X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • moremi Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja nadal w warunkach domowych, do pracy nie wróciłam, ale po stokroć wolałabym wrócić. Najpierw pulmonolog orzekł, że potomek powinien w domu siedzieć, ale później jednak zmienił zdanie i dał zakaz żłobkowania na miesiąc. Młody chory, ale było jeszcze ok. Było, bo wirusówka zakończyła się zapaleniem płuc (sic!) z zapaleniem ucha. Wygląda to tak, że do pierwszych urodzin miałam zdrowe dziecko, a później mi je ktoś ociotał. Albo inny urok rzucił. Tak, czy siak siedzimy w domu, teraz chorzy są wszyscy (jedynie koty zdrowe), ale kiedyś chyba się to skończy?

Przed chwilą namierzyłam bezpłatne konsultacje w Invicta dla par, które zakończyły program im vitro niepowodzeniem. Reni, nie myślałaś pójść na wizytę?
    https://www.klinikainvicta.pl/promocja-bezplatna-konsultacja-lekarska-niepowodzeniach/

-Jack, jestem w ciąży!
    -Nie przypominam sobie, żebyśmy...
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morek ,Maks od północy rzygal do rana. Potem sie jedno uspokoilo to zaczęła biegunka. Od nocy wlewam w niego wodę i elektrolity ,probiotyk i Smecte . Jak sie nie uspokoi to czeka nas szpital . Nie chce nawet o tym myśleć bo mąż na wyjeździe a pomocy znikąd. Zawsze coś musi być jak nie urok to wspomniana sraczka :(

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaptur, a nie możesz zamówić wizyty domowej? Bo teraz to tle różnych wirusów szaleje, a szpital jest niestety wylęgarnią. My już przeszliśmy szpitalną jelitówkę i to było koszmarne doświadczenie.
    Maksowi życzę zdrowia, a i Tobie też, bo pewnie Cię to nie ominie :-(
    No i patrz - siedzą dzieciaki w domu, a i tak chorują.
    My za godzinę do lekarza. Aż się boję co wymyśli.

kapturnica lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Kaptur, a nie możesz zamówić wizyty domowej? Bo teraz to tle różnych wirusów szaleje, a szpital jest niestety wylęgarnią. My już przeszliśmy szpitalną jelitówkę i to było koszmarne doświadczenie.
    Maksowi życzę zdrowia, a i Tobie też, bo pewnie Cię to nie ominie :-(
    No i patrz - siedzą dzieciaki w domu, a i tak chorują.
    My za godzinę do lekarza. Aż się boję co wymyśli.
    Rozmawialam z moja rodzinna przez telefon . Jak na razie mam podawać to co podaje i czekamy . Śpi od prawie 2 godzin i mam cicha nadzieje ,ze sie juz uspokoi jego brzucho. Zapieram sie rękami i nogami by go nie odwodnic bo wtedy tylko kroplowka.

moremi lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja, mozna sie przyłączyć? Na ogólnym czuje sie jak wariatka i dinozaur w jednym. Mam 2 córki, mlodsza tu z of. Nie wiem czego chce, marze o jeszcze jednym młodym ale sie boje... mam swoje problemy zdrowotne, chorowite i wymagające maluchy na stanie. Nie mam komu sie wygadać :(
    Ps. Normalnie tak nie zrzędze ale jestem juz 2 tygodnie na zwolnieniu, laski maja paskudne zapalenie oskrzeli.

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kapturnica wrote:
    Rozmawialam z moja rodzinna przez telefon . Jak na razie mam podawać to co podaje i czekamy . Śpi od prawie 2 godzin i mam cicha nadzieje ,ze sie juz uspokoi jego brzucho. Zapieram sie rękami i nogami by go nie odwodnic bo wtedy tylko kroplowka.
    I tego się trzymamy. Dacie radę.

kapturnica lubi tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • moremi Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithe123 wrote:
    Heja, mozna sie przyłączyć? Na ogólnym czuje sie jak wariatka i dinozaur w jednym. Mam 2 córki, mlodsza tu z of. Nie wiem czego chce, marze o jeszcze jednym młodym ale sie boje... mam swoje problemy zdrowotne, chorowite i wymagające maluchy na stanie. Nie mam komu sie wygadać :(
    Ps. Normalnie tak nie zrzędze ale jestem juz 2 tygodnie na zwolnieniu, laski maja paskudne zapalenie oskrzeli.
    Dawaj. Jak widzisz my też w oparach wirusów i bakterii :-D
    Zwolnienie mam do końca miesiąca, ale jestem już potwornie zmęczona. Od marca mąż przejmuję pałeczkę, bo ja zwariuję.

kapturnica, BISCA lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • lithe123 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Musze troszkę ogarnąć wątek żeby poznać co, kto i z kim :)

l22ncwa1tzbcr78f.png
    relgdf9hi0edx5om.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithe123 wrote:
    Czyli musisz czytać od początku :-D a i tak nie ogarniesz ;-)

BISCA, Reni lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • kapturnica Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moremi i jak wizyta u lekarza? Nam się chyba udało zahamować biegunkę . Strasznie sie cieszę bo wizja szpitala mnie przerazala. Myślę ,ze najgorsze za nami . Lekka dieta i może wróci wszystko na swoje tory

Magdala lubi tę wiadomość

V8GJp2.pngZtiMp1.png
  • gosia7122 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kapta u nas jelitówka już kilka razy była Maryska tak wymiotowała ze nieraz 2 ,3 razy przebierałam posciel ,biegunki to trochę miej ale nie raz ze dwa dni miała .Ja tez zawsze się bałam odwodnienia i szpitala ale jakoś zawsze przeszło .Picie to nawet łyżeczką dawałam jak nie chciała z butli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2017, 18:40

201408184765.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wygląda na to, że antybiotyk działa, ale i tak młody ma dłuższy czas siedzieć w domu. Całe szczęście on lubi łykać leki. Chyba bardziej cieszy go to, że może sam i umie pić z kubków, kieliszków i łyżeczki. Sam też sobie inhalacje robi :-D
    Może u Was jednodniowka? Co by nie było, mam nadzieję, że nie wróci.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lithe123 wrote:

Ambitny plan ;-)

Witaj :-)

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:
    Wygląda na to, że antybiotyk działa, ale i tak młody ma dłuższy czas siedzieć w domu. Całe szczęście on lubi łykać leki. Chyba bardziej cieszy go to, że może sam i umie pić z kubków, kieliszków i łyżeczki. Sam też sobie inhalacje robi :-D
    Może u Was jednodniowka? Co by nie było, mam nadzieję, że nie wróci.

Kieliszkow, tak ? ;-P

Dziobak lubi tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BISCA wrote:
    Kieliszkow, tak ? ;-P
    Tak, chodzi o takie plastikowe do podawania leków :-) ale wygląda przy tym jak stary alkoholik. Jak tylko zobaczy, że podajemy mu cokolwiek w kieliszku, to się trzęsie i leci na złamanie karku, wspina się po krześle, staje na nim przy stole, wali dłońmi w blat i awanturuje się. Pokazuje przy tym na kieliszek i na siebie. Taki kieliszek przechyla i wypija wszystko jednym haustem. Nieważne czy to tran, debridat, antybiotyk :-D

BISCA, Dziobak, Magdala lubią tę wiadomość

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Reni Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moremi wrote:

Przed chwilą namierzyłam bezpłatne konsultacje w Invicta dla par, które zakończyły program im vitro niepowodzeniem. Reni, nie myślałaś pójść na wizytę?
    https://www.klinikainvicta.pl/promocja-bezplatna-konsultacja-lekarska-niepowodzeniach/

no przecież byłam
    szczerze? pogadaliśmy wzieliśmy recepty na badania, jak zdecydujemy się na kolejne ivf to zapraszają

no i wcześniej mamy zaliczyć poradnię genetyczną (żeby już nie invitrować się w ciemno)
    Po poradni już jestem, czekam na kariotypy

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lutego 2017, 14:37

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już 3 tydzień kaszlę i mam już dosyć

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • moremi Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    no przecież byłam
    szczerze? pogadaliśmy wzieliśmy recepty na badania, jak zdecydujemy się na kolejne ivf to zapraszają

no i wcześniej mamy zaliczyć poradnię genetyczną (żeby już nie invitrować się w ciemno)
    Długo trzeba czekać na te kariotypy?
    Kaszlu współczuję.

-Jack, jestem w ciąży!
    -Byłeś pijany!
    -Aż tak - nigdy!
  • Magdala Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najgorzej, ze tyle czekania, a naprade rzadko kiedy cos wychodzi.
    Na nfz to ok 6 tyg.
    Moim zdaniem jedynym slusznym i wnoszacym badaniem (dajacym naprawde wymierne korzysci) sa badania preimplantacyjne zarodka PGD. Kosztowne jest jak diabli. Szkoda.

Nie mowie, ze nie nalezy sie badac itp. Ja kariotypy mam przebadane, sa ok, a i tak mialam wadliwy genetycznie zarodek. Loteria panie.

Wezcie skonczcie juz z tymi chorobami. ;) Wiosna idzie. :)

Bedzie tak, jak chcesz zeby bylo.
  • BISCA Autorytet

Wysłany: 21 lutego 2017, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    no przecież byłam

Czekamy z Toba <3

Reni lubi tę wiadomość

ijpbdf9hohkdu6ur.png
‹‹ 13789 13790 13791 13792 13793 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ