X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Niuta Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak z innej beczki - któraś z Was ogladała wczoraj ten program na TLC o in vitro? Bo ja przyznam sie że zaczęłam ale 15 minut przed końcem mi sie przysneło i nie wiem czy sie udało czy nie :-(

inessa, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2013, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuta a co koleżanka na to, zrozumiała chociaz troche?????????????
    Grosza super :D zróbcie coś fajnego w sobote dzieci uwilebiają lepić ciastka zwłaszcza dzieci bardzo ruchliwe :D

Lucky, bliska77, grosza, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Niuta Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba zrozumiała... W każdym bądź razie mi osobiście jest lepiej i chyba to jest najważniejsze. Teraz czekam tylko na efekty tej mojej "przemiany" ;-)

inessa, Lucky, Bursztyn, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2013, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i masz racje Niutka :D

Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

• beates Autorytet

Wysłany: 13 listopada 2013, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuta , doskonale Cię rozumiem.
    Do mnie zadzwoniła wczoraj znajoma z płaczem że sobie "wpadła". Jest prawie 4 lata z chłopakiem ,nie wie czy go kocha i co ma teraz zrobić. Nie miałam pojęcia co zrobić więc sie rozłączyłąm i
    wyłączyłam telefon. No a potem się rozbeczałam :(
    Masakra, jakie to życie jest czasem niesprawiedliwe.

samira, inessa, Lucky, bliska77, Bursztyn, Olena, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2013, 23:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Smirka na pękanie jest zastrzyk pregnyl.
    no właśnie wiem ale nigdy mi go nie proponowała muszę ja zmolestować w poniedziałek żeby przepisała

i właśnie wtedy mogło się udać po pregnylu bo był ładny dominujący pęcherzyk ,muszę jej to wspomnieć

inessa, Lucky, bliska77, caffe, Andzia33, malgos741 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 listopada 2013, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Cześć dziewczyny. Ostatnio czytam was na wyrywki, bo trochę zdołowana i zmęczona już tym wszystkim jestem.

Kupiłam dzisiaj Fertility Spray. Nazywa się balance active conceive. Ciekawa jestem jak to zadziała. To będzie pierwsze nasz podejście do jakichkolwiek lubrykantów. Chciałam kupić jakiś inny, bardziej znany, ale więcej do wyboru nie było. Źle nie wygląda, ale ma dość krótką ulotkę, a dłuższe wydają się bardziej naukowe ;)
    Jak w tym cyklu nam się nie uda to będę psychicznie na dnie, więc lepiej, żeby już udało.
    ja mam ten ,i w tej aptece kupiony to znaczy jutro idę do apteki odebrać http://www.doz.pl/apteka/p66068-Conceive_Plus_lubrykant_75_ml a z allegro kupiłam testy owulacyjne kasetkowe (takie jak ciążowe są) jest 10owu +2 ciążowe ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2013, 23:10

inessa, Lucky, grosza lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alice - ten balance active conceive kupiłaś w Polsce? Bo zciekawiło mnie to - pierwszy raz o tym słyszę. Jak to się stosuje?

bliska77, Lucky, inessa, malgos741 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Lucky Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam Panie

Niuta ta para z invitro w TLC zaszła szczęśliwie i nawet zobaczyli serduszko :) napłakałam się jak zwykle

ja już zaczynam końcowe odliczanie, objawów brak, chyba już bez emocji do tego podchodzę, chociaż samo testowanie będzie na pewno nerwowe

co tam u Was?

bliska77, caffe, samira, Andzia33, megan8, inessa, gosia7122, malgos741 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2013, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    co do sprawiedliwości to nie ma jej i juz, nie wiem czy pamiętacie jak Wam opisywałam sytuację jakieś dwa miesiace temu, moja koleżanka i ja dostałyśmy @ w tym samym dniu i obie płakałyśmy, tylko ona z radości, że w końcu dostała (bo ma już dwójkę dzieci) a ja dlatego ze dostałam ;-) tak to już bywa.
    Jeśli chodzi o mnie, powoli oswajam sie z myślą że drugiego dzieciątka nie będzie, mam smutne momenty, szczególnie jak widzę małe dzieci albo moja córka dopytuje ale coraz bardziej dociera do mnie, że jest tylko jedno dziecko ale biorąc pod uwagę moje wszystkie trudności, lata starań itp, coraz częściej myślę, ze jest AŻ jedno dziecko i z tego powodu jestem bardzo szczęśliwa ;-)
    miłego dnia dziewczyny

Bursztyn, Lucky, caffe, samira, polarmiś, Andzia33, megan8, inessa, beates, gosia7122 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczeta

Nieprzytomna jestem, ide kawe sobie zrobic bo klawiatury nie widze.

bliska77, Lucky, samira, Andzia33, megan8, inessa, malgos741 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Viola Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Babeczki, milego dnia wszystkim zycze. Ja tez jestem nieprzytomna i boli mnie łepeta....trzymam mocno kciuki za Andzie i za jej blizniaki:-)
    czekamy Andziu na wiesci!!

Lucky, bliska77, caffe, samira, Andzia33, inessa, malgos741 lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Viola Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MĄDRZE NAPISAŁAŚ Aga....
    agafbh wrote:
    Witajcie
    co do sprawiedliwości to nie ma jej i juz, nie wiem czy pamiętacie jak Wam opisywałam sytuację jakieś dwa miesiace temu, moja koleżanka i ja dostałyśmy @ w tym samym dniu i obie płakałyśmy, tylko ona z radości, że w końcu dostała (bo ma już dwójkę dzieci) a ja dlatego ze dostałam ;-) tak to już bywa.
    Jeśli chodzi o mnie, powoli oswajam sie z myślą że drugiego dzieciątka nie będzie, mam smutne momenty, szczególnie jak widzę małe dzieci albo moja córka dopytuje ale coraz bardziej dociera do mnie, że jest tylko jedno dziecko ale biorąc pod uwagę moje wszystkie trudności, lata starań itp, coraz częściej myślę, ze jest AŻ jedno dziecko i z tego powodu jestem bardzo szczęśliwa ;-)
    miłego dnia dziewczyny

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2013, 08:24

Lucky, bliska77, Andzia33, inessa lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuta, bravo!!! Uwazam, ze bardzo dobrze zrobilas i ciesze sieze lepiej sie czujesz :)
    Viola- super ze beta przyrasta :)
    Andzia, zamelduj sie :)

Andzia33, inessa, Niuta lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Alice - ten balance active conceive kupiłaś w Polsce? Bo zciekawiło mnie to - pierwszy raz o tym słyszę. Jak to się stosuje?
    wlasnie wczoraj widzialam w sklepie ten zel, a obok stal test plemnikow- taki jak owulacyjny mniejwiecej- tylko ze na zolniezyki- zawrotna cena 30 £ !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2013, 08:33

Lucky, Reni, samira, bliska77, Andzia33, inessa lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też czekam na DOBRE WIADOMOŚCI od Andzi, te objawy brzmią niezwykle optymistycznie

Aga, wiem co czujesz i przykro mi ogromnie. Chciałabym Cię pocieszyć i przytulić i powiedzieć że wcale tak źle nie jest i że na pewno będziesz mieć drugie dziecko. Czyli to, co sama chciałabym usłyszeć.
    Gdy oglądam te historie ludzi przechodzących przez procedury invitro, to sobie myślę jak dziwny jest ten świat. Jedne nie chcą, mają, nie doceniają, nie kochają. Inni marzą latami, poświęcają wszystko, pieniądze i zdrowie i często relacje między sobą, by mieć dziecko i nie zawsze im wychodzi, a jeszcze są narażeni na te kąśliwe komentarze, na ocenianie przez kościół, rodziny, znajomych :( to takie frustrujące
    Bardzo chcę wierzyć że więcej jest dobrych zakończeń, że coraz więcej będzie tych chcianych i kochanych jeszcze przed poczęciem dzieci.
    Aga wierzę że nam się uda! <3

caffe, samira, bliska77, Olena, Andzia33, inessa, gosia7122, Niuta lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    Witajcie
    miłego dnia dziewczyny
    ipewnie kiedy sie juz oswoisz z ta mysla i ja zaakceptujesz- to wtedy dziecko sie pojawi :)

caffe, Lucky, samira, bliska77, Andzia33, inessa lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucky, a kiedy masz miec @? szkoda ze nie masz wykresu

Lucky, inessa lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Reni Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry

Bursztyn jak Twoja wizyta? ;-)

ja trafiłam na lekarza przypominającego z wyglądu Komorowskiego tylko z taaaaką długą grzywą, którą zarzucał.. myślę sobie, że mimo głupiej grzywki może jest spoko lekarzem...
    śmiać mi się chciało, bo jak pisał na klawiaturze to 2 palcami i uderzał z całej siły z wysokości 30 cm.. typ chyba myślał, że pisze na maszynie do pisania takiej z przed wojny..
    Niestey
    zmierzył mi ciśnienie dał dla pielęgniarki skierowanie na zastrzyk Ketonal 100
    i przepisał mi jakieś leki.. a gdzie wywiad????? nic dupa nie zapytał czy ciąża, kręgosłup o nic nie pytał
    sama się go zapytałam czy starając się o dziecko mogę te leki brać
    a on spojrzał na mnie jak na wariatkę i powiedział, że albo głowa albo dziecko..
    podziękowałam i wyszłam
    ależ mnie to wqrwia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2013, 08:41

Bursztyn, caffe, Lucky, samira, bliska77, Olena, Andzia33, megan8, inessa, malgos741 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj bylam u lekarza, twierdzi ze to byla bardzo wczesna ciaza. Drazylismy cala historie od poczatku, potem to ze mialam ten dziwny okres itd. i zapytalam jak to mozliwe ze beta byla negatywna. On na to, ze czasem tak sie dzieje, i jesli kreska byla blada przy pierwszym tescie to juz wtedy beta spadala i moze zdarzyc sie tak, ze badajac ja na tym etapie i po 3 dniach od drugiego negatywnego testu- moze spasc calkowicie. Powiedzial, ze jest mu bardzo przykro i rozumie jak zle musze sie czuc (???? az sie zdziwilam, bo w UK olewaja bardzo wczesne ciaze i nikt sie nie rozczula) no i wpisal w moja karte -"bardzo wczesne poronienie".

Reni, caffe, Lucky, samira, bliska77, Olena, Andzia33, megan8, inessa lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
‹‹ 1647 1648 1649 1650 1651 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ