X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • kicia 123 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    villemo_gbm wrote:
    Kicia u mnie każdy lekarz inne wyliczenia jeden nawet napisał ze w normie a dwóch pozostały ze przekroczylo ale 22 najwyższe, też miałam stracha na koncu bo naczytalam się mnustwo do tego jeszcze mi doszło nadciśnienie na końcu więc sralam po gatkach równo a mała wyskoczyła zdrowa, tylko ja porodowke chciałam utopić, będę trzymać kciuki.Będzie dobrze.
    u mnie AFI 25 i on powiedział że to górna granica normy chyba się zna bo pracuje w szpitalu w którym zamierzam rodzić

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicia musisz wrzucić na luz bo i tak nic już nie zrobisz tylko czekać na poród, wiem ze ciężko bo cały czas się myśli ja z tego powodu miałam trzecie badanie prenatalne aż dwa razy bo moja gin wolała się upewnić u specjalistów ze wszystko na pewno ok. Będę mocno trzymać kciuki :).

kicia 123 lubi tę wiadomość

preg.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicia a mam pytanie jak w poprzednich ciazach ? Albo czy dużo było wód przy porodzie moja gin mi powiedziała ze niektóre kobiety mają taką urodę po prostu.

preg.png
  • kicia 123 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    villemo_gbm wrote:
    Kicia musisz wrzucić na luz bo i tak nic już nie zrobisz tylko czekać na poród, wiem ze ciężko bo cały czas się myśli ja z tego powodu miałam trzecie badanie prenatalne aż dwa razy bo moja gin wolała się upewnić u specjalistów ze wszystko na pewno ok. Będę mocno trzymać kciuki :).
    wiem łatwo powiedzieć a gorzej zrobić mój gin jest specjalistą od badań prenatalnych z certyfikatami i super sprzętem. zawsze dostaje od niego wynik badania usg ze zdjęciami i szczegółowym opisem wszystkich organów tabelkami porównawczymi i cudami ale niepewność pozostanie zawsze. Mówi ze czasem tak się zdarza i nie wiadomo od czego taka uroda kobiety.
    Powiem ci szczerze ze nie wiem czy poprzednio było dużo wód bo po prostu nie pamiętam z córką to przed samym porodem położna przebiła pęcherz i nie czułam a z synem odeszły mi wody i były zielone i to mnie najbardziej przeraziło a czy było ich dużo czy mało to nie wiem na pewno brzuch z synem dużo większy a on podobnie wagowo co córka czyli 3350 i teraz gin mówił że wygląda to podobnie czyli Zosia też tak coś koło tego w środę ważyła 2150 g
    do tej pory napisane było ze wody płodowe w normie nie podane było jakie jest AFI

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 19:24

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicia jak będę w domu to Co wrzucę zdjęcie mojego brzucha parę dni przed porodem, wiem ze łatwo powiedzieć nie myśl jak człowiek tylko o tym myśli :).

preg.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ello wieczorne. Dziś okazało się, że pękła mi podeszwa w butach, w związku z czym pół dnia przechodziłam z mokrym stopami. Druga para moich butów to kozaczki na obcasie, idealne do biegania w deszczu z wózkiem.
    Jutro na szoping.
    To hasło będzie chyba mottem tego wyjazdu. W dodatku okazało się, ze mam 2 pary majtek i 2 pary skarpetek na tydzien. Za ro Adaś ma wszystkiego aż za dużo

BISCA, krycha.stara, Ruda Paskuda, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Ello wieczorne. Dziś okazało się, że pękła mi podeszwa w butach, w związku z czym pół dnia przechodziłam z mokrym stopami. Druga para moich butów to kozaczki na obcasie, idealne do biegania w deszczu z wózkiem.
    Jutro na szoping.
    To hasło będzie chyba mottem tego wyjazdu. W dodatku okazało się, ze mam 2 pary majtek i 2 pary skarpetek na tydzien. Za ro Adaś ma wszystkiego aż za dużo

Dziobak, jesteś Miszcz. :-D

Dziobak, BISCA lubią tę wiadomość

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Jutro na szoping.
    Dziobak Ty to się na bank pakowalas po pijaku. :-)

BISCA, moremi, Dziobak, Ruda Paskuda, Mega lubią tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kicia 123 wrote:
    boje się bardzo bo wszędzie tylko o współistniejących wadach i naprawdę jest to przygnębiające czy ty pamiętasz ile miałaś AFI ? Ja naprawdę zwariuję
    Mam nadzieje ,ze jednak skończy się tylko na strachu u Ciebie . Wiem,ze się martwisz ale musisz dla dobra małej się wziąć w garść. Będzie dobrze. Zobaczysz. ..

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :-) wpadam na momentos

Kicia, wróbelki mi doniosły żeś ty w potrzebie. Chodzi o wielowodzie. Widzę, że dużo już wiesz i wyczytałaś. Sama trafiłam niedawno do szpitala z podejrzeniem wielowodzia. Owszem, w necie piszą o normie do 20. Ja miałam na skierowaniu 28, przy przyjęciu (na innym sprzęcie) 30,6. Przy wypisie 24. A ze dwa dni później (znowu trafiłam do szpitala) 23. Mi lekarz też mówił że ponad połowa przypadków to wielowodzie idiopatyczne, reszta to albo wady układu pokarmowego płodu (sprawdzili na usg i jest ok), czynnikiem są też choroby matki - cukrzyca lub nerki. To tak z grubsza. Mi robili krzywą cukrową i wykluczyli cukrzycę. Afi do obserwacji. Jak pytałam lekarza o różnicę pomiędzy 28 a 30 w ciągu dwóch czy trzech godzin to powiedział że to jest tak, że dziecko napije się wód to jest ich mniej, wysiusia i jest ich więcej, tak to działa. Poza tym ilość wód pod koniec ciąży może się też samoistnie zmniejszyć. Takie wartości afi są tylko do obserwacji. Gdyby były wysokie (zapewne powyżej 50) to robią naklucie macicy i odciągają płyn. Z kolei przy małowodziu podają płyny. W każdym razie norma jest do 25 - też pytałam lekarza o te 20 i mówił że kiedyś była norma do 20, teraz stosuje się normę poznańską do 25.

No i to tyle. Skoro nie masz dużo powyżej normy to skończy się pewnie na obserwacji. Ale - mi jak mój gin to zauważył na wizycie to z miejsca wypisał skierowanie do szpitala. Nie panikował za bardzo bo też dużo normy nie przekroczyłam, ale powiedział że lepiej żeby mnie poobserwowali. Tym bardziej że to gin szpitalny i chodzę do poradni przyszpitalnej. A na oddział trzy kroki.

Nie martw się, głowa do góry ale bądź pod kontrolą, sprawdzaj stan wód. Powodzenia!

kicia 123, BISCA, anna maria, kapturnica, villemo_gbm, Ruda Paskuda, gosia7122 lubią tę wiadomość

Kometowy Kosmita- lądowanie 21.10.2016 :-)
    c5e015d88e.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    villemo_gbm wrote:
    ..ja szłam na porodowke to mi wody kapaly z butów ..

To co tam było z tymi wodami w kozakach?
    A śmiały się?

anna maria, BISCA, krycha.stara, Nenaaa, Ruda Paskuda, gosia7122, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicia mam nadzieję, że to nic groźnego. Nie załamuj się na zapas. :-(

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • kicia 123 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Hej dziewczyny :-) wpadam na momentos

Kicia, wróbelki mi doniosły żeś ty w potrzebie. Chodzi o wielowodzie. Widzę, że dużo już wiesz i wyczytałaś. Sama trafiłam niedawno do szpitala z podejrzeniem wielowodzia. Owszem, w necie piszą o normie do 20. Ja miałam na skierowaniu 28, przy przyjęciu (na innym sprzęcie) 30,6. Przy wypisie 24. A ze dwa dni później (znowu trafiłam do szpitala) 23. Mi lekarz też mówił że ponad połowa przypadków to wielowodzie idiopatyczne, reszta to albo wady układu pokarmowego płodu (sprawdzili na usg i jest ok), czynnikiem są też choroby matki - cukrzyca lub nerki. To tak z grubsza. Mi robili krzywą cukrową i wykluczyli cukrzycę. Afi do obserwacji. Jak pytałam lekarza o różnicę pomiędzy 28 a 30 w ciągu dwóch czy trzech godzin to powiedział że to jest tak, że dziecko napije się wód to jest ich mniej, wysiusia i jest ich więcej, tak to działa. Poza tym ilość wód pod koniec ciąży może się też samoistnie zmniejszyć. Takie wartości afi są tylko do obserwacji. Gdyby były wysokie (zapewne powyżej 50) to robią naklucie macicy i odciągają płyn. Z kolei przy małowodziu podają płyny. W każdym razie norma jest do 25 - też pytałam lekarza o te 20 i mówił że kiedyś była norma do 20, teraz stosuje się normę poznańską do 25.

No i to tyle. Skoro nie masz dużo powyżej normy to skończy się pewnie na obserwacji. Ale - mi jak mój gin to zauważył na wizycie to z miejsca wypisał skierowanie do szpitala. Nie panikował za bardzo bo też dużo normy nie przekroczyłam, ale powiedział że lepiej żeby mnie poobserwowali. Tym bardziej że to gin szpitalny i chodzę do poradni przyszpitalnej. A na oddział trzy kroki.

Nie martw się, głowa do góry ale bądź pod kontrolą, sprawdzaj stan wód. Powodzenia!
    chyba cię myślami ściągnęłam bo zanim napisałam choć słowo to zastanawiałam się co u ciebie słychać bo ty termin masz chyba z tydzień przed mną
    mnie nie skierował bo mam te 25 a nie powyżej, i to chyba dlatego zbadał Zosię dokładnie z resztą zawsze tak robi i tak jak tobie powiedział ze to idiopatyczne może być a ponieważ krzywa cukrowa wyszła mi ok dał skierowanie na hemoglobine glikozowaną może przekręciłam nazwę ale chodzi w tym badaniu o to jak moje cukry się kształtowany na przestrzeni do 6 tygodni i służy do diagnostyki ukrytej cukrzycy i CRP(czy nie mam jakiegoś zakażenia lub stanu zapalnego) wszystko wyszło mi dobrze i mówił coś o wielowodziu idiopatycznym ale wspomniał o tych wadach przewodu pokarmowego i to mnie przeraziło ale powiedział ze nic takiego nie widzi no ale ja "mądra" głowa doczytałam na necie, że niektórych wad układu pokarmowego nie można za bardzo zdiagnozować na usg albo coś w tych nerwach przekręciłam bo historie to ja naprawdę umiem pisać super
    trochę już otrzeźwiałam ale bardzo ci dziękuję że się odezwałaś że ja nie sama jestem odzywaj się częściej na forum co i jak

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 21:52

ComeToMeBaby, BISCA, villemo_gbm lubią tę wiadomość

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, crp też mi badali.

Teraz u mnie nowa atrakcja - cholestaza ciążowa. Do terminu nie uciągnę. Chcą wywoływać poród najpóźniej w 38 tygodniu. Zależy wszystko od wyników. Np wyszłam ze szpitala w środę, dziś przyszłam na ktg i mnie zatrzymali. Taka niespodzianka. W każdym razie najpóźniej za dwa tygodnie będziemy już nosić synka na rękach.

kicia 123, BISCA lubią tę wiadomość

c5e015d88e.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak zawsze jest okazja do kupienia sobie nowych ciuchow :-)Swoja droga niezly patent ,o zapomnialam tego i tego :-)Udanego pobytu zycze
    Dziobak wrote:
    Jutro na szoping.

Dziobak, kicia 123, kapturnica, BISCA, krycha.stara, Ruda Paskuda lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • kicia 123 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ComeToMeBaby wrote:
    Tak, crp też mi badali.

Teraz u mnie nowa atrakcja - cholestaza ciążowa. Do terminu nie uciągnę. Chcą wywoływać poród najpóźniej w 38 tygodniu. Zależy wszystko od wyników. Np wyszłam ze szpitala w środę, dziś przyszłam na ktg i mnie zatrzymali. Taka niespodzianka. W każdym razie najpóźniej za dwa tygodnie będziemy już nosić synka na rękach.
    Przetrzymaja ile mogą i chyba cc ci zrobią przynajmniej tak było u synowie mojej koleżanki z pracy ale u niej jeszcze gorzej bo to było w 30 tyg i przeciagali ile mogli i chyba w 34 zrobili cc i
    chłopak super 3300 to fajny wynik jak na ten tydzień
    U mnie Zocha kopię niemiłosiernie bo ma dużo miejsca i z góry i z dołu nie mam problemu ruchami, muszę czekać do 19 na następne usg i ocenę gin powiedział że gdyby miał cień wątpliwości to skierował by mnie do szpitala
    Co Ci powiem to tylu atrakcji nie miałam w żadnej ciąży i takich stanów deprechy jak teraz z córką raz była taka sytuacja że ginka ciągle małe dziecko i skierowałta mnie na badania w labie źle ja odczytali i wynik wyszedł kosmiczny laborant powiedział że takiego nigdy nie widział i.muszą jeszcze raz zbadać jak po.mnie zadzwonili i ja się wtedy nie przyjęłam wcale Tym a teraz to chyba bym na zawał zeszła ale wtedy interntu nie było

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 23:21

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wpisz wrescie Muminka na nowa porodowke :-)

201407014965.png
  • kicia 123 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cometa a jaki masz obwód brzucha bo ja 113 dzis mierzylam tylko że ja ogólnie przed ciążą nimfom nie byłam bo Ty szczuplutka byłaś

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • ComeToMeBaby Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicia, cholestaza nie wyklucza porodu sn. Tym bardziej taka lekka jaką mam. istnieje ryzyko krwotoku poporodowego, ale myślę że w tych poważniejszych przypadkach. Cc miałabym na pewno gdyby się okazało że łożysko niewydolne, ale moje wczoraj kontrolowaliśmy przy użyciu oksytocyny i jest ok. Zobaczymy jak to będzie.

Brzuch mierzylam wcześniej w domu. Od przygód szpitalnych nie mam do tego głowy. Przy okazji wielowodzia pytałam lekarza czy mierzyć, ale powiedział że jakby się coś działo to bym na pewno zauważyła że brzuch napęczniał i pojawiłyby się duszności. Zresztą, nie ma co porównywać dwóch różnych brzuchów ;-)

c5e015d88e.png
  • kicia 123 Autorytet

Wysłany: 8 października 2016, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi gin nie kazał ja tak z ciekawości zmierzylam być może u tej dziewczyny nastąpiła niewydolność łożyska dlatego zrobili cc.Myślę że sn jest lepszy dla kobiety szybciej wraca się do formy, może jestem nieobiektywna bo raczej lekkie porody miałam ale każdy poród jest inny i teraz trochę się cykam ale to raczej normalne

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2016, 10:35

iv09cwa1rrl9vhg6.png
‹‹ 13737 13738 13739 13740 13741 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ