X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2013, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ja nadal plamię na brunatno. Biorę nos-pę, wzięłam tez luteinę i nadal czekam co się będzie działo dalej :/
    leż, rozmawiałaś z ginekologiem?

inessa, caffe, Myszonek lubią tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Andzia, u mnie tez wyszlo dokladnie 30 OB (badalam w Polsce we wrzesniu), podobno moze to byc jakis stan zapalny, lekarz tutaj to zbagatelizowal, i powiedzial ze problem zaczyna sie powyzej 30...czyli 31??? bez sensu. a ja sie jednak troche martwie. Powtorze badanie jeszcze raz w grudniu kiedy bede w PL. Ty tez powtorz za jakies 2 tyg.

Pojechałam ,jeszcze do rodzinnego ;a ta stwierdziła ,że nie jest tak ,żle ,dała mi skierowanie ,żeby powtóżyc za miesiąc, i mam iśc do gina.Skoczę we wtorek,zobaczymy ,czy coś wymyśli.
    Rok temu na tych badaniach pracownivczych ,ten sam lekarz wymyslił mi anemię , i jak skontrolowałam po miesiącu to wszystko było dobrze.

bliska77, inessa, caffe, Bursztyn, Myszonek lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe odpoczywj i nie denerwuj się !

inessa, caffe, Myszonek lubią tę wiadomość

Andzia33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2013, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe spokojnie, moze to plamienie pojawia sie w dniu Twojej przewidywanej miesiaczki? Sprawdz, wiele kobiet nie orientuje sie ze sa w ciazy bo maja miesiaczke, plamienia cyklicznie. Moja kolezanka miala do 5 miesiaca i dopiero jak jej w brzuchu cos zaczelo bulgotac to sie zorientowala ze jest w ciazy. Poniewaz ledwo co urodzila swojego pierwszego syna to o drugiej ciazy w ogole nie myslala . A tu taka okresowa niespodzianka

Andzia33, sjoanka, inessa, caffe, samira, Bursztyn, Myszonek, megan8 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2013, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia i Bursztyn, OB jest zdecydowanie za wysokie, u kobiet do 60 roku zycia powinno byc max 15, a najlepiej jednocyfrowe. Powtorzcie wyniki, bo swiadcza o stanie zapalnym ( czegokolwiek, moze byc zeba np. ). No chyba, ze jestescie w ciazy, po ciaza i polog podwyzszaja znacznie OB. Wplyw lekow moze tez wplynac na jego podwyzszenie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2013, 13:06

bliska77, Andzia33, inessa, caffe, samira, Bursztyn, Myszonek lubią tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Raczej nie jestem w ciąży,@ miałam normalnie obfitą a teraz się nie staram.

inessa, caffe, bliska77, Myszonek lubią tę wiadomość

Andzia33
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2013, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miesiaczka tez podwyzsza wartosc OB, wiec moze to bylo wlasnie to.

caffe, Andzia33, bliska77, inessa, Myszonek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2013, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane :D
    Caffe a ja myśle,ze za duzo ostatnio pracowałaś no i nerwy i wiem do znudzenia ale może zadzwon do lekarza.
    CO do sody to właśnie można dodać proszek do pieczenia ale odrazzu mówie,ze własnie w tym cieście soda daje fajny posmak ( ja osobiście nie przepadadam za sodą i praktycznie jej nie używam ale do tego jednego daje).
    Ja siemie mielone pije zaparzone ale dodaje jakieś fajne soki albo miód.
    Ob u Was jest za duże wskazuje na jakis mały stan zapalny w organiźmie właśnie nawet zab moze być lekko chory pamietajcie OB nie powinno robić sie zaraz po @ bo mozę ć też zaniżone tak samo wogóle morfologii bo wtedy naturalne jest,ze moze być za niska np hemoglobina i wyjść anemia najlepiej takie badania robić w połowie cyklu.
    Aga wierze,ze jutro bedzie wszytko ok :)
    Bursztynku super,ze maż wraca.
    Ojej przepraszam ale niepamietam do czego jeszcze miałam sie odwołać.
    Buziaki dla każdej <3

Andzia33, bliska77, Kate 75, grosza, caffe, Bursztyn, Myszonek, megan8, malgos741, Panda, pepapig lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dzwoniłam do gina. Poczekam co sie będzie działo.

Może Miśku masz rację z tym "okresowym" plamieniem, bo zaczęłam plamić praktycznie dokładnie wtedy gdy mija miesiąc od czasu gdy skończylo się poprzednie plamienie.

jak pojawi się krew to pojadę do szpitala. I tak mi nie pomogą, a w weekend troszkę poleżę.

dzięki dziewczyny.

Andzia33, polarmiś, samira, bliska77, Kate 75, grosza, inessa, Bursztyn, Myszonek, megan8, Iwone, malgos741, pepapig lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2013, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    Wasi synowie straszą ,że zrobią sobie dzieci,a moją czteroletnia córka ,po przedszkolu stwierdziła,że ,,WOJTEK JĄ POCAŁOWAŁ-ja na to ,zdziwiona ,ale jak-JA ,ZROBIŁAM NIEJADKA[I ZROBIŁA DZIUBEK] A ON MNIE POCAŁOWAŁ W USTA,-MÓWIĘ ,JEJ ,ŻE NIEWOLNO ,BO JEST ZA MAŁA ,A ONA ,ŻE przecież ma [i pokazuje na palcach]4 lata ,na to ja ,że będzie mogła dopiero jak będzie miała [i też jej pokazuję dwie ręcę]10lat.
    I mówię ,jej ,że nie wolno się całowac , z małymi chłopakami,na co ona poszła do swojego pokoju i po chwili wróciła i mówi,,MAMA ,A WIESZ CO ,A RAIAN JEST DUŻY,,[TEŻ KOLEGA Z KLASY Z PRZEDSZKOLA] Mówię ,poważnie ,że nie wolno i koniec.A tak naprawdę to myślałam ,że pęknę ,w tym wieku już zaczynają się całowac hihihi
    Andzia ja tez sie w przedszkolu calowalam!!! A teraz mam co wspominac:-)

bliska77, caffe, inessa, Andzia33, Myszonek lubią tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w połowie cyklu,więc @ też wykluczona.

Caffe trzymaj się -będzie dobrze!

caffe, inessa, Myszonek, malgos741, bliska77 lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    A ja ostatni dzień dzis w pracy i tak mi jakoś smutno.
    Sama sie zwalniam ,ale jednak byłam tu 5,5 roku,dużo się zmieniło w moim życiu podczas tej pracy [urodziła się mała].

We wtorek do nowej pracy podpisac dokumenty i na szkolenie bhp,badania już zrobiłam .
    Właśnie ,na badaniach wyszło mi za wysokie ob-30,i drobne krwinki w moczu-macie jakieś pojęcie ,co to może oznaczac,bo czuję się narmalnie,nic mnie nie boli ,ani nie mam żadnego zapalenia?
    Andzia ile masz tych krwinek i jakie czerwone czy białe ? Poza tym masz białko w moczu?

Andzia33, samira, caffe, inessa, Myszonek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2013, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe, wiesz, że trzymam mocno kciuki, będzie wszystko dobrze ;-)

Andzia33, caffe, inessa, Myszonek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2013, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga u Ciebie tez bedzie dobrze , nie denerwujcie sie . Bedziecie mialy nerwowe dzieci!!!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2013, 13:29

Andzia33, caffe, inessa, Myszonek, bliska77 lubią tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czerwone krwinki
    ten wynik jest po angielsku ,wiec nie kumam
    SG 1,025
    URO 0,2 E.U./dl
    pozatym negatywne

inessa, Myszonek lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    Andzia, u mnie tez wyszlo dokladnie 30 OB (badalam w Polsce we wrzesniu), podobno moze to byc jakis stan zapalny, lekarz tutaj to zbagatelizowal, i powiedzial ze problem zaczyna sie powyzej 30...czyli 31??? bez sensu. a ja sie jednak troche martwie. Powtorze badanie jeszcze raz w grudniu kiedy bede w PL. Ty tez powtorz za jakies 2 tyg.
    Bursztynku jeśli tylko OB jest duże a inne wyniki są prawidłowe, to nie ma się czym martwić i po jakimś czasie powtórzyć badanie.
    Wystarczy że boli Cię np ząb i OB jest podwyższone

Andzia33, caffe, inessa, Bursztyn, Myszonek lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe dużo ostatnio pracowałaś kiedy masz planową wizytę u lekarza? może warto ją przyspieszyć :)
    Na razie wypoczywaj :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2013, 13:34

Andzia33, caffe, polarmiś, inessa, Myszonek, bliska77 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • Iwone Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    czerwone krwinki
    ten wynik jest po angielsku ,wiec nie kumam
    SG 1,025
    URO 0,2 E.U./dl
    pozatym negatywne
    Niestety nie znam angielskiego, ale krwinki jeśli są to są podane w liczbach. Może w wynikach miałaś np liczne bakterie, liczne szczawiany wapnia itp a nie krwinki ?!

caffe, Andzia33, inessa, Myszonek lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    Caffe dużo ostatnio pracowałaś kiedy masz planową wizytę u lekarza? może warto ją przyspieszyć :)
    Na razie wypoczywaj :)
    Wizytę mam przed samymi świętami, bo dopiero 23.11 miałam.

Staram się nie nakręcać i tak pewnie niewiele mogą mi pomóc w szpitalu na tym etapie ciąży.

Andzia33, inessa, Myszonek, grosza, bliska77 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2013, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    SG to cieżar wlaściwy

Andzia33, inessa, Myszonek, Iwone lubią tę wiadomość

‹‹ 1766 1767 1768 1769 1770 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ