WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Viola Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Andzia ja jeszcze! Przeciez bujam sie z tymi moimi jajami i musze wiedziec czy mi pekly. Ja ide w poniedzialek. Prosze mnie koniecznie dopisac do listy jajowo-technicznej.
    Andzia33 wrote:
    No to kochanieńkie mamy takie zestawienie;

Bozia we wtorek gin
    Andzia we wtorek gin
    Malgoś741 w środę gin

Kto jeszcze się wybiera na przegląd jajowo -techniczny?

bliska77, malgos741 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2013, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe, cholera, wierzę w Ciebie, musi się udać, no bo komu ma się udać jak nie Tobie!

Miśku, witaj w gronie, pocierpisz troszkę ale może za to np na wadze będzie troszkę mniej :-)

caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2013, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny z dojrzewającymi jajcami - działajcie, pamiętajcie NIGDY NIC NIE WIADOMO ;-)

caffe, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Cafe a jak ty się czujesz? <3
    Olenka trzymaj się skarbie <3
    Psychicznie to dzisiaj... wujowo :/

malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Andzia dawaj dawaj bo ja chcę równo z tobą ;-)
    To zaproś Andzię na imprezę ;)

malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Caffe, cholera, wierzę w Ciebie, musi się udać, no bo komu ma się udać jak nie Tobie!

Miśku, witaj w gronie, pocierpisz troszkę ale może za to np na wadze będzie troszkę mniej :-)
    Wszyscy wierzą, a ja już w sumie teraz najmniej. Mam dzisiaj jakiegoś doła. leżę i jest zamiast lepiej to gorzej. Tak naprawdę to wcale nie wiem czy jest jeszcze co ratować.

Andzia33, bliska77 lubią tę wiadomość

• Nati74 Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe ja też tą niepewność bardzo źle znosiłam. Dlatego - sama - zrobiłam betę. Wolałam jasną sytuację niż oczekiwanie nie wiadomo na co.
    Tylko u mnie usg było już na wstępie fatalne.

Wydaje mi się że ty za wcześnie się poddałaś. Plamienie, czy nawet krwawienie może mieć bardzo dużo przyczyn. I naprawdę nie oznacza niepowodzenia. I najczęściej jeżeli ma oznaczać poronienie, to nie trwa tygodniami, tylko to jest w miare krótka piłka - niestety. WIęc każdy dzień do przodu jest na wazą korzyść.

Pamiętam.

caffe, grosza, malgos741, Andzia33, bliska77, megan8 lubią tę wiadomość

94d248b7cf3fad2322c1c7b41d90ec96.png
    Kalendarz ciąży BellyBestFriend
  • Nati74 Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja do was zaglądam, pamiętam o was, ale zdecydowanie nie nadązam czytać wszystkiego czy odpisywać.

Jestem jeszcze bardzo słąba, a w robocie wszystko się sypie, wiec musze po mału nadganiać. Mam nadzieję, ze mi wybaczycie :)

caffe, pepapig, polarmiś, malgos741, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati74 wrote:
    Caffe ja też tą niepewność bardzo źle znosiłam. Dlatego - sama - zrobiłam betę. Wolałam jasną sytuację niż oczekiwanie nie wiadomo na co.
    Tylko u mnie usg było już na wstępie fatalne.

Wydaje mi się że ty za wcześnie się poddałaś. Plamienie, czy nawet krwawienie może mieć bardzo dużo przyczyn. I naprawdę nie oznacza niepowodzenia. I najczęściej jeżeli ma oznaczać poronienie, to nie trwa tygodniami, tylko to jest w miare krótka piłka - niestety. WIęc każdy dzień do przodu jest na wazą korzyść.

Pamiętam.
    Wiem Nati :) Ale wiesz, jak się stoi z boku to sprawy inaczej wyglądają. A skoro nie ma ostatecznego bumu, to ja nie chcę latać i robić badań, skoro jestem w kontakcie z lekarzem. Kazał mi leżeć, leżeć i się modlić, więc nie ryzykuję przemieszczania się. Jak ma być koniec to i tak będzie.

Nati74, grosza, Andzia33, bliska77 lubią tę wiadomość

• Nati74 Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Caffe, ty wiesz, że ja dokładnie wiem co czujesz :( ALe wiem też, że gdy mi brakuje nadziei to jest potrzebny ktoś, kto wierzy mimo wszystko.

I ja wierzę, i mam tą nadzieję za ciebie :) I będę ją mieć do - szczęśliwego mam nadzieję - końca :) Bo nadzieja umiera ostatnia. A poza tym naprawdę wierzę, że Twoja sytuacja jak najbardziej do tej nadziei skłania :)

pepapig, caffe, Andzia33, bliska77, megan8 lubią tę wiadomość

• gosia7122 Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślę że Nati dobrze pisze,trzeba wierzyć że będzie dobrze .Z drugiej jednak strony my po stracie zawsze jakiś strach w sobie mamy.Ja od niedzieli zaczynam clo i też nie wiem jak na mnie podziała boję się torbieli. Moja gin nic mi nie mówiła o podglądaniu i muszę do niej w poniedziałek zadzwonić bo nie daje mi to spokoju. Dziewczyny nie wiem też czy dalej mam brać castagnus bo ostatnio biorę i trochę mniejszy wku...ek przed @.

caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nati74 wrote:
    Wiem Caffe, ty wiesz, że ja dokładnie wiem co czujesz :( ALe wiem też, że gdy mi brakuje nadziei to jest potrzebny ktoś, kto wierzy mimo wszystko.

I ja wierzę, i mam tą nadzieję za ciebie :) I będę ją mieć do - szczęśliwego mam nadzieję - końca :) Bo nadzieja umiera ostatnia. A poza tym naprawdę wierzę, że Twoja sytuacja jak najbardziej do tej nadziei skłania :)
    Kochana jesteś, dziękuję Ci za tę wiarę <3 <3 <3

Nati74, polarmiś, Lucky, Andzia33, bliska77 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    myślę że Nati dobrze pisze,trzeba wierzyć że będzie dobrze .Z drugiej jednak strony my po stracie zawsze jakiś strach w sobie mamy.Ja od niedzieli zaczynam clo i też nie wiem jak na mnie podziała boję się torbieli. Moja gin nic mi nie mówiła o podglądaniu i muszę do niej w poniedziałek zadzwonić bo nie daje mi to spokoju. Dziewczyny nie wiem też czy dalej mam brać castagnus bo ostatnio biorę i trochę mniejszy wku...ek przed @.
    Strata dodatkowo uwrażliwia, a nawet przewrażliwia kobietę.

Ja bym nie brała castagnusa przy clo zeby nie przedobrzyć

Nati74, malgos741, Lucky, Andzia33, gosia7122, bliska77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 października 2013, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zerkam tu do Was ale działam z komórki to denerwujące:-\ ostatnio coś marnie z moimi <3 dzisiaj aż drineczka se czasnęłam jakaś taka spięta jestem...Mój sie za mnie nie bierze...musze brać sprawe w swoje ręce....każdy w swoją strone hehe... Nowy cykl pora rozkręcić serduszkami.

caffe, malgos741, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o przegląd podwozia - to ja miałam iść we wtorek na moją długo oczekiwaną wizytę, ale @ jest już blisko i z wizyty będzie wielka duuu... Będę próbowała przesunąć, bo kolejne dwa miesiące oczekiwania są ponad moje siły :(

caffe, malgos741, Lucky, Andzia33, bliska77 lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    misia00 - no cóż - każda z nas przez to przechodzi...:) może za wcześnie na test..a może w kolejnym cyklu coś wyjdzie...:)

mango.....z tego co pamiętam - miałaś omówiony dodatkowy termin na początek listopada....nie kombinuj kobieto i idź do lekarza tego, czy innego - który będzie miał wcześniejszy termin. Miałaś porobić badania na początku cyklu - to teraz będziesz mieć jakby co okazję i z badania do gina mykaj....

caffe, Lucky, Andzia33, bliska77, megan8 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• anna maria Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sluchajcie dziewczyny przyjechala do mnie (a raczej do mojego synka)synowa (chuda zmija) z dzieckiem (dosc dobrze odrzywionym),dzieciak ryczy co najmniej 2 godz.dziennie tak bez powodu(a z tego powodu ja nie moge uzadzac sobie poobiedniej siesty)wiec mnie nerwy ponosza.No i co przychodzi do mnie ten maly lobuziak(zwany dlalej Michalkiem 2 lata i 9 miesiec)i mowi "omi oc ,juz estem aplmnialas(w przetlumaczeniu na nasze babcia chodz ,juz jestem zapomnialas))Rozbraja mnie calkowicie ,teraz spi ,a omi nachlala sie wina i tez idzie spac.To tyle z zycia z malym Michalkiem .P.s jego tata duzy Michal tez daje popalic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 października 2013, 23:02

Nati74, caffe, Lucky, Andzia33, bliska77, megan8 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no on wstal i chce mleka,nie daje rady,dzieki Bogu mam jeszcze winko;-)

grosza, caffe, Lucky, Andzia33, megan8 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • Mango Autorytet

Wysłany: 25 października 2013, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety Boziu, ale ten drugi termin to początek grudnia :( Będę próbowała jeszcze przesunąć ten termin, ale jeżeli się nie uda to zastanawiam się nad sensem robienia badań w tym cyklu. Może lepiej w następnym i iść z bieżącymi wynikami, a nie tymi z poprzedniego cylku.
    Bozia3 wrote:
    mango.....z tego co pamiętam - miałaś omówiony dodatkowy termin na początek listopada....nie kombinuj kobieto i idź do lekarza tego, czy innego - który będzie miał wcześniejszy termin. Miałaś porobić badania na początku cyklu - to teraz będziesz mieć jakby co okazję i z badania do gina mykaj....

polarmiś, caffe, Lucky, Andzia33, bliska77 lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • grosza Autorytet

Wysłany: 26 października 2013, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny miłej soboty
    pamiętam o was, ale zdecydowanie nie nadążam pisać tyle ile bym chciała ale czytam wszystko :)

caffe, Bursztyn, Lucky, Andzia33, bliska77 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
‹‹ 1539 1540 1541 1542 1543 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ