35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziobak wrote:Odmawiam stanowczo. Nie dosc, ze strasza smogiem, to jeszcze czapka uszanka??-Jack, jestem w ciąży!
-Nie przypominam sobie, żebyśmy...
-Byłeś pijany!
-Aż tak - nigdy! -
moremi wrote:Załóż kominiarkę. Połączenie maseczki z czapką. I ciesz się, bo i tak u nas cieplej niż w tej krainie lodu. Co to dla Was? Jak wakacje w tropikach
-
nick nieaktualnyHejka dziewczyny.
Ja o dziwo mimo L4 jakoś nie mam na nic czasu. I w sumie sił też nie mam. Ślub mnie pochłonął i ledwo żyję.
Chcę się was poradzić, bo genetyczka stwierdziła, cytując: "Warto zrobić amniopunkcję, bo to daje szerokie spektrum i lepsze dane". A ja nie wiem czy czuję się przekonana. Czy przy wynikach:
1:3400
1:100000
jest sens robić amniopunkcję. Mój gin dodał mi jeszcze, że "no szczególnie w takiej sytuacji jak pani" mając zapewne na myśli to, że drugi maluch się nie rozwinął. Czuję się głupia i nie przekonana zupełnie do kłucia się w brzucha, ale może trzeba? -
Paskuda, to sa wyniki PAPPA?
Trudno cos radzic, ja oosbiscie bym zrobila amnio. Sama mialam calkiem niezle wyniki, chociaz dziewczyny w moim wieku mialy lepsze i do konca ciazy mialam schize, ze jest cos nie tak.
Dobry specjalista zrobi to szybciutko i delikatnie, maluch nawet sie nie kapnie. ☺ -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ruda Paskuda wrote:Ogólnie to ryzyko trisomii 21 i 18
Wyniki mam tak:
HCGb - 45,7 ng/mL - MoM: 1,29 - Corrected MoM: 1,16
NT - 1,7 mm - MoM: 1,13 - Corrected MoM: 1,13
PAPP-A - 5934,00 mU/L - MoM: 1,96 - Corrected MoM: 1,84Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2017, 20:37
moremi, BISCA, Luna76 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKość nosowa była. Nie wiem co z resztą jako że pan robiący badanie był nieskory do mówienia. W wyniku z USG mam:
" Bliźniak II FHR 160 ud/min, CRL 63,9 mm - 12,6 Hbd, NT 1,7 mm, NB (+)
Kości czaszki ciągłe. Zarysy wszystkich kończyn prawidłowe. Powłoki brzucha ciągłe. Uwidoczniono żołądek i pęcherz moczowy płodu. Kręgosłup wydaje się być ciągły - dokładna ocena w 20 Hbd. Ilość płynu owodniowego w normie. Kosmówka na ścianie przedniej." -
Ruda, ja mam o wiele gorsze wyniki, ale lekarka powiedziala, ze w moim przypadku wiek robi swoje. Nie zalecala amnio, najwyzej nifty, ale nie zdecydowalismy sie.
Jestesmy dobrej mysli, a co ma byc to bedzie.
Jezeli Ciebie to mialoby uspokoic to zrobilabym amnio.kapturnica, moremi, BISCA lubią tę wiadomość
-
Ruda Paskuda wrote:Kość nosowa była. Nie wiem co z resztą jako że pan robiący badanie był nieskory do mówienia. W wyniku z USG mam:
" Bliźniak II FHR 160 ud/min, CRL 63,9 mm - 12,6 Hbd, NT 1,7 mm, NB (+)
Kości czaszki ciągłe. Zarysy wszystkich kończyn prawidłowe. Powłoki brzucha ciągłe. Uwidoczniono żołądek i pęcherz moczowy płodu. Kręgosłup wydaje się być ciągły - dokładna ocena w 20 Hbd. Ilość płynu owodniowego w normie. Kosmówka na ścianie przedniej."
A powiem mi co z blizniakiem nr 1? On się wchłonął?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2017, 15:24
-
hej ja z Olivka mialam 1:75 i 1:125,u nas robia pappa tez sami na nhs i z tego mi wyszly straszne wyniki,a ze to bylo dosc wczesnie bo dwa dni po badaniach wezwali mnie zpowrotem to byl 14 tydz a amnio sie robi od 16stego,zaproponowali pobranie kosmowki ,5 dni czekanie na wyniki i wszystko ok,ale musialam zrobic dla spokojnosci,twoje wyniki jak dla mnie sa ok,ale jak masz sie zamartwiac to zrob,powodzenia,ja wciaz latam do kibelka kilka razy w tygodniu, zawsze w pracy,to takie wyczerpujace,niemam sily na nic,do tego mala zaczela sie budzic ok 5 rano i po spaniu...nawet dzis!ale teraz tydzien ferii wiec troche odpoczne.
Pozdrowionka -
nick nieaktualnyKapturnica na prenatalnych był drugi worek owodniowy z maluchem 1,6 mm, bez serducha - nic. Teraz byłam na usg u gina normalnym, jeden był widoczny wyraźnie, majtał się, a drugiego worka owodniowego gin w ogóle nie mógł znaleźć, więc nie wiem czy się gdzieś schował za pierwszym, czy może się wchłonął.
-
Ruda Paskuda wrote:Kapturnica na prenatalnych był drugi worek owodniowy z maluchem 1,6 mm, bez serducha - nic. Teraz byłam na usg u gina normalnym, jeden był widoczny wyraźnie, majtał się, a drugiego worka owodniowego gin w ogóle nie mógł znaleźć, więc nie wiem czy się gdzieś schował za pierwszym, czy może się wchłonął.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2017, 08:12