X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Myszonek Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W UK miałam problem ze skierowaniami, w Danii na wszystko przypisywali Pamol (paracetamol). Za chwilkę stwierdzę, że mamy cudowną służbę zdrowia ;)
    Bo jak do tej pory, to od cudów był ZUS - on to potrafi uzdrawiać, żeby rent nie płacić.

inessa, Iwone, Simba, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pepapigg wrote:
    Ja sobie dałam czas do końca roku i tak się zastanawiam czy dac sobie już spokój, czy dalej liczyć planować trudne to... to taki mój cel wyższy, mam przecież dzieci im powinnam sie poświęcic i zając się może czyms tylko dla siebie bo mam więcej czasu a tu... taka tęsknota za tym kimś kto jest jakby poza moim zasięgiem-dziwne uczucie...

Pepa, dosłownie jakbyś wyjęła moje myśli z głowy .....

Myszonek, inessa, gosia7122, pepapig lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2013, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane właśnie ogladam program o zdrowym jedzeniu i tam polecają właśnie soje nawet w chorobach tarczycy ale góra 50 gram dziennie polecają zwłaszcza panom ponieważ wzmacniają plemniki.
    Polecaja również jako afrodyzjak ciecierzyce oraz na płodnosć :)
    acha i one mają niski indeks glikemiczny i jak sie je zje wystarczy garsć dziennie tych ziaren to sie długo nie jest głodnym :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2013, 17:58

Parka, malgos741, megan8 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Kochane właśnie ogladam program o zdrowym jedzeniu i tam polecają właśnie soje nawet w chorobach tarczycy ale góra 50 gram dziennie polecają zwłaszcza panom ponieważ wzmacniają plemniki.
    acha i one mają niski indeks glikemiczny i jak sie je zje wystarczy garsć dziennie tych ziaren to sie długo nie jest głodnym :)
    dziwne ze panom polecaja skoro zawiera fitoestrogeny i ponoc faceci nie powinni tego jesc bo sie "feminizuja", i badz tu czlowieku madry... :)

inessa, Myszonek lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Niuta Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie w ten prawie andrzejkowy wieczór ;-)
    Jak dla mnie to można już zacząć świętować.
    Niestety nie poszaleję dzisiaj z % spożywczymi ponieważ wymysliłam sobie nocne zakupy.
    W takiej jednej galerii od 20 do 23 jest andrzejkowa noc zakupów i obnizki do 60%. Może coś uda mi sie upolować. na dokładkę o 22.15 kino w towarzystwie 13-letniej córki. O dziwo nie wstydzi się pokazać ze starą matką! Albo może to dlatego że w kinie jest ciemno... Hmmm...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2013, 18:06

inessa, Bursztyn, Kate 75, samira, Mango, Myszonek, ania.g, malgos741, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2013, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuta jesteś niemożliwa :) :) :)
    Bursztynku rozumiem ale oni radzą garsć dziennie nasion czyli góra 50 mg :)

Niuta, Bursztyn, Myszonek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2013, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    Czy ten progesteron robi się 8 dnia po owu? I ile powinien wynieść wynik świadczący o owu? A co jeśli biorę dupka ? Mogłybyście mnie uświadomić lub odesłać na włąściwy temat na forum, z góry dziękuję :)

Badanie progesteronu robi się w 7 dniu po owulacji, zazwyczaj jest to 21 lub 22 dzien cyklu przy cyklach 28 dniowych. Teoretycznie normy fazy lutealnej zaczynaj sie 3,5 ( w na naszym forum w zakladce badania podawalam normy) do ok 20 .

Dupek jest syntetycznym progesteronem i nie jest wykrywalny we krwi, wiec jesli zrobisz badanie to wynik bedzie Twojego wlasnego progesteronu.

Bursztyn, Kate 75, inessa, Parka lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:

Właśnie zjadłem cieciorkę w sosie pomidorowym. Mniaaaam :)

inessa lubi tę wiadomość

• Alis Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem z dnia na dzień bardziej śpiąca, a dziś mam też lekkie zawroty głowy... Żeby to było TO

inessa, Niuta, samira, Mango, Myszonek, Kate 75, malgos741, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

aY05p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2013, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co Wy juz sie do Andrzejek szykujecie?

inessa, Niuta, grosza, Myszonek, malgos741 lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Badanie progesteronu robi się w 7 dniu po owulacji, zazwyczaj jest to 21 lub 22 dzien cyklu przy cyklach 28 dniowych. Teoretycznie normy fazy lutealnej zaczynaj sie 3,5 ( w na naszym forum w zakladce badania podawalam normy) do ok 20 .

Dupek jest syntetycznym progesteronem i nie jest wykrywalny we krwi, wiec jesli zrobisz badanie to wynik bedzie Twojego wlasnego progesteronu.

Dziękuję bardzo za odpowiedź, u mnie już po ptakach bo 20dc mam, ale w przyszłym sprawdzę.

inessa, Myszonek, malgos741, bliska77 lubią tę wiadomość

• Niuta Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Co Wy juz sie do Andrzejek szykujecie?

Ja już od tygodnia jestem gotowa ;-)
    I spedze je w super towarzystwie!
    Tylko ja i.... ja :-P

Kate 75, inessa, Parka, Bursztyn, Myszonek, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuta wrote:

Niuta zawsze możesz wpaść na forum i poszerzyć super towarzystwo :) Ja co prawda będę chlać sok z aroni na zmianę z maliną i lipą oraz lać wosk w kształcie zielonych kropek i dwóch czerwonych kresek dość nudno i przewidywalnie ale zapraszam :)

inessa, Niuta, Myszonek, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Niuta Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    Niuta zawsze możesz wpaść na forum i poszerzyć super towarzystwo :) Ja co prawda będę chlać sok z aroni na zmianę z maliną i lipą oraz lać wosk w kształcie zielonych kropek i dwóch czerwonych kresek dość nudno i przewidywalnie ale zapraszam :)

O jejku - no pewnie że Jak imprezowac to tylko w Waszym towarzystwie ;-)

inessa, Kate 75, Myszonek, malgos741 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2013, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł dziewczyny ja u gina byłam. Jajco piękne wychodowane 20 mm...juhu!!!! Oby pękło! Co tu robić żeby pękło???? No bzykamy się :-D :-D

samira, inessa, Parka, Kate 75, polarmiś, Bursztyn, Myszonek, malgos741, ania.g, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2013, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam dziewczęta :)

pepa to super,teraz do dzieła ,bzykanie bzykanie i zieloność się stanie :D

pepapig, inessa, polarmiś, Myszonek, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2013, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja miałam ładny sen zeszłej nocy ,trzymałam na ręku dziecko paromiesięczne
    po jedzeniu żeby jej się odbiło,to była dziewczynka ,śliczna miała ok. 3-4 miesiące i tak sztywno już główkę trzymała,cudny moment i wiem ze to była moja córka...:D
    była tam jeszcze kobieta podejrzewam ze to moja zmarła babcia bo z lokówkami na głowie ,tak jak ją pamiętam a była pogodna i zadowolona w śnie chociaż tak jakoś nie patrzyłyśmy na siebie w prost,potem ktoś do drzwi zadzwonił i babcia poszła otworzyć ,ja się zdziwiłam kto to no i przebudziłam ,ten dzwonek to mógł być dźwięk telefonu bo zadzwoniła mama i mnie obudziła ;)
    nie wiem czy to było mieszkanie babci czy moje !?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2013, 19:07

inessa, pepapig, Kate 75, Alis, Iwone, polarmiś, Mango, anna maria, Myszonek, Bursztyn, malgos741, bliska77, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuta wrote:
    no to tak jak ja ;)
    ale wiecie ze lanie wosku to dzisiaj- w wigilie sw.Andrzeja :)

samira, inessa, Myszonek, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alis wrote:
    Jestem z dnia na dzień bardziej śpiąca, a dziś mam też lekkie zawroty głowy... Żeby to było TO
    Alis,a nie zatestujesz jutro, 15 dzien po owulce, akurat idealny na test :)

samira, inessa, Myszonek, anna maria, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2013, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie wosk ,już z rana przygotowałam świeczkę taka grubą białą :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2013, 19:50

inessa, Myszonek, Kate 75 lubią tę wiadomość

‹‹ 1768 1769 1770 1771 1772 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ