X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • beates Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Satori , zaglądasz tu czasem ?
    Jak , się czujesz ?
    A moze juz urodziłaś ?

satori lubi tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ello, u nas dzis slonce, ale oddech jesieni czuc juz na karku.
    U nas dzis pakowaniowo- ogrodowo. Przetrzepuje ciuszki Adasia, coby pojechaly do kolejnych uzytkownikow.
    Kupilam dzis krzaki czarnej porzeczki, a dziecku narzedzia do robotyw wersji mini: szpadelek, grabie i pazurki. Chcial jeszcze sekator, ale na szczescie nie bylo wersji dla dzieci. Zaraz idziemy do ogrodu, Adas uwielbia wszelakie roboty w polu, o jezdzeniu taczka nie wspomne ;-)

satori, macduska, moremi lubią tę wiadomość

• kicia 123 Autorytet

Wysłany: 1 października 2016, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej witam ja po malutkim remoncie ale wykończona kompletnie chodzę jak kaczka i nie mogę się schylać bo albo siedzieć na ziemi albo pozycja stojąca masakra
    pomalowałam sypialnię ustawiłam komodę dla Zosi, pomalowałam pokoje reszcie latorośli i pokój dzienny a mówiąc pomalowałam mam na myśli mojego męża i brata ale pomagała sprzątać a i jeszcze kaloryfery wymieniłam znaczy wymienił hydraulik z moim mężem i zakupiłam wózek czyli teraz pozostało mi wyprać ubranka Zosi w proszku dla dzieci i już praktycznie wszystko mam a jeszcze parę pieluch tetrowych muszę kupić ale to przez internet bo już mi ciężko naprawdę mam brzuch nisko znaczy cały czas tak miałam i przez to jest tylko jeden plus nie mam zgagi ale jak idę to po prostu mój brzuch pierwszy a potem ja
    w kwestii jedzenia to upiekłam sernik wiedeński z przepisu babci i zrobiłam desery tiramisu i klasycznego schabowego na obiad teraz czas na relaks
    a i jeszcze o badaniach prenatalnych to u mnie podstawowe ryzyko trisomii 21 było 1:120, trisomii 18 1:289, a trisomii 13 1:908 to tylko z wieku a po usg 1:2398, 1:5780, 1: 18152 i po teście papa w ogóle się nie zmieniło

satori, Bozia3, beates lubią tę wiadomość

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • satori Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 05:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2017, 11:59

kapturnica, kicia 123, macduska, Bozia3, Mimbla, beates, moremi lubią tę wiadomość

• satori Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 06:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ;

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 października 2017, 11:59

beates, moremi lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień bry.
    Satori no u Ciebie to już mała może się oficjalnie pchac na świat. Ale ten czas leci przecież tyle co zrobilas test. :-)

moremi lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Beates Kubus już ma 4miesiace wiec zaczyna się u Was najfajniejszy etap Mały zacznie się już fajnie z Wami komunikować :-)

beates lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kicia 123 Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja koleżanka urodziła dziewczynkę z zespołem downa i wadą serca ona ma 29 lat on 30 lat i chodziła do tak zajebistego lekarza, że wady serca nie widział a wada poważna już się ogarneli ale szok był ogromny dla mnie też szczególnie że już byłam w ciąży

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kicia 123 wrote:
    moja koleżanka urodziła dziewczynkę z zespołem downa i wadą serca ona ma 29 lat on 30 lat i chodziła do tak zajebistego lekarza, że wady serca nie widział a wada poważna już się ogarneli ale szok był ogromny dla mnie też szczególnie że już byłam w ciąży
    Dlatego warto robić co trymestr porządne USG u lekarza z dobrym doświadczeniem i certyfikatami.

kicia 123 lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, zaglądałam tutaj przez jakiś czas i postanowiłam założyc konto, przyjmiecie mnie do grona?

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2016, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja wieczorową porą

DUDACZEK WITAM

Dudaczek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wysłałam męża po falvit ten zwykły ....kupił falvit mama

Dudaczek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2016, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A rak w temacie czekam na @ lada dzień ma się pojawic

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2016, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kicia 123 wrote:
    moja koleżanka urodziła dziewczynkę z zespołem downa i wadą serca
    O jaaa. ... niezły z niego lekarz skoro niewidział

• kicia 123 Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak zajebisty porostu nie mówię ze wszyscy tacy są ale w naszej mieścinie obok której mieszkam takich mamy fachowców na NFZ niestety to przykre mam nadzieje że lepiej trafiłam bo ufam mojemu lekarzowi ale niepokój zawsze gdzieś jest

moremi lubi tę wiadomość

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2016, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kicia 123 wrote:
    Tak zajebisty porostu nie mówię ze wszyscy tacy są ale w naszej mieścinie obok której mieszkam takich mamy fachowców na NFZ niestety to przykre mam nadzieje że lepiej trafiłam bo ufam mojemu lekarzowi ale niepokój zawsze gdzieś jest
    ze tak sie wtrące nieśmiało....a co by twoje dziecko powiedziało na to ufanie? tzn ze jak bedzie coś z nim nie tam to mama zabije? sorry ale śmieszy mnie ta miłość macierzyńska w połączeniu z badaniami....tzn jak coś pójdzie nie tak to mama już nie kocha? ,.......no to sie wypowiedziałam

krycha.stara lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 października 2016, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nic na to nie poradze, jestem sobą

krycha.stara lubi tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wieczorowa pora.

Dudaczek. To sie wypowiedzialas. W obliczu jutrzejszego protestu zabrzmialo do dosc dziwnie. Mama zabije? Milosc macierzynska w polaczeniu z badaniami cie smieszy?
    Dywanu nie bedzie.

U nas zachorzale dziecko. Temperatura, zatkany nos, dziec caly dzien marudny i pokladajacy sie, a na dworze 20 stopni. Sobie czas wybral na chorowanie, jak za 3 dni lecimy. Jutro do lekarza.

krycha.stara, kapturnica, macduska, moremi lubią tę wiadomość

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    krycha.stara wrote:
    A Dziobata znowu ma ferie. Jakie to kuzwa niesprawiedliwe jest! Jakby tak policzyl, to ona w roku ma wiecej dni wolnych niz pracujacych. I te dziecka maja co umic? Przeca zanim cosik zapamietaja to bach i wolne i zas od nowa to samo powtarzaj :-P
    Pani kochana, toc to feryje kartoflane! tez takie macie! Naleza sie jak psu buda! ;)

krycha.stara, moremi lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 2 października 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dudaczek czyli wg Ciebie badania prenatalne sluza tylko po to by mamuska mogła zabic chore dziecko ...
    Mam ochotę zabic się własną piescia jak czytam takie wypociny. :-\

Wiadomość została wyedytowana przez moderatora forum z powodu łamania zasad regulaminu- używanie wulgaryzmów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 października 2016, 22:41 Wiadomość wyedytowana przez moderatora forum: 3 października 2016, 21:37

Dziobak, moremi lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
‹‹ 13720 13721 13722 13723 13724 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ