X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2013, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ale fajnie ,jest u nas w jednej z klinik Biała Sobota 23.11 i zapisałam się na darmową konsultacje do jednego z najlepszych Ginów do którego bym chciała w czasie ciąży chodzić i jeszcze do fizjoterapeuty ,ale się cieszę ,ma bardzo dobre opinie i współpracuje tez z tym szpitalem niby prywatnym ale tez na NFZ http://www.narodziny.com.pl/index.php jest galeria z tego szpitala ,można obejrzeć jakie warunki tam panują ...

łał nawet przeczytałam ze on jest tam teraz ordynatorem oddziału dr.Bystrzejewski :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2013, 10:15

Andzia33, megan8, inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Lucky, piekny wykres, nie nakrecaj sie negatywnie bo narazie nie masz zadnego powodu.
    Dla mnie też i powiem szczerze, że tę ciążę to bym obstawiała tak 50/50. Fakt, że na jednym teście byla kreska, ale na pozostalych nie. gdybys nie powtórzyła testów, to bym zgodziła się z lekarzem, ale powtórzyłas na drugi dzień i nic nie było. Stąd te moje wąpliwości. Ja po prostu bym obstawiała torbiel.

Bo jakby na to nie patrzeć, ale beta nie "zjechałaby" do zera w ciągu 3 dni, to jest niemożliwe.

Andzia33, inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe zrobię dzisiaj - bo wczoraj jakoś nie miałam nastroju....ale mam wszystko kupione już

bursztynku uważam, że dobrze, że okazało się, że jesteście płodni i nie masz co dalej drążyć tematu, zostaw to z tyłu i idź do przodu...:)

Aguś - dobrze, że się pogodziłaś z życiem...ale @ też na razie nie masz, a to już chyba czas?

Lucky trzymam kciuki za spokojne nerwy....;)

Reni - jakiś porypany lekarz...olewam takich konowałów natychmiast.....

bliska77, Andzia33, inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allis czyli to produkt brytyjski...dlatego pewnie nie znam...przypuszczam, że to samo daje, co francuski Conceive Plus...jest on bardzo miły w odczuciu, choć niektóre dziewczyny narzekają na ślizgawki....;) nam akurat nie przeszkadza...:)

Mango, inessa lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Mango Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na poślizgi ;) narzeka facet ;)Mnie to nie przeszkadza ;)
    Bozia3 wrote:
    Allis czyli to produkt brytyjski...dlatego pewnie nie znam...przypuszczam, że to samo daje, co francuski Conceive Plus...jest on bardzo miły w odczuciu, choć niektóre dziewczyny narzekają na ślizgawki....;) nam akurat nie przeszkadza...:)

polarmiś, inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2013, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    caffe zrobię dzisiaj - bo wczoraj jakoś nie miałam nastroju....ale mam wszystko kupione już

bursztynku uważam, że dobrze, że okazało się, że jesteście płodni i nie masz co dalej drążyć tematu, zostaw to z tyłu i idź do przodu...:)

Aguś - dobrze, że się pogodziłaś z życiem...ale @ też na razie nie masz, a to już chyba czas?

Lucky trzymam kciuki za spokojne nerwy....;)

Reni - jakiś porypany lekarz...olewam takich konowałów natychmiast.....
    Bozia, jeszcze nie mam ale to pierwszy cykl bez jakiejkolwiek stymulacji (bo nie wliczam w to metforminy i euthyroxu) a poza tym zaczęłam się dość intensywnie odchudzać, bo przez te hormony "trochę" jest mnie więcej i myślę ze to od tego

Andzia33, caffe, inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś 35dc bez luteiny - to może zatestujesz? Czy masz jak ja testowstręt? :)

bliska77, Andzia33, caffe, inessa lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2013, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Aguś 35dc bez luteiny - to może zatestujesz? Czy masz jak ja testowstręt? :)
    Bozia, mam w domu test ale powiem szczerze, ze nawet o testowaniu nie myslę, poza tym wolałabym jednak nie, bo tak jak wczesniej pisałam, w ciagu kilku dni przyjełam sporą dawkę leków na przeziebienie, bo mnie nagle totalnie rozłożyło

samira, Andzia33, caffe, megan8, inessa, Bursztyn, grosza lubią tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Hej Babeczki, milego dnia wszystkim zycze. Ja tez jestem nieprzytomna i boli mnie łepeta....trzymam mocno kciuki za Andzie i za jej blizniaki:-)
    czekamy Andziu na wiesci!!

Witajcie
    Jeszcze nic nie wiem -wyniki po 12

Wczoraj wieczorem trzęsło mnie zimno i miałam rozwolnienie-chyba zaraziłam się od mojej koleżanki tą trzydniówką !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

megan8, inessa, Mango, grosza, malgos741 lubią tę wiadomość

Andzia33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2013, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikt nie zauważył mojego posta wrr

dobra w takim razie mykam do apteki mój żelik :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2013, 11:07

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2013, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samirko cholera, nie zauważyłam, juz wracam na poprzednia stronę, jeśli chodzi o te konsultacje, to uważam że bardzo fajny pomysł i nie skorzystanie z takiej możliwości byłoby grzechem ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2013, 11:10

Andzia33, caffe, samira, inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy wszędzie są takie białe soboty:?

samira, inessa lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pamiętacie jak pisałam o tej koleżance [od trzydniówki]
    w dniu @ miała progesteron 40,59
    po tyg 35,36
    a teraz po 2 tyg 22,0

bierze od wczoraj luteinę i jest w 6 tyg ,było widac już serduszko.
    Ma 38 lat i w nowym roku wyjdzie za mąż [dla przypomnienia ma mięśniaka]

polarmiś, caffe, bliska77, samira, inessa, Mango, grosza, pepapig lubią tę wiadomość

Andzia33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2013, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze w pewnym momencie progesteron spada bo funkcje odzywcze itp. Przejmuje lozysko, ale w tej chwili taki spadaek progesteronu jest niepokojacy, a co z beta tej kolezanki rosnie?

W tym cyklu mierze sie dowcipnie i ustnie. Roznice w spadkach sa duze. Dla ciekawosci zrobie dwa diagramy , bedzie to ciekawe doswiadczenie.

Andzia33, Reni, caffe, bliska77, megan8, samira, inessa, Bursztyn, grosza lubią tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    a co z beta tej kolezanki?

Badała tylko raz w zeszlym tyg i ma 5000;ginka nie kazała jej powtarzac badania

inessa lubi tę wiadomość

Andzia33
  • Reni Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiesz, że też miałam taki plan ;-)
    polarmiś wrote:
    W tym cyklu mierze sie dowcipnie i ustnie. Roznice w spadkach sa duze. Dla ciekawosci zrobie dwa diagramy , bedzie to ciekawe doswiadczenie.

polarmiś, bliska77, inessa lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2013, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tej pory mierzylam w ustach a w jednym cyklu rowniez w pochwie ale na wykresie byla tempka ustna. Chcialam teraz zalozyc nowy wykres ale program ovu nie daje mie tej szansy. Musze to zrobic z jakiegos innego kompa. Jak sie uda to podam wam nik.

Reni, bliska77, inessa lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Wiem ze w pewnym momencie progesteron spada bo funkcje odzywcze itp. Przejmuje lozysko, ale w tej chwili taki spadaek progesteronu jest niepokojacy, a co z beta tej kolezanki rosnie?

Łożysko przejmuje funkcje ok 12tc gdy już jest w pełni funkcjonalne.

U mnie łożysko i przepływ krwi przez nie było widać 2 tygodnie temu, ale maluch jeszcze nie był połączony pępowiną, chociaż i ją było widać.

Także Andzia, sytuacja koleżanki nie jest dobra, ale może będzie dobrze.

Andzia33, polarmiś, megan8, inessa lubią tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja beta negatywna .0girl_cray2.gif
    A już się nastawiłam ,że będe mamą w lipcu0dash2.gif

caffe, Olena, samira, inessa, gosia7122, malgos741, pepapig lubią tę wiadomość

Andzia33
  • caffe Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    Moja beta negatywna .0girl_cray2.gif
    A już się nastawiłam ,że będe mamą w lipcu0dash2.gif
    Przytulam <3 <3 <3

Andzia33, Olena, inessa lubią tę wiadomość

‹‹ 1649 1650 1651 1652 1653 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ