35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Vella83 wrote:Cześć, jestem mamą dwójki dzieciaczków. 30 list skończyłam 35 lat czyli idealnie wpisuje się w grupe:))i od tego cyklu staramy się o trzecie dzieciątko,moge do Was dołączyć?
Pewnie, że możesz. Razem raźniejWiadomość wyedytowana przez autora: 3 grudnia 2018, 06:45
Misiabella lubi tę wiadomość
Starania od 07.2018, 38 lat
NK 11%, kariotypy ok, fragmentacja DNA 8%
alloMLR 0% !
szczepienia limfocytami
10.2018 - poronienie 9 tc
02.2019 - poronienie 6 tc
12.2019 - poronienie 11 tc - Córeczka
09.2020 - II ❤️ rośnie nam Dominik 💙
19.05.2021. CC - urodził się Dominik ❤️❤️❤️
Lublin
"kto raz posmakował latania już zawsze będzie chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo raz już tam był i zawsze będzie chciał tam wrócić..." -
Reni wrote:Ja też mam haszimoto.
Miałam tsh 6,339
niestety potrzebny dobry endokrynolog i ustawienie dobrze leków
Reni a słyszałaś coś może o tym że ludzie z Hashimoto powinni odstawić gluten? Wiele osób w necie pisze że po 3 miesiącach takiej diety znacznie spadły im przeciwciała. Wiadomo że te leki co my bierzemy nie wyleczą z choroby tylko pomogą tarczycy a w moim wypadku ją zastępują. Wiesz my juz swoje lata mamy ale moja córka jest jeszcze dzieckiem i całe życie przed nią i przydało by się zatrzymać to chorubsko. A mowił Ci jakiś kekarz że choroby z autoagresji mogą przeszkadzać w zajęciu w ciążę? -
Madzia nie słyszałam, ale słyszałam, że gluten powinny odstawić tylko i wyłącznie osoby z alergią lub nietolerancją na gluten.
Gluten idzie w parze z błonnikiem. Odstawienie glutenu u zdrowej osoby (czyli bez wyżej wymienionych nietolerancjii) może powodować np. nowotwory.
Tak, więc skoro lekarze nie zalecili to ja nie świruję z restrykcyjną dietą.
Mam tak ładnie leki ustawione, że to wystarcza.kapturnica lubi tę wiadomość
-
No właśnie musimy porobić badania bo obie mamy problemy z jelitami, tykjo Wiesz jak działają lekarze na NFZ przypisują leki na jelita, żołądek b3z wcześniejszych badań nawet USG mudiałam robić prywatnie. Dobrze że mam dodatkowe ubezpieczenie w pracy. Trxymajcie się zdrowo, muszę do pracy ruszać
-
Misiabella wrote:I po 35 urodzinach i po 40 stych Wszystko swiadomie
Mam wrażenie, że tu nie ma nieświadomych staraczek. Jak ktoś trafia na ovu to raczej jest pewny, że chce zajść w ciążę.Krystyna123, Misiabella lubią tę wiadomość
-
Szczerze, to po fakcie pytanie kolezanki przywiodlo mi na mysl inny rodzaj swiadomosci, jesli chodzi o mnie Zadalam sobie pytanie, czy ty swiadomie wiesz w co sie pakujesz z drugim dzieckiem?? Logistycznie, finansowo i zawodowo zaczynam miec w tym momencie przesrane No ale tego chce Chciec nie oznacza zawsze miec swiadomosc w co sie pakuję. Jedno dziecko juz przewraca zycie do gory nogami ale to pan pikus przy wiekszej ilosci Jedno odprowadzic do szkoly drugie do przedszkola, to szkolne odprowadzac w srodku dnia ze szkoly. A babcia ani dziadkiem zadnym na miejscu i chetnym nie dysponuję. No przesrane Chyba to jednak nie do konca bylo swiadomie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 23:28
-
U mnie w 3 cyklu staran, jesli chodzi o obecna ciaze, z tym ze mentalnie od ponad roku Z poprzednim synem w 2 cs. Tyle ze teraz podeszlam do sprawy profesjonalnie, od razu zafundowalam sobie momitoring cyklu i sprawdzalam przez 3 cykle hormony. Chcialam isc na hsg, a meza wyslac na badania, jednak obyło się
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2018, 23:29
beates lubi tę wiadomość
-
Misiabella mnie osobiscie wkurzają takie pytania i stwierdzenia typu "teraz to dopiero zobaczysz", współczuję Ci tych zarwanych nocy płaczu kolek albo teraz zapomnij o fryzjerze czy ciepłej kawie
Czasami myślę, że dziecko to śmiertelna choroba. Bez kitu. Ludzie się nad sobą użalają.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2018, 14:26
Mega lubi tę wiadomość
-
Vella83 wrote:Jestem w 10d cyklu i zaczynam pierwszy mc starań...jak u was szybko poszło dziewczyny?
U mnie 3 cykle starań.
Niestety poroniłam, ale 3 to jednak krótko.
Oby teraz też poszło tak szybko
Starania od 07.2018, 38 lat
NK 11%, kariotypy ok, fragmentacja DNA 8%
alloMLR 0% !
szczepienia limfocytami
10.2018 - poronienie 9 tc
02.2019 - poronienie 6 tc
12.2019 - poronienie 11 tc - Córeczka
09.2020 - II ❤️ rośnie nam Dominik 💙
19.05.2021. CC - urodził się Dominik ❤️❤️❤️
Lublin
"kto raz posmakował latania już zawsze będzie chodził z oczami utkwionymi w niebo, bo raz już tam był i zawsze będzie chciał tam wrócić..." -
Ja tam nie slucham w takich kwestiach nikogo procz siebie na razie zakladam ze drugiebedzie inne, spiace, jedzace, niechorujace Bardziej logistyka mnie przeraza. Ogolnie nie zamienilabym posiadania dziecka na nic innego, mimo ze czasem czlowiek wychodzi z siebie. Ale dzieje sie, a ja lubie jak sie dzieje cos nowego Znam takie matki co mialy sporo czasu na kawe i takie co niewyrabialy, kazdy urzadza to pod siebie
Reni lubi tę wiadomość
-
To ja niezle nastawialam kolezanke, jak nasz maly sie urodzil I przestal w nocy spac. A ja jeszcze walczylam by go karmic swoim mlekiem i co 3 godziny odciagalam mleko laktatorem po kazdej probie karmienia by zwiekszyc produkcje, potem wyparzanie sprzetu i tak na okraglo, plus niespanie w nocy i mowie kolezance, no sluchaj mi to tylko jedno sie nasuwa: auchwitz birkenau. Nawet moj maz jak niedosypial mowil, jezu przeciez to oswiecim, choc lazilismy jak nafazowani, bo oczarowani malym. Jak kolezanka urodzila stwierdzila ze szykowala sie na niewiadomo co, a tu light, wysypia sie, maly rozkoszny, zyc nie umierac, niech ten stan trwa. Wiele zalezy od tego, jakie dziecie sie trafi, wiele tez od mamy. Ja mam zawsze pod gorke, bo robie sobie pod gorke. Chyba lubie
beates lubi tę wiadomość
-
Misiabella wrote:Wiele zalezy od tego, jakie dziecie sie trafi, wiele tez od mamy. Ja mam zawsze pod gorke, bo robie sobie pod gorke. Chyba lubie
dobre ale coś w tym jest
ja biorę wszystko jak leci, tyle czekam na mojego malucha, że najwyżej będę ryczeć razem z nim, rzygać , chodzić jak zombie
biere wszystko i już sie nie mogę doczekać kiedy pojawi się moje szczenie mhmmmm...beates, Mega lubią tę wiadomość