X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Dziobak, nie popisalas się ;-)

Ruda, my do najbliższych dziadków mamy 65 km, a do drugich 500. Przeprowadzając się nad morze mielibyśmy 500 i 800. Jedynie do mojego brata mielibyśmy 200 zamiast 300 km.
    My do najbliższych dziadkow mamy 1200 km, do najdalszych 1500.
    Także ten ;-)

• moremi Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    No raczej! Nowa kurteczka sobie kupiłam, to o niej pamiętałem!
    W aucie była wiatrówka Adasia, więc goły chłopak nie pojechał, ale to nie jest dobra kurtka na tą pizdziawice.
    Jutro dostanie nowa i po kłopocie.
    Dalabym coś Ignasiowego, ale to raczej za małe ;-)

Dziobak lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza, piję w intencji Twojego małego człowieka bezalkoholowe :-) tfffffu wróć! prasuje chusteczkę do nosa. higieniczną.

Magdala, BISCA, macduska, Mega lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 6 października 2016, 23:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:
    My do najbliższych dziadkow mamy 1200 km, do najdalszych 1500.
    Także ten ;-)
    Po 500 km dodatkowe setki nie robią różnicy ;-)

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • kicia 123 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja po wczorajszej wizycie jestem zdruzgotana jak kur... z jednym ok to coś innego się przyplatalo miedniczki nerkowe się zmniejszyły to teraz okazuje się że mam wielowodzie na granicy normy czyli AFI 25 gin mówi że to górna granicą normy Internet mówi że norma do 20 ja to do Tworek chyba wyjdę na te dwa tygodnie do następnej wizyty wróciłam z płaczem wczoraj i dziś też leżę i wyje z bezsilności i że może to być objawem wad wrodzonych u Zosi np. zrosniecie przełyku lub dwunastnicy jelit lub odbytu maskra nie mówiąc o wadzie cewry nerwowej
    Lekarz dał mi skierowanie na crp i hemoglobiny glikocos żeby sprawdzić czy nie mam cukrzycy i stanu zapalnego ale wszystko wyszło dziś ok crp 2,4 a ta hemoglobiny 5,20 a norma do 5,6 i średnie cukry 102 to też chyba ok czyli w sumie nie wiadomo o co chodzi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 00:15

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Po 500 km dodatkowe setki nie robią różnicy ;-)
    Mówisz? Ja to po jednym dniu jazdy z dzieciakami i kotem umieram, a w perspektywie jest jeszcze kolejny dzień jazdy i noc na promie, ale może to faktycznie zadna różnica ;-)

• BISCA Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry,
    Kicia, wspolczuje tego stresu. Z takim waznym problemem wizyta dopiero za 2 tygodnie ? Moze idz do innego lekarza, albo popros o skierowanie do szpitala. Trzymaj sie

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belly mowi, ze jestem w piatym miesiacu O.o
    Przedwczoraj kupilismy w promocji 400 pampersow. Kupilam tez monitor oddechu z niania. Na dzien dzisiejszy to cala moja " wyprawka"
    Pozatym u nas nadal pieknie i slonecznie, tylko termometr mi sie w aucie popsul ( wczoraj rano pokazywal 3 stopnie !!!!)

Przyjemnego piatku wszystkim milym paniom :-)

Dziobak, beates, moremi, Mega lubią tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A! Dziobak, milego pobytu w ojczyznie :-)
    Najedz sie twarogu za moje zdrowie ;-)

Dziobak lubi tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Belly mowi, ze jestem w piatym miesiacu O.o
    Przedwczoraj kupilismy w promocji 400 pampersow. Kupilam tez monitor oddechu z niania. Na dzien dzisiejszy to cala moja " wyprawka"
    Pozatym u nas nadal pieknie i slonecznie, tylko termometr mi sie w aucie popsul ( wczoraj rano pokazywal 3 stopnie !!!!)

Przyjemnego piatku wszystkim milym paniom :-)

To mnie zawstydziłaś. Ja mam tylko kocyk i jedną pieluchę tetrową w baranki.
    Wczoraj miałam kupić flanelową, ale były w słonie oraz pandy i nie mogłam się zdecydować. Trudny wybór. ;-)

Dziobak, BISCA, Mega lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicia, współczuję stresu.
    Może faktycznie lepiej szukać gdzieś porady?
    Z tego co się orientuję to dziewczyny z wielowodziem ladowały w szpitalu.

A i niekoniecznie to muszą być wady dziecka. Niedawno na innym wątku tak było, dziewczyna z wielowodziem urodziła i jest Ok.

Trzymaj się. <3

BISCA lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Dobry wieczor,

Ja po pierwszej wizycie. Serduch bije, maly czlowiek ma 2,23 cm dlugosci, na ten moment wszystko ok.

Mysza :-)
    Bardzo się cieszę.
    Zagladaj częściej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 08:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak, a sobie wziełaś dwie kurtki i płaszczyk? :-D

Dobrze ze jest teraz możliwość kupienia. Wyobraź sobie co by było w latach 70?

Dziobak, BISCA, krycha.stara, Mega lubią tę wiadomość

• kicia 123 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest naprawdę dobrym lekarzem choć ja nikomu nie ufam za bardzo powiedział że gdyby było coś nie tak to by mnie kierował od razu do szpitala
    Poza tym na tym etapie wielowodzia jakoś się specjalnie nie leczy tylko sprawdza czy matka nie ma ukrytej cukrzycy lub stanu zapalnego i ja po wczorajszych wynikach nie mam i powiedział jeszcze że to jest etap ciąży kiedy wód jest najwięcej i czasem może tak być sprawdził układ pokarmowy dokładnie i nerwowy ale są przypadki że lekarza nie wykryli nieprawidłowości tylko nie wiem z czym się to wiązało bo to wyczytałam w necie
    Pokazywał mi jak Zosia ćwiczy ruchy oddechowe i żołądek też jest widoczny ale zawsze pozostanie niepewność muszę czekać

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska wrote:
    Dziobak, a sobie wziełaś dwie kurtki i płaszczyk? :-D

Dobrze ze jest teraz możliwość kupienia. Wyobraź sobie co by było w latach 70?
    Sobie wzięłam tylko jedna kurtkę. Zosia wzięła cienki softshell, bo uznała,że w Pl na pewno będzie ciepło.
    Dziś szoping. Ale najpierw Teatr Muzyczny. :-)

Mega lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 października 2016, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziobak wrote:

Ale najpierw Teatr Muzyczny. :-)

W ramach Akcji Odchamiania?

• villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kucia ja też miałam wielowodzie na koniec i malutka urodziła się zdrowa, do porodu jak Ci odejdą wody w domu to weź ogromny ręcznik bo nic innego nie wytrzyma tej ilości wody ja szłam na porodowke to mi wody kapaly z butów bo wzięłam tylko podkłady poporodowe idiotka ze mnie.

kicia 123, moremi lubią tę wiadomość

preg.png
  • kicia 123 Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    villemo_gbm wrote:
    Kucia ja też miałam wielowodzie na koniec i malutka urodziła się zdrowa, do porodu jak Ci odejdą wody w domu to weź ogromny ręcznik bo nic innego nie wytrzyma tej ilości wody ja szłam na porodowke to mi wody kapaly z butów bo wzięłam tylko podkłady poporodowe idiotka ze mnie.
    boje się bardzo bo wszędzie tylko o współistniejących wadach i naprawdę jest to przygnębiające czy ty pamiętasz ile miałaś AFI ? Ja naprawdę zwariuję

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicia u mnie każdy lekarz inne wyliczenia jeden nawet napisał ze w normie a dwóch pozostały ze przekroczylo ale 22 najwyższe, też miałam stracha na koncu bo naczytalam się mnustwo do tego jeszcze mi doszło nadciśnienie na końcu więc sralam po gatkach równo a mała wyskoczyła zdrowa, tylko ja porodowke chciałam utopić, będę trzymać kciuki.Będzie dobrze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 października 2016, 14:05

preg.png
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 7 października 2016, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicia,ojej to ty teraz masz stresa :(
    Mam nadzieje ze nie jest to zwiazane z zadna wada i za to trzymam kciuki <3

kicia 123 lubi tę wiadomość

Wszyscy w domu :)
‹‹ 13736 13737 13738 13739 13740 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ