X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • moremi Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sabina wrote:
    Jaki obiad?
    Zjadłam.pieczone jabłka i wypilam kubek herbaty
    Nie mów, że się katujesz dietą "matki karmiącej"? Ja to rozumiem - pierworódka, to się bałam i okazuje się, że całkiem niepotrzebnie, ale Ty?
    Po dwóch miesiącach trafiłam na ten tekst i uważam, że zdecydowanie za późno
    http://www.hafija.pl/2013/08/dieta-mamy-karmiacej-piersiajedz-co-chcesz-obalamy-mity.html

BISCA, Dziobak lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O borze... nie lubię was. Pierogi ze śliwkami i aż mi ślinka pociekła, a Bisca jeszcze zapodała myśl o karpatce i chlapię śliną na klawiaturę.... Eh. Chyba PMS mnie dopadł bo wzięło mnie na słodkie...

moremi, Sabina, macduska lubią tę wiadomość

• BISCA Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak. Tutaj jedna rzuci temat jedzenia i mamy kolektywny kurs kapania na klawiatury hyhy

Sabina, macduska lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze tylko Simby i Reni brakuje... eeeej! żarcie podają!

BISCA lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Nie mów, że się katujesz dietą "matki karmiącej"? Ja to rozumiem - pierworódka, to się bałam i okazuje się, że całkiem niepotrzebnie, ale Ty?
    Po dwóch miesiącach trafiłam na ten tekst i uważam, że zdecydowanie za późno
    http://www.hafija.pl/2013/08/dieta-mamy-karmiacej-piersiajedz-co-chcesz-obalamy-mity.html
    Ależ ja jadłam normalnie. Prawie normalnie. I mam. Placzace dziecko. Boli go.
    A Hafija znam i ja ;)

Edit.
    Morka moja córka miał.kolki i alergie. Więc obawiam się ze historią się powtarza

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 15:22

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Bardzo super. Te moje -1/672 bardzo marnawo wyglada przy tym. Ale jakos na nikim nie to nie robi wrazenia ( lekarz domowy, polozna i szpital twierdza ze jestem wykluczona Z grupy wysokiego ryzyka ) . Wiec chyba zostalo mi tylko wyluzowac ;-)
    Co myslicie na temat tego wyniku ?
    ja miałam jakiś podobny - około 1/780 i cieszyłam się wtedy bardzo, ze mam dobry - to i Ty się ciesz..:)

BISCA, beates, macduska, satori lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    satori wrote:
    Biszkopcie to moim zdaniem dobry wynik.
    Ja mialam po korekcie 1:101 przy granicy 1:300 i w opisie że wynik do doopy i zalecają amnio.
    Mialam wtedy rozmowę z 2 genetyczkami z ktorych jedna twierdziła ze taki wynik to dobry wynik bo na wyspach mają granice 1:100 a ja mam 101 (kretynka) ha ha a druga ze przy takim wyniku nie ma co kombinowac i trzeba zrobic amnio. Jedyne co to pocieszyla mnie ze jak usg dobre to bedzie ok bo wady zawsze mają swój obraz podczas usg. Nie ma tak że cyfra dobra jak usg złe ale bywa ze cyfra nie szałowa a usg ok i dziecko ok.
    To bardzo różnie bywa - Ewka ma Tomka przecież, a miała wynik powyżej 300 trochę i wynik USG ok.

FZuMp1.png

• BISCA Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    To bardzo różnie bywa - Ewka ma Tomka przecież, a miała wynik powyżej 300 trochę i wynik USG ok.

To jest przerazajace :-(

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:

Bozia a jak Twoje starania? Odwieszasz na kolek czy jeszcze walczysz?

Ja odpuszczam - nawet chyba zaczynam się cieszyć, że już noce przespane zaczną się niedługo na całego, bo Kajtol coraz starszy. Mój A. niepogodzony z tą sytuacją - nie podoba mu się to, ale kiedyś trzeba powiedzieć stop....Poza tym mamy ślub za rok, wszystko porezerwowane - jak ja bym wyglądała 2-3 miechy po porodzie?? Oficjalnie jeszcze jeden cykl mu obiecałam świadomych starań, a potem trzeba przejść na inne marzenia :).

macduska, krycha.stara lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• BISCA Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morek, dzieki za linka. Skopiowalam sobie ;-)

moremi lubi tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    To jest przerazajace :-(
    Nie bój się - to wszystko teoria - w sumie z wynikiem 1/2 i tak jest szansa pól na pół... :) Już i tak niczego nie zmienisz, to spróbuj się nie zadręczać...

BISCA lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• BISCA Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia , przykro mi ze sie Wam nie udalo. Ale fajnie ze podchodzisz do tego Z dystansem.

Bozia3 lubi tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czolem znad obiadu. U mnie dzin zapiekanka brokul kalafior z szynka.
    Musialam dzis przekupic dziecko, zeby zechcialo wyjsc z przedszkola do domu. Bo nie i nie, i on nie pojdzie nigdzie, a na pewno nie do domu. Dzis wzielam go na dmuchanie baniek. Co bedzie jutro?

BISCA, Magdala, satori lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Czolem znad obiadu. U mnie dzin zapiekanka brokul kalafior z szynka.
    Musialam dzis przekupic dziecko, zeby zechcialo wyjsc z przedszkola do domu. Bo nie i nie, i on nie pojdzie nigdzie, a na pewno nie do domu. Dzis wzielam go na dmuchanie baniek. Co bedzie jutro?
    a zostaw go tam do wieczora....co się bedziesz przejmować...;)

krycha.stara lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry .
    Biszkopt Ty się nie denerwuj wynikami ,mialas bardzo ładna przeziernosc karkowa,serduszko zdrowe i inne parametry w porządku. Pamiętaj ,ze to ze ktoś ma wynik 1do kilku tysięcy może oznaczać równie dobrze ,ze jest właśnie tym jednym wśród tak wysokiego wyniku. To tylko wyliczenie ryzyka, nic wiecej. Także luzuj szelki i ciesz się upragniona ciąża :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 16:01

beates, BISCA, moremi, Magdala, satori lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    a zostaw go tam do wieczora....co się bedziesz przejmować...;)
    Przedszkole do 16. 30 tylko. Ja pedze na zlamanie karku, bo on taki malutki, bo jeszcze z mama powinien, bo relacje, bo sracje.
    A on woli po drzewach chodzic ( maja las na terenie przedszkola) zamiast sie do matki przytulac. ;-)

macduska, BISCA, Ruda Paskuda, satori lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Przedszkole do 16. 30 tylko. Ja pedze na zlamanie karku, bo on taki malutki, bo jeszcze z mama powinien, bo relacje, bo sracje.
    A on woli po drzewach chodzic ( maja las na terenie przedszkola) zamiast sie do matki przytulac. ;-)
    tylko się cieszyć, że masz takie przedszkole :) super sprawa i spokojna możesz być cały dzień...no a dom - cóż - może kiedyś pokocha...;)

Dziobak, krycha.stara lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 28 września 2016, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Jeszcze tylko Simby i Reni brakuje... eeeej! żarcie podają!

żrcie było???? O.o

BISCA, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bisca!
    Doszedł! Caluski, piękny <3 dziękuję :)

BISCA lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 września 2016, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo, że pappa to tylko statystyka.
    I też się obawiam, że mogę być właśnie tą jedną na 4471 czy ileś tam.

Nie mówiąc już o setkach innych chorób i wad które maga się dopiero ujawnić po porodzie.
    Z moim szczęściem wszystko możliwe ale na tą chwilę mam zamiar myśleć pozytywnie.
    Bo niby co pozostaje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2016, 17:43

BISCA, Bozia3, moremi, satori lubią tę wiadomość

‹‹ 13714 13715 13716 13717 13718 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ