X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2013, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ale fajnie ,jest u nas w jednej z klinik Biała Sobota 23.11 i zapisałam się na darmową konsultacje do jednego z najlepszych Ginów do którego bym chciała w czasie ciąży chodzić i jeszcze do fizjoterapeuty ,ale się cieszę ,ma bardzo dobre opinie i współpracuje tez z tym szpitalem niby prywatnym ale tez na NFZ http://www.narodziny.com.pl/index.php jest galeria z tego szpitala ,można obejrzeć jakie warunki tam panują ...

łał nawet przeczytałam ze on jest tam teraz ordynatorem oddziału dr.Bystrzejewski :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2013, 10:15

Andzia33, megan8, inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Lucky, piekny wykres, nie nakrecaj sie negatywnie bo narazie nie masz zadnego powodu.
    Dla mnie też i powiem szczerze, że tę ciążę to bym obstawiała tak 50/50. Fakt, że na jednym teście byla kreska, ale na pozostalych nie. gdybys nie powtórzyła testów, to bym zgodziła się z lekarzem, ale powtórzyłas na drugi dzień i nic nie było. Stąd te moje wąpliwości. Ja po prostu bym obstawiała torbiel.

Bo jakby na to nie patrzeć, ale beta nie "zjechałaby" do zera w ciągu 3 dni, to jest niemożliwe.

Andzia33, inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe zrobię dzisiaj - bo wczoraj jakoś nie miałam nastroju....ale mam wszystko kupione już

bursztynku uważam, że dobrze, że okazało się, że jesteście płodni i nie masz co dalej drążyć tematu, zostaw to z tyłu i idź do przodu...:)

Aguś - dobrze, że się pogodziłaś z życiem...ale @ też na razie nie masz, a to już chyba czas?

Lucky trzymam kciuki za spokojne nerwy....;)

Reni - jakiś porypany lekarz...olewam takich konowałów natychmiast.....

bliska77, Andzia33, inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allis czyli to produkt brytyjski...dlatego pewnie nie znam...przypuszczam, że to samo daje, co francuski Conceive Plus...jest on bardzo miły w odczuciu, choć niektóre dziewczyny narzekają na ślizgawki....;) nam akurat nie przeszkadza...:)

Mango, inessa lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Mango Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na poślizgi ;) narzeka facet ;)Mnie to nie przeszkadza ;)
    Bozia3 wrote:
    Allis czyli to produkt brytyjski...dlatego pewnie nie znam...przypuszczam, że to samo daje, co francuski Conceive Plus...jest on bardzo miły w odczuciu, choć niektóre dziewczyny narzekają na ślizgawki....;) nam akurat nie przeszkadza...:)

polarmiś, inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2013, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    caffe zrobię dzisiaj - bo wczoraj jakoś nie miałam nastroju....ale mam wszystko kupione już

bursztynku uważam, że dobrze, że okazało się, że jesteście płodni i nie masz co dalej drążyć tematu, zostaw to z tyłu i idź do przodu...:)

Aguś - dobrze, że się pogodziłaś z życiem...ale @ też na razie nie masz, a to już chyba czas?

Lucky trzymam kciuki za spokojne nerwy....;)

Reni - jakiś porypany lekarz...olewam takich konowałów natychmiast.....
    Bozia, jeszcze nie mam ale to pierwszy cykl bez jakiejkolwiek stymulacji (bo nie wliczam w to metforminy i euthyroxu) a poza tym zaczęłam się dość intensywnie odchudzać, bo przez te hormony "trochę" jest mnie więcej i myślę ze to od tego

Andzia33, caffe, inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś 35dc bez luteiny - to może zatestujesz? Czy masz jak ja testowstręt? :)

bliska77, Andzia33, caffe, inessa lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2013, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Aguś 35dc bez luteiny - to może zatestujesz? Czy masz jak ja testowstręt? :)
    Bozia, mam w domu test ale powiem szczerze, ze nawet o testowaniu nie myslę, poza tym wolałabym jednak nie, bo tak jak wczesniej pisałam, w ciagu kilku dni przyjełam sporą dawkę leków na przeziebienie, bo mnie nagle totalnie rozłożyło

samira, Andzia33, caffe, megan8, inessa, Bursztyn, grosza lubią tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Hej Babeczki, milego dnia wszystkim zycze. Ja tez jestem nieprzytomna i boli mnie łepeta....trzymam mocno kciuki za Andzie i za jej blizniaki:-)
    czekamy Andziu na wiesci!!

Witajcie
    Jeszcze nic nie wiem -wyniki po 12

Wczoraj wieczorem trzęsło mnie zimno i miałam rozwolnienie-chyba zaraziłam się od mojej koleżanki tą trzydniówką !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

megan8, inessa, Mango, grosza, malgos741 lubią tę wiadomość

Andzia33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2013, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nikt nie zauważył mojego posta wrr

dobra w takim razie mykam do apteki mój żelik :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2013, 11:07

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2013, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samirko cholera, nie zauważyłam, juz wracam na poprzednia stronę, jeśli chodzi o te konsultacje, to uważam że bardzo fajny pomysł i nie skorzystanie z takiej możliwości byłoby grzechem ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2013, 11:10

Andzia33, caffe, samira, inessa, Bursztyn lubią tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy wszędzie są takie białe soboty:?

samira, inessa lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pamiętacie jak pisałam o tej koleżance [od trzydniówki]
    w dniu @ miała progesteron 40,59
    po tyg 35,36
    a teraz po 2 tyg 22,0

bierze od wczoraj luteinę i jest w 6 tyg ,było widac już serduszko.
    Ma 38 lat i w nowym roku wyjdzie za mąż [dla przypomnienia ma mięśniaka]

polarmiś, caffe, bliska77, samira, inessa, Mango, grosza, pepapig lubią tę wiadomość

Andzia33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2013, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze w pewnym momencie progesteron spada bo funkcje odzywcze itp. Przejmuje lozysko, ale w tej chwili taki spadaek progesteronu jest niepokojacy, a co z beta tej kolezanki rosnie?

W tym cyklu mierze sie dowcipnie i ustnie. Roznice w spadkach sa duze. Dla ciekawosci zrobie dwa diagramy , bedzie to ciekawe doswiadczenie.

Andzia33, Reni, caffe, bliska77, megan8, samira, inessa, Bursztyn, grosza lubią tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    a co z beta tej kolezanki?

Badała tylko raz w zeszlym tyg i ma 5000;ginka nie kazała jej powtarzac badania

inessa lubi tę wiadomość

Andzia33
  • Reni Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wiesz, że też miałam taki plan ;-)
    polarmiś wrote:
    W tym cyklu mierze sie dowcipnie i ustnie. Roznice w spadkach sa duze. Dla ciekawosci zrobie dwa diagramy , bedzie to ciekawe doswiadczenie.

polarmiś, bliska77, inessa lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 listopada 2013, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do tej pory mierzylam w ustach a w jednym cyklu rowniez w pochwie ale na wykresie byla tempka ustna. Chcialam teraz zalozyc nowy wykres ale program ovu nie daje mie tej szansy. Musze to zrobic z jakiegos innego kompa. Jak sie uda to podam wam nik.

Reni, bliska77, inessa lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Wiem ze w pewnym momencie progesteron spada bo funkcje odzywcze itp. Przejmuje lozysko, ale w tej chwili taki spadaek progesteronu jest niepokojacy, a co z beta tej kolezanki rosnie?

Łożysko przejmuje funkcje ok 12tc gdy już jest w pełni funkcjonalne.

U mnie łożysko i przepływ krwi przez nie było widać 2 tygodnie temu, ale maluch jeszcze nie był połączony pępowiną, chociaż i ją było widać.

Także Andzia, sytuacja koleżanki nie jest dobra, ale może będzie dobrze.

Andzia33, polarmiś, megan8, inessa lubią tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja beta negatywna .0girl_cray2.gif
    A już się nastawiłam ,że będe mamą w lipcu0dash2.gif

caffe, Olena, samira, inessa, gosia7122, malgos741, pepapig lubią tę wiadomość

Andzia33
  • caffe Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    Moja beta negatywna .0girl_cray2.gif
    A już się nastawiłam ,że będe mamą w lipcu0dash2.gif
    Przytulam <3 <3 <3

Andzia33, Olena, inessa lubią tę wiadomość

‹‹ 1649 1650 1651 1652 1653 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ