35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Post usunięty przez administratora za łamanie regulaminu
-
nick nieaktualny
-
inessa wrote:Ja np nie moge jeść wielu pokarmów i musze jeść soje pod róznymi postaciami )
Ineska, a jadasz kaszę jaglaną lub czy próbowałaś kaszy gryczanej białej (niepalonej) - boski smak (szczególnie ta druga).
Co do diety, to mogę powiedzieć, że odkąd ograniczyłam (bo nie zrezygnowałam całkiem) w diecie pszenicę przestałam mieć apetyt na słodycze.
inessa, malajka, Parka, Bursztyn, bliska77 lubią tę wiadomość
-
Parka wrote:Aniu.g, no tak na forum od niedawna, ale to już będzie 17 cykl starań...., o rany, ale mam doła!!!!No, nic, może przejdzie..... W każdym razie wielkie dzięki za wsparcie
Myszonek, inessa, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
ania.g wrote:Przejdzie, a nadzieja zawsze gdzieś się tam tli by potem urosnąć w siłę i dać porządnego kopa.
tli - jakby ktoś zapomniał niech spojrzy na mój awatar
Mogę podać przepis na własną iskierkę (zapalona świeczka, książka i zaciemnione pomieszczenie i oczywiście aparat fot.)
inessa, ania.g, malajka, Parka, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
malajka wrote:Malgos, Ty mnie nie strasz ze mnie tak na darmo kluja!
Nie mam pojecia co tam badaja, ale wszystkie kliniki w moich stronach tak robia.
ja chodzę do ginka masz link (strony on nie ma ale zna się na rzeczy):
http://www.znanylekarz.pl/tomasz-wasniewski/ginekolog/olsztyninessa, malajka, bliska77 lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
nick nieaktualnyMi nie wolno kaszy jaglanej a kasze gryczaną jem od czasu do czasu bo za dużo też nie wolno mi.
A ja od wczoraj mam dziwny apetyt raz jem same slodycze a za chwile same ostre jedzenie nawet chilianna maria, Myszonek, samira, malgos741, malajka, Parka, caffe, bliska77, grosza, Olena, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
inessa wrote:Nie ja nie moge glutenu a w jaglanej jest gluten ale jadłąm kiedyś i jest pyszna.
tak , oczywiście chodziło mi o glutena w jaglanej go nie ma - tak mi dietetyk powiedziała
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2013, 21:23
inessa, malajka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWg mojej lekarki gastroenterologa niestety jest mozę w mniejze ilosci niz gdzie indziej ale jest najmniej glutenu jest w kaszy gryczanej dlatego na całym świecie wraca sie do jedzenia tej kaszy u bezglutenowców ja jem też soje ponieważ nie pije ani nie jem laktozy czyli mleka i przetworów mlecznych i o mi zastepuje właśnie białko na droższe białak mnie nie stać poprostu toi juz jest drogie. Malajka ma troche racji z soją ale dlatego trzeba patzreć czy jest napisane GMO zwykle dla chorych nie ma.
Myszonek, malajka, caffe, bliska77 lubią tę wiadomość
-
Samirka a co tam u ciebie?
Myszonek ale trafiłaś w ta 19 tkę ja facebooku mam wpisane lat 19 ale wszyscy wiedzą że mam wiecej ale nie muszą wiedzieć ileMyszonek, inessa, samira, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
kariotypy ok
mutacja MTHFR
Myszonek wrote:tak , oczywiście chodziło mi o gluten
a w jaglanej go nie ma - tak mi dietetyk powiedziała
Myszonek a jak gotujesz kasze jaglana bo mi zawsze sucha bardzo wychodzi.inessa, bliska77 lubią tę wiadomość
-
Ineska to witaj w klubie z apetytem, ja tak samo pierw czekolada a później danie pikantne meksykańskie na kolację
inessa, Olena, Andzia33 lubią tę wiadomość
kariotypy ok
mutacja MTHFR
Ja nie mam żadnych specyficznych dolegliwości pokarmowych (przynajmniej zdiagnozowanych) więc i wiedzę mam mniejszą, tylko raz byłam u dietetyka, a w szkole miałam przedmiot uprawa roślin. Wiem, że moja koleżanka, chorująca na celiakię mogła jeść np mąkę gryczaną, kukurydzianą, ryżową i jaglaną, stąd moje pytanie do Ciebie
A pszenicę ograniczyłam dla własnej przyjemnościinessa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny