X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • *aga* Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa gratulacje :-)

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

Żyj chwilą ! Chyba, że chwila jest nieprzyjemna, w takim przypadku zjedz ciasteczko. –Ciasteczkowy Potwór
  • kicia 123 Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje cały czas o tobie myślałam super niech chłopak rośnie
    Szczerze powiem że nie wiem po co cię meczyli jak nie było wstawienia dziecka w kanał rodny już po 12 godzinach powinni bez pierd... zrobić ci cięcie a nie czekać szkoda że się tak meczylas
    Teraz to już do przodu będzie dawaj znać co i jak

ComeToMeBaby lubi tę wiadomość

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No gratulacje:) Kosmito witaj!
    A ty dzielna mamo,wypoczywaj w tym szpitalu bo potem to moze nie byc latwo :)

Ja to juz sie nastawiam na oxy,w sumie zawsze mialam;) ale zzo obowiazkowo,jak najwczesniej :)

krycha.stara, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

Wszyscy w domu :)
  • Dobrawa Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To co,Kicia nastepna,za nia Sandra,czy kogos nie pominelam?
    Mi sie ciagle wydaje ze urodze w 36/7 tygodniu,tak jak ostatnio

Ps moj suwak cos sie nie posuwa,wlasnie wkroczylam w 31 tydzien
    A my jeszcze wozka nie mamy,trudno sie zdecydowac ,wozek dla dwojki kupujemy i ciezko cos sensownego znalezc,no i lozeczka tez brak.

Wszyscy w domu :)
  • moremi Autorytet

Wysłany: 22 października 2016, 23:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Obecna ! :-)

Kapitanie, Ty sie cieszysz, ze masz plaski brzuch, Ja, ze mi sie zaokragla ;-)
    to prawidłowo :-)
    Z tym cieszeniem się to tak na niby, bo wiesz ;-)
    i żeby Was pocieszyć, to nie mam już wagi, bo pół godziny po napisaniu posta syn mi tą wagę stlukl. Jeszcze jego zdążyłam zważyć (11 kg!!! klocek) i poszła w drobny mak. Musiałam Juniora w plecak wsadzić i smigalam z odkurzaczem i mopem.

Sandra, pewnie oszukujesz, że taki duży :-P

Kometa, gratulacje
    Również mam za sobą dwa porody w jednym, ale doszłam do wniosku przeciwnego - wolę sn niż cc, a na razie spokojnego połogu życzę.

Dobrawa, BISCA, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • kicia 123 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 00:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja termin na 13 listopada mam ale od 10 mogę rodzić na razie nogi na kokardka składam zobaczę co gin 2 listopada powie mi

Dobrawa lubi tę wiadomość

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicia ja miałam termin na 15 listopada a urodziłam 28 października :) .

Gratuluję nowej mamusi :).

Dobrawa, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

preg.png
  • kicia 123 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam pierwsza w donoszonej ciąży juz

Dobrawa, Ruda Paskuda, villemo_gbm, Bozia3, gosia7122, Dziobak, BlackCatNorL, beates lubią tę wiadomość

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • mysza1975 Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kometa, serdeczne gratulacje!
    U mnie bylo podobnie z tym, ze troche wczesniej zadaecydowali o cc, bo tetno malego zanikalo.

Moremi, nie odzywam sie czesto, bo poki co nic sie nie dzieje, a po drugie jak slysze ze wazysz 48 kg to mi wstyd. Ja zupelnie inna kategoria wagowa. Az sie boje myslec ile bede wazyc po drugiej ciazy.

Dobrawa, ComeToMeBaby lubią tę wiadomość

• moremi Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Kometa, serdeczne gratulacje!
    U mnie bylo podobnie z tym, ze troche wczesniej zadaecydowali o cc, bo tetno malego zanikalo.

Moremi, nie odzywam sie czesto, bo poki co nic sie nie dzieje, a po drugie jak slysze ze wazysz 48 kg to mi wstyd. Ja zupelnie inna kategoria wagowa. Az sie boje myslec ile bede wazyc po drugiej ciazy.
    eeeej, ale dopisałam, że waga potłuczona i już nie będę nic pisać ile ważę. Miej też na uwadze, że ja jednak jestem mała i od 9 miesiecy na diecie bezmlecznej co mnie ogranicza pod względem słodyczy ;-) no i nadal karmię piersią. Jak będę odstawiać, to... już się boję, ale chyba czas kupić spodnie z gumką w pasie ;-)

Magdala lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Dziobak Autorytet

Wysłany: 23 października 2016, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    już się boję, ale chyba czas kupić spodnie z gumką w pasie ;-)
    A co zlego w spodniach z gumka? ;-)
    Ja na ograniczonych cukrach i Chodakowskiej schudlam 4 kg i faktycznie to widac. Nie jedzac miesa tez widze, ze jem inaczej ( patrz zdrowiej).
    Ale spodnie z gumka mam! Odkrylam dopiero teraz by insomnia i zakochalam sie w tych ciuchach. I dresiaki z gumka moglabym nosic non stop! Mam model, ktory nazywa sie lala i pasuje do wszystkiego. I faktycznie nosze je na okraglo.

moremi, krycha.stara, Ruda Paskuda, Magdala, BISCA lubią tę wiadomość

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry, ja to chyba pier...ca dostanę! Wykres OVU twierdzi, że miałam owulację w 9 d.c. grrr Gupi wykres! Znowu mi się długość cyklu poprzestawiała, ostatnio 22 dni a bywało już 31-32.Nawet testów ovu nie zdążyłam kupić, a tu już po zawodach : ) No nic, trza czekać ... wszak bzykanko w 8 d.c. było więc mimo wszystko jest szansa ; )

villemo_gbm lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry dziewczęta.

Kocie, ja nie wiem czy tutaj też tak super wszystko pokazuje. Nie widze twojego wykresu to ciężko powiedzieć. U mnie też pokazał owulkę 13 dnia, ale dziwnie, bo nic mnie nie bolało ani nic. Z reguły przy owulacji jajka mnie rwą koszmarnie, a tu nic. Więc nie wiem co mam o tym mysleć. Poza tym, skoro było bzykanko, to co się przejmujesz :D

A u mnie szaleństwo. W sobotę szlajałam się z bandą po salonach ślubnych i mierzyłam, mierzyłam, mierzyłam. Nie wiedziałam że suknię na marzec trzeba zamawiać JUŻ! A co jak zaciążę i będę brzuchata? Dylematy cholerka....

Miłego dnia :)

BlackCatNorL lubi tę wiadomość

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi to się zdaje, że kluczową rolę odgrywa tempka i to na jej podstawie wykresisko się tworzy. No zobaczymy, może coś drygnie jeszcze.
    A ja postanowiłam przypaczeć się bliżej mojemu Hashimoto. Od lat robię tylko TSH a może mam popierniczone FT3/FT4? Przeczytałam pewien artykuł i aż mnie wbiło w fotel. Usłyszałam kiedyś od ENDO, że skoro Hashimoto zdiagnozowane to teraz szprycowanie lewotyroksyną i zwiększanie dawki jeśli TSH pójdzie w górę.
    Ufałam, że właśnie tak trzeba, a tu się okazuje, że niekoniecznie TSH w normie = wszycho oki.
    Ruda Paskuda - zamów profilaktycznie większą kieckę - zwłaszcza w cyckach ; )Zwęzić zawsze można, poszerzyć nie barzoo : )

Ruda Paskuda, kicia 123 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/37770d6c6d7e.png

Storczyk31 lubi tę wiadomość

• kicia 123 Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem za też nie składam parasolki

Audrey Hepburn lubi tę wiadomość

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kocie, właśnie problem w tym, że fason sukni który sobie wybrałam jest taki, że za dużego brzuchala to nie mogę do niego mieć.... znaczy o tyle dobrze ze gorset sznurowany więc nawet jak się zbrzuchacę to nie będzie jakoś mega źle, a i stan dość wysoko, więc brzuchol się powinien zmieścić. Ale ogólnie chude ze mnie stworzenie więc tak czy siak suknia musi być dość wąska. A kurcze skąd ja mam wiedzieć co się wydarzy za 5 miesięcy. Yh yh...

• kapturnica Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BlackCatNorL wrote:
    No mi to się zdaje, że kluczową rolę odgrywa tempka i to na jej podstawie wykresisko się tworzy. No zobaczymy, może coś drygnie jeszcze.
    A ja postanowiłam przypaczeć się bliżej mojemu Hashimoto. Od lat robię tylko TSH a może mam popierniczone FT3/FT4? Przeczytałam pewien artykuł i aż mnie wbiło w fotel. Usłyszałam kiedyś od ENDO, że skoro Hashimoto zdiagnozowane to teraz szprycowanie lewotyroksyną i zwiększanie dawki jeśli TSH pójdzie w górę.
    Ufałam, że właśnie tak trzeba, a tu się okazuje, że niekoniecznie TSH w normie = wszycho oki.
    Ruda Paskuda - zamów profilaktycznie większą kieckę - zwłaszcza w cyckach ; )Zwęzić zawsze można, poszerzyć nie barzoo : )
    Nie tyle tsh co ft4 ma byc mniej wiecej w srodkowej normie :)

BISCA lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 października 2016, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a czy wiecie jak Dusia się trzyma? Bo coś się nie pokazuje.

• BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 24 października 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Nie tyle tsh co ft4 ma byc mniej wiecej w srodkowej normie :)

A widzisz! Muszę sobie pędem to FT4 zbadać bo w sumie tylko raz w życiu robiłam, wiele lat temu : / Coś czuję, że tędy droga ...

‹‹ 13747 13748 13749 13750 13751 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ