X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Reni Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nordic hm ale tak bez naaaaart? ;-)
    a tak poważnie też trzeba chodzić ;-)

inessa, pepapig, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Olena Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czasami uprawiam Nordic walking. Niestety teraz mój syn jest w 4 klasie i się dużo popołudniami uczymy. Gdyby nie to chodziłabym częściej.
    W wakacje zdarzało mi się leciec na kijki 5 razy w tygodniu. I super się czułam.

Myszonek, inessa, pepapig, malajka, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • Olena Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmykam do domku :-)

Myszonek, inessa lubią tę wiadomość

590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • Myszonek Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja właśnie znalazłam chwilkę, żeby nadrobić zaległości w czytaniu.
    Mam jeszcze pół godzinki do szkolenia (choć cały dzień pracy za mną, a szkolenie będzie z 4 godz). PADAM na twarz.

Rzeczywiście atmosfera już prawie świąteczna, co przypomina mi, że muszę zabrać się za robienie kartek bożonarodzeniowych i jakieś 3 wianki adwentowy by się przydało.

inessa, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    nordic hm ale tak bez naaaaart? ;-)
    a tak poważnie też trzeba chodzić ;-)

Na nartach jeszcze lepiej, tylko musi być gdzie, no i oczywiście biały śnieżek nie za głęboki, rzadko to ma miejsce wszystko razem dlatego wybieram kijki bez nart ;)
    Jak się nie ma co się chce to się lubi to co ma ;)

inessa, Reni, Myszonek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2013, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chodze, dziennie 5 km, szybko, fakt bez kijkow choc kijki mam!!! Gdy cieplo to uwielbiam rowerr ale przez 7 lat nie jezdzilam ale duzo plywalam ok. 3-4 razy w tygodniu. Jestem gruba , w badaniach krwi ponad norme to mialam trojglicerydy ale to byla jedna jednaostka powyzej wiec nie tragicznie. Wszystkie inne mam b.dobre. Czuje sie dobrze ale jednak mniej enrgiczna jestem niz bylam, waga ociaza, rozleniwia. Musze zrobic pierwszy krok w kierunku ruchu i tyle.

inessa, Myszonek, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2013, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    Na nartach jeszcze lepiej, tylko musi być gdzie, no i oczywiście biały śnieżek nie za głęboki, rzadko to ma miejsce wszystko razem dlatego wybieram kijki bez nart ;)
    Jak się nie ma co się chce to się lubi to co ma ;)
    hhmm ja na wsi mieszkam tzn za wsia za miastem w lesie u mnie sniegu teraz jest po kolana... za nartami nie przepadam a i górek nie brakuje ale fakt karnet na siłownie mam znaja mnie pierwsza sie zapisałam ale żadko wpadam hehe :D
    taki słomiany zapał mam piesek tez mój sie spasł przy mnie, tyle razy obiecywałam że na wiosne ze na sylwestra, a ja taka szlak niegramotna...leniwa i spać mi sie chce jak tylko się ściemni... :) ;) a uwielbiam sniadania, obiadki szybkie sałatkowo mięskowe a kolacji nie jem tzn po 19 nic nie tykam jedynie mnie jakis drineczek skusi ...może to mnie ratuje że jeszce do końca taki słoń ze mnie nie jest i czowieka przypominam nie misia?.. spadam kobity pomału uciekam z pracy dzisiaj paa

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2013, 15:20

polarmiś, inessa, Iwone, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Polarmisiu to nie jest źle, bo ja to miałam chyba wszystko podwyższone, nie jakoś tragicznie, ale sporo tego było włącznie z tarczycą i od niej zaczęłam potem nordic następnie dieta u specjalisty + nordic.
    A teraz bym chciała nordic z brzuszkiem, może być bez nart ;)

pepapig, polarmiś, inessa, Mango, Iwone, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=Rzeczywiście atmosfera już prawie świąteczna, co przypomina mi, że muszę zabrać się za robienie kartek bożonarodzeniowych i jakieś 3 wianki adwentowy by się przydało.[/QUOTE]

Tak z ciekawości Myszonku sama robisz kartki świąteczne?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2013, 15:21

inessa, Myszonek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2013, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1738221jujuad1gdo.gif
    To ja wczoraj i dzis.

Reni, pepapig, Kate 75, inessa, caffe, Pusurek, Mango, malajka, gosia7122, Bursztyn, ania.g, Myszonek, samira, Iwone, Niuta, Olena, bliska77, Andzia33, Simba lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to ja
    3193544se3ksg5hmu.gif

polarmiś, Kate 75, inessa, caffe, Pusurek, malajka, gosia7122, Bursztyn, Myszonek, samira, Iwone, Niuta, Olena, bliska77, Andzia33, Simba lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2013, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    a to ja
    3193544se3ksg5hmu.gif
    Ale tego torta to nie ruszylas, ja bym go wciela!

inessa, caffe, Mango, Myszonek, Niuta, bliska77, Andzia33, Simba lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    małe przeoczenie haha

najgorsze jest to, że kupiliśmy na zimę bób i go zamroziliśmy
    łanych parę kg :-/ i opierdzieliłam wszystko...
    mój mąż mówi, że można by ugotować a tu dupa nie ma co...
    eh...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2013, 15:44

polarmiś, Kate 75, inessa, Mango, Bursztyn, Myszonek, samira, malgos741, Niuta, Andzia33, Simba lubią tę wiadomość

• malajka Koleżanka

Wysłany: 28 listopada 2013, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dziewczynki,
    Ja tez uwielbiam slodycze, potrafie zjesc jak slonica, dlatego staram sie aby ich w domu nie bylo :)
    Bursztyn u mnie tez byly problemy z cera i to mnie zmusilo do zmiany diety, nie jakiejs tam drastycznej ale pewne produkty odrzucilam, podobnie z kosmetykami.

Do Swiat postanowilam nie jesc slodyczy (od 2 tygodni!), ktora ze mna? ;-) ;)
    Co do nastroju swiatecznego, to chyba nikt nie pobije moich sasiadow - juz na poczatku listopada ubrane choinki, oswietlone domy, mikolaje na dachach, niby ladnie, ale to za wczesnie!

Iwone, cos podejrzane masz te tempki, moze jednak cos kielkuje? Kuruj sie :)

inessa, polarmiś, Bursztyn, Myszonek, samira, Iwone, bliska77, Andzia33, Simba lubią tę wiadomość

km5szbmhoofnwevo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2013, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sperma działa na ciało i duszę
    Naukowcy udowodnili bowiem, że panie, które mają styczność z tym „dowodem męskości” podczas stosunku są znacznie szczęśliwsze od tych, których partnerzy używają prezerwatyw. Dobry nastrój to efekt działania zawartych w nasieniu hormonów, a zwłaszcza testosteronu, który podwyższa kobiece libido, poprawia samopoczucie, wzmacnia siły witalne i dodaje chęci do życia. Jeśli jest go za mało, poczucie wartości gwałtownie się obniża, pojawia depresja, napięcie mięśniowe, zanika zainteresowanie seksem. W przypadku kobiet testosteron zawarty w spermie ma jeszcze jedną ważną funkcję. Chroni bowiem przed osteoporozą zapobiegając utracie masy tkanki kostnej. Badania badaniami, ale nie należy zapominać, że z uszczęśliwiającej mocy nasienia mogą korzystać tylko osoby będące w stałych i długoletnich związkach. W każdym innym przypadku seks bez zabezpieczenia jest zakazany. HIV, choroba weneryczna czy niechciana ciąża to wystarczające powody, dla których nie należy rezygnować ze stosowania prezerwatyw, chyba że nie mamy żadnych wątpliwości co do naszego partnera/partnerki.

Sperma - najbardziej męska z męskich cech. Niezbędna do poczęcia potomka i prawidłowej pracy układu hormonalnego. Kobietom w zasadzie do niczego poza zapłodnieniem nie była przydatna. Tak przynajmniej dotychczas sądzono. Okazało się jednak, że sperma - wydzielina o kolorze mleka i słabo zasadowym odczynie nie tylko umożliwia ruchliwość plemnikom, ale dodatkowo poprawia kobiecie samopoczucie i znacząco ją dowartościowuje. A wszystko za sprawą zawartych w niej hormonów. Bo, poza plemnikami, w męskim nasieniu znajdują się także hormony (testosteron i estrogen), aminokwasy, cynk, wapń, magnez, a także witamina C.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 listopada 2013, 17:13

polarmiś, Mango, Kate 75, Bursztyn, samira, Myszonek, ania.g, malajka, megan8, Niuta, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Mango Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Naukowcy udowodnili bowiem, że panie, które mają styczność z tym „dowodem męskości” podczas stosunku są znacznie szczęśliwsze od tych, których partnerzy używają prezerwatyw. Dobry nastrój to efekt działania zawartych w nasieniu hormonów, a zwłaszcza testosteronu, który podwyższa kobiece libido, poprawia samopoczucie, wzmacnia siły witalne i dodaje chęci do życia. Jeśli jest go za mało, poczucie wartości gwałtownie się obniża, pojawia depresja, napięcie mięśniowe, zanika zainteresowanie seksem. W przypadku kobiet testosteron zawarty w spermie ma jeszcze jedną ważną funkcję. Chroni bowiem przed osteoporozą zapobiegając utracie masy tkanki kostnej. Badania badaniami, ale nie należy zapominać, że z uszczęśliwiającej mocy nasienia mogą korzystać tylko osoby będące w stałych i długoletnich związkach. W każdym innym przypadku seks bez zabezpieczenia jest zakazany. HIV, choroba weneryczna czy niechciana ciąża to wystarczające powody, dla których nie należy rezygnować ze stosowania prezerwatyw, chyba że nie mamy żadnych wątpliwości co do naszego partnera/partnerki.

Sperma - najbardziej męska z męskich cech. Niezbędna do poczęcia potomka i prawidłowej pracy układu hormonalnego. Kobietom w zasadzie do niczego poza zapłodnieniem nie była przydatna. Tak przynajmniej dotychczas sądzono. Okazało się jednak, że sperma - wydzielina o kolorze mleka i słabo zasadowym odczynie nie tylko umożliwia ruchliwość plemnikom, ale dodatkowo poprawia kobiecie samopoczucie i znacząco ją dowartościowuje. A wszystko za sprawą zawartych w niej hormonów. Bo, poza plemnikami, w męskim nasieniu znajdują się także hormony (testosteron i estrogen), aminokwasy, cynk, wapń, magnez, a także witamina C.
    Teraz wiem skąd mam czasami taki dobry humor ;) Dzięki :) <3

inessa, Myszonek, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

Mango motylki.gif i jej marzenie <3
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Człowiek całe, życie się uczy ;)

Mango, inessa, Myszonek, bliska77 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:

noo..i teraz rozumiem dlaczego sruby wam z lozka wypadly- tak pisalas niedawno.....uszczesliwiasz sie na potege ;)

inessa, Myszonek, malajka, bliska77, Andzia33, Simba lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 listopada 2013, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynku :P :P :P :P :P :P buziaki a my lubimy sie uszczęśliwiać.
    A ten tekst jest na podstawie badań lekarzay i naukowców z USA

Bursztyn, samira, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 28 listopada 2013, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie lubię wędlin, do mięsa też mnie specjalnie nie ciągnie na słodycze mam tylko okresowe i krótkie napady.Od ponad roku nie słodzę kawy ani herbaty - cukier przestał mi smakować. Za to uwielbiam makarony, sery, warzywa i ryby najlepiej na ostro. Odkąd zaczęłam stosować dietę " żryj połowę" i nie po 18 schudłam 7kg i jestem bardzo zadowolona. Teraz tylko pilnuję aby nie nadrobić. Ćwiczyć nienawidzę, wolę długie spacery i rower.

Myszonek, polarmiś, inessa, malajka, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
‹‹ 1757 1758 1759 1760 1761 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ