35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
malajka wrote:Witam Dziewczynki,
Do Swiat postanowilam nie jesc slodyczy (od 2 tygodni!), ktora ze mna?
Ja się piszę
A co do ruchu to mam od 2 lat karnety na basen i lodowisko (jak w zimie robią). Karnety są oczywiście w ciągłym użyciu - jak mąż wyjmie raz w miesiącu z szafki i pojedzie doładować konto, żeby zgromadzone środki nie przepadły.
To chyba forma oszczędzania - DKOS (domowy karnet oszczędnościowo - sportowy)inessa, malajka, Kate 75, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, musze sie z Wami czyms podzielic- otoz postanowilam sie odrobaczyc (nie mam stwierdzonych pasozytow, ale mam stycznosc ze zwierzetami i wiem ze w badaniach kalu bardzo czesto nie wychodza, mimo ze sa). Bardzo duzo ostatnio czytalam na ten temat, wiec decyzja nie byla pochopna, i wiem jakim zagrozeniem maoga byc pasozyty. Pewna lekarka, niezyjaca juz Irena Wartolowska-pediatra, alergolog byla nawet zdania, ze bezplodnosc polipy, torbiele moga byc spowodowane dlugo odkladajacymi sie toksynami wydzielanymi przez robaki. Jesli macie ochote poczytac, to podaje link do artykulu (jest troche dlugi):
http://www.pucilowscy.pl/nazdrowie/?pasozyty...,40
Wiem tez, ze probleem jest bardzo bagatelizowany, ale szkoda, bo uwazam ze robale moga nas naprawde porzadnie zatruc. Szczegolnie bardzo lubia cukierWiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2013, 18:48
Myszonek, inessa, malajka, dojrzała, Iwone, Olena, bliska77, Andzia33, Simba lubią tę wiadomość
-
Bursztyn wrote:Dziewczyny, musze sie z Wami czyms podzielic- otoz postanowilam sie odrobaczyc (nie mam stwierdzonych pasozytow, ale mam stycznosc ze zwierzetami i wiem ze w badaniach kalu bardzo czesto nie wychodza, mimo ze sa). Bardzo duzo ostatnio czytalam na ten temat, wiec decyzja nie byla pochopna, i wiem jakim zagrozeniem maoga byc pasozyty. Pewna lekarka, niezyjaca juz Irena Wartolowska-pediatra, alergolog byla nawet zdania, ze bezplodnosc polipy, torbiele moga byc spowodowane dlugo odkladajacymi sie toksynami wydzielanymi przez robaki. Jesli macie ochote poczytac, to podaje link do artykulu (jest troche dlugi):
http://www.pucilowscy.pl/nazdrowie/?pasozyty...,40
Wiem tez, ze probleem jest bardzo bagatelizowany, ale szkoda, bo uwazam ze robale moga nas naprawde porzadnie zatruc. Szczegolnie bardzo lubia cukier
I słusznie, każdy ma pasożyty! I tak jak odrobaczamy zwierzęta powinniśmy odrobaczać się sami. Testy z kału nie są miarodajne! My odrobaczamy się profilaktycznie dwa razy w roku. Za wiele chorób są odpowiedzialne pasożyty niestety lekarze ten bardzo bagatelizują.Bursztyn, inessa, Kate 75, Iwone, Simba lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
No i wszystko jasne, najpierw trzeba się odrobaczyć, potem sexik ile wlezie i wszystko będzie o.k
A tak na poważnie, znajoma się leczyła na jelita i inne dolegliwości gastryczne przez rok, co nie przynosiło rezultatu( kał też badała), w końcu jakiś lekarz zrobił jakieś testy chyba z krwi i wyszło,że jest zarobaczona i o mało nie skończyło się źle. Przestrzegała wszystkich.samira, Myszonek, Bursztyn, inessa lubią tę wiadomość
-
ania.g wrote:I słusznie, każdy ma pasożyty! I tak jak odrobaczamy zwierzęta powinniśmy odrobaczać się sami. Testy z kału nie są miarodajne! My odrobaczamy się profilaktycznie dwa razy w roku. Za wiele chorób są odpowiedzialne pasożyty niestety lekarze ten bardzo bagatelizują.
inessa, Myszonek, polarmiś, malgos741, bliska77 lubią tę wiadomość
-
ania.g wrote:Jeśli chodzi o skuteczne wykrywanie robactwa polecam diagnostykę metodą Volla lub Vega test oparte na biorezonansie
ania.g, inessa, Myszonek, polarmiś lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa ze wzgledu na moją chorobe jelit byłam odrobaczana ale okazało sie,ze nic nie mam na całe moje szczeście.
A w przepisach własnie umieściłąm dwa fajne proste przepisy ale na słodkościjedno cisto jest przepyszne na piwie pieczone
Bursztyn, Kate 75, Myszonek, polarmiś, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnywitam
a tu widzę prawie tylko o jedzeniu i robalach
jakoś mnie zasmuciło to rzekomo nie pęknięte jajo -torbielale dziś G miał fajna wiadomość ,znalazł w Gazecie ,musi się zapisać na konsultacje tylko ,on akurat chce do urologa i dostanie bezpłatny kupon na rozszerzone badanie nasienia !!!
a takie badanie kosztuje między 200-250 !!
spadło nam to z nieba ,bo ten nowy lekarz u którego byłam na kolejną (już płatną ) wizytę poprosił o zrobienie właśnie tego badania .
To jest Dzień Otwarty w Invimedzie !!! (klinika leczenia niepłodności) aha a na wizytę u lek. od niepłodności dają kupon na -50% ceny wizytyto jest 7.11 od 8-14 ale trzeba się zapisać ,G jutro będzie dzwonił ,mam nadzieje ze się uda
jak która mieszka w ok. Katowice podaję link może skorzystacie http://www.invimed.pl/kliniki/invimed-katowice/#
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2013, 19:40
Kate 75, inessa, polarmiś, Iwone, malgos741, megan8, bliska77 lubią tę wiadomość
-
Inessa, bardzo to ciekawe, nigdy bym nie przypuszczala!! ale nie chce by moj M to wiedzial, bo powie " a nie mowilem"
Tez nie lubie cwiczyc (z wyjatkiem jogi), ale chodze na dlugie spacery z psem.
Bursztyn, ciekawy artykul, nie doczytalam co ona dokladnie stosuje na to odrobaczanie. Jestem bardzo otwarta na rozne niekonwenconalne metody i wiele probowalam ale tez trzeba mniec oczy szeroko otwarte.
Kilka lat temu chodzilam do kobiety na tzw. skan organizmu i wykryla ze mam jakies robaki, ponoc kazdy je ma ale dobrze sie oczyscic. Dala mi jakis antybiotyk na kilka dni. Po pewnym czasie do niej wrocilam, gdy zrobila skan stwierdzila ze mam robaki, mowie do niej przeciez dala mi pani lekarstwo, a ona zmieszana cos tam pod nosem pomruczala jakies aha aha, zmienila temat i po sprawie. Podejrzewam ze nic tam nie mialam i sie zapomniala ze wczesniej mi to dala.
Mimo wszystko sprobowac nie zaszkodzi
inessa, polarmiś, malgos741, bliska77 lubią tę wiadomość
-
samira wrote:witam
a tu widzę prawie tylko o jedzeniu
jakoś mnie zasmuciło to rzekomo nie pęknięte jajo -torbielale dziś G miał fajna wiadomość ,znalazł w Gazecie ,musi się zapisać na konsultacje tylko ,on akurat chce do urologa i dostanie bezpłatny kupon na rozszerzone badanie nasienia !!!
spadło nam to z nieba ,bo ten nowy lekarz u którego byłam na kolejną (już płatną ) wizyte poprosił o zrobienie właśnie tego badania .
To jest Dzień Otwarty w Invimedzie !!! (klinika leczenia niepłodności) acha a na wizytę u lek. od niepłodności dają kupon na -50% ceny wizytyto jest 7.11 od 8-14 ale trzeba się zapisać ,G jutro będzie dzwonił ,mam nadzieje ze się uda
jak która mieszka w ok. Katowice podaję link może skorzystacie http://www.invimed.pl/kliniki/invimed-katowice/#
inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
inessa wrote:Ja ze wzgledu na moją chorobe jelit byłam odrobaczana ale okazało sie,ze nic nie mam na całe moje szczeście.
A w przepisach własnie umieściłąm dwa fajne proste przepisy ale na słodkościjedno cisto jest przepyszne na piwie pieczone
Piszecie i piszecie o tym żarciu , ze w końcu i ja dostałam natchnienia. Właśnie z moim M muffiny zrobiliśmy i się pieką, z czekoladką w środku, przez szybkę wyglądają smakowicie, niedługo się okaże czy smakują jak wyglądają bo to nowy przepis. Mam zamiar zjeść jednego, bo po tym czytaniu słodkiego mi się zachciało jak przed @Myszonek, inessa, polarmiś, malgos741, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
malajka wrote:Inessa, bardzo to ciekawe, nigdy bym nie przypuszczala!! ale nie chce by moj M to wiedzial, bo powie " a nie mowilem"
Tez nie lubie cwiczyc (z wyjatkiem jogi), ale chodze na dlugie spacery z psem.
Bursztyn, ciekawy artykul, nie doczytalam co ona dokladnie stosuje na to odrobaczanie. Jestem bardzo otwarta na rozne niekonwenconalne metody i wiele probowalam ale tez trzeba mniec oczy szeroko otwarte.
Kilka lat temu chodzilam do kobiety na tzw. skan organizmu i wykryla ze mam jakies robaki, ponoc kazdy je ma ale dobrze sie oczyscic. Dala mi jakis antybiotyk na kilka dni. Po pewnym czasie do niej wrocilam, gdy zrobila skan stwierdzila ze mam robaki, mowie do niej przeciez dala mi pani lekarstwo, a ona zmieszana cos tam pod nosem pomruczala jakies aha aha, zmienila temat i po sprawie. Podejrzewam ze nic tam nie mialam i sie zapomniala ze wczesniej mi to dala.
Mimo wszystko sprobowac nie zaszkodziBursztyn, inessa lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
Bursztynku, a jak się odrobaczasz? Gdzie sie kupuje takie tabletki.
W mojej pracy sobie przypomnieli po latach, że powinnam mieć książeczkę i wysłali mnie ostatnio na badanie kału. Bardzo mi się to nie podobało, ale przynajmniej na koszt pracodawcy się dowiem, czy jestem żywicielem małych stworzeń.inessa, Myszonek, Bursztyn, bliska77 lubią tę wiadomość