35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
mysza1975 wrote:Mega, nudzisz się na L4?. Postanowiłaś przeczytać cały watek? Widze, ze likujesz moje stareńkie post.
A jeżeli o stymulację teraz to nic a nic. 3 lata temu miałam laparoskopię, potem było clo, wyniki męża ok a ciąży niet. Odpuściliśmy zupełnie. Pojawiła sie nadżerka, miałam w grudniu w zeszłym roku badania w szpitalu czy tam nie ma jakis komórek rakowych ale wyszło ok. Na początku lutego dopadła mnie grypa i brałam antybiotyk. W kalendarzu sobie tylko zaznaczałem @ - nawet nie po to zeby wiedzieć kiedy owulacja tylko podać ginowi na wizycie termin ostaniej @. W marcu byłam u niego po skierowanie na badanie usg piersi bo mam torbielki i musze je kontrolować. 28.03 zaczęłam nowy cykl... Nawet nie wiem kiedy była owu... Głowa wyczyszczona - prędzej bym sie pani na m spodziewała niż ciążyReni, Znowu.ta.kryska, gosia7122, water, Iwone, Lucky, mojnick lubią tę wiadomość
-
Witam, mam 40stke na karku i dwa miesiące temu rozpoczęłam starania o drugie dziecko. Od dwóch miesięcy czytam ten wątek i jestem już na 2600 którejś stronie
) Może do 50tki dobrnę do czasów teraźniejszych
)
Znowu.ta.kryska, Mega, Reni, Foto_Anna lubią tę wiadomość
-
W 2014 r, znalazłam ovufriend, ale ze nie wysłali mi linka aktywizacyjnego i po dwóch cyklach zaszłam w ciąże odpuściłam dobijanie się tutaj
A szkoda:) Teraz tak łatwo pewnie nie będzie, bo już widzę ze się spieprzyło to i owo, np 28 dniowy cykl jak w zegarku. teraz mam cykle 24-28 dniowe w porywach. Mam tez słaby progesteron prawdopodobnie. ale wydaje mi sie ze nigdy nie miałam wysokiego, bo zawsze gnebił mnie pms z tkliwością tego i owego. Jutro badam znów progesteron w kolejnym cyklu. Robiłam sobie tez badania na własna reke w 3dc, 11 i 21 w tamtym miesiacu w tym juz tylko w 11 i 14, z czego ten 14 dc to na prosbe mojej ginekolog, moze mi powie jutro po co, bo w 11dc miałam wysoki estradiol i lh a w 14 juz mi troche spadło bo estradiol i lh spadaja na okolo 2 dni przed owulacja.
-
Byłam u ginekolożki i dowiedziałam się ze zrobiłam mi się torbiel i pęcherzyk nie pękl. Po raz pierwszy chyba w zyciu zrobiła mi się torbiel. Boli mnie brzuch ale myslalam, ze tak ma byc, bo biore rozne nowe specyfiki typu castagnus, witamine b6, magnez, wiesiolek, jedne do owulscji a jedne po ;)Zaczełam się zastanawiac i grzebac po internecie i chyba znalazłam winowajce. zaczełam brac od 1dc castagnus, poszperałam i okazało się ze nie jestem pierwsza osoba u której po castagnusie wystapily torbiele. u niektórych nie powoduje nic, ani skutków ubocznych ani spektakularnych efektów, u niektórych reguleuje sprawy hormonalne, ale chyba lepiej go nie brac jesli nie ma sie problemów z prolaktyna i nie zaleci go endokrynolog. moja ginekolozka o tym nie wie ze bralam, pytalam sie ja o castagnusa to mi powiedziala ze nie uzaje takich srodków ani nie wierzy w ich skutecznosc.
-
Babka też po jakims takim dziwnym wahaniu przypisała mi luteine. powiedziała ze pomoze mi sie pozbyc tej torbieli. Co o tym myslicie? Wczesniej mówiła mi ze ona nie jest zwolenniczka przyjmowania progesteronu. w ogole minute przed wypisaniem recepty twierdziła ze sie ta torbiel sama wchlonie na pewno i jeszcze minimum miesiac radzi mi starac sie zupełnie naturalnie bez wspomagania. jestem w 21 dc, mam brac luteine 10 dni chyba ze dostane okresu to odstawic.
kapturnica lubi tę wiadomość
-
Misiabella wrote:Babka też po jakims takim dziwnym wahaniu przypisała mi luteine. powiedziała ze pomoze mi sie pozbyc tej torbieli. Co o tym myslicie? Wczesniej mówiła mi ze ona nie jest zwolenniczka przyjmowania progesteronu. w ogole minute przed wypisaniem recepty twierdziła ze sie ta torbiel sama wchlonie na pewno i jeszcze minimum miesiac radzi mi starac sie zupełnie naturalnie bez wspomagania. jestem w 21 dc, mam brac luteine 10 dni chyba ze dostane okresu to odstawic.
ale czl jak sie stara to łapie sie różnych rzeczy. Pamietam, ze nawet czarcie ziele sie stosowało heheh Powodzenia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 lipca 2018, 21:27
-
Dzięki za odpowiedź. Ja miałam w miesiącu w którym wziełam castagnusa wyjatkowo jak na siebie wysokie stezenia hormonów. Progesteron tez byl wyzej niz zazwyczaj choc ogolnie nisko, bo tylko 9 w 21dc.
Byliśmy teraz na wyjezdzie i telefon wpadl mi do kawy i sie popsuł a ja bez telefonu jak ryba bez wody
Brzuch mnie boli niestety. Mierzyłam tez temperature i dopiero mi spadla przedwczoraj. -
No i przez telefon bede do tylu z przeczytaniem wątku. Byłam juz koło 2900 strony
i zaczełam czytac od końca do przodu, bo chciałabym się znaleźć w roku 2015
Widziałam ze jakiś czas temu było tu mocno dekadencko a na forum jakby się znalazło wiele kopii Reni
Taka zmultiplikowana Reni he he, no ale oryginal to oryginal
Jestem ciekawa jak Inessa zaszła i donosiła ciąże ale chyba przestała się udzielać, bo choć w 2018 urodziła kolejne dziecko to nie widziałam jej wpisów chyba ze przeoczyłam.
Reni lubi tę wiadomość
-
Witajcie. Jak się cieszę ze do Was trafiłam. W listopadzie będę miała 39 lat i mój mąż się obudził ze to już „ostatni” dzwonek na postaracie się o drugie dziecko . Mamy syna 12 lat i jedno poronienie 4 lata temu po którym mąż nie chciał słyszeć o następnym . Od 3 miesięcy jesteśmy w „akcji” a ten cykl jest moim pierwszym z mierzeniem temperatury. Widzę ze mam bardzo słaby skok w drugiej fazie - kiedyś było lepiej
-
Jednak będę czytac od poczatku a nie końca, bo wychodzi na to ze w 2015 natrzaskałyście z 10 tys stron! Musiał być wyjątkowy
Witaj Magic5. 39 lat to całkiem spoko czas na ciąże. Mam nadzieje ze się nam poszczęściKrystyna123, Reni, kapturnica lubią tę wiadomość