X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Myszonek Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    Rozśmieszył mnie do rozpuku detektor oznak ciąży dając 80% szans pozytywnego testu ciążowego. Niezły cynik z niego, chyba chciał żebym miała dobry humor na początek dnia, ale mu się nie udało!!!!! :/

Mój dzisiaj rano dawał 98%
    a o 11.00 @ przyszła

inessa lubi tę wiadomość

• sjoanka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 14:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!

Powiedzcie mi jak jesc/pic siemie lniane?
    Kupilam sobie torebke w Polsce i czas zaczac go uzywac. ;)
    Przeczytalam o zalewaniu goraca i zimna woda ale nie widze nic o tym kiedy i ile go zjadac.

inessa lubi tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    ja znam dobry przepis na chleb z masłem :-)
    chcesz?
    http://wikary.pl/83107/?fb_action_ids=10201117744171753&fb_action_types=og.likes&fb_source=aggregation&fb_aggregation_id=288381481237582
    no tak - ten przepis najlepszy...:)

Reni, inessa lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Alis Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olena wrote:
    No to Myszonku my razem zaczęłyśmy. Mnie też denerwują kobietki w ciąży w moim pobliżu. Staram się tym nie przejmować.

Mnie denerwują takie koleżanki z małymi dziećmi :)A ostatnio zdałam sobie sprawę, że każdy człowiek jest rezultatem udanego zapłodnienia. Tyle miliardów ludzi na świecie - tyle kobitek, którym się udało.

Myszonek, sjoanka, Mango, Olena, inessa, ania.g, malgos741, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • sjoanka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    A ostatnio zdałam sobie sprawę, że każdy człowiek jest rezultatem udanego zapłodnienia. Tyle miliardów ludzi na świecie - tyle kobitek, którym się udało.

No niestety nie da sie tego ukryc.
    Nawet my same. ;)

W Polsce odwiedzilam kuzynke ktora urodzila coreczke pare miesiecy temu i mase kolezanek z dziecmi.
    Troszke przykro mi bylo ze to nie moje ale lubie dzieci wiec sie cieszylam ze moglam sie z nimi pobawic.

inessa, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu wrzuciłam mój przepis do naszego działu ;). Chlebek sprawdzony - wręcz hit imprez :). Nie potrzeba specjalnych urządzeń do jego upieczenia. Mój M poleca z masłem czosnkowym ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2013, 15:46

samira, Myszonek, Olena, inessa, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • Olena Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś

Siemię lniane : gotuję łyżkę siemienia w 3/4 szklanki wody przez 3 minuty. Odlewam przez sitko i pije tego gluta <3

inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    popatrz w dziale wspomagacze tam chyba dziewczyny pisały o nim
    :-) smacznego vomit.gif
    sjoanka wrote:
    Hej!

Powiedzcie mi jak jesc/pic siemie lniane?
    Kupilam sobie torebke w Polsce i czas zaczac go uzywac. ;)
    Przeczytalam o zalewaniu goraca i zimna woda ale nie widze nic o tym kiedy i ile go zjadac.

inessa lubi tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango wrote:
    Boziu wrzuciłam mój przepis do naszego działu ;). Chlebek sprawdzony - wręcz hit imprez :). Nie potrzeba specjalnych urządzeń do jego upieczenia. Mój M poleca z masłem czosnkowym ;)
    Dzięki Mango :)

Olena, Mango, inessa lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Reni Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mango przepis super - ale musi zajebiście pachnieć.. mhmm...

Mango, inessa, bliska77, Simba lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszonek wrote:
    Witam Dziewczyny,
    potem nadrobię zaległości w czytaniu. Teraz mam kocioł w pracy, kocioł w domu, wredna @ przyszła, a wczoraj wieczorem dowiedziałam się, że bratowa męża jest w ciąży. Życzę jej zdrowia i szczęścia ale jakoś nie umiem się z tego cieszyć.
    Na dodatek zbytnio to po mnie widać.

Szkoda, że ta wredna @ przyszła, ale już za chwilę można znowu próbować <3 Trening czyni mistrza, tak mówią ;)

Myślałam, że tylko ja tak mam, że nie potrafię się cieszyć z ciąż "okolicznych", najgorzej jest na spotkaniach rodzinnych.Dobrze wiedzieć, że nie jestem nie normalna i głupio się zachowuję. Staram się jak mogę ale cieszenie nie udaje mi się za bardzo.

Mango, inessa, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    Myślałam, że tylko ja tak mam, że nie potrafię się cieszyć z ciąż "okolicznych", najgorzej jest na spotkaniach rodzinnych.Dobrze wiedzieć, że nie jestem nie normalna i głupio się zachowuję. Staram się jak mogę ale cieszenie nie udaje mi się za bardzo.

Cieszę się, że jest miejsce (to forum), gdzie można liczyć na zrozumienie.
    To nie jest tak, że nie cieszę się z ciąż (może jeszcze nie ten etap) ale ta jest szczególna - dla chętnych wyjaśnienie w moim pamiętniku. Nie będę smęcić już dzisiaj (może).
    Dzięki, że JESTEŚCIE

Kate 75, samira, inessa, bliska77, Andzia33, Simba lubią tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Mango przepis super - ale musi zajebiście pachnieć.. mhmm...
    Oj tak :) Kiedyś akurat podczas pieczenia zjawił się jakiś mechanik ;) - nabrał takiego apetytu, że nie naprawił sprzętu ;) za pierwszym razem ;) A dałam mu tylko powąchać ;)

polarmiś, inessa, Reni, Andzia33 lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • malajka Koleżanka

Wysłany: 27 listopada 2013, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Malajka znajdż dobrego lekarza, który zna się na niepłodności. Ja też tak zmarnowałam 1,5 roku u lekarza na nfz, a prywatny i konkretny w ciągu m-ca wykrył mi wysoka prolaktynę, wspomnę że przy pierwszej wizycie dał mi tyle badań krwi że nigdy tyle nie miałam.
    Malgos, zmienialam lekarza juz 3 razy, kazdy taki sam:( U mnie nie ma prywatnych gabinetow tylko panstwowa sluzba zdrowia.
    Badania raczej sa dobre, brakuje czynnika ludzkiego, oni oprocz drogich lekow i zabiegow nie polecaja NIC!
    Ostatnio ogladalam program o klinice na Florydzie, gdzie w glownej mierze leczenie sklada sie na zmianie diety na niskoweglowodanowa, a leki jak clomid sa dodatkiem, lekkim wspomagaczem i osiagaja naprawde dobre efekty. Zalaczam link: (po angielsku)
    http://www.dietdoctor.com/how-to-eat-to-get-pregnant

inessa, malgos741, bliska77, Olena, Andzia33 lubią tę wiadomość

km5szbmhoofnwevo.png
  • malajka Koleżanka

Wysłany: 27 listopada 2013, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogole to dzien dobry:)
    Jutro znow na monitoring, reka mnie juz boli od tego klucia :(

Mango, musze wyprobowac ten chlebek bo od dawna szukam dobrego przepisu, niedawno robilam buleczki ale wyszly tak twarde jak kamienie! Nawet na bulke tarta nie przeszly.

Mango, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

km5szbmhoofnwevo.png
  • Bozia3 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CAffe soku z pietruszki nie robiłam, ale advocat z soplicą "orzech laskowy" zamiast wódki - to rozkosz prawdziwa...:)

Mango, inessa, Myszonek, caffe, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malajka - a co mają węglowodany do ewentualnej ciąży?

inessa, Olena lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszonek wrote:
    Cieszę się, że jest miejsce (to forum), gdzie można liczyć na zrozumienie.
    To nie jest tak, że nie cieszę się z ciąż (może jeszcze nie ten etap) ale ta jest szczególna - dla chętnych wyjaśnienie w moim pamiętniku. Nie będę smęcić już dzisiaj (może).
    Dzięki, że JESTEŚCIE

Może się źle wyraziłam jeszcze potrafię się zachować gdy słyszę nowiny ciążowe, ale w sercu mam zadrę, że to nie ja zaciążyłam i głupio mi że tak czuję, ale mam nadzieję że nie widać na zewnątrz tej zadry.

Dobrze, że piszecie dziewczyny o tym detektorze ciąży, bo to mój pierwszy cykl na ovuf i jeszcze bym się wkręciła.

W zeszłym cyklu miałam lekką psychozę i nieomal czułam jak rozwija się zarodek ;),miałam do tego liczne objawy więc w tym cyklu sobie obiecałam, że nie będę szaleć i tłumacze tej swojej psychice żeby też nie szalała. Mam nadzieję, że usłucha i odpuści. Ale czym bliżej do @ to myśli mi się zagęszczają i dziś mnie nawet cycuchy bolą więc tłumaczę im aby przestały i chyba wykasuje ten objaw z wykresu, co by ten detektor punktów nie nabijał. Bo jak zobaczę jakieś wysokie procenty to siłą rzeczy będę się nakręcać

inessa, malajka, Myszonek, bliska77, Olena, Andzia33, Simba lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Parka to nie o to chodzi, że detektor daje Ci 80 procent szans na ciążę - on tylko informuje, że kobietom, które były w ciąży, a zrobiły test w tym momencie cyklu, w którym jesteś - wyszedł on już pozytywny...to wszystko... - mnie się wydaje, że program jest ok, ale właśnie często ten detektor jest źle odbierany - powinien się może jakoś nazywać inaczej,,,
    Tak, masz rację. Po prostu patrząc na lecącą na łeb na szyję tempkę w dół, te procenty szans na ciążę są śmieszne. Ale to tylko program, i tak w sumie dobry :-)

inessa lubi tę wiadomość

• Lucky Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wszystkim
    mało mnie i nie za dobrze mi z tym, ale wiem, że jak będę pisać to będę smucić a może i nagadam głupot jak ostatnio

zaglądam co jakiś czas, ale mam fazę na chowanie głowy w piasek

trzymam kciuki za kontynuację zielonej passy
    pozdrawiam ciężarówki
    chucham i dmucham na starające się

odpuszczam ten cykl, nie mierzę, nie sprawdzam, nie łykam, ignoruję
    może pomoże i to, że M w delegacjach

powodzenia

inessa, grosza, Parka, malgos741, caffe, malajka, bliska77, gosia7122, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ 1750 1751 1752 1753 1754 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ