X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaT wrote:
    Witajcie dziewczyny u mnie strasznie zimno i wstrętnie.
    Cafe pisałaś że przytyłaś 4 kg ja już 7 i nie wiem kiedy szok muszę się trochę pilnować żeby nie przytyć jak w pierwszej ciąży do 90kg od 54 bo w tym wieku będzie ciężko zgubić to po porodzie a z Młodą 3 lata temu przytyłam tylko 13 kg i już była masakra żeby tego się pozbyć to co będzie teraz jak se pozwole
    Ja w pierwszej ciąży przytyłam ok. 12kg i szybko zrzuciłam, nawet nie specjalnie :)
    Ale teraz, jesli nie będę miała nerwów (bo wtedy lece z wagi na łeb na szyję) to chyba trochę więcej przytyję :P ale się tym nie bardzo przejmuję, bo jak mi zostanie z 5kg to nic złego się nie stanie ;)

MoniaT, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaT wrote:
    Caffe miałaś tylko test z krwi a kiedy USG prenatalne ja miałam robione wszystko jednego dnia i nie wiem czy pamiętacie jak pisałam że mam wizytę na 14 i jak ja wytrzymam na czczo bo jakaś laska z infolinii która mnie zapisywała kazała mi nie jeść absurd ta kobitka co mi pobierała krew tak się ze mnie śmiała że miałam ochotę jej przywalić bo dla mnie nie było nic śmiesznego w końcu kobita w ciąży w 12 tygodniu głodna a dodam że badania miałam w Warszawie a mieszkam 100 kg dalej mąż szukał mi knajpy żeby nas nakarmić najgorsze to że jak wracaliśmy do domu to nie było miejsca na parkingu przed knajpką więc trafiłam 30km od domu wieśmaka szok ale u nie wyniki były dobre więc i u Ciebie pewnie też za to trzyma kciuki
    U mnie to było tak, że w sobotę (kilka dni temu) poszłam na wizytę do gina. Zgodnie z pomiarami sprzed 3 tygodni, w dniu wizyty miał to być 10t i chyba 4 dzień. Nastawiłam się więc na to, ze będę się umawiała na prenatalne. Ale na wizycie okazało się, ze mały przeskoczył o tydzień do przodu, więc lekarz zrobil mi usg prenatalne, natomiast testów PAPPA chyba w szpitalu nie robią i poszłam je zrobic do jego prywatnej przychodni. Stąd ta róznica 2 dni :)

MoniaT, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• MoniaT Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a te usg prenatalne wyszło dobrze ?

caffe, inessa lubią tę wiadomość

klz9cwa175lwe78n.png
  • MoniaT Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u nie na usg też wyszło że dzidzia jest ze 100 gr cięższa niż powinna w danym tygodniu

caffe, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

klz9cwa175lwe78n.png
  • Iwone Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaT wrote:
    Żeby było śmiesznie pisząc o pilnowaniu się z jedzeniem żre chrupki to trzeba mieć wyjebane, a dodam że przez wiele lat walczyłam z m potem ze starszą córką potem do nich dołączyła młodsza i tak z tym moim trio walczyłam żeby nie pili mleka z kartonu bądź z butelki mleka prosto z lodówki a wiecie czym teraz się napiję właśnie tylko zimnym mlekiem i o nie nie smakuje mi ze szklanki ani z kubka musi być z butelki a cała trójka ma taką ze nie polewkę jak nigdy i co tu zrobić

Obyś nie miała tak jak ja. Mój synuś zaraz po urodzeniu nie chciał mojego mleka prosto z piersi, bo jak się później okazało, było za ciepłe. Odciągałam laktatorem i dopiero po pół godz. wypijał takie zimne. Jeszcze lepiej jak było prosto z lodówki.
    W życiu bym do tego nie doszła gdyby nie to że prawie nam umarł, bo nie chciał pić z piersi ani z butelki mieszanki, dopiero kiedy trafiliśmy do szpitala, bo "lał" nam się na rękach doszliśmy do tego.

inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaT wrote:
    a te usg prenatalne wyszło dobrze ?
    Tak, wszystko było w porządku, nie miał żadnych wątpliwości, ani nic nie było na granicy. Wszystko wyszło w normie. No ale to strasznie powierzchowne badanie, więc tak naprawdę niczego nie gwarantuje :)

• caffe Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaT wrote:
    u nie na usg też wyszło że dzidzia jest ze 100 gr cięższa niż powinna w danym tygodniu
    Ile waży to nie wiem :)

MoniaT, inessa lubią tę wiadomość

• MoniaT Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe zobaczysz będzie dobrze u mnie z usg wszystko dobrze wyszło a czekałam tylko na krew i też było ok nawet z krwi wyszło i jeszcze lepiej także głowa do góry będzie dobrze i nie zadręczaj się musi być dobrze trzymam kciukaski

caffe, inessa, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

klz9cwa175lwe78n.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaT wrote:
    Caffe zobaczysz będzie dobrze u mnie z usg wszystko dobrze wyszło a czekałam tylko na krew i też było ok nawet z krwi wyszło i jeszcze lepiej także głowa do góry będzie dobrze i nie zadręczaj się musi być dobrze trzymam kciukaski
    Ja całe szczęście nie będę czekała długo na wyniki z krwi, bo mają być jutro lub w piątek. Mają zadzwonić :)

inessa, samira, Andzia33 lubią tę wiadomość

• MoniaT Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to teraz czekamy na wyniki

caffe, inessa lubią tę wiadomość

klz9cwa175lwe78n.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaT wrote:
    to teraz czekamy na wyniki
    Tak tak :)

inessa lubi tę wiadomość

• MoniaT Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra spadam jakiś obiad robić bo w poniedziałek mój mąż przyszedł z pracy i pyta się co zrobiłam na obiad a ja że dziś obiad jest gwizdany oki zjadł kanapki. Wczoraj wraca z pracy i pyta co dziś na obiad a ja że w poniedziałek gotowałam na dwa dni więc jest to samo co było.
    Wielka kara dla niego bo ostatnio mi wypomniał że siedzę w domu i nic nie robię no to mu zrobiłam obiadek na dwa dni a co będę mu żałowała może doceni że ma codziennie obiad i pozmywane i posprzątane tylko jakoś nie idzie mi odkurzanie z rwą kulszową i zabawki małej się nie przewalają
    W końcu nie będę krzywdziła dzieci brakiem obiadu za zły humorek tatusia. Dodam że przed ciążą to obiad gotowałam na sobotę i niedzielę więc nie wiem na co on narzeka

caffe, polarmiś, inessa, samira, ania.g, malgos741, malajka, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

klz9cwa175lwe78n.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoniaT wrote:
    dobra spadam jakiś obiad robić bo w poniedziałek mój mąż przyszedł z pracy i pyta się co zrobiłam na obiad a ja że dziś obiad jest gwizdany oki zjadł kanapki. Wczoraj wraca z pracy i pyta co dziś na obiad a ja że w poniedziałek gotowałam na dwa dni więc jest to samo co było.
    hahahahaha, uśmialam się :)

2050133fwe4skuc84.gif

polarmiś, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 listopada 2013, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane dobrego dnia Wam życze :)

samira, anna maria, Olena, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dziewczyny,
    potem nadrobię zaległości w czytaniu. Teraz mam kocioł w pracy, kocioł w domu, wredna @ przyszła, a wczoraj wieczorem dowiedziałam się, że bratowa męża jest w ciąży. Życzę jej zdrowia i szczęścia ale jakoś nie umiem się z tego cieszyć.
    Na dodatek zbytnio to po mnie widać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2013, 14:03

Olena, samira, inessa, Kate 75, malgos741, malajka, bliska77, Andzia33, Simba lubią tę wiadomość

• Olena Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Myszonku my razem zaczęłyśmy. Mnie też denerwują kobietki w ciąży w moim pobliżu. Staram się tym nie przejmować.

inessa, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja znam dobry przepis na chleb z masłem :-)
    chcesz?
    http://wikary.pl/83107/?fb_action_ids=10201117744171753&fb_action_types=og.likes&fb_source=aggregation&fb_aggregation_id=288381481237582

Bozia3 wrote:
    Muszę jutro Młodemu upiec do szkoły chleb domowy - bo się zgłosił na ochotnika. Mam thermomix w domu - ale chleba jeszcze nie piekłam..macie jakieś szybkie i sprawdzone przepisy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 listopada 2013, 14:41

Olena, inessa lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Myszonek Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jeszcze, jakby tego było mało, przed chwilą dzwonił mąż i zapowiedzieli się jego rodzice. A ja naprawdę nie mam dzisiaj sił udawać radości. Łeb mi pęka i źle się czuję.
    Mogliby od razu przyprowadzić tego "pana z poradni". Dziś to mi żadnej różnicy nie zrobi chyba.

inessa, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olena wrote:
    No to Myszonku my razem zaczęłyśmy.

widzę, że my nawet o tej samej porze temp sprawdzamy; to może rzeczywiście te "bliźniaki dwumamowe" się przytrafią ;)

• Olena Autorytet

Wysłany: 27 listopada 2013, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak nic Myszonku do zobaczenia we wrześniu na porodówce. (o kurczę a niedawno terminem porodu był lipiec, jak to leci!)

590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
‹‹ 1749 1750 1751 1752 1753 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ