X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2013, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    laski, niemożliwe jesteście ;-)
    tymczasem spadam po dziecko do przedszkola i potem na gimnastykę, także w domu będę po 18 ;-)
    miłego alkoholowego popołudnia ;-)

caffe, malgos741 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    wcześniej też można pić, ale żeby głupio nie wyglądało, że tak z rana od razu alko, to bym dodała do kieliszka kilka płatków śniadaniowych ;)
    doskonaly pomysl :)
    robie tak rano w samolocie, zamawiam do podwojnego ginu platki, zeby nie tak na pusty zoladek, bo podobno szkodzi :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października 2013, 15:01

Reni, bliska77, caffe, malgos741 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Reni Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w związku z tym, że dzisiaj jest moim pierwszym dniem z @ zamierzam zapodać sobie w domu wielkiego drina, zeżrę sushi z podwójną porcją wasabi! poszukam co tam jeszcze niezdrowego mam w szafkach!
    ferie w staraniach czas zacząć ;-)

Andzia33, bliska77, Bursztyn, grosza, caffe, Mango, malgos741 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o której macie te wizytki?

Andzia33
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeszcze a propos "menelic" czyli kobiet doswiadczonych zyciowo, tak jakos mi sie skojarzylo z haslem: ze nie ma zlych psow, sa tylko zli wlasciciele, i z tym sie zgadzam. Przerabiam to na : nie ma zlych kobiet, sa tylko zli mezowie :P :D

Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2013, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    w związku z tym, że dzisiaj jest moim pierwszym dniem z @ zamierzam zapodać sobie w domu wielkiego drina, zeżrę sushi z podwójną porcją wasabi! poszukam co tam jeszcze niezdrowego mam w szafkach!
    na mnie czeka już schłodzone winko ;-)

Andzia33, caffe lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam jeszcze weselne ;-) że się tyle uchowało ;-)

Andzia33, caffe, bliska77 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    w zwiazku z tym, ze to moj pierwszy cykl bezowulacyjny , dolaczam do Ciebie Reni :) opedzluje szafki i popije drinem! Zdrowie! :)

Reni, caffe lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Reni Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    382561ai7h9zeppn.gif

Andzia33, Bursztyn, malgos741 lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś

lista słów zakazanych - dobre!
    cenzura 35+ hihihi
    Bursztyn wrote:
    zastanawiam sie czy nie wprowadzic na tym forum zakazu uzywania slowa "menopauza" ;)

Andzia33, Bursztyn, bliska77 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2013, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrego słonecznego dnia Wam życze <3 :)

grosza, Andzia33, Bursztyn, malgos741, bliska77 lubią tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wzajemnie Ineska,co u Ciebie?

inessa lubi tę wiadomość

Andzia33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2013, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie?????????? Nic sie nowego nie dzieje wiec sie nie udzielam bo nie mam o czym pisać,nadal choroba mnie trzyma choć troche lepiej i dziś ostatni dzień antybiotyku. ANtybiotyk chyba wstrzymał owulacje bo śluzpiekny sie skończył a skoku porzadnego brak.
    No ale dalej trzeba żyć...

Andzia33, Bursztyn, malgos741, bliska77 lubią tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To przytulam,a może tylko wstrzymał śluz a owulka po cichu była albo będzie za chwilkę.
    Wiesz dzisiaj gadamy o alkocholowym jedzeniu.

inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

Andzia33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2013, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem poczytałam Was ciekawe i radosne :) a ja nie moge w tym cyklu pić bo antybiotyk.

Andzia33, malgos741, bliska77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Nawet nie wiesz jak chętnie bym dzisiaj z tego wszystkiego do Ciebie dołączyła.

Reni, Andzia33, malgos741, bliska77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2013, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide pic dalej. Na usg tym razem nawet jajnikow nie odnalazla pani doktor i kazala mi przyjechac do szpitala tam lepszy sprzet. Dala mi jod i metamorfine ( jakos tak) pomimo ze wynilki cukru i insuliny sa b dobre. Stwierdzila ze sprobujemy pobudzic jajniki ktorych nie mam jak sie okazuje. Byla milA!

Bozia3, Andzia33, caffe, malgos741, bliska77 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam
    Jak zwykle to samo - endo super - w 11dc - 1,20 cm. Jajek dużo nie mam w tym cyklu - może clo już nie działa tak bardzo - mam tylko dwa w lewym - 1,44 cn i drugi 1,75 - prawdopodobnie ten mniejszy się wchłonie.
    Ginka zauważyła, że mój prawy jajnik prawie w ogole nie pracuje - wszystkie owulki mam z lewego....to ciekawe w sumie...
    Kazała serduszkować od dziś co dwa dni (i nie szaleć codziennie, bo żołnierz musi być dojrzały)i zgłosić się do niej za tydzień na potwierdzenie owulacji. Powiedziała, że mam się cieszyc z endo - bo bardzo dużo jej pacjentek boryka się z tym problemem. (No ale z samego endo dzieci nie będzie...;) ). Zgodziła się na dupka 1x1 przez 10 dni po owulce.

Opowiedziała mi historię - wczoraj przyjęła na porodówkę kobietę - pierworódka....bliźniacza ciąża - 2 dziewczynki - naturalnie poczęte. Kobieta wyszła za mąż dwa lata wcześniej...No i ta ją przyjmuje na oddział i wpisuje pesel 64....... i myśli - e w sumie spoko 39 lat...a za chwilę opamiętanie - o cholera.....kobieta ma 49 przecież....:) Więc widzicie wszystko jest możliwe - zaszła od wpadki - była w tym wieku, że myślała, że już klimka - i nie planowali z mężem dzieci...:)

Pytałam o progesteron
    Według niej od 15 w górę to już są całkiem dobre warunki na 2 fazę...

Sumowanie 3 wyników - zna to zjawisko - ale według niej to pseudonaukowe badania na kobietach nie wiadomo czemu mające służyć - ona tego nie uznaje...No ale to tylko jej zdanie :)

Andzia33, caffe, Bursztyn, grosza, malgos741, bliska77, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 22 października 2013, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Ide pic dalej. Na usg tym razem nawet jajnikow nie odnalazla pani doktor i kazala mi przyjechac do szpitala tam lepszy sprzet. Dala mi jod i metamorfine ( jakos tak) pomimo ze wynilki cukru i insuliny sa b dobre. Stwierdzila ze sprobujemy pobudzic jajniki ktorych nie mam jak sie okazuje. Byla milA!
    Kiepski sprzęt pewnie ma - niech Cię oglądnie w szpitalu dokładnie :)

Andzia33, bliska77 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 października 2013, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni to popijemy choc wirtualnie razem. Tez mam takie plany wpadlam w ciag alkoholowy i jedna lampka wina mnie tylko wkurzylA, a ze nie mam jajnikow co dopiero jajeczek ( 2 dc mialam pecherzyk 6 mm) tak wiec moge sie dzisiaj sponiewierac.

Andzia33, caffe, bliska77 lubią tę wiadomość

‹‹ 1503 1504 1505 1506 1507 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ