X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja myślę ,że będzie zielono!

polarmiś lubi tę wiadomość

Andzia33
  • gosia7122 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Dzis mialam najpierw plamienia a potem krwawienie, dziwne troche bo czysta krew, potem juz nie potem znowu tak. Bole w podbrzuszu, potem zanikaly, potem znowu. Zadzwonilam po wynik bety- negatywny. W przyszlym tyg.w srode ide do lekarza, tego samego u ktorego bylam w poniedzialek. Poczytalam sobie o nim na stronie internet.naszej przychodni i okazalo sie ze facet ma dyplom z ginekologii. To rzadkosc w tym kraju, zeby lekarz pierwszego kontaktu mial jakies "dodatki" naukowe tego typu.
    Teraz kreci mi sie troche w glowie, i tak jakos kiepsko sie czuje.
    Nie ukrywam, ze jest mi przykro ze tak sie to zakonczylo.
    Bursztynku nie łam ,sama tak mówię a jestem wkurzona na maksa bo z tym cyklem wiązałam duże nadzieje po clo.Dzisiaj rano obudził mnie bol cycków taki jak przed @ i wiem że już nic z tego nie będzie. Nie będę chyba brała tabsów w następnym cyklu bo tylko nie potrzebnie się faszeruje a jeszcze może jakiś torbieli się dorobie.

Andzia33, Bursztyn lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale przecież w ciąży też bolą cycki.Jeszcze nic nie wiadomo!

gosia7122 lubi tę wiadomość

Andzia33
  • gosia7122 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    Ale przecież w ciąży też bolą cycki.Jeszcze nic nie wiadomo!
    ale nie w 3 dniu po owu...

Andzia33 lubi tę wiadomość

201408184765.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    Bursztynku nie łam ,sama tak mówię a jestem wkurzona na maksa bo z tym cyklem wiązałam duże nadzieje po clo.Dzisiaj rano obudził mnie bol cycków taki jak przed @ i wiem że już nic z tego nie będzie. Nie będę chyba brała tabsów w następnym cyklu bo tylko nie potrzebnie się faszeruje a jeszcze może jakiś torbieli się dorobie.
    rozumiem Cie Gosiu. Ale dotad dokad nie ma @ zawsze jest szansa.

gosia7122, pepapig, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Viola Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem z powrotem. Pojechalam na bete i jesten zaniepokojona bo wyszla mi dzisiaj tylko 71. Dzwonilam do gina i powiedziala ze mam sie nie martwic bo dzisiaj jest dopiero termin miesiaczki, wiec ma prawo byc jeszcze niska. Kazala mi brac dupka albo luteine. Zostalo mi 1 opakowanie wiec chyba zaczne brać. ....boje sie strasznie....

bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pamiętajcie, że dziś jest rocznica śmierci Hanki Mostowiak, kartony do dzisiejszego dnia pozostają na wolności...

hahaa2.gif

polarmiś, marynka, Olena, Andzia33, Mega lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panic.gif Viola spokój

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 14:17

Reni, Andzia33 lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2013, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola trzymam kciuki wszystko bedzie dobrze najważniejsze nie denerwować sie :-)

grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2013, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Panda, fajnie ze jesteś,
    Bursztynku, głowa do góry, dobrze że sie chociaż wyjaśniło
    Viola, nie denerwuj sie, lekarz wie co mówi ;-)

grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2013, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Jestem z powrotem. Pojechalam na bete i jesten zaniepokojona bo wyszla mi dzisiaj tylko 71. Dzwonilam do gina i powiedziala ze mam sie nie martwic bo dzisiaj jest dopiero termin miesiaczki, wiec ma prawo byc jeszcze niska. Kazala mi brac dupka albo luteine. Zostalo mi 1 opakowanie wiec chyba zaczne brać. ....boje sie strasznie....
    Violu przypomnij mi jaka byla beta dwa dni temu. Pamietaj ze najwazniejszy jest jej przyrost, wynik powiennie byc dwukrotnie wyzszy od pierwszego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2013, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe, rozumiem to doskonale, jednak postaraj się choć troszkę zwolnić tempo, w miarę możliwości oczywiście ;-)

• Viola Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Violu przypomnij mi jaka byla beta dwa dni temu. Pamietaj ze najwazniejszy jest jej przyrost, wynik powiennie byc dwukrotnie wyzszy od pierwszego.
    Przedwczoraj bylo 44 czegos tam......ginka powiedziala ze za szybko wystartowalam bo teraz beta zaczyna rosnac i w sobote mam isc znowu sprawdzic.

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2013, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Przedwczoraj bylo 44 czegos tam......ginka powiedziala ze za szybko wystartowalam bo teraz beta zaczyna rosnac i w sobote mam isc znowu sprawdzic.
    Te wyniki oscyluja w granicach normy, wiec dzisiejszy wynik jest prawidlowy. Progesteron tez zrobilas?

• Viola Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, progesteron wyszedl 50, 1 ng, ale wiesz jak to jest z progesteronem, po 5 minutach wynik moglby już byc inny bo dziala pulsacyjnie. Polarmisiu a jak ma przyrastac progesteron bo ja nie mam pojecia...

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2013, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za produkcję progesteronu odpowiedzialne są: ciałko żółte jajników oraz łożysko. Jego produkcja rozpoczyna się miedzy 14 a 18 tygodniem ciąży. W przypadku kobiet niespodziewających się dziecka ciałko żółte rozpoczyna produkcję progesteronu w drugiej fazie cyklu. Stężenie luteiny wzrasta od 5 do 55 mg na dobę w 20-22 dniu cyklu, następnie jego poziom obniża się. Za produkcję progesteronu odpowiada również kora nadnerczy oraz ośrodkowy układ nerwowy .

Zaraz kolejne dane

Zmiana stężenia progesteronu we krwi najczęściej towarzyszy ciąży. Zdarza się również, że jego wzrost oznacza torbiele jajników, rzadziej jest pierwszym objawem raka jajników . Badając poziom luteiny należy pamiętać, że hormon jest również wytwarzany przez nadnercza, zwiększone wydzielanie hormonu może zwiastować zaburzenia w ich obrębie.

Prawidłowy poziom waha się między:

- po owulacji - 1-28ng/ml

- do 12 tygodnia ciąży - 9-47ng/ml

- od 12-28 tygodnia ciąży - 17-146ng/ml

- po 28 tygodniu ciąży - 55-200ng/ml

• Viola Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to wlasnie ja tez takie poziomy znalazlam....wychodzi na to ze progesteton mam super wysoki, to czemu beta niska?? Jestem zalamana....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2013, 20:43

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2013, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasik3033 wrote:
    Witajcie dziewczynki

No I nadeszla wiekopomna chwila u mnie... wczoraj z zaskoczyla mnie @ I od dzisiaj zaczynam stymulacje, zastrzyki itp ale mam stracha....

Czyli jeszcze w tym miesiacu bede testy jakby co robic
    Kasik dasz radę będzie dobrze :-)

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2013, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Violu pomyslalam, ze moze na taki wyniki progesteronu jednak pracuja dwa piekne cialka zolte?

Mango, pepapig, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ 1612 1613 1614 1615 1616 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ