X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • promyk Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I macie race....zepne posladki -podrzuce cyckami i odczekam. Choc do super cierpliwych napewno nie naleze

Bursztyn, polarmiś, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

Promyk
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    promyk wrote:
    I macie race....zepne posladki -podrzuce cyckami i odczekam. Choc do super cierpliwych napewno nie naleze
    Promyczku ja mam "patent na cierpliwość" Od kilku dni zabrałam się za robienie bombek styropianowych i tak mnie to wciągło, że nie mam czasu myśleć o testach.
    Moja beta w czwartek, wiec czekam i robię bombki:)

Skuterek, Bursztyn, promyk, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Skuterek Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2013, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone ja tez robię bombki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 listopada 2013, 20:51

Iwone lubi tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skuterek wrote:
    Iwone ja tez robię bombki ;)
    Kupiłam 21 sz. 12cm kulek i 14 sz. 12cm szyszek i nie wiem czy zdążę do świąt :)

Skuterek, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Skuterek Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2013, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dużo masz napewno zdążysz ;)
    Ja czekam na nowa dostawę ;)

Iwone lubi tę wiadomość

• promyk Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwilowo odsapne od robotek recznych. Przed 1.11 zrobilam przez trzy dni wiazanki male i duze - z zawodu jestem ogrodniczka i od paru lat rodzinka z torunia mnie troche wykorzystuje - a ja nie powiem nie bo to tez lube, najbardziej efekt koncowy . W dodatku musialam pogodzic to ze swoja praca, domem.
    Potem przyjechal moj - i tez robotki byly :-) :-) :-) i moja praca, bo urlopu nie dostalam.
    Dopiero co dzwonil i powiedzial ze snil mu sie test z dwoma kreskami- wrozbita...nakrecil sie bo jak twierdzi bardzo sie staral....

Iwone, megan8, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

Promyk
  • grosza Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

no zuch dziewczyna tak trzymać :)
    promyk wrote:

promyk, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane staraczki!

mój maluszek wczoraj na usg miał już 17 milimetrów, pęcherzyk 3,5 cm, jestem w 8smym tygodniu i ciąża podobno rozwija sie dobrze :)
    dostałam skierowanie na prenatalne do Katowic
    luteina dopochw. nadal 2x2

doskwiera mi niespotykane wczesniej zmeczenie, tego sie nie da racjonalnie wytłumaczyć, sama mysl o łóżku przyprawia mnie o dreszcze rozkoszy ;)
    brzuch czasami pobolewuje i ciągnie i już go widać! czuje sie opuchnieta i ogólnie do dupy ale czego sie nie robi dla tego małego bijącego serduszka!

polarmiś, megan8, anna maria, malgos741, Mango, inessa, Andzia33, Panda, iwcia77 lubią tę wiadomość

• megan8 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2016, 14:32

Mango, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

promyk lubi tę wiadomość

• megan8 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Bursztyn lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 listopada 2013, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane niedawno wróciłam od lekarza nie wiem co Wam mam napisać :(
    lekarz super bardzo ogarniety. Poprosiliśmy go z mezem aby po obejrzeniu wybików powiedziała nam prawde i nie obwijał nam w bawełne, zę chcemy wiedziueć prawde jak on sie zapatruje na naszą sytuacje.
    No wiec:moje wyniki wbrew poprzednim lekarzom chodzi o rezerwe jajnikową sa bardzo słabe, poronienie czerwcowe mogło być od tego,zę zw wcześnie po moim zabiegu oraz przypuszcza,zę wtedy przeszłam toksoplazmoze. Inne poronienia natak wczesnym etapie wynikałay prwadopodobnie z przyczyn genetycznych
    ( bo na tym etapie najczęściej z tego powodu są - jakieś nieprawidłowosći w genach)zrobił mi Usg i tu był w szoku ponieważ na ten dzień cyklu a jest to 9 dc mam piekne endometrium bo 7 mm a na prawym jajniku piekny pecherzyk dominujacy majacy az 13 mm powiedziała,ze zaprzecza to troche badaniom fsh.
    Wykonane mam badanie AMH na który wynik amm czekać około 2 tyg. Za tydzień umawiam sie z lekarzem na histeroskopie diagnostyczną lekarz chce zobaczyć czy nie mam jakis zrostów na macicy. Mozę uda sie ten zabieg jeszcze w grudniu ale nie daje takiej gwarancji. Powiedział nam również wprost,ze na inseminacje gdybyśmy nawet chcieli nie mamy co liczyć bo sie nie uda w naszym przypadku a in vitro również ciezko dodatkowo moje choroby. Postara sie coś zaradzić ale mamy liczyć na naturalne zajscie no i starać sie dodatkowo o adopcje. Zobaczymy powiedział czy sie nam uda w tym cyklu a dlaej zobaczymy jaki wynik bedie AMH. Wynika z tego,ze wiek już wpłynąl na mojej jajeczka i mamy bardzo małe szanse na zajście wciaze.
    Dziekuje za całe Wasze wparcie kochane i czkeamy na nasz MAleńki Cud

megan8, Iwone, pepapig, anna maria, malgos741, promyk, Skuterek, Mango, Parka, Bursztyn, Reni, dojrzała, anek42, Lucky, grosza, bliska77, Olena, Andzia33, samira, DAGI, szczęśliwa 2, gosia7122, EwaT lubią tę wiadomość

• megan8 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    puchnie mi zawsze lewa noga ,wygląda to okropnie ,ale jeszcze trochę...

Lucky, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

• megan8 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

inessa, KaRa, Bursztyn, Lucky, bliska77, Andzia33, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

• Iwone Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Innesko szanse może małe, ale są i tego sie trzymaj. Będzie dobrze :)

inessa, anek42, Lucky, bliska77, Andzia33, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    puchnie mi zawsze lewa noga ,wygląda to okropnie ,ale jeszcze trochę...
    Megan a lekarz wie ze masz problemy z ta noga?

inessa, Lucky, megan8, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    Witam kochane staraczki!

mój maluszek wczoraj na usg miał już 17 milimetrów, pęcherzyk 3,5 cm, jestem w 8smym tygodniu i ciąża podobno rozwija sie dobrze :)
    dostałam skierowanie na prenatalne do Katowic
    luteina dopochw. nadal 2x2

doskwiera mi niespotykane wczesniej zmeczenie, tego sie nie da racjonalnie wytłumaczyć, sama mysl o łóżku przyprawia mnie o dreszcze rozkoszy ;)
    brzuch czasami pobolewuje i ciągnie i już go widać! czuje sie opuchnieta i ogólnie do dupy ale czego sie nie robi dla tego małego bijącego serduszka!
    super ze u Ciebie i malenstwa wszystko dobrze,samopoczucie no coz ciaza i jej uroki,pozdrawiam

Lucky, Andzia33, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesska teraz wiesz na czym stoisz,musisz sobie to wszysko poukladac i bedzie dobrze,mam nadzieje ze lekarz spelnil twoje oczekiwania i jestes zadowolona ,bo to jest wazne.

inessa, Lucky, bliska77, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 19 listopada 2013, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyniki:-)
    Ineska to dobry lekarz, wiesz na czym stoisz ale szanse zawsze masz i nawet jest pęcherzyk super <3
    Samirka jak tam usg?
    Promyk powodzenia w testowaniu może za później beta wyjdzie pozytywna.
    A ja po leczeniu kanałowym zęba 7 dolnej i już mnie nie boli ;-)
    Jutro do ginka na sprawdzenie jajek ile mam i jakiej wielkości dopiero o 17.20 wizyta. A teraz oglądam na tlc program o in vitro i to nawet z moim m gdzie on takich programów nie lubi oglądać, no i poryczałam się na serialu Prawo Agaty ;-)

inessa, Lucky, bliska77, promyk, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Skuterek Ekspertka

Wysłany: 19 listopada 2013, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesko trzymam za Ciebie bądź dobrych myślach i napewno sie uda wspieram z całych sił ;)

inessa, Lucky, bliska77, Andzia33, szczęśliwa 2 lubią tę wiadomość

‹‹ 1693 1694 1695 1696 1697 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ