35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Bursztyn wrote:Dzis mialam najpierw plamienia a potem krwawienie, dziwne troche bo czysta krew, potem juz nie potem znowu tak. Bole w podbrzuszu, potem zanikaly, potem znowu. Zadzwonilam po wynik bety- negatywny. W przyszlym tyg.w srode ide do lekarza, tego samego u ktorego bylam w poniedzialek. Poczytalam sobie o nim na stronie internet.naszej przychodni i okazalo sie ze facet ma dyplom z ginekologii. To rzadkosc w tym kraju, zeby lekarz pierwszego kontaktu mial jakies "dodatki" naukowe tego typu.
Teraz kreci mi sie troche w glowie, i tak jakos kiepsko sie czuje.
Nie ukrywam, ze jest mi przykro ze tak sie to zakonczylo.Andzia33, Bursztyn lubią tę wiadomość
-
gosia7122 wrote:Bursztynku nie łam ,sama tak mówię a jestem wkurzona na maksa bo z tym cyklem wiązałam duże nadzieje po clo.Dzisiaj rano obudził mnie bol cycków taki jak przed @ i wiem że już nic z tego nie będzie. Nie będę chyba brała tabsów w następnym cyklu bo tylko nie potrzebnie się faszeruje a jeszcze może jakiś torbieli się dorobie.
gosia7122, pepapig, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Jestem z powrotem. Pojechalam na bete i jesten zaniepokojona bo wyszla mi dzisiaj tylko 71. Dzwonilam do gina i powiedziala ze mam sie nie martwic bo dzisiaj jest dopiero termin miesiaczki, wiec ma prawo byc jeszcze niska. Kazala mi brac dupka albo luteine. Zostalo mi 1 opakowanie wiec chyba zaczne brać. ....boje sie strasznie....
bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyViola wrote:Jestem z powrotem. Pojechalam na bete i jesten zaniepokojona bo wyszla mi dzisiaj tylko 71. Dzwonilam do gina i powiedziala ze mam sie nie martwic bo dzisiaj jest dopiero termin miesiaczki, wiec ma prawo byc jeszcze niska. Kazala mi brac dupka albo luteine. Zostalo mi 1 opakowanie wiec chyba zaczne brać. ....boje sie strasznie....
-
nick nieaktualny
-
polarmiś wrote:Violu przypomnij mi jaka byla beta dwa dni temu. Pamietaj ze najwazniejszy jest jej przyrost, wynik powiennie byc dwukrotnie wyzszy od pierwszego.
-
nick nieaktualnyViola wrote:Przedwczoraj bylo 44 czegos tam......ginka powiedziala ze za szybko wystartowalam bo teraz beta zaczyna rosnac i w sobote mam isc znowu sprawdzic.
Andzia33 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyZa produkcję progesteronu odpowiedzialne są: ciałko żółte jajników oraz łożysko. Jego produkcja rozpoczyna się miedzy 14 a 18 tygodniem ciąży. W przypadku kobiet niespodziewających się dziecka ciałko żółte rozpoczyna produkcję progesteronu w drugiej fazie cyklu. Stężenie luteiny wzrasta od 5 do 55 mg na dobę w 20-22 dniu cyklu, następnie jego poziom obniża się. Za produkcję progesteronu odpowiada również kora nadnerczy oraz ośrodkowy układ nerwowy .
Zaraz kolejne dane
Zmiana stężenia progesteronu we krwi najczęściej towarzyszy ciąży. Zdarza się również, że jego wzrost oznacza torbiele jajników, rzadziej jest pierwszym objawem raka jajników . Badając poziom luteiny należy pamiętać, że hormon jest również wytwarzany przez nadnercza, zwiększone wydzielanie hormonu może zwiastować zaburzenia w ich obrębie.
Prawidłowy poziom waha się między:
- po owulacji - 1-28ng/ml
- do 12 tygodnia ciąży - 9-47ng/ml
- od 12-28 tygodnia ciąży - 17-146ng/ml
- po 28 tygodniu ciąży - 55-200ng/mlbliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Kasik3033 wrote:Witajcie dziewczynki
No I nadeszla wiekopomna chwila u mnie... wczoraj z zaskoczyla mnie @ I od dzisiaj zaczynam stymulacje, zastrzyki itp ale mam stracha....
Czyli jeszcze w tym miesiacu bede testy jakby co robicAndzia33 lubi tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
nick nieaktualny