X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    pewnie wszystko jest ok, ale rozumiem ze nieustannie jestes w stresie sprawdzania kazdego symptomu. Jesli napisze, zebys wyluzowala to i tak pewnie nic nie da ;) Mam nadzieje, ze srodowa wizyta Cie uspokoi :)
    Pewnie, że nie uspokoi, bo póki ktoś Ci czegoś nie potwierdzi, to niepewność zawsze jest :) I tak pewnie będzie od wizyty do wizyty :)

Tak jak kiedyś pisałam, lepiej być młodym, głupim i nieświadomym, wtedy łatwiej sie żyje i porażki nie mają takiego znaczenia bo żyje się dalej.

polarmiś, Bursztyn, inessa, gosia7122, bliska77, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2013, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    nie wiem bo nie badanie ale ja myślę że problem leż po mojej stronie bo kilka razy miałam torbiele.
    Gosiu, nie pociesze bo sama mam dosyc choc staram sie juz tak nie napinac, ze musi sie udac. Ale moim zdaniem dasz rade tym bardziej, ze jestes plodna i zachodzisz w ciaze. Jest jakas przeszkoda ktora trzeba pokonac.

Moze faktycznie meza tez wartoby bylo przebadac.

caffe, inessa, gosia7122, malgos741, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Wiem Cafe. Wiecej strachu i niepewnosci niz blogiej radosci. Najgorszy okres moim zdaniem masz za soba. Musi byc dobrze!!!!!
    Jeszcze z 1,5tygodnia i największe zagrożenie minie, jeśli oczywiście nadal wszystko jest ok. Jak tak będzie dalej, to człowiek nerwowo się wykończy. Chociaż w tygodniu staram się zająć pracą i nie rozmyślam o ciąży, ale w weekend to albo mi brzuch się zmniejsza (tydzień temu tak było) albo cycki, tak jak teraz i znowu scenariusze krążą po głowie, chociaż usilnie staram się je sobie wybić z głowy.

inessa, grosza, samira, megan8, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Gosiu, nie pociesze bo sama mam dosyc choc staram sie juz tak nie napinac, ze musi sie udac. Ale moim zdaniem dasz rade tym bardziej, ze jestes plodna i zachodzisz w ciaze. Jest jakas przeszkoda ktora trzeba pokonac.

Moze faktycznie meza tez wartoby bylo przebadac.
    Gosiu, mnie się wydaje, że jak skończysz przepychanki z clo i nie daj Boże nie zajdziesz w ciążę, to ja też bym wzięła w obroty męża.

Kiedyś oglądałam program, w którym poddawano badaniom nasienia młodych chłopaków. Wyniki były zatrważające, tylko jeden miała książkowe parametry, reszta wg lekarza miałabym problemy z zapłodnieniem.

I może Ty masz faktycznie różne babskie dolegliwości, ale w efekcie problemem może być słaba jakość nasienia, a tego na "oko" stwierdzić się nie da.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2013, 14:45

Bursztyn, inessa, gosia7122, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Pewnie, że nie uspokoi, bo póki ktoś Ci czegoś nie potwierdzi, to niepewność zawsze jest :) I tak pewnie będzie od wizyty do wizyty :)

Tak jak kiedyś pisałam, lepiej być młodym, głupim i nieświadomym, wtedy łatwiej sie żyje i porażki nie mają takiego znaczenia bo żyje się dalej.
    trudno tutaj cokolwiek powiedziec..rozumiem Twoj strach, pewnie reagowalabym podobnie, mozliwe ze do momentu w ktorym poczulabym sie zmeczona wlasnym strachem i postanowila zaufac Naturze, Bogu... Zycze Ci bardzo mocno uwolnienia sie od strachu, leku, i tego zebys mogla naprawde cieszyc sie ciaza.

caffe, inessa, Mango, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • caffe Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    trudno tutaj cokolwiek powiedziec..rozumiem Twoj strach, pewnie reagowalabym podobnie, mozliwe ze do momentu w ktorym poczulabym sie zmeczona wlasnym strachem i postanowila zaufac Naturze, Bogu... Zycze Ci bardzo mocno uwolnienia sie od strachu, leku, i tego zebys mogla naprawde cieszyc sie ciaza.
    Takie życie :) Doświadczenia życiowe wzbogacają, ale też czasami przyćmiewają radość, szczególnie te trudne i bolesne doświadczenia.

inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 10:46

inessa, caffe, Mango, grosza, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa 2 wrote:
    Caffe ja tez tak mam ciagle myslę :-)
    piszą że ciąza to błogostan :-) ha ha ja raczej mam myślostan :-P
    ale zobaczysz bedzie donrze chociaz to az 9 miesięcy i zawsze coś mozna wymyślić
    cycki i brzuch to norma że sa różne daj spokój :-)
    Dzięki :)

Ja po prostu nie mogę mieć wolnego czasu na myślenie ;) Powinnam chodzić do pracy 7 dni w tygodniu :)

inessa, szczęśliwa 2, malgos741, bliska77 lubią tę wiadomość

• szczęśliwa 2 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 marca 2016, 10:46

inessa, caffe, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

hzr10fs.png
  • Bursztyn Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Takie życie :) Doświadczenia życiowe wzbogacają, ale też czasami przyćmiewają radość, szczególnie te trudne i bolesne doświadczenia.
    na pewno tak jest. Mam nadzieje jednak, ze to doswiadczenie bedzie radosne. Trzymam w kazdym razie kciuki zeby tak bylo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2013, 15:27

inessa, caffe, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem ciekawa co sie dzieje u innych mamusiek ale też u kobietek starajacych sie a dawno nie odzywajacych sie ??????????????????????????????

caffe, samira, malgos741, megan8, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• gosia7122 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    a nie chcialabys udostepnic wykresu? :)
    mam dla przyjaciółek

inessa lubi tę wiadomość

201408184765.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia7122 wrote:
    mam dla przyjaciółek
    a rzeczywiscie, teraz zobaczylam :) tylko chyba nie dalas aktualnego,ten ktory widzialam konczy sie na 10 lutego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2013, 15:39

inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • gosia7122 Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    a rzeczywiscie, teraz zobaczylam :) tylko chyba nie dalas aktualnego,ten ktory widzialam konczy sie na 10 lutego
    ja myślałam że to na bieżąco leci poprawiłam i mam nadzieje że widzicie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2013, 16:15

samira, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

201408184765.png
  • Niuta Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w ten mglisty wieczór.
    Jako że już dawno po 13 postanowiłam uraczyć się winem ;-)
    Mmmmmm... jakie dobre :-P

inessa, polarmiś, Bursztyn, bliska77 lubią tę wiadomość

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia, wykres super, kiedy testujesz? :)

inessa, gosia7122 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2013, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NIuta ja piłąm po obiadku,pyszne było :P
    Gosiu wykres jest piekny :D
    Widać,że niedziela mało kobietek sie udziela :D

gosia7122, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2013, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie skończył sie film " mama mia" - lubie go, poprawia mi nastrój.

inessa, beates, bliska77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 listopada 2013, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarmiś ja tez go lubie ale ogladałam dziś końcówke a leciał wczoraj wiezorkiem również :D daje tyle optymizmu i radosci :D
    dziekuje CI za zaproszenie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 listopada 2013, 17:08

polarmiś lubi tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 17 listopada 2013, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taak !!! ja też go lubię i oglądałam go wczoraj i mojego ulubionego Pierce Brosnana tyż :)

QUOTE=polarmiś]Właśnie skończył sie film " mama mia" - lubie go, poprawia mi nastrój.[/QUOTE]

inessa lubi tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
‹‹ 1675 1676 1677 1678 1679 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ