X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Parka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pepapigg wrote:
    Ja znowu o sobie....czy to ozn niedomoge ciałka żółtego?
    To chyba oznacza podejrzenie PCO. Jeżeli wynik jest 1:2

Lucky, inessa, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Pepapigg - Twoje badania są bardzo dobre, jeśli stosunek lh do fsh jest ciut zachwiany , naprawdę nie ma się czym przejmować bo nigdy nie jest idealnie. Zresztą to są hormony, które można "podrasować". Lekarz na pewno będzie z nich zadowolony.
    Stosunek LH do FSH ( plus estradiol )- może powiedzieć nam o rezerwie jajnikowej oraz może wskazywać na chorobę PCOS. Jak jest stosunek lh do FSH powyżej jeden może świadczyć o PCOS. O niedomodze ciałka żółtego może świadczyć: plamienia śród-cykliczne, szczególnie przed okresem, krótka faza lutealna, niski progesteron ale powyżej 3 (poniżej świadczy o braku owulacji w danym cyklu).

Pepapigg: o pardon, Polarmiś się precyzyjniej wypowiedziała, ja dopiero teraz mogłam zacząć czytać przebieg całego dnia :)

Lucky, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2013, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dzieki wielkie lekarz jeszcze wiel rzeczy ciekawych powiedziała nam i jutro dokończye opowiesc :P bo dziś nie mam siły a jeszcze praca domowa na nas czeka :P :P :P

Skuterek, malgos741, Lucky, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Skuterek Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2013, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Kochane dzieki wielkie lekarz jeszcze wiel rzeczy ciekawych powiedziała nam i jutro dokończye opowiesc :P bo dziś nie mam siły a jeszcze praca domowa na nas czeka :P :P :P
    Miłej nocy i czekamy na nowinki jutro ;)

inessa, Lucky lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Dziewczyny od kilku dni szczypie, piecze mnie (ale delikatnie, bez bólu) przy ujściu cewki moczowej. Ponieważ nigdy nie miałam zapalenia pęcherza itp. nie wiem o co chodzi. To może być zapalenie?

Z naturalnych środków polecam sok z żurawinie albo herbatkę żurawinową :)

Lucky, polarmiś, inessa lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ineska odpoczywaj i dobrej nocki.:-)

Lucky, inessa lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2013, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Kochane niedawno wróciłam od lekarza nie wiem co Wam mam napisać :(
    lekarz super bardzo ogarniety. Poprosiliśmy go z mezem aby po obejrzeniu wybików powiedziała nam prawde i nie obwijał nam w bawełne, zę chcemy wiedziueć prawde jak on sie zapatruje na naszą sytuacje.
    No wiec:moje wyniki wbrew poprzednim lekarzom chodzi o rezerwe jajnikową sa bardzo słabe, poronienie czerwcowe mogło być od tego,zę zw wcześnie po moim zabiegu oraz przypuszcza,zę wtedy przeszłam toksoplazmoze. Inne poronienia natak wczesnym etapie wynikałay prwadopodobnie z przyczyn genetycznych
    ( bo na tym etapie najczęściej z tego powodu są - jakieś nieprawidłowosći w genach)zrobił mi Usg i tu był w szoku ponieważ na ten dzień cyklu a jest to 9 dc mam piekne endometrium bo 7 mm a na prawym jajniku piekny pecherzyk dominujacy majacy az 13 mm powiedziała,ze zaprzecza to troche badaniom fsh.
    Wykonane mam badanie AMH na który wynik amm czekać około 2 tyg. Za tydzień umawiam sie z lekarzem na histeroskopie diagnostyczną lekarz chce zobaczyć czy nie mam jakis zrostów na macicy. Mozę uda sie ten zabieg jeszcze w grudniu ale nie daje takiej gwarancji. Powiedział nam również wprost,ze na inseminacje gdybyśmy nawet chcieli nie mamy co liczyć bo sie nie uda w naszym przypadku a in vitro również ciezko dodatkowo moje choroby. Postara sie coś zaradzić ale mamy liczyć na naturalne zajscie no i starać sie dodatkowo o adopcje. Zobaczymy powiedział czy sie nam uda w tym cyklu a dlaej zobaczymy jaki wynik bedie AMH. Wynika z tego,ze wiek już wpłynąl na mojej jajeczka i mamy bardzo małe szanse na zajście wciaze.
    Dziekuje za całe Wasze wparcie kochane i czkeamy na nasz MAleńki Cud
    cuda są, najstarsza matka urodziła mając 57 lat, organizm się regeneruje, ja biorę colwitę firmy colway od 3 miesięcy i czuję poprawę skóry, stawów, teraz dokupię witaminę C, organizm odbudowuje się cyklicznie, trzymaj się

Lucky, polarmiś, inessa, Andzia33, Parka lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 06:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Wszystkim:)
    Inessa wszystko jest możliwe taki mały wyczekany cud też.
    Promyku trzymam kciuki.
    Zmykam tymczasem bo zaczyna się codzienna gonitwa a do tego jeszcze zebranie w szkole u młodszej i terapia ze starszą w dniu dzisiejszym.
    Miłego dnia :)

bliska77, promyk, inessa, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2013, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Inessa walcz, nie wiem czy pamietasz ale w styczniu moje AMH wynosiło 1
    Samirka, co u Ciebie?
    Miśku, mam nadzieję, ze jednak jajca sie pokażą
    Promyczku, może faktycznie jeszcze za wcześnie

na wczorajszej wizycie, tak jak myślałam, endo zwiększył mi dawkę euthyroxu z 200/250 na 250, guzki jak były tak są ale najważniejsze, ze nic z nimi się nie dzieje, ze względu na hashimoto, jak ciąża się utrzyma, mam zrobić znowu przeciwciała, wizytę mam za miesiac a badanie tsh mam zrobić za dwa tygodnie
    a z dolegliwości, nie wiem czy to normalne ale strasznie swędzi mnie pępek ;-)
    miłego dnia

Mango, anna maria, promyk, polarmiś, inessa, megan8, Andzia33, samira, Parka, EwaT lubią tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa, dobrze, ze lekarz z jednej strony szczerze z toba pogadal, a z drugiej jednak jakos pozytywnie nastawil i, ze wiesz, co bedziecie robic.

Dziewczyny, czy te wyniki AMH robio sie w jakims okreslonym dniu cyklu? Na czczo? Mam skierowanie i nie wiem, kiedy i w jakim stanie sie wybrac.

Poza tym odkrylam nowa funkcjonalnosc przy wprowadzaniu danych na wykresie, ale nie znalazlam opisu i nie moge zrozumiec o co chodzi. PRzy testach jest jakis "monitor". Czy to monitoring? I jesli tak to, o co chodzi w tych opcjach - niski, szczyt, wysoki? Jesli mam jajeczko zaobserowane to jest wysoki??? Bez sensu...

U mnie ten cykl jakis bez sensu - praktycznie nie widzialam u siebie zadnego sluzu - ani plodnego ani nieplodnego, a jej olej z wiesiolka... Moze za male dawki. Robilam testy owulacyjne i tylko raz widzialam slabsza druga kreske, a kiedys przez trzy dni byly obie wyrazne... Poza tym tempreatura mi dzisiaj spadla.

bliska77, inessa, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga w tym stanie chyba wszystko jest normalne;-)milego dnia wszystkim zycze

bliska77, inessa, Lucky, Andzia33 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2013, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis ja robiłam w 3dc z cała reszta hormonów

inessa, Lucky lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieńdoberek laseczki :-)

Alis monitor to takie urządzenie do badania płodności.. nie chodzi tu o monitoring
    np coś takiego http://komputerycyklu.pl/psh/pl/14-monitor-persona.html

inessa, bliska77, Lucky lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 listopada 2013, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane u na leje deszcz :(

Bozia mocno wspieram dzisiaj <3 <3 <3
    AMH można zrobić w obojetnie jakim dniu cyklu ja wczoraj miałam robione około 15 godziny po jedzeniu.
    Szczyt niski,wysoki itp chodzi o szczyt śluzu najwyższy to wtedy kiedy jest najwiecej i najlepszy wg Ciebie śluz płodny rozciagliwy ( pamietaj,ze wodnisty,czysty śluz też jest sluzem płodnym) no i najcześćiej sluz najbardziej płodny powiazany jest z temperaturą. A owulacji dwa razy w roku może nie być u każdej kobiety i to jest normalne.

Samirko co u CIebie kochana?

Aguś dobrze,że endo zwiekszył CI leki mam nadzieję,że pomogą i za miesiąc bedą wyniki dobre :)
    A mi lekarz powiedział jeszcze co do Duphastonu,że on nie podwyższa progesteronu w wynikach a nawet moze go w wynikach zaniżyc bo czesto nastepuje tzw spzeżenie zwrotne z naszymi hormonami,i powiedział,ze mój progesteron wcale nie jest taki zły mógłby być lepsze napewno ale...
    Stwierdził też,ze hsg nie bedzie mi narazie robił ale zrobią mi tą histeroskopie bo podejrzewa,ze moge mieć nieczynny jeden jajowód ale to tylko podejrzenie narazie owulka zbliża sie piekna ale trzeba poczekać.
    Mówił też i to niestety nieciekawa wiadomość,ze po 35 rż a już po 40 rż spada bardzo żywotnosć jajeczek tzn moze wystepować owulacja,i okres nawet do 50 -55 rż ale tych jajeczek nie można zapłodnić albo nastepują wczesne poronienia w 5-6 tc bo jest zaburzona genetyka u dziecka. Lecz nie powinniśmy sie tym zrażać i starać sie dalej bo przecież nie wszystkie mogą być jajeczka uszkodzone.
    CO do zespołu antyfosfolipidowego to najlepiej go stweirdzać po poronieniu ale w dalszych tygodniach ciaży najwcześniej po 10 tc wcześniej ten zespół nie ma zwykle na to wpływu.
    Acha i w tej klinice dokonuje sie inseminacji i in vitro narazie skończyła sie dotacja rzadowa a nowa bedzie gdześ około maja czerwca.

Dobrego spokojnego dnia dla Was wszystkich acha i witam nowa koleżanke :D :D :D :D :D :D :D :D :D

bliska77, Alis, megan8, Lucky, polarmiś, Andzia33, grosza, Bursztyn, Parka lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesko ale tu chodzi o to urządzenie a nie o śluz

śluz się zaznacza w pierwszej zakładce "obserwacje" a Alis pytała o zakładkę testy monitor owulacji
    :-)
    inessa wrote:
    Szczyt niski,wysoki itp chodzi o szczyt śluzu najwyższy to wtedy kiedy jest najwiecej i najlepszy wg Ciebie śluz płodny rozciagliwy ( pamietaj,ze wodnisty,czysty śluz też jest sluzem płodnym) no i najcześćiej sluz najbardziej płodny powiazany jest z temperaturą. A owulacji dwa razy w roku może nie być u każdej kobiety i to jest normalne.

bliska77, Alis, Lucky, inessa lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze Inessa dobrze, że trafiłaś w końcu na jakiegoś zorientowanego lekarza
    może będzie już dobrze :-) jest nadzieja :-)

bliska77, megan8, Lucky, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• promyk Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc.
    Inesko wychodzi na to ze trafilas na lekarza ktory chce i moze podzielic sie z toba wiedza. Nareszcie jakis konkret i mozna powiedziec unikat. I to wlasnie napawa optymizmem

bliska77, megan8, Lucky, inessa, Andzia33, Bursztyn, malgos741 lubią tę wiadomość

Promyk
  • promyk Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez pogoda pod parasol. Nie lubie deszczu,jedyny plus ze nie wieje

Lucky, bliska77, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

Promyk
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 21:19

Lucky, inessa, bliska77, Andzia33, Bursztyn lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • Lucky Autorytet

Wysłany: 20 listopada 2013, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny
    mam zadymę w pracy i katar :(

Slash fajnie że się odezwałaś, pamiętam Cię bo przeżywasz intensywnie jak ja :) trzymaj sie mocno i nie dawaj, na pewno się uda!

witam nowe koleżanki i życzę powodzenia

Inessko super, że lekarz kompetentny, nareszcie, trzymam za Was kciuki

pozdrawiam wszystkie Was

inessa, megan8, bliska77, Andzia33, promyk, slash, malgos741, Parka lubią tę wiadomość

‹‹ 1694 1695 1696 1697 1698 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ