X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Bursztyn powinna iść do lasu na grzyby 29.X o godz. 5:45 na dzieczynkę, ale może to zrobić 51 godzin wcześniej lub 4 później...najlepiej z mężem.....
    no wlasnie, najlepiej...ale jesli maz wyjadzie to pojde sama na te grzyby, tam bardzo przystojni panowie sie przechadzaja z psami ;)

Andzia33, inessa, Mango lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn..od 5-8 listopada masz się bzykać bez dyskusji....;)

Andzia33, inessa, Bursztyn, Mango, malgos741, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a tak z innej beczki...wiadomo, ze kogutom dobrze jest podawać w dużej dawce wit. E (500mg). ALe czytam ostatnio dosyć dużo o leku dla kogutów - Axaren Men - posiada on w składzie astaksantynę (- która podobno ileś set krotnie bije na głowę wit. E. karnitynę itd...a cały preparat kosztuje niecałe 40 zl...czy ktoś zna lub stosował??

inessa, malgos741, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha dobre dzięki
    Bozia3 wrote:
    Reni musi na księżycu robić Natanka 22 października o 2:50. Może tam polecieć 8 godzin wcześniej albo do 47 później....

inessa lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • angela Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana - ogromnie się cieszę ,że się udało - dbaj o siebie i dzidziusia - gratulacje!!!
    Olena wrote:
    Witajcie dziewczynki. Tak mam zieloną kropę. Jak ja sie dzisiaj cieszę, chodzę cała w euforii, od 3 w nocy z emocji już nie śpię. Dziś czwarty test, innej firmy, kreska dużo mocniejsza.
    Dziękuję wszystkim za gratulacje. Jednocześnie życzę Wam jak najszybszego zaciążenie i mocno w to wierzę, skoro mi się udało to i Wam się uda.
    Mężowi powiedziałam, jest bardzo ostrożny co do radości, ale wiem, ze po cichu się cieszy.
    Na szczęście mam dziś umówioną wizytę u endokrynolożki. Zaraz jej powiem o ciązy i niech mną pokieruje w związku z moją tarczycą i Hashimoto.
    Jeszcze raz dziękuję za dobre słowa. I trzymam kciuki za Was wszystkie. Dziś mam cudowny dzień. <3
    I tak sobie myślę, że u mnie zgranie fazy księżyca z fazą księżyca w dniu moich urodzin sprawdziło się w 100 procentach. ;-)

inessa, bliska77, Mango, gosia7122, grosza, malgos741, Olena, Andzia33 lubią tę wiadomość

[img][/img]ex2btv7310kr6qnr.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Bursztyn..od 5-8 listopada masz się bzykać bez dyskusji....;)
    Tak mi dopomoz Bog ! ;)
    Amen

inessa, malgos741 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2013, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia jesli masz jeszcze sile to i ja poprosze, 06.05.1977 g.11.40, chociaz moja szansa przeszla mi kolo nosa we wrzesniu :-). No chyba ze cos zle obliczylam.
    Co do temperatur i innych pomiarow i obserwacji, nie robie NIC :-)

inessa, malgos741, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uważam, że powinnaś jeszcze <3 :)
    agafbh wrote:
    Bozia jesli masz jeszcze sile to i ja poprosze, 06.05.1977 g.11.40, chociaz moja szansa przeszla mi kolo nosa we wrzesniu :-). No chyba ze cos zle obliczylam.
    Co do temperatur i innych pomiarow i obserwacji, nie robie NIC :-)

Bursztyn, bliska77, inessa lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango, masz bardzo ladny wykres :)

Mango, inessa lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Mango Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :) Tylko, że ja mam często ładne wykresy zakończone @ :(

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 października 2013, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango, trzymam bardzo mocno kciuki zeby tym razem bylo inaczej czyli zielono :-)

Mango, inessa, caffe, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Mango, trzymam bardzo mocno kciuki zeby tym razem bylo inaczej czyli zielono :-)
    przylaczam sie do trzymania :)

Mango, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki, mam pytanie: zauwazylam na udach przeswitujace niebieskie zylki i zyly, nie bylo ich kiedys, boje sie ze sie z tego zrobi paskudna siec pajakow zabarwiona na fioletowo. Czy jest na to jakis sposob? Tzn.zeby nie wychodzily nowe albo zeby sie pochowaly?

477706bb5ioid7xx.jpg
  • caffe Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    na pękające naczynka można brać rutinoscorbin. Ale tak właściwie to trzeba poszukać przyczyn tego. Robi się takie badanie związane z przepływem żył, ale nie wiem dokładnie jak to się nazywa.

inessa lubi tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe, dzieki, pogrzebie w necie.

inessa lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Viola Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczynki,potrzebuje waszej porady. Zdecydowalam sie na Clo, ktore jakis czas temu sugerowala moja ginka. Zdecydowalam sie poniewaz hoduje co miesiac ogromne jaja z ktorych nie ma ciazy, wiec wymyslilam sobie ze moze mam za duze te jaja i sa puste. Nie wiem, w kazdym badz razie w tym cyklu pierwszy raz wzielam Clo i byla dzisiaj sprawdzic jak tam moje jaja i mam 5!!! Czy to nie za duzo? Nie znam sie kompletnie na Clo i nie wiem co myslec. Zazwyczaj w 10 dc mialam juz jajo kolo 20-kilku mm i owulacje a tu ma 5 pecherzykow ale w granicach 15 mm no i nie ma owulacji jak na razie.. Z tego co pisalyscie zapamietalam ze po Clo owu jest wczesniej. Zaczelam teraz wiec szukac w necie jak to w koncu jest i podobno owulacja po Clo wystepuje 4-7 dni po ostatniej tabletce. Wychodzi wiec ze u mnie Clo nie przyspieszy owulki a raczej ja opozni. Podpowiedzcie mi prosze jak to jest. Bralam Clo od 4 do 8 dc. Bede wdzieczna za wasze opinie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2013, 16:49

inessa, malgos741, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Alis Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A gdy lekarz robił monitoring to nic Ci nie powiedział?

aY05p2.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola, ale jesli masz jaja to po co jeszcze Clo do tego? A czy nie nalezy ich tylko podkarmic jakims estrogenem na przyklad? ale to sa tylko takie moje dywagacje.
    Zreszta, najlepiej byloby chyba zapytac Miske.

inessa lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Viola Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Alis, chyba sie nie poznalysmy wczesniej:-) Ta moja lekarka jest do bani ogolnie, ale ma najlepszy sprzet w miescie wiec dlatego do niej chodze. Jak bylam u niej w srode to powiedziala ze do soboty juz powinnam miec owulke, a ja teraz czytam w necie ze ouwlka jest 4-7 dni po ost tabletce. Moim zdaniem nie zna sie kompletnie na wspomaganiu w zajsciu w ciaze. Kiedys miala super opinie a teraz doszukalam sie coraz wiecej negatywnych. Chodze do niej od kwietnia kiedy to poronilam i mam wrazenie ze traktowala mnie caly czas niepowaznie, tzn. w sensie takim ze moge zajsc w ciaze a zdziwiam i latam do niej. Teraz dopiero jak 6 cykl po poronieniu ciagle nie ma ciazy to zaczela sie przykladac.

Alis, inessa, malgos741, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 19 października 2013, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynku, ja mam chyba za duze jaja. W 8 dc czasami mialam 25 mm, wiec cos jest z nimi nie tak ze tak szybko rosna. A estrogen jest na estradiol? Jesli tak to chyba nie ma sensu u mnie bo u mnie estradiol jest w kazdej fazie cyklu w gornej granicy. Konsultowalam hormony z 2 ginami i niby moje wyniki mowia o duzym zapasie jajecznym jak i poprawnej owulacji. Zastanawiam sie czy mamy takiego pecha ze nie mozemy teraz trafic czy co? Jajowody tez mi powiedzialy ze mam drozne skoro w marcu zaszlam w ciaze.
    Bursztyn wrote:
    Viola, ale jesli masz jaja to po co jeszcze Clo do tego? A czy nie nalezy ich tylko podkarmic jakims estrogenem na przyklad? ale to sa tylko takie moje dywagacje.
    Zreszta, najlepiej byloby chyba zapytac Miske.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2013, 17:02

inessa, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
‹‹ 1471 1472 1473 1474 1475 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ