X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Bursztynku :P :P :P :P :P :P buziaki a my lubimy sie uszczęśliwiać.
    A ten tekst jest na podstawie badań lekarzay i naukowców z USA
    i bardzo dobrze :) uszczesliwiajcie sie ile- ze tak powiem- wlezie :P ;)

Myszonek, inessa, Andzia33, Simba lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Myszonek Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    Tak z ciekawości Myszonku sama robisz kartki świąteczne?

Tak :) sama robię kartki. Nie są jakieś rewelacyjne ale to taka moja tradycja.

inessa, Kate 75, bliska77, Andzia33, Simba lubią tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malajka wrote:
    Witam Dziewczynki,

Do Swiat postanowilam nie jesc slodyczy (od 2 tygodni!), ktora ze mna? ;-) ;)

:)

Ja się piszę :)
    A co do ruchu to mam od 2 lat karnety na basen i lodowisko (jak w zimie robią). Karnety są oczywiście w ciągłym użyciu - jak mąż wyjmie raz w miesiącu z szafki i pojedzie doładować konto, żeby zgromadzone środki nie przepadły.
    To chyba forma oszczędzania - DKOS (domowy karnet oszczędnościowo - sportowy)

inessa, malajka, Kate 75, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, musze sie z Wami czyms podzielic- otoz postanowilam sie odrobaczyc (nie mam stwierdzonych pasozytow, ale mam stycznosc ze zwierzetami i wiem ze w badaniach kalu bardzo czesto nie wychodza, mimo ze sa). Bardzo duzo ostatnio czytalam na ten temat, wiec decyzja nie byla pochopna, i wiem jakim zagrozeniem maoga byc pasozyty. Pewna lekarka, niezyjaca juz Irena Wartolowska-pediatra, alergolog byla nawet zdania, ze bezplodnosc polipy, torbiele moga byc spowodowane dlugo odkladajacymi sie toksynami wydzielanymi przez robaki. Jesli macie ochote poczytac, to podaje link do artykulu (jest troche dlugi):

http://www.pucilowscy.pl/nazdrowie/?pasozyty...,40
    Wiem tez, ze probleem jest bardzo bagatelizowany, ale szkoda, bo uwazam ze robale moga nas naprawde porzadnie zatruc. Szczegolnie bardzo lubia cukier ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2013, 18:48

Myszonek, inessa, malajka, dojrzała, Iwone, Olena, bliska77, Andzia33, Simba lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Dziewczyny, musze sie z Wami czyms podzielic- otoz postanowilam sie odrobaczyc (nie mam stwierdzonych pasozytow, ale mam stycznosc ze zwierzetami i wiem ze w badaniach kalu bardzo czesto nie wychodza, mimo ze sa). Bardzo duzo ostatnio czytalam na ten temat, wiec decyzja nie byla pochopna, i wiem jakim zagrozeniem maoga byc pasozyty. Pewna lekarka, niezyjaca juz Irena Wartolowska-pediatra, alergolog byla nawet zdania, ze bezplodnosc polipy, torbiele moga byc spowodowane dlugo odkladajacymi sie toksynami wydzielanymi przez robaki. Jesli macie ochote poczytac, to podaje link do artykulu (jest troche dlugi):

http://www.pucilowscy.pl/nazdrowie/?pasozyty...,40
    Wiem tez, ze probleem jest bardzo bagatelizowany, ale szkoda, bo uwazam ze robale moga nas naprawde porzadnie zatruc. Szczegolnie bardzo lubia cukier ;)

I słusznie, każdy ma pasożyty! I tak jak odrobaczamy zwierzęta powinniśmy odrobaczać się sami. Testy z kału nie są miarodajne! My odrobaczamy się profilaktycznie dwa razy w roku. Za wiele chorób są odpowiedzialne pasożyty niestety lekarze ten bardzo bagatelizują.

Bursztyn, inessa, Kate 75, Iwone, Simba lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wszystko jasne, najpierw trzeba się odrobaczyć, potem sexik ile wlezie i wszystko będzie o.k ;)

A tak na poważnie, znajoma się leczyła na jelita i inne dolegliwości gastryczne przez rok, co nie przynosiło rezultatu( kał też badała), w końcu jakiś lekarz zrobił jakieś testy chyba z krwi i wyszło,że jest zarobaczona i o mało nie skończyło się źle. Przestrzegała wszystkich.

samira, Myszonek, Bursztyn, inessa lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o skuteczne wykrywanie robactwa polecam diagnostykę metodą Volla lub Vega test oparte na biorezonansie

Bursztyn, inessa lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    I słusznie, każdy ma pasożyty! I tak jak odrobaczamy zwierzęta powinniśmy odrobaczać się sami. Testy z kału nie są miarodajne! My odrobaczamy się profilaktycznie dwa razy w roku. Za wiele chorób są odpowiedzialne pasożyty niestety lekarze ten bardzo bagatelizują.
    dokladnie! Robale niestety przechodza z matki na dziecko w czasie ciazy. Nie wiem czy uda mi sie zajsc, ale na wszelki wypadek sie odrobaczylam. Oczywiscie nie tylko ze wzgledu na ewentualna ciaze.

inessa, Myszonek, polarmiś, malgos741, bliska77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Jeśli chodzi o skuteczne wykrywanie robactwa polecam diagnostykę metodą Volla lub Vega test oparte na biorezonansie
    moja przyjacilka to robila niedawno i wyszla jej glista niestety

ania.g, inessa, Myszonek, polarmiś lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    link do strony o tych metodach
    http://www.metodavolla.pl/pl/testy-na-pasozyty.html

Bursztyn, inessa, Myszonek, polarmiś, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2013, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ze wzgledu na moją chorobe jelit byłam odrobaczana ale okazało sie,ze nic nie mam na całe moje szczeście.

A w przepisach własnie umieściłąm dwa fajne proste przepisy ale na słodkości :) jedno cisto jest przepyszne na piwie pieczone :P

Bursztyn, Kate 75, Myszonek, polarmiś, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszonek wrote:
    Tak :) sama robię kartki. Nie są jakieś rewelacyjne ale to taka moja tradycja.

Naprawdę podziwiam. Wielki szacun!
    Ja już nawet nie wysyłam tylko te sms-y i maile ślę.

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2013, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam

a tu widzę prawie tylko o jedzeniu i robalach ;)

jakoś mnie zasmuciło to rzekomo nie pęknięte jajo -torbiel ;) ale dziś G miał fajna wiadomość ,znalazł w Gazecie ,musi się zapisać na konsultacje tylko ,on akurat chce do urologa i dostanie bezpłatny kupon na rozszerzone badanie nasienia !!!
    a takie badanie kosztuje między 200-250 !!
    spadło nam to z nieba ,bo ten nowy lekarz u którego byłam na kolejną (już płatną ) wizytę poprosił o zrobienie właśnie tego badania .
    To jest Dzień Otwarty w Invimedzie !!! (klinika leczenia niepłodności) aha a na wizytę u lek. od niepłodności dają kupon na -50% ceny wizyty :D to jest 7.11 od 8-14 ale trzeba się zapisać ,G jutro będzie dzwonił ,mam nadzieje ze się uda :D

jak która mieszka w ok. Katowice podaję link może skorzystacie http://www.invimed.pl/kliniki/invimed-katowice/#

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2013, 19:40

Kate 75, inessa, polarmiś, Iwone, malgos741, megan8, bliska77 lubią tę wiadomość

• malajka Koleżanka

Wysłany: 28 listopada 2013, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa, bardzo to ciekawe, nigdy bym nie przypuszczala!! ale nie chce by moj M to wiedzial, bo powie " a nie mowilem" :)

Tez nie lubie cwiczyc (z wyjatkiem jogi), ale chodze na dlugie spacery z psem.

Bursztyn, ciekawy artykul, nie doczytalam co ona dokladnie stosuje na to odrobaczanie. Jestem bardzo otwarta na rozne niekonwenconalne metody i wiele probowalam ale tez trzeba mniec oczy szeroko otwarte.
    Kilka lat temu chodzilam do kobiety na tzw. skan organizmu i wykryla ze mam jakies robaki, ponoc kazdy je ma ale dobrze sie oczyscic. Dala mi jakis antybiotyk na kilka dni. Po pewnym czasie do niej wrocilam, gdy zrobila skan stwierdzila ze mam robaki, mowie do niej przeciez dala mi pani lekarstwo, a ona zmieszana cos tam pod nosem pomruczala jakies aha aha, zmienila temat i po sprawie. Podejrzewam ze nic tam nie mialam i sie zapomniala ze wczesniej mi to dala.
    Mimo wszystko sprobowac nie zaszkodzi :)

inessa, polarmiś, malgos741, bliska77 lubią tę wiadomość

km5szbmhoofnwevo.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    witam

a tu widzę prawie tylko o jedzeniu ;)

jakoś mnie zasmuciło to rzekomo nie pęknięte jajo -torbiel ;) ale dziś G miał fajna wiadomość ,znalazł w Gazecie ,musi się zapisać na konsultacje tylko ,on akurat chce do urologa i dostanie bezpłatny kupon na rozszerzone badanie nasienia !!!
    spadło nam to z nieba ,bo ten nowy lekarz u którego byłam na kolejną (już płatną ) wizyte poprosił o zrobienie właśnie tego badania .
    To jest Dzień Otwarty w Invimedzie !!! (klinika leczenia niepłodności) acha a na wizytę u lek. od niepłodności dają kupon na -50% ceny wizyty :D to jest 7.11 od 8-14 ale trzeba się zapisać ,G jutro będzie dzwonił ,mam nadzieje ze się uda :D

jak która mieszka w ok. Katowice podaję link może skorzystacie http://www.invimed.pl/kliniki/invimed-katowice/#
    fajny ten Twoj chlop, chetny do wspolpracy :)

inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Ja ze wzgledu na moją chorobe jelit byłam odrobaczana ale okazało sie,ze nic nie mam na całe moje szczeście.

A w przepisach własnie umieściłąm dwa fajne proste przepisy ale na słodkości :) jedno cisto jest przepyszne na piwie pieczone :P

Piszecie i piszecie o tym żarciu , ze w końcu i ja dostałam natchnienia. Właśnie z moim M muffiny zrobiliśmy i się pieką, z czekoladką w środku, przez szybkę wyglądają smakowicie, niedługo się okaże czy smakują jak wyglądają bo to nowy przepis. Mam zamiar zjeść jednego, bo po tym czytaniu słodkiego mi się zachciało jak przed @ ;)

Myszonek, inessa, polarmiś, malgos741, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malajka wrote:
    Inessa, bardzo to ciekawe, nigdy bym nie przypuszczala!! ale nie chce by moj M to wiedzial, bo powie " a nie mowilem" :)

Tez nie lubie cwiczyc (z wyjatkiem jogi), ale chodze na dlugie spacery z psem.

Bursztyn, ciekawy artykul, nie doczytalam co ona dokladnie stosuje na to odrobaczanie. Jestem bardzo otwarta na rozne niekonwenconalne metody i wiele probowalam ale tez trzeba mniec oczy szeroko otwarte.
    Kilka lat temu chodzilam do kobiety na tzw. skan organizmu i wykryla ze mam jakies robaki, ponoc kazdy je ma ale dobrze sie oczyscic. Dala mi jakis antybiotyk na kilka dni. Po pewnym czasie do niej wrocilam, gdy zrobila skan stwierdzila ze mam robaki, mowie do niej przeciez dala mi pani lekarstwo, a ona zmieszana cos tam pod nosem pomruczala jakies aha aha, zmienila temat i po sprawie. Podejrzewam ze nic tam nie mialam i sie zapomniala ze wczesniej mi to dala.
    Mimo wszystko sprobowac nie zaszkodzi :)
    Bo wiele osób wykonujących biorezonans jest niestety nieuczciwych. Sama osobiście na początku trafiłam na taką osobę.Trzeba korzystać tylko z tych polecanych.

Bursztyn, inessa lubią tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    Naprawdę podziwiam. Wielki szacun!
    Ja już nawet nie wysyłam tylko te sms-y i maile ślę.

Dzięki, choć to nie jest tak, że robię je hurtowo.
    Tak wysyłam tylko do najbliższych "z daleka"

inessa lubi tę wiadomość

• Alis Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynku, a jak się odrobaczasz? Gdzie sie kupuje takie tabletki.

W mojej pracy sobie przypomnieli po latach, że powinnam mieć książeczkę i wysłali mnie ostatnio na badanie kału. Bardzo mi się to nie podobało, ale przynajmniej na koszt pracodawcy się dowiem, czy jestem żywicielem małych stworzeń.

inessa, Myszonek, Bursztyn, bliska77 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Samira super! Kolejny krok do przodu:)

inessa, Myszonek, malgos741 lubią tę wiadomość

‹‹ 1758 1759 1760 1761 1762 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ