X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • iwcia77 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Babki

zagladam dzis wyjatkowo...

Wacia ..naprawde jest mi bardzo smutno, twoja wiadomosc mnie przytloczyla bardzo...:(
    trzymaj sie dzielnie :*

fajnie zobaczyc " stara" zaloge :D

oddalam Ivo na pol dnia do zlobka (9-13) ale jak narazie oporzadzamy dom po tesciowej, bo zyjemy jakby to okreslic...na wysypisku..nie wiadomo gdzie rece wlozyc i od czego zaczac...kuchnia, lazienka, garaz....tyle rzeczy musimy wywalic...

Dobrawa lubi tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Wieczór :-) Moje dziecie śpi ze mną i kurcze jest nam z tym dobrze :-)
    moje tez...i mi tez i Alojzowi tez :D ...uwielbiam jak mnie szuka raczkami w nocy po omacku i sie przytula :D....

moremi, kapturnica, Mega lubią tę wiadomość

• iwcia77 Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia Poli....:( no brak slow po prostu...

• beates Autorytet

Wysłany: 17 października 2016, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dusia,brak mj słów. Tak bardzo mi przykro . Duzo siły zyczę, Trzymaj się

• AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdala wrote:
    Asia, jezeli moge Ci cos poradzic, to mozesz isc do szpitala, na emergency. Zrobia usg i wszystkie potrzebne badania. Obejma Cie opieka nawet jezeli zdecydujesz czekac na poronienie samoistne, ktore z reguly troche trwa. Potem wszystko sprawdza, czy w jamie macicy jest czysto.
    Ja wiem, ze to suche informacje i brzmia bezdusznie, ale warto wiedziec jakie sa dostepne opcje. W domu zadreczysz sie mysleniem. Sluzba zdrowia jest naprawde pomocna w tym wypadku, a pielegniarki oraz lekarze bardzo wspolczujacy. I nie zrobia nic wbrew Twojej woli.
    <3
    dzieki dziewczyny, magdala jestem w szpiatalu od wczoraj rana.po 3 godziny z poczekalni do poczekalni.w koncu poznym popoludniem trafilam na ginekologie.ale lozko dopieto wieczorem dostalam.usg bedzie dopiero dzis.wtedy zobacza czy potrzebny jeszcze zabieg.ale ja mysle ze nie, wczoraj byla masakra i chyba wszystko zeszlo.z tego co wiem pozniejszej kontroli , za kilka tygodni tez nie bedzie.moze ty masz lepsze doświadczenia ale u mnie w szpitalu tak to wyglada.

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
    Aniołek-17/10/2016 11tc-serduszko przestalo bic 8tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka, można do was dołączyć ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 09:11

• AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    macduska przykro mi ze tez przez to przechodzisz❤

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj o 13 dostałam Cytotec na zmiękczenie szyjki macicy. Około 18 odeszły mi wody, a o 20.50 urodziłam naszą dziewcznkę.
    Mąż był ze mną cały czas, wyszedł tylko na sam moment porodu.

Szczęściem w tym wszystkim był personel, wspierający, dyskretny, pomocny, tłumaczący co i dlaczego się dzieje.

Potem w nocy miałam łyżeczkowanie. Dostawalam leki przeciwbólowe cały czas, więc nie bolało bardzo. Dusza boli, ale co poradzić? Trzeba przeżyć.

I chyba chcę myśleć, że natura zadecdowała za mnie. Bo bardzo możliwe, ze jednak dziecko było obciążone wadą. Jaką? Nigdy się nie dowiemy. Nie chcemy badań.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2016, 09:23

• Magdala Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaPoli wrote:
    dzieki dziewczyny, magdala jestem w szpiatalu od wczoraj rana.po 3 godziny z poczekalni do poczekalni.w koncu poznym popoludniem trafilam na ginekologie.ale lozko dopieto wieczorem dostalam.usg bedzie dopiero dzis.wtedy zobacza czy potrzebny jeszcze zabieg.ale ja mysle ze nie, wczoraj byla masakra i chyba wszystko zeszlo.z tego co wiem pozniejszej kontroli , za kilka tygodni tez nie bedzie.moze ty masz lepsze doświadczenia ale u mnie w szpitalu tak to wyglada.

Hmm. Czekanie w poczekalni to norma. Dziwi mnie tylko, ze nie beda Cie potem sprawdzac, jak mowisz, ze nie bedzie kontroli. Powinna byc. Mozesz dopytac?
    Ja z kolei nie mialam lozka. Wszystko bylo robione na wizytach. I tak czlapalam do szpitala co dwa tyg chyba z cztery razy.

Jak chcesz szczegoly to napisz na priv, bo nie sa to informacje na ogol, rozumiesz. Wspolczuje Ci bardzo.

Dobry.

Wacia, mysle o Tobie.

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • AsiaPoli Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiec w pl tak to wyglada?ja przeszlam to samo wczoraj tulajac sie po 3 poczekalniach i toaletach..niestety taka sluzba zdrowia tutaj.jestem wsciekla i niemoge tego zrozumiec

3s4kwbr.png
    04u9k61.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dusia świeczki mam w oczach. Straszne to. Nawet nie mogę sobie wyobrazić... Eh. Trzymajcie się mocno.

• villemo_gbm Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny serce strasznie boli jak się czyta o Waszych doświadczeniach będę się modlić za aniołki :(

Audrey Hepburn lubi tę wiadomość

event.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 października 2016, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny :) 35 lat skończyłam już 2 lata temu (ciężko mi w to uwierzyć, za każdym razem muszę przeliczać lata) i także staram się o dzieciątko (mam już 3). 01.08 miałam zabieg łyżeczkowania po obumarłej ciąży (14 tydzień) i od tego czasu jakieś zawirowania, bardzo długie plamienia - mam nadzieję, że się samo wyreguluje. Pozdrawiam i życzę powodzenia!

villemo_gbm lubi tę wiadomość

• kicia 123 Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny łącze się w bólu wiem przez co przechodzicie trudno coś napisać konstruktywnego bo nic tak naprawdę nie ukoi bólu

iv09cwa1rrl9vhg6.png
  • BlackCatNorL Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia Poli... Macduska ... :( :( :( Brak słów, gardło ściśnięte... Tak bardzo mi przykro! Buuuuu :( Nie znajduję słów pocieszenia, bo takowe nie istnieją. Życzę Wam dużo siły...

• Reni Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bry

ja nawet nie wiem co powiedzieć po takich wieściach

przykro

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Audrey Hepburn wrote:
    hejka, można do was dołączyć ?

śmiało

Audrey Hepburn lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • *aga* Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Te całe starania o potomka to o kant d... rozbić. Mi po kilku cyklach starań już się nie chce . Skąd w niektórych z was tyle zaparcia jest to ja nie wiem. Moje libido wzrasta wraz z okresem niepłodnym. Mierzenie temp. itp po jaką cholerę ...żeby oglądać książkowy wykres? Chyba prędzej zdrapkę szczęśliwą wylosuje niż te kreski dwie na teście zobaczę ;-)

Tak młodo się czuję a tu metryki się nie oszuka....zastanawiające że jak się było młodszym to drugie dziecko było niewyobrażalnym tematem :-)

kapturnica, Audrey Hepburn, Ruda Paskuda lubią tę wiadomość

Żyj chwilą ! Chyba, że chwila jest nieprzyjemna, w takim przypadku zjedz ciasteczko. –Ciasteczkowy Potwór
  • Reni Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    *aga* wrote:
    Te całe starania o potomka to o kant d... rozbić. Mi po kilku cyklach starań już się nie chce . Skąd w niektórych z was tyle zaparcia jest to ja nie wiem. Moje libido wzrasta wraz z okresem niepłodnym. Mierzenie temp. itp po jaką cholerę ...żeby oglądać książkowy wykres? Chyba prędzej zdrapkę szczęśliwą wylosuje niż te kreski dwie na teście zobaczę ;-)

Tak młodo się czuję a tu metryki się nie oszuka....zastanawiające że jak się było młodszym to drugie dziecko było niewyobrażalnym tematem :-)

po 50 cyklu starań dochodzi się do takiego samego wniosku ;-)

kapturnica, *aga*, krycha.stara, Ruda Paskuda lubią tę wiadomość

• Magdala Autorytet

Wysłany: 18 października 2016, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AsiaPoli wrote:
    wiec w pl tak to wyglada?ja przeszlam to samo wczoraj tulajac sie po 3 poczekalniach i toaletach..niestety taka sluzba zdrowia tutaj.jestem wsciekla i niemoge tego zrozumiec

Nie w pl. Ja tez w uk mieszkam. Dlatego wlasnie pomyslam, ze mozesz skorzystac z mojej wiedzy.

krycha.stara lubi tę wiadomość

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
‹‹ 13745 13746 13747 13748 13749 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ