35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Bursztyn wrote:Andzia, u mnie tez wyszlo dokladnie 30 OB (badalam w Polsce we wrzesniu), podobno moze to byc jakis stan zapalny, lekarz tutaj to zbagatelizowal, i powiedzial ze problem zaczyna sie powyzej 30...czyli 31??? bez sensu. a ja sie jednak troche martwie. Powtorze badanie jeszcze raz w grudniu kiedy bede w PL. Ty tez powtorz za jakies 2 tyg.
Pojechałam ,jeszcze do rodzinnego ;a ta stwierdziła ,że nie jest tak ,żle ,dała mi skierowanie ,żeby powtóżyc za miesiąc, i mam iśc do gina.Skoczę we wtorek,zobaczymy ,czy coś wymyśli.
Rok temu na tych badaniach pracownivczych ,ten sam lekarz wymyslił mi anemię , i jak skontrolowałam po miesiącu to wszystko było dobrze.bliska77, inessa, caffe, Bursztyn, Myszonek lubią tę wiadomość
Andzia33 -
nick nieaktualnyCaffe spokojnie, moze to plamienie pojawia sie w dniu Twojej przewidywanej miesiaczki? Sprawdz, wiele kobiet nie orientuje sie ze sa w ciazy bo maja miesiaczke, plamienia cyklicznie. Moja kolezanka miala do 5 miesiaca i dopiero jak jej w brzuchu cos zaczelo bulgotac to sie zorientowala ze jest w ciazy. Poniewaz ledwo co urodzila swojego pierwszego syna to o drugiej ciazy w ogole nie myslala . A tu taka okresowa niespodzianka
Andzia33, sjoanka, inessa, caffe, samira, Bursztyn, Myszonek, megan8 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAndzia i Bursztyn, OB jest zdecydowanie za wysokie, u kobiet do 60 roku zycia powinno byc max 15, a najlepiej jednocyfrowe. Powtorzcie wyniki, bo swiadcza o stanie zapalnym ( czegokolwiek, moze byc zeba np. ). No chyba, ze jestescie w ciazy, po ciaza i polog podwyzszaja znacznie OB. Wplyw lekow moze tez wplynac na jego podwyzszenie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2013, 13:06
bliska77, Andzia33, inessa, caffe, samira, Bursztyn, Myszonek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyHej kochane
Caffe a ja myśle,ze za duzo ostatnio pracowałaś no i nerwy i wiem do znudzenia ale może zadzwon do lekarza.
CO do sody to właśnie można dodać proszek do pieczenia ale odrazzu mówie,ze własnie w tym cieście soda daje fajny posmak ( ja osobiście nie przepadadam za sodą i praktycznie jej nie używam ale do tego jednego daje).
Ja siemie mielone pije zaparzone ale dodaje jakieś fajne soki albo miód.
Ob u Was jest za duże wskazuje na jakis mały stan zapalny w organiźmie właśnie nawet zab moze być lekko chory pamietajcie OB nie powinno robić sie zaraz po @ bo mozę ć też zaniżone tak samo wogóle morfologii bo wtedy naturalne jest,ze moze być za niska np hemoglobina i wyjść anemia najlepiej takie badania robić w połowie cyklu.
Aga wierze,ze jutro bedzie wszytko ok
Bursztynku super,ze maż wraca.
Ojej przepraszam ale niepamietam do czego jeszcze miałam sie odwołać.
Buziaki dla każdejAndzia33, bliska77, Kate 75, grosza, caffe, Bursztyn, Myszonek, megan8, malgos741, Panda, pepapig lubią tę wiadomość
-
Nie dzwoniłam do gina. Poczekam co sie będzie działo.
Może Miśku masz rację z tym "okresowym" plamieniem, bo zaczęłam plamić praktycznie dokładnie wtedy gdy mija miesiąc od czasu gdy skończylo się poprzednie plamienie.
jak pojawi się krew to pojadę do szpitala. I tak mi nie pomogą, a w weekend troszkę poleżę.
dzięki dziewczyny.Andzia33, polarmiś, samira, bliska77, Kate 75, grosza, inessa, Bursztyn, Myszonek, megan8, Iwone, malgos741, pepapig lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAndzia33 wrote:Wasi synowie straszą ,że zrobią sobie dzieci,a moją czteroletnia córka ,po przedszkolu stwierdziła,że ,,WOJTEK JĄ POCAŁOWAŁ-ja na to ,zdziwiona ,ale jak-JA ,ZROBIŁAM NIEJADKA[I ZROBIŁA DZIUBEK] A ON MNIE POCAŁOWAŁ W USTA,-MÓWIĘ ,JEJ ,ŻE NIEWOLNO ,BO JEST ZA MAŁA ,A ONA ,ŻE przecież ma [i pokazuje na palcach]4 lata ,na to ja ,że będzie mogła dopiero jak będzie miała [i też jej pokazuję dwie ręcę]10lat.
I mówię ,jej ,że nie wolno się całowac , z małymi chłopakami,na co ona poszła do swojego pokoju i po chwili wróciła i mówi,,MAMA ,A WIESZ CO ,A RAIAN JEST DUŻY,,[TEŻ KOLEGA Z KLASY Z PRZEDSZKOLA] Mówię ,poważnie ,że nie wolno i koniec.A tak naprawdę to myślałam ,że pęknę ,w tym wieku już zaczynają się całowac hihihibliska77, caffe, inessa, Andzia33, Myszonek lubią tę wiadomość
-
Andzia33 wrote:A ja ostatni dzień dzis w pracy i tak mi jakoś smutno.
Sama sie zwalniam ,ale jednak byłam tu 5,5 roku,dużo się zmieniło w moim życiu podczas tej pracy [urodziła się mała].
We wtorek do nowej pracy podpisac dokumenty i na szkolenie bhp,badania już zrobiłam .
Właśnie ,na badaniach wyszło mi za wysokie ob-30,i drobne krwinki w moczu-macie jakieś pojęcie ,co to może oznaczac,bo czuję się narmalnie,nic mnie nie boli ,ani nie mam żadnego zapalenia?Andzia33, samira, caffe, inessa, Myszonek lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Bursztyn wrote:Andzia, u mnie tez wyszlo dokladnie 30 OB (badalam w Polsce we wrzesniu), podobno moze to byc jakis stan zapalny, lekarz tutaj to zbagatelizowal, i powiedzial ze problem zaczyna sie powyzej 30...czyli 31??? bez sensu. a ja sie jednak troche martwie. Powtorze badanie jeszcze raz w grudniu kiedy bede w PL. Ty tez powtorz za jakies 2 tyg.
Wystarczy że boli Cię np ząb i OB jest podwyższoneAndzia33, caffe, inessa, Bursztyn, Myszonek lubią tę wiadomość
-
Caffe dużo ostatnio pracowałaś kiedy masz planową wizytę u lekarza? może warto ją przyspieszyć
Na razie wypoczywajWiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2013, 13:34
Andzia33, caffe, polarmiś, inessa, Myszonek, bliska77 lubią tę wiadomość
-
Andzia33 wrote:czerwone krwinki
ten wynik jest po angielsku ,wiec nie kumam
SG 1,025
URO 0,2 E.U./dl
pozatym negatywnecaffe, Andzia33, inessa, Myszonek lubią tę wiadomość
-
grosza wrote:Caffe dużo ostatnio pracowałaś kiedy masz planową wizytę u lekarza? może warto ją przyspieszyć
Na razie wypoczywaj
Staram się nie nakręcać i tak pewnie niewiele mogą mi pomóc w szpitalu na tym etapie ciąży.Andzia33, inessa, Myszonek, grosza, bliska77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny