35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Jednak wazne jest jaka przeziernosc w jakim tyg ciazy. Mendiana dla 14 tc to 1,9, dla 11 tc to 1,2, czyli ja bedac w 13 tc i 1 dniu powinnam miec by bylo idealnie jakies 1,6,-1,7 ale 1,9 to zawsze lepiej dla 13 tc niz 12stego
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 15:47
-
Marissa zastanow sie jakie badania trzeba by prowadzic by moc stwierdzic ze po 40tce 80 procent komorek jest wadliwych, to statystyka prowadzona na mniejszej grupie kobiet niz realnie, bo osobiscie znam 40 to latki ktore nie robily pappy tylko usg i to prywatnie. Czy te dane tez brali pod uwage, pewnie ze nie. Tak samo wiarygodne jak to ze zajscie w ciaze spada do 3 procent, kiedy kazdy inaczej wchodzi w pokwitanie i przekwitanie.
-
No niestety po wizycie w klinice przy amh 0,12 pozostaje tylko KD, bo szkoda czasu i pieniędzy do in vitro, ale decyzja należy do mnie. Amh muszę powtórzyć, FSH podskoczy do 18 a granicą jest 12.dostalam serię badań kolejnych, mąż powtórka ogólnego badania nasienia plus jego dna i test wiązania z kwasem hiua.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 16:41
Starania od 2016 - poronienie 04.2016,
laparoskopia 12.2017
Leczenie w Salve Medica Łódź
10.2018 dr Kłosiński
Niskie AMH
(09.18 -0,12)
(11.2018 -0,45)
Ja r. 77(42 lata)zdrowa
Mąż r.76(43 lata) zdrowy
Czekamy na pierwsze in vitro na własnych komórkach...
11.03 punkcja 2 komórki zamrozone
2 stymulację przerwane
Podchodzimy do tra sferu z 2 komorkami😐
01.02.20 transfer jedynego zarodka 4a 😢 the end of Dreams on jour own cells... -
Marissa00 wrote:Dlatego właśnie chciałabym wiedzieć jak to u Was wygląda? Jak długo się staracie? W którym cs sie udało?
Misiabella, Marissa00 lubią tę wiadomość
-
Marissa, rozne osoby moga miec roznie. Ja mam skonczona 40stke i zaszlam w 3 cyklu staran, ale ktos inny moze sie starac dluzej a problem bedzie trudny do zdiagnozowania. Ja mialam dobre amh, fsh, lh, estradiol i prolaktyne, tylko kiepski progesteron, ale zaszlam. Chcesz byc blizej wiedzy jakie masz szanse, wykonaj badania, choc i one nie dadza Ci stuprocentowych odpowiedzi.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 19:47
-
Marissa00 wrote:Dlatego właśnie chciałabym wiedzieć jak to u Was wygląda? Jak długo się staracie? W którym cs sie udało?
Miałam 4 IVF i tylko 1 zarodek, pozostałe komórki do kitu, nawet nie to, że słabe, ale po prostu nie nadawały się do zapłodnienia.
zaskoczyłam w 70 cs naturalnie w wieku 42 lat
tu na forum przez 5 lat odkąd tu jestem przewinęło się mnóstwo kobiet, również te 40+
sporo przed między 35-40 rokiem musiało wspomóc się medycznie, ale też sporo urodziło wcinając tylko witaminy
każdy przypadek jest inny
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2018, 19:57
Marissa00, Mega lubią tę wiadomość
-
Moja rok mlodsza kolezanka zaszla w 1 cyklu staran jak tylko odstawila od piersi synka, karmiac starala sie rok i nie wychodzilo, inna zaszla tez w 1 cs jak tez odstawila 10 miesiecznego synka. Moja siostra tez zaszla tylko karmiac piersia i to jak jej mlodsze dziecko mialo 6 miesiecy. Jeszcze znam ze 3 osoby w wieku 39-40 lat ktore zaszly szybko. Ale pewnie jest tez sporo ktore maja problem. Kazdy ma inny organizm i mozliwosci. Moj 50 letni brat ma 1,5 roczne dziecko z 39 letnia /wowczas/ partnerka. Nie ma wyznaczonych scislych ram czasowych jesli chodzi o zajscie w ciaze, bo to zalezne od danej jednostki.
Marissa00 lubi tę wiadomość
-
Maja25 wrote:No niestety po wizycie w klinice przy amh 0,12 pozostaje tylko KD, bo szkoda czasu i pieniędzy do in vitro, ale decyzja należy do mnie. Amh muszę powtórzyć, FSH podskoczy do 18 a granicą jest 12.dostalam serię badań kolejnych, mąż powtórka ogólnego badania nasienia plus jego dna i test wiązania z kwasem hiua.
Maja zajrzyj też na wątek z pomocą medyczną IVF z niskim amh
sporo tam cennej wiedzy -
Misiabella ja sporo badań robiłam przed przed ciążą ostatnią i wszytko było ok. Amh nie robiłam nigdy, a teraz sie boję zrobić żeby nie uslyszeć że już jest tak niskie że nie mam szans na ciążę, choć czytalam gdzieś, że czasem z bardzo niskim amh kobiety szybko zachodziły wbrew temu co mówili lekarze
-
Ale poziomy hormonow mogly Ci sie zmienic. Mysle ze powinnas je zbadac ponownie. Jesli chodzi o amh to uwazam ze mozna sobie darowac wlasnie z powodow o ktorych piszesz. Ale zrob sobie fsh, lh, prolaktyne i estradiol w 3dc, na 2 dni przed spodziewana owulacja estradiol i lh, okolo 7 dni po owulacji progesteron.
Marissa00, she lubią tę wiadomość
-
Reni a u Ciebie jak tam?
Wyprawka skompletowana?
Teraz to macie fajnie ,pamietam jak moja pierwsza corka sie rodzila to w sklepie z aksesoriami dla dzieci mialam do wyboru trzy wozki,to wszystko dopiero raczkowalo a o zakupach w necie to nikomu sie nie snilo.Reni, Mega lubią tę wiadomość
-
a dziękuję, u mnie wszystko ok
mały kopie
mam 2 kg na plusie
zaczęłam szkołę rodzenia, przeszłam już parę innych warsztatów, więc teoretycznie jestem prawie przygotowana
praktycznie/fizycznie cóż - na razie mam 2 paczki pieluch i trochę ubranek, które kupiłam w promocjach
resztę zacznę kupować po remoncie, który mój mąż planuje zrobić w domu, ale zabiera się do tego jak pies do jeżagosia7122, Mega lubią tę wiadomość
-
Trodde, przykro mi. Trzymaj się!
Misiabella- napisz więcej o tym badaniu sanco. Co źle obliczylas? Ja się zapisałam na badanie w genomedzie, bo tam kilka stówek taniej. Pan który mnie zapisał usiłował mnie zniechęcić do badania... Więc nawet nie wiem czy chce tam iść. Dziwne...