35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Olena superrowo!!!!
GRATULUJĘ
Olena wrote:Witajcie dziewczynki. Tak mam zieloną kropę. Jak ja sie dzisiaj cieszę, chodzę cała w euforii, od 3 w nocy z emocji już nie śpię. Dziś czwarty test, innej firmy, kreska dużo mocniejsza.
Dziękuję wszystkim za gratulacje. Jednocześnie życzę Wam jak najszybszego zaciążenie i mocno w to wierzę, skoro mi się udało to i Wam się uda.
Mężowi powiedziałam, jest bardzo ostrożny co do radości, ale wiem, ze po cichu się cieszy.
Na szczęście mam dziś umówioną wizytę u endokrynolożki. Zaraz jej powiem o ciązy i niech mną pokieruje w związku z moją tarczycą i Hashimoto.
Jeszcze raz dziękuję za dobre słowa. I trzymam kciuki za Was wszystkie. Dziś mam cudowny dzień.
I tak sobie myślę, że u mnie zgranie fazy księżyca z fazą księżyca w dniu moich urodzin sprawdziło się w 100 procentach.inessa, Olena, bliska77 lubią tę wiadomość
-
Oby faktycznie trwal 9 miesiecy! Musialam napisac bo troszke sie zdenerwowalam iloscia pecherzykow, a z drugiej strony Cafe, jesli rodza sie wieloraczki to przeciez kobbieta musi miec kilka rownych pecherzykow, prawda? ;-)nie ma wtedy jednego dominujacego, tylko kilka rownych:-)
doczytalam ze mialas jakies plamienia....powiem ci na pocieszenie ze ja w pierwszej ciazy mialam potezny krwawienie, ktore w ogole zignorowalam bo myslalam ze to @. Gdybym wtedy wiedziala ze jestem w ciazy i tak krwawila to pewnie ze strachu bym umarla, ale ze bylam mloda i glupia i pomyslalam ze to miesiaczka to olala sprawe, krwawienie samo ustalo, bo nie bylam u lekarza skoro to miesiaczka!....no i bylam w ciazy:-)inessa, caffe, malgos741, Bursztyn, megan8, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyViola wrote:Hej Dziewczynki,potrzebuje waszej porady. Zdecydowalam sie na Clo, ktore jakis czas temu sugerowala moja ginka. Zdecydowalam sie poniewaz hoduje co miesiac ogromne jaja z ktorych nie ma ciazy, wiec wymyslilam sobie ze moze mam za duze te jaja i sa puste. Nie wiem, w kazdym badz razie w tym cyklu pierwszy raz wzielam Clo i byla dzisiaj sprawdzic jak tam moje jaja i mam 5!!! Czy to nie za duzo? Nie znam sie kompletnie na Clo i nie wiem co myslec. Zazwyczaj w 10 dc mialam juz jajo kolo 20-kilku mm i owulacje a tu ma 5 pecherzykow ale w granicach 15 mm no i nie ma owulacji jak na razie.. Z tego co pisalyscie zapamietalam ze po Clo owu jest wczesniej. Zaczelam teraz wiec szukac w necie jak to w koncu jest i podobno owulacja po Clo wystepuje 4-7 dni po ostatniej tabletce. Wychodzi wiec ze u mnie Clo nie przyspieszy owulki a raczej ja opozni. Podpowiedzcie mi prosze jak to jest. Bralam Clo od 4 do 8 dc. Bede wdzieczna za wasze opinie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2013, 18:41
inessa, caffe, caffe lubią tę wiadomość
-
No nawet nie mow Polarmisiu! Wtedy moja ginka wyszlaby na totalna idiotke, a przeciez chodze do niej od pol roku wiec wie ze mam wczesne owulacje, nawet bardzo wczesne. A moze ona chciala mi przesunac owulke poprzez Clo, zeby jaja mialy czas na dojrzenie? Ostatnio jak jej powiedzialam ze zdecydowalam sie zeby brac Clo, to podkreslilam ze mam wczesne owulki i ze slyszalam ze Clo je przyspiesza i ona swiadomie kazala mi zaczac brac Clo od 4 dc. Noz kurde balans...
polarmiś wrote:Podczas ostatniej wizyty (2dc) u gin zdecydowalam sie na CLO.Pani doktor kazala mi zaczac z CLO od razu prze piec dni czyli od 2 do 7 dc. Po pierwsze pytala kiedy mam owulacje- srednio 13 dc. zrobila monitoring - pęcherzyk mial 6 mm. Stwierdzila ze przy wczesnych owulacjach lepiej zaczac wczesniej brac Clo, moze Violu za pozno je wzielas?inessa, caffe, bliska77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPrzy stymulacji do iui mialam podawane 1/2 tabletki przez 5 dni- w tym czasie rosly trzy o podobnych wymiarach, w 11 dniu jeden zaczal dominowac. Tak wiec Violu na spokojnie,
Teraz mam przez piec dni po jednej tabletce, we wtorek monitoring.
Estrogeny podaje sie kobietom na polepszenie jakosci pecherzykow przy niskim estradiolu Oraz na endometrium.inessa, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Dzieki Polarmisiu, mam nadzieje ze w poniedzialek wyjasni sie wszystko.
A moge zadac jedno pytanko? Tak jak wczesniej pisalam estradiol mam na wysokim poziomie co swiadczy o dobrej jakosci jaj i owulacji, tak powiedziala druga ginka, wiec czemu ta pierwsza daje mi Clo na poprawienie jakosci pecherzykow? Nic juz nie kumam. Na poczatku myslalam ze ogarniam mniej wiecej co sie ze mna dzieje, ateraz jak nie ma ciazy to glupieje. Niby wyniki hormonow mowia o obrych jajach, monitoringi potwierdzaja owulacje i pekanie jaj a dzidzi nie ma!inessa, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyViolu ale zbyt wczesna owulacja to tez niedobrze - taka ok 10 dnia, moze Twoja gin miala koncepcje na wydluzenie dojrzewania pecherzyko? Nie sugeruj sie moja gin bo ja do niej poszlam z ulicy, nic o niej nie wiem i nie mam pojecia czy jest dobra czy nie. W kazdym razie zalecila podobnie jak ta gin wczesniejsza.
inessa, caffe, malgos741, bliska77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyViola wrote:Dzieki Polarmisiu, mam nadzieje ze w poniedzialek wyjasni sie wszystko.
A moge zadac jedno pytanko? Tak jak wczesniej pisalam estradiol mam na wysokim poziomie co swiadczy o dobrej jakosci jaj i owulacji, tak powiedziala druga ginka, wiec czemu ta pierwsza daje mi Clo na poprawienie jakosci pecherzykow? Nic juz nie kumam. Na poczatku myslalam ze ogarniam mniej wiecej co sie ze mna dzieje, ateraz jak nie ma ciazy to glupieje. Niby wyniki hormonow mowia o obrych jajach, monitoringi potwierdzaja owulacje i pekanie jaj a dzidzi nie ma!
Na moj prosty rozum dobry pecherzyk to dobry estradiol a potem progesteron ( jaki masz progesteron w fazie cialka zoltego ) ,malgos741, inessa lubią tę wiadomość
-
Wlasnie to samo napisalam wczesniej, moze przez podanie Clo chciala przedluzyc mi faze folikularna. Teraz jeszcze znalazlam w necie, ze Clo podaje sie od 2-3 dc przy cyklach bezowulacyjnych a przy owulacyjnych podaje sie pozniej, po to tylko aby wspomoc pecherzyk.
polarmiś wrote:Violu ale zbyt wczesna owulacja to tez niedobrze - taka ok 10 dnia, moze Twoja gin miala koncepcje na wydluzenie dojrzewania pecherzyko? Nie sugeruj sie moja gin bo ja do niej poszlam z ulicy, nic o niej nie wiem i nie mam pojecia czy jest dobra czy nie. W kazdym razie zalecila podobnie jak ta gin wczesniejsza.inessa, bliska77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
W ostatnim cyklu progesteron byl 15 ng, wiec swiadczy o dobrej owulacji. Zreszta do konca cyklu mialam 37 stopni i byla przekonana o ciazy,a jednak wredna @ przyszla.
polarmiś wrote:Na moj prosty rozum dobry pecherzyk to dobry estradiol a potem progesteron ( jaki masz progesteron w fazie cialka zoltego ) ,malgos741, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Witam dziewczynki nadrobiłam strony no ciekawe z tym kalendarzem
Cafe dobrze że lekarz oddzwonił to jesteś bardziej spokojniejsza śle serducha odpoczywaj.
Viola ja mam drugi cykl z clo ale ja nie miałam owulacji, mam wcześnie owu, biorę clo od 3dc do 7dc, idę do ginka w 10dc na monitoring.
W pierwszym gdy byłam w 10dc miałam dwa pęcherzyki i dostałam zastrzyk pregnyl na pęknięcie (musiałam zrobić o 21godz.) i od 15dc mam brać luteinę do 24dc i zrobić test.inessa, megan8, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
nick nieaktualnyViola wrote:wiem, ale ja jestem ciekawska i poniewaz moja ginka nie potrafi odpowiedziec na moje pytania tylko mnie zbywa, to pomyslalam ze wy mi pomozecie. Polarmisiu, a jak bede miala piecioraczki ??!!
malgos741, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Każda z nas chcę w końcu trafić i to bardzo
inessa, Mango, Andzia33 lubią tę wiadomość
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
Viola wrote:wiem, ale ja jestem ciekawska i poniewaz moja ginka nie potrafi odpowiedziec na moje pytania tylko mnie zbywa, to pomyslalam ze wy mi pomozecie. Polarmisiu, a jak bede miala piecioraczki ??!!
inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017