35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Kate 75 wrote:Ja o tych najbliższych pisałam. co do obcych i "dalekich" to mail i sms jest o.k.
Tak co roku to do 15 szt kartek trzeba zrobić.
raz byłam tak zakręcona, że zrobiłam kartki ale zapomniałam ich wysłać - dobrze, że nie wypisałam na nich roku - na następny były jak znalazł - to było w pierwszym roku po ślubie - jak przybyło mi kartek do robienia (żeby wysłać do tych od strony męża).inessa, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
samira wrote:witam
a tu widzę prawie tylko o jedzeniu i robalach
jakoś mnie zasmuciło to rzekomo nie pęknięte jajo -torbielale dziś G miał fajna wiadomość ,znalazł w Gazecie ,musi się zapisać na konsultacje tylko ,on akurat chce do urologa i dostanie bezpłatny kupon na rozszerzone badanie nasienia !!!
a takie badanie kosztuje między 200-250 !!
spadło nam to z nieba ,bo ten nowy lekarz u którego byłam na kolejną (już płatną ) wizytę poprosił o zrobienie właśnie tego badania .
To jest Dzień Otwarty w Invimedzie !!! (klinika leczenia niepłodności) aha a na wizytę u lek. od niepłodności dają kupon na -50% ceny wizytyto jest 7.11 od 8-14 ale trzeba się zapisać ,G jutro będzie dzwonił ,mam nadzieje ze się uda
jak która mieszka w ok. Katowice podaję link może skorzystacie http://www.invimed.pl/kliniki/invimed-katowice/#
To super, że będziecie oboje dokładnie zdiagnozowani i jeszcze trochę oszczędzicie. Zawsze coś do przodu, super
Szkoda, że te Katowice to tak daleko mojego bym puściła na badania
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2013, 20:16
samira, inessa, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
:d ciesze sie one sa naprawde dobre tylko trzeba pamietać o włozeniu ich do zamknietego pojemnika po lekkim przestygnieciu.
Samirko super,że maż tak sam myśli i ze również sie stara wierze,ze zapisza go jutrosamira, Myszonek, malgos741, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Alis wrote:Bursztynku, a jak się odrobaczasz? Gdzie sie kupuje takie tabletki.
W mojej pracy sobie przypomnieli po latach, że powinnam mieć książeczkę i wysłali mnie ostatnio na badanie kału. Bardzo mi się to nie podobało, ale przynajmniej na koszt pracodawcy się dowiem, czy jestem żywicielem małych stworzeń.
inessa, malgos741, bliska77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJasio pyta się taty:
- Czym się różni mama od taty? Przecież oboje macie krótkie włosy, chodzicie w spodniach i jesteście lekarzami?
- Synku przynieś jeden but mój a drugi mamy.- Polecił ojciec.
Jasio posłusznie wykonał polecenie postawił buty na podłodze a tatuś mówi do niego:
- Jasio widzisz różnicę?
- Tak tato mamusi bucik jest inny niż Twój.
- No to widzisz synku różnica leży pomiędzy nogami.Kate 75, Myszonek, malgos741, Mango, bliska77, Andzia33, mysza1975 lubią tę wiadomość
-
No to przerzucę się z żarcia na robale.
Przypomniałam sobie, że jak byłam mała tzn w wieku szkolnym podstawowym mama podawała mi pestki dyni na owsiki i profilaktycznie na robale.
Teraz je jem ze względu na witaminy.
Poczytałam w necie i okazuje się, że pestki dyni zawierają Kukurbicyne, substancje nie groźną dla nas a porażającą układ nerwowy robali nawet glisty i tasiemca. Jak każda naturalna kuracja musi trwać dłużej niż branie leków, czyli min 3 tyg. 1x1 łyżka zmielonych pestek czyli ok. 10 g.
Znalazłam jeszcze jeden sposób: zjeść na czczo 200-300 g rozdrobnionych pestek i po 2 h zażyć środek na przeczyszczenie, kurację wykonać dwukrotnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2013, 21:01
inessa, polarmiś, Myszonek, megan8, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Kate 75 wrote:No to przerzucę się z żarcia na robale.
Przypomniałam sobie, że jak byłam mała tzn w wieku szkolnym podstawowym mama podawała mi pestki dyni na owsiki i profilaktycznie na robale.
Teraz je jem ze względu na witaminy.
Poczytałam w necie i okazuje się, że pestki dyni zawierają Kukurbicyne, substancje nie groźną dla nas a porażającą układ nerwowy robali nawet glisty i tasiemca. Jak każda naturalna kuracja musi trwać dłużej niż branie leków, czyli min 3 tyg. 1x1 łyżka zmielonych pestek czyli ok. 10 g.
Znalazłam jeszcze jeden sposób: zjeść na czczo 200-300 g rozdrobnionych pestek i po 2 h zażyć środek na przeczyszczenie, kurację wykonać dwukrotnie.
Myszonek, samira, inessa, Kate 75 lubią tę wiadomość
-
dobry pomysł z tymi pestami, ja sobie sama latem nasuszyłam z moich dyń..
w srode zaczęłam 10 tydzień i ciąża to naprawde nie sa przelewki, od wczoraj brzuszek znacznie sie powiększył w porównaniu z popzrednim tygodniem, mam dusznośći, okropna dolegliwość, czasami sie budze i tak jakbym jakąś zapaść miała oddech mi sie urywa czy coś bardzo przykre uczucie..bóle w pachwinach że czasami chodzić trudno, jakies dzikie smaki...ser z czekoladą był grany przed chwilą, pzreciez jak tak dalej pójdzie to bede wazyć ponad stówe pod koniec ciążysamira, inessa, malgos741, anna maria, Myszonek, Olena, Reni, bliska77, Andzia33, Parka, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
Bursztynku poruszyłaś temat o którym od wczoraj myślałam
Z tym odrobaczaniem to nie jest zły pomysł nawet w przypadku kiedy nie ma sie żadnych objawów, pod warunkiem że odrobaczy sie całą rodzinę(domowników), w tym samym czasie.
Leczyć to można veromx-em lub pyrantelum oby dwa preparaty w polsce tylko na receptę.
Naturalnie jest bardzo ciężko się ich pozbyć
Nie wolno odrobaczać się w ciąży !Bursztyn, Niuta, Kate 75, inessa, Myszonek, bliska77 lubią tę wiadomość
-
Czesc dziewczynki, same fajne tematy, robale fuj ale z tymi pestkami pomysle. Wypieki swiateczne to ja robic nie musze, gdyz ciasta pyszne dostaje od klientek, a zwlaszcza jednej jej maz piecze pyszne ciasta , najlepsze przepisy sa z gazet dobre rady i poradnik domowy te ciasta wychodza. Dostaje cala duza tace roznych ciast.
Samirka super wiesci, wy to macie szczescie u mnie w okolicy nie ma takich klinik, najblizsza warszawa i gdansk.
Bursztyn, Niuta, inessa, samira, Myszonek, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 -
Uffffff. Nadrobiłam całą Wasza twórczość! O jedzeniu , robakach, świetach, kartkach itp....
I wiecie co? pomogło mi to jak najlepsze lekarstwo
A wqrwiona jestem od kilku godzin jak cholera! Nawet wino nie pomaga!
W skrócie chodzi o to ze chcę postawic wiatę. Ale niestety mieszkam w strefie ochrony konserwatorskiej i ta durna piz.... konserwatorka co rusz rzuca mi kłody pod nogi! Że niby mieszkam w zabytku itp, itd..
Jezzzu... Przeciez ja chce tylko postawic zwykłą wiatę na drewno a nie drugi Pałac Kultury!
Sory za literówki ale chyba jednak wino działamalgos741, Bursztyn, Kate 75, inessa, samira, polarmiś, Myszonek, bliska77, Andzia33, Parka lubią tę wiadomość
Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards -
Niuta to wes jej powiedz prosto z mostu o co jej chodzi .
Wypij winko i wyluzuj ja za to piwkoWiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2013, 22:03
Niuta, inessa, Myszonek, Andzia33 lubią tę wiadomość
01.2015 iuiinvicta Gdańska
10.2015 iuiArtemida Olsztyn
ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016
kariotypy ok
mutacja MTHFR
ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017