dobrawa lubi tę wiadomość

• Kisiel Przyjaciółka

Wysłany: 23 września 2016, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry :)

Ruda luteine 200 tyle kosztuje bo nie jest refundowane niestety
    Tylko 100 i 50

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam
    Ruda ja miałam lutke 100 z prywatnego gabinetu, bez refundacji to zapłaciłam prawie 100zł. Znam Twój ból :O

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na chwilę, bo syn już steka i wydaje dźwięki podobne do parskania morsa, miaczenia kota i nie wiem czego jeszcze ;)
    Kcialam się pochwalić, ze złożyłam dziś wniosek o macierzyński! Rok z dziećmi! Super :D nieważne, ze za psie pieniadze.

Morka szkoda, ze nie motam. Widzę, ze mój syn by to lubił. Lubi jak się go okreci kocem i mocno przytula. Niestety wtedy mam obie ręce zajęte i kręgosłup wola ratunku!

moremi, macduska, beates, Mega lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabinka, już jadę :-)
    a poważnie - mogę poszukać kogoś, kto nauczy :-)

U mnie lada chwila i rok minie :-( już mnie wcaoraj w pracy pytali kiedy wracam. Dzisiaj sprawdzilam ile mam wolnego. Całe 54 dni urlopu i dwa opieki, a w następnym znowu 26 urlopu i dwa opieki. To jeszcze trochę pobiegam za młodym :-D

BISCA, macduska, Sabina, Dziobak, beates, Mega lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabcia, Kapta i Iwcia, czy moge prosic o aktualne adresy na priva
    Paryskie magnesy nabraly mocy prawnej od stycznia. Wysylam ! :-P
    Dzieki

Sabina, Dziobak, kapturnica lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopt moja paro!

Jak się miewasz?

BISCA lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Sabcia, Kapta i Iwcia, czy moge prosic o aktualne adresy na priva
    Paryskie magnesy nabraly mocy prawnej od stycznia. Wysylam ! :-P
    Dzieki
    Jusz!

BISCA lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Witam
    Ruda ja miałam lutke 100 z prywatnego gabinetu, bez refundacji to zapłaciłam prawie 100zł. Znam Twój ból :O

To mój gin jakiś łaskawy. Zawsze pisał tę doustną na 100% w czasie starań. Cena nie zabijał.
    Teraz mam na ryczałt.

Ale znam ból leków na 100%. Co miesiąc zostawiam parę stawek w aptece. Niestety nie wszystkie leki Młodego są refundowane.

Sabina lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:

U mnie lada chwila i rok minie :-( już mnie wcaoraj w pracy pytali kiedy wracam. Dzisiaj sprawdzilam ile mam wolnego. Całe 54 dni urlopu i dwa opieki, a w następnym znowu 26 urlopu i dwa opieki. To jeszcze trochę pobiegam za młodym :-D

W swoim czasie mi też kogoś znajdziesz.

moremi lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Sabina myli mi się z Rudą.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 września 2016, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:

Dobry pomysl. Ale daj mi troche czasu. Musze najpierw ogarnac sie w domu. A od jakiego momentu mozna motac?

• BISCA Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Biszkopt moja paro!

Jak się miewasz?

Dobrze, dobrze. mdlosci juz tylko sporadycznie, bol glowy tez. Do ogarniecia ;-)
    No i zaczyna mi brzuszek wychodzic :-)

W poniedzialek Ide na usg. Mam nadzieje ze poznamy plec.

A jak uCiebie? Lepiej, czy lepiej nie mowic ?

macduska, Sabina, beates, Dziobak lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 23 września 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Jusz!

No, no ! Jaka reaktywnosc :-)
    Ok, dzieki. Idzie magnes

Sabina lubi tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
‹‹ 13710 13711 13712 13713 13714 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ