X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • beates Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny to chyba jednak pomozecie :)
    Kuba właśnie uwielbia zasypiać przy cycku. Ale chciałam go tego oduczyć. No bo karmie go średnio co 2,5 - 3 godzin. W miedzyczasie ma drzemki więc musiałabym go karmić co 1,5 godziny.
    Po nowym roku planuje wrócić częściowo do pracy. Co jak przestanę karmić piersią ?
    Jak to u Was wyglądało ?
    Kapta , Ty karmisz jeszcze piersią?

• beates Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuba lubi być noszony ale tak " na prosto " . W pozycji leźącej marudzi.
    Często kładę się z nim na naszym łózku, śpiewam mu , tulę go alepo chwili juz zaczyna płakać. Cięzko go wtedy uspokoić . Jedynie cycek pomaga.
    Ot...takie moje zale

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beates wrote:
    Dziewczyny to chyba jednak pomozecie :)
    Kuba właśnie uwielbia zasypiać przy cycku. Ale chciałam go tego oduczyć. No bo karmie go średnio co 2,5 - 3 godzin. W miedzyczasie ma drzemki więc musiałabym go karmić co 1,5 godziny.
    Po nowym roku planuje wrócić częściowo do pracy. Co jak przestanę karmić piersią ?
    Jak to u Was wyglądało ?
    Kapta , Ty karmisz jeszcze piersią?
    Nie nie karmie. Maks sam odrzucił cyc jak skończył 8miesiecy i patrząc z perspektywy to jestem zadowolona bo zarówno z nim jak i ze starszym synem poszło bez problemu :-) . Jest na mm rano i wieczorem a usypianie u nas wygląda tak ,ze kładzie się koło mnie ,przytula a matka glaszcze i całuje. Jak odmawia współpracy to czasem biorę go na poduszce na kolanach klade i trochę pokolysze. Kuba jest jeszcze malutki wiec potrzebuje często kp. Z wiekiem sam wydluzy przerwy.

beates lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beates wrote:
    Kuba lubi być noszony ale tak " na prosto " . W pozycji leźącej marudzi.
    Często kładę się z nim na naszym łózku, śpiewam mu , tulę go alepo chwili juz zaczyna płakać. Cięzko go wtedy uspokoić . Jedynie cycek pomaga.
    Ot...takie moje zale
    Pociesze, ze Maks jak był w wieku Kubusia tez tak mial. A cyc był dobry na wszelkie bolaczki. Ja wprowadzisz pokarmy stale to w naturalny sposób kp będzie mniej i jest szansa ,ze cyc nie będzie najważniejszy dla niego :-)

beates lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • kicia 123 Autorytet

Wysłany: 11 października 2016, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje też przy cycu usypialy i córkę jak przestałam kp w 5 miesiącu to nauczyłam za to podczas u sypiania kampania po P upce to potem ręką mi drentwiala od tego a odzwyczaic to była maskra musiałam byc faszystka żeby sama usunęła a synem byłam nadrzejsza, on najpierw przy cycu a potem poprostu odkladalam do łóżeczek i tekstem że idziemy spać i szedł ale był już duży bo karmilam prawie dwa lata bo gnida nienawidził mleka modyfikowanego także z piersi przeszedł od razu na kartonowe zwykłe mleko

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 17:04

villemo_gbm, Ruda Paskuda, beates lubią tę wiadomość

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 00:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    Bry. Ponuro na dworze.
    Wczoraj byłam w Teatrze Kwadrat na zajebistej komedii Ślub doskonały. Myślałam, że umrę że śmiechu, naprawdę dawno się tak nie ubawilam. Małaszyński jest genialnym aktorem komediowy, o co go w ogóle nie posadzalam. Cała reszta ( Zmuda - Trzebiatowska, Nejman, Kasprzyk) wcale nie gorsi. Polecam, jak ktoras ma okazję, bo naprawdę mocno się można zrelaksować.
    U nas ferii ciąg dalszy. Pracowicie ale miło.
    ja idę w poniedziałek do teatru na "Medium" z Małaszyńskim - mam nadzieję na równie dobrą zabawę :)

Dziobak, beates lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beates wrote:
    Kuba daje popalić. Nie chce spać. Widać, ze jest zmęczony , ziewa, trze oczka a kazda próba połozenia go do łózeczka kończy się ogromnym płaczem.
    Co robić, doświadczone matki ?
    ja w takich sytuacjach nie odkładałam dziecka, tylko kładłam się z nim do mojego łóżka i spaliśmy za chwilę razem :)

beates lubi tę wiadomość

FZuMp1.png

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ja idę w poniedziałek do teatru na "Medium" z Małaszyńskim - mam nadzieję na równie dobrą zabawę :)
    Zakładam, że będzie super. Recenzja na to wskazuje.
    Ale patrz jaka to robota parszywa. Jeden poniedziałek w Gdyni,kolejny w Kraku. Dwa spektakle pod rząd. Zawód aktora to ciężki zawód.

Bozia3 lubi tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry :-)
    pogoda paskudna i już nawet wolałam ten sztorm, bo jakoś mimo wszystko jaśniej było. Ciuchy do prania kwitną w kącie, bo nie mogę się za nie zabrać. Czeka mnie jeszcze kupno deski sedesowej, bo przed wyjazdem udało mi się rozbić dotychczasową ;-)

Zastanawiam się gdzie jest Sandra?
    I jeszcze jedno, bo widzę, że Anna Maria dopytuje o porodowke. Do tej pory było tak, że dziewczyny nieudzielajace się w wątku nie były dopisane do listy i chyba tak powinno być.
    Mimbli nie ma tu od wieków, Kometa zjawiła się na chwilę, Asiapoli poleciała... i wiele, wiele innych. Jeżeli dziewczyny same podjęły decyzję o opuszczeniu wątku, to nie ma sensu uszczesliwiania ich na siłę. Ale to moje zdanie...

Dziobak, macduska, Reni, Ruda Paskuda, anna maria lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • beates Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    ja w takich sytuacjach nie odkładałam dziecka, tylko kładłam się z nim do mojego łóżka i spaliśmy za chwilę razem :)

U nas niestety to nie działa. Jak tylko chcę go połozyc to jest płacz. Niewazne czy to łózeczko czy nasze łózko.
    Dzisiaj zasnął u mnie na rękach w pozycji pionowej.
    No nic... jakoś musimy to ogarnąć

• beates Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    paszczakin wrote:
    Beates, a mlody od nowego roku do zloba? Czyli w wieku 7 miesiecy?

Na początek chyba spróbuję z nianią.
    Ale nie wracam do pracy tak od razu na pełny etat. Planuję zacząć od kilku godzin tygodniowo. Zobaczę jak to zniesiemy . Kuba , no i ja :)

• beates Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrej nocy :) !

• Dziobak Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Zastanawiam się gdzie jest Sandra?
    I jeszcze jedno, bo widzę, że Anna Maria dopytuje o porodowke. Do tej pory było tak, że dziewczyny nieudzielajace się w wątku nie były dopisane do listy i chyba tak powinno być.
    Mimbli nie ma tu od wieków, Kometa zjawiła się na chwilę, Asiapoli poleciała... i wiele, wiele innych.
    To rowniez i moje zdanie.
    Jesli ktoras ma inne mozemy popolemizowac.

krycha.stara, BISCA lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 12 października 2016, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beates wrote:
    U nas niestety to nie działa. Jak tylko chcę go połozyc to jest płacz. Niewazne czy to łózeczko czy nasze łózko.
    Dzisiaj zasnął u mnie na rękach w pozycji pionowej.
    No nic... jakoś musimy to ogarnąć
    a nie myślałas o chuście? mi bardzo pomogła właśnie w takich sytuacjach.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry. Pierwsza!

Szaroburoiponuro na dworze.

Wstać się nie chce, leżeć się nie chce...
    I dylemat gotowy.

Dziwnie mi na zwolnieniu. Dzień za dniem płyną nie wiadomo jak i kiedy, wszystko jakieś trudne się zrobiło, nie chcemy się nawet z domu wychodzić.

Ostatnio zamawiałem coś z olx, gadałam z babką z tydzień. Przelałam kasę, doszła, czekam i czekam na paczkę i nie ma...
    Wczoraj zaglądam na olx a tam wiadomość. Babka się zorientowała, że nie wie gdzie wysłać. Adresu nie podałam.
    Ot budyń ciążowy, jak nic.

Ja tu gadu gadu a tam Waciak kawę już zrobił. To idę bo się biedak zniechęci.

Miłego dnia.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 08:44

Dziobak, Reni, BISCA, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry kobitki...

Ja ostatnio w straszliwym niedoczasie. Nie dość że roboty zwaliło się tyle, że nie wiem w co łapki włożyć, to w domu szpital. Chłopię po operacji, już zaczyna samodzielnie żyć, ale mimo wszystko póki co dom na mojej głowie, bo dźwigać nie może. Dzięcię wczoraj łeb rozwaliło w szkole, dwa szwy założone, też w domu bo ma się oszczędzać. Koty sztuk trzy też pociachane bo kastracja. Szaleństwo jakieś. A jeszcze w sobotę jedziemy oglądać sale na wesele, suknię sobie wynalazłam co mi się podoba, w niedzielę do Warszawy bo chłopię na uczelnie musi iść. Dajcie mi parę dodatkowych dób!!

• Reni Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bry
    co tam jak tam?

jakies porody, nowe ciąże, magnesy?

w przyszłym tyg idę zapisać się na histero
    ciekawa jestem jaki termin dostanę

BISCA lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • beates Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    a nie myślałas o chuście? mi bardzo pomogła właśnie w takich sytuacjach.

Fakt,chusty nie próbowałam. Mam nosidło ale Kuba nie lubi w nim siedzieć.
    Ale z tym jego spaniem to większy problem. Chciałby zasypiać wyłącznie przy cycku i nawet w nocy budzi się co 2 godziny i cycka się domaga.
    A było już tak pięknie. Był okres że w nocy budził się tylko raz na karmienie. Może to moja wina. Kilka tygodni temu byliśmy u siostry M na kilka dni. Wtedy podawalam mu cycka częściej, bo nie chciałam żeby płaczem wszystkich pobudzil. No i się przestawil a teraz ciężko to naprawić
    No ale nic , nie narzekam juz. Jakoś damy radę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 13:48

• beates Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    bry
    co tam jak tam?

jakies porody, nowe ciąże, magnesy?

w przyszłym tyg idę zapisać się na histero
    ciekawa jestem jaki termin dostanę

Z Holandii masz ?

BISCA lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    beates wrote:
    Z Holandii masz ?
    ooo uderz w stół i magnesy się odezwą :-)
    mam dziękuję
    :-D

krycha.stara, beates, Dziobak, BISCA, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
‹‹ 13739 13740 13741 13742 13743 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ