X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2013, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahahah Kate ja uwielbiam mufinki tylko moje nie smakuja tak jak z prawdziwej maki mimo to nie są najgorsze :P

Kate 75, Myszonek, malgos741 lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszonek wrote:
    Dzięki, choć to nie jest tak, że robię je hurtowo.
    Tak wysyłam tylko do najbliższych "z daleka"

Ja o tych najbliższych pisałam. co do obcych i "dalekich" to mail i sms jest o.k.

inessa, Myszonek lubią tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:

A w przepisach własnie umieściłąm dwa fajne proste przepisy ale na słodkości :) jedno cisto jest przepyszne na piwie pieczone :P

Inessa - teraz?? jak ja się zobowiązałam do 2 tyg postu przed świętami?? :P

inessa lubi tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    Ja o tych najbliższych pisałam. co do obcych i "dalekich" to mail i sms jest o.k.

Tak co roku to do 15 szt kartek trzeba zrobić.
    raz byłam tak zakręcona, że zrobiłam kartki ale zapomniałam ich wysłać - dobrze, że nie wypisałam na nich roku - na następny były jak znalazł - to było w pierwszym roku po ślubie - jak przybyło mi kartek do robienia (żeby wysłać do tych od strony męża).

inessa, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2013, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Piec włąsnie mozna tydzień przed świetami :P :P :P

malgos741 lubi tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inessa - Twoje pierniczki będą na święta u mnie

inessa, malgos741 lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    witam

a tu widzę prawie tylko o jedzeniu i robalach ;)

jakoś mnie zasmuciło to rzekomo nie pęknięte jajo -torbiel ;) ale dziś G miał fajna wiadomość ,znalazł w Gazecie ,musi się zapisać na konsultacje tylko ,on akurat chce do urologa i dostanie bezpłatny kupon na rozszerzone badanie nasienia !!!
    a takie badanie kosztuje między 200-250 !!
    spadło nam to z nieba ,bo ten nowy lekarz u którego byłam na kolejną (już płatną ) wizytę poprosił o zrobienie właśnie tego badania .
    To jest Dzień Otwarty w Invimedzie !!! (klinika leczenia niepłodności) aha a na wizytę u lek. od niepłodności dają kupon na -50% ceny wizyty :D to jest 7.11 od 8-14 ale trzeba się zapisać ,G jutro będzie dzwonił ,mam nadzieje ze się uda :D

jak która mieszka w ok. Katowice podaję link może skorzystacie http://www.invimed.pl/kliniki/invimed-katowice/#

To super, że będziecie oboje dokładnie zdiagnozowani i jeszcze trochę oszczędzicie. Zawsze coś do przodu, super :)

Szkoda, że te Katowice to tak daleko mojego bym puściła na badania ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2013, 20:16

samira, inessa, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2013, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D :D :D :D :D :D :D :D :d ciesze sie one sa naprawde dobre tylko trzeba pamietać o włozeniu ich do zamknietego pojemnika po lekkim przestygnieciu.

Samirko super,że maż tak sam myśli i ze również sie stara wierze,ze zapisza go jutro :)

samira, Myszonek, malgos741, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Bursztynku, a jak się odrobaczasz? Gdzie sie kupuje takie tabletki.

W mojej pracy sobie przypomnieli po latach, że powinnam mieć książeczkę i wysłali mnie ostatnio na badanie kału. Bardzo mi się to nie podobało, ale przynajmniej na koszt pracodawcy się dowiem, czy jestem żywicielem małych stworzeń.
    Mialam Pyrantelum, moja mama zalatwila dla mnie od swojej lekarki pierwszego kontaktu.

inessa, malgos741, bliska77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2013, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasio pyta się taty:
    - Czym się różni mama od taty? Przecież oboje macie krótkie włosy, chodzicie w spodniach i jesteście lekarzami?
    - Synku przynieś jeden but mój a drugi mamy.- Polecił ojciec.
    Jasio posłusznie wykonał polecenie postawił buty na podłodze a tatuś mówi do niego:
    - Jasio widzisz różnicę?
    - Tak tato mamusi bucik jest inny niż Twój.
    - No to widzisz synku różnica leży pomiędzy nogami.

Kate 75, Myszonek, malgos741, Mango, bliska77, Andzia33, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to przerzucę się z żarcia na robale.
    Przypomniałam sobie, że jak byłam mała tzn w wieku szkolnym podstawowym mama podawała mi pestki dyni na owsiki i profilaktycznie na robale.
    Teraz je jem ze względu na witaminy.
    Poczytałam w necie i okazuje się, że pestki dyni zawierają Kukurbicyne, substancje nie groźną dla nas a porażającą układ nerwowy robali nawet glisty i tasiemca. Jak każda naturalna kuracja musi trwać dłużej niż branie leków, czyli min 3 tyg. 1x1 łyżka zmielonych pestek czyli ok. 10 g.

Znalazłam jeszcze jeden sposób: zjeść na czczo 200-300 g rozdrobnionych pestek i po 2 h zażyć środek na przeczyszczenie, kurację wykonać dwukrotnie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2013, 21:01

inessa, polarmiś, Myszonek, megan8, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    No to przerzucę się z żarcia na robale.
    Przypomniałam sobie, że jak byłam mała tzn w wieku szkolnym podstawowym mama podawała mi pestki dyni na owsiki i profilaktycznie na robale.
    Teraz je jem ze względu na witaminy.
    Poczytałam w necie i okazuje się, że pestki dyni zawierają Kukurbicyne, substancje nie groźną dla nas a porażającą układ nerwowy robali nawet glisty i tasiemca. Jak każda naturalna kuracja musi trwać dłużej niż branie leków, czyli min 3 tyg. 1x1 łyżka zmielonych pestek czyli ok. 10 g.

Znalazłam jeszcze jeden sposób: zjeść na czczo 200-300 g rozdrobnionych pestek i po 2 h zażyć środek na przeczyszczenie, kurację wykonać dwukrotnie.
    tak, tylko pestki dyni musza byc swieze, wyjete prosto z dyni. Te suszone z marketu sie juz nie nadaja,niestety...

Myszonek, samira, inessa, Kate 75 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobry pomysł z tymi pestami, ja sobie sama latem nasuszyłam z moich dyń..

w srode zaczęłam 10 tydzień i ciąża to naprawde nie sa przelewki, od wczoraj brzuszek znacznie sie powiększył w porównaniu z popzrednim tygodniem, mam dusznośći, okropna dolegliwość, czasami sie budze i tak jakbym jakąś zapaść miała oddech mi sie urywa czy coś bardzo przykre uczucie..bóle w pachwinach że czasami chodzić trudno, jakies dzikie smaki...ser z czekoladą był grany przed chwilą, pzreciez jak tak dalej pójdzie to bede wazyć ponad stówe pod koniec ciąży :(

samira, inessa, malgos741, anna maria, Myszonek, Olena, Reni, bliska77, Andzia33, Parka, iwcia77 lubią tę wiadomość

• megan8 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 21:25

inessa, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynku poruszyłaś temat o którym od wczoraj myślałam :)
    Z tym odrobaczaniem to nie jest zły pomysł nawet w przypadku kiedy nie ma sie żadnych objawów, pod warunkiem że odrobaczy sie całą rodzinę(domowników), w tym samym czasie.
    Leczyć to można veromx-em lub pyrantelum oby dwa preparaty w polsce tylko na receptę.
    Naturalnie jest bardzo ciężko się ich pozbyć

Nie wolno odrobaczać się w ciąży !

Bursztyn, Niuta, Kate 75, inessa, Myszonek, bliska77 lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczynki, same fajne tematy, robale fuj ale z tymi pestkami pomysle. Wypieki swiateczne to ja robic nie musze, gdyz ciasta pyszne dostaje od klientek, a zwlaszcza jednej jej maz piecze pyszne ciasta , najlepsze przepisy sa z gazet dobre rady i poradnik domowy te ciasta wychodza. Dostaje cala duza tace roznych ciast.
    Samirka super wiesci, wy to macie szczescie u mnie w okolicy nie ma takich klinik, najblizsza warszawa i gdansk.
    :-)

Bursztyn, Niuta, inessa, samira, Myszonek, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 21:25

Bursztyn, inessa, Myszonek lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • Niuta Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uffffff. Nadrobiłam całą Wasza twórczość! O jedzeniu , robakach, świetach, kartkach itp....
    I wiecie co? pomogło mi to jak najlepsze lekarstwo ;-)
    A wqrwiona jestem od kilku godzin jak cholera! Nawet wino nie pomaga!
    W skrócie chodzi o to ze chcę postawic wiatę. Ale niestety mieszkam w strefie ochrony konserwatorskiej i ta durna piz.... konserwatorka co rusz rzuca mi kłody pod nogi! Że niby mieszkam w zabytku itp, itd..
    Jezzzu... Przeciez ja chce tylko postawic zwykłą wiatę na drewno a nie drugi Pałac Kultury!
    Sory za literówki ale chyba jednak wino działa :-)

malgos741, Bursztyn, Kate 75, inessa, samira, polarmiś, Myszonek, bliska77, Andzia33, Parka lubią tę wiadomość

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    megan8 wrote:
    Bursztyn zaznaczyłam w zakładkach twój artykuł,poczytam jutro ,ale chyba ciekawy
    moim zdaniem ciekawy,ale jest tez duzo innych :)

megan8, inessa, Myszonek lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuta to wes jej powiedz prosto z mostu o co jej chodzi .
    Wypij winko i wyluzuj ja za to piwko :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2013, 22:03

Niuta, inessa, Myszonek, Andzia33 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
‹‹ 1759 1760 1761 1762 1763 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ