X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • beates Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to chyba jednak pomozecie :)
    Kuba właśnie uwielbia zasypiać przy cycku. Ale chciałam go tego oduczyć. No bo karmie go średnio co 2,5 - 3 godzin. W miedzyczasie ma drzemki więc musiałabym go karmić co 1,5 godziny.
    Po nowym roku planuje wrócić częściowo do pracy. Co jak przestanę karmić piersią ?
    Jak to u Was wyglądało ?
    Kapta , Ty karmisz jeszcze piersią?

• beates Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuba lubi być noszony ale tak " na prosto " . W pozycji leźącej marudzi.
    Często kładę się z nim na naszym łózku, śpiewam mu , tulę go alepo chwili juz zaczyna płakać. Cięzko go wtedy uspokoić . Jedynie cycek pomaga.
    Ot...takie moje zale

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beates wrote:
    Dziewczyny to chyba jednak pomozecie :)
    Kuba właśnie uwielbia zasypiać przy cycku. Ale chciałam go tego oduczyć. No bo karmie go średnio co 2,5 - 3 godzin. W miedzyczasie ma drzemki więc musiałabym go karmić co 1,5 godziny.
    Po nowym roku planuje wrócić częściowo do pracy. Co jak przestanę karmić piersią ?
    Jak to u Was wyglądało ?
    Kapta , Ty karmisz jeszcze piersią?
    Nie nie karmie. Maks sam odrzucił cyc jak skończył 8miesiecy i patrząc z perspektywy to jestem zadowolona bo zarówno z nim jak i ze starszym synem poszło bez problemu :-) . Jest na mm rano i wieczorem a usypianie u nas wygląda tak ,ze kładzie się koło mnie ,przytula a matka glaszcze i całuje. Jak odmawia współpracy to czasem biorę go na poduszce na kolanach klade i trochę pokolysze. Kuba jest jeszcze malutki wiec potrzebuje często kp. Z wiekiem sam wydluzy przerwy.

beates lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beates wrote:
    Kuba lubi być noszony ale tak " na prosto " . W pozycji leźącej marudzi.
    Często kładę się z nim na naszym łózku, śpiewam mu , tulę go alepo chwili juz zaczyna płakać. Cięzko go wtedy uspokoić . Jedynie cycek pomaga.
    Ot...takie moje zale
    Pociesze, ze Maks jak był w wieku Kubusia tez tak mial. A cyc był dobry na wszelkie bolaczki. Ja wprowadzisz pokarmy stale to w naturalny sposób kp będzie mniej i jest szansa ,ze cyc nie będzie najważniejszy dla niego :-)

beates lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kicia 123 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje też przy cycu usypialy i córkę jak przestałam kp w 5 miesiącu to nauczyłam za to podczas u sypiania kampania po P upce to potem ręką mi drentwiala od tego a odzwyczaic to była maskra musiałam byc faszystka żeby sama usunęła a synem byłam nadrzejsza, on najpierw przy cycu a potem poprostu odkladalam do łóżeczek i tekstem że idziemy spać i szedł ale był już duży bo karmilam prawie dwa lata bo gnida nienawidził mleka modyfikowanego także z piersi przeszedł od razu na kartonowe zwykłe mleko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 17:04

villemo_gbm, Ruda Paskuda, beates lubią tę wiadomość

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Bry. Ponuro na dworze.
    Wczoraj byłam w Teatrze Kwadrat na zajebistej komedii Ślub doskonały. Myślałam, że umrę że śmiechu, naprawdę dawno się tak nie ubawilam. Małaszyński jest genialnym aktorem komediowy, o co go w ogóle nie posadzalam. Cała reszta ( Zmuda - Trzebiatowska, Nejman, Kasprzyk) wcale nie gorsi. Polecam, jak ktoras ma okazję, bo naprawdę mocno się można zrelaksować.
    U nas ferii ciąg dalszy. Pracowicie ale miło.
    ja idę w poniedziałek do teatru na "Medium" z Małaszyńskim - mam nadzieję na równie dobrą zabawę :)

Dziobak, beates lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beates wrote:
    Kuba daje popalić. Nie chce spać. Widać, ze jest zmęczony , ziewa, trze oczka a kazda próba połozenia go do łózeczka kończy się ogromnym płaczem.
    Co robić, doświadczone matki ?
    ja w takich sytuacjach nie odkładałam dziecka, tylko kładłam się z nim do mojego łóżka i spaliśmy za chwilę razem :)

beates lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ja idę w poniedziałek do teatru na "Medium" z Małaszyńskim - mam nadzieję na równie dobrą zabawę :)
    Zakładam, że będzie super. Recenzja na to wskazuje.
    Ale patrz jaka to robota parszywa. Jeden poniedziałek w Gdyni,kolejny w Kraku. Dwa spektakle pod rząd. Zawód aktora to ciężki zawód.

Bozia3 lubi tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry :-)
    pogoda paskudna i już nawet wolałam ten sztorm, bo jakoś mimo wszystko jaśniej było. Ciuchy do prania kwitną w kącie, bo nie mogę się za nie zabrać. Czeka mnie jeszcze kupno deski sedesowej, bo przed wyjazdem udało mi się rozbić dotychczasową ;-)

Zastanawiam się gdzie jest Sandra?
    I jeszcze jedno, bo widzę, że Anna Maria dopytuje o porodowke. Do tej pory było tak, że dziewczyny nieudzielajace się w wątku nie były dopisane do listy i chyba tak powinno być.
    Mimbli nie ma tu od wieków, Kometa zjawiła się na chwilę, Asiapoli poleciała... i wiele, wiele innych. Jeżeli dziewczyny same podjęły decyzję o opuszczeniu wątku, to nie ma sensu uszczesliwiania ich na siłę. Ale to moje zdanie...

Dziobak, macduska, Reni, Ruda Paskuda, anna maria lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • beates Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ja w takich sytuacjach nie odkładałam dziecka, tylko kładłam się z nim do mojego łóżka i spaliśmy za chwilę razem :)

U nas niestety to nie działa. Jak tylko chcę go połozyc to jest płacz. Niewazne czy to łózeczko czy nasze łózko.
    Dzisiaj zasnął u mnie na rękach w pozycji pionowej.
    No nic... jakoś musimy to ogarnąć

• beates Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Beates, a mlody od nowego roku do zloba? Czyli w wieku 7 miesiecy?

Na początek chyba spróbuję z nianią.
    Ale nie wracam do pracy tak od razu na pełny etat. Planuję zacząć od kilku godzin tygodniowo. Zobaczę jak to zniesiemy . Kuba , no i ja :)

• beates Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocy :) !

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Zastanawiam się gdzie jest Sandra?
    I jeszcze jedno, bo widzę, że Anna Maria dopytuje o porodowke. Do tej pory było tak, że dziewczyny nieudzielajace się w wątku nie były dopisane do listy i chyba tak powinno być.
    Mimbli nie ma tu od wieków, Kometa zjawiła się na chwilę, Asiapoli poleciała... i wiele, wiele innych.
    To rowniez i moje zdanie.
    Jesli ktoras ma inne mozemy popolemizowac.

krycha.stara, BISCA lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beates wrote:
    U nas niestety to nie działa. Jak tylko chcę go połozyc to jest płacz. Niewazne czy to łózeczko czy nasze łózko.
    Dzisiaj zasnął u mnie na rękach w pozycji pionowej.
    No nic... jakoś musimy to ogarnąć
    a nie myślałas o chuście? mi bardzo pomogła właśnie w takich sytuacjach.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry. Pierwsza!

Szaroburoiponuro na dworze.

Wstać się nie chce, leżeć się nie chce...
    I dylemat gotowy.

Dziwnie mi na zwolnieniu. Dzień za dniem płyną nie wiadomo jak i kiedy, wszystko jakieś trudne się zrobiło, nie chcemy się nawet z domu wychodzić.

Ostatnio zamawiałem coś z olx, gadałam z babką z tydzień. Przelałam kasę, doszła, czekam i czekam na paczkę i nie ma...
    Wczoraj zaglądam na olx a tam wiadomość. Babka się zorientowała, że nie wie gdzie wysłać. Adresu nie podałam.
    Ot budyń ciążowy, jak nic.

Ja tu gadu gadu a tam Waciak kawę już zrobił. To idę bo się biedak zniechęci.

Miłego dnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 08:44

Dziobak, Reni, BISCA, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry kobitki...

Ja ostatnio w straszliwym niedoczasie. Nie dość że roboty zwaliło się tyle, że nie wiem w co łapki włożyć, to w domu szpital. Chłopię po operacji, już zaczyna samodzielnie żyć, ale mimo wszystko póki co dom na mojej głowie, bo dźwigać nie może. Dzięcię wczoraj łeb rozwaliło w szkole, dwa szwy założone, też w domu bo ma się oszczędzać. Koty sztuk trzy też pociachane bo kastracja. Szaleństwo jakieś. A jeszcze w sobotę jedziemy oglądać sale na wesele, suknię sobie wynalazłam co mi się podoba, w niedzielę do Warszawy bo chłopię na uczelnie musi iść. Dajcie mi parę dodatkowych dób!!

• Reni Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bry
    co tam jak tam?

jakies porody, nowe ciąże, magnesy?

w przyszłym tyg idę zapisać się na histero
    ciekawa jestem jaki termin dostanę

BISCA lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • beates Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    a nie myślałas o chuście? mi bardzo pomogła właśnie w takich sytuacjach.

Fakt,chusty nie próbowałam. Mam nosidło ale Kuba nie lubi w nim siedzieć.
    Ale z tym jego spaniem to większy problem. Chciałby zasypiać wyłącznie przy cycku i nawet w nocy budzi się co 2 godziny i cycka się domaga.
    A było już tak pięknie. Był okres że w nocy budził się tylko raz na karmienie. Może to moja wina. Kilka tygodni temu byliśmy u siostry M na kilka dni. Wtedy podawalam mu cycka częściej, bo nie chciałam żeby płaczem wszystkich pobudzil. No i się przestawil a teraz ciężko to naprawić
    No ale nic , nie narzekam juz. Jakoś damy radę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 13:48

• beates Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    bry
    co tam jak tam?

jakies porody, nowe ciąże, magnesy?

w przyszłym tyg idę zapisać się na histero
    ciekawa jestem jaki termin dostanę

Z Holandii masz ?

BISCA lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beates wrote:
    Z Holandii masz ?
    ooo uderz w stół i magnesy się odezwą :-)
    mam dziękuję
    :-D

krycha.stara, beates, Dziobak, BISCA, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
‹‹ 13739 13740 13741 13742 13743 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ