X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone nie miałam nic wiecej niż to co podałam,kazali mi iśc do gina.
    Pójdę we wtorek.

inessa, Iwone lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie piszące dziewczęta!
    Byłam u lekarza i przegapiłam tyle ciekawych tematów, wczoraj żarełko i robale a dziś chronologicznie gó..no ;), no to Reni pojechałaś po bandzie :D

Bozia twój opis menu imprezowego boski, maiłam dzisiaj sobie nie dogadzać, ale po tym znowu coś wciągnę nieprzepisowego.

Bursztyn pisałam, żeby nie tracić nadziej i może twojego wywalą z tej Kuby lub Dominikany i stało się, "carpe diem" jak przyjedzie i chłoń testosteron całymi garściami, tylko śruby dokręć w łóżku, bo jak piszą lubią wypadać ;)

Andzia OB może być powiększone również po przebytej infekcji, wiarygodny obraz aktualnych stanów zapalnych daje CRP, można zrobić prywatnie chyba ok 30 zł.

Caffe odpoczywaj i nie denerwuj się, a w razie czego jedź prosto szpitala. <3 Trzymam kciuki i przytulam.

Panda gratuluję nowej praleczki, ja czekam na nową lodóweczkę może mi Mikołaj na święta przyniesie.

Miłego dnia dziewczyny :)

Reni, samira, caffe, inessa, polarmiś, Andzia33, Pusurek, Bursztyn, Myszonek, malgos741, bliska77 lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i zapomniałam o pytaniu na co to siemie lniane pijecie, nie doczytałam chyba, bo ja piję osłonowo na żołądek bo od dziecka mam problemy.

Polarmisiu to mnie podłamałaś, że ovuf wyznacza nawet jak nie ma owulacji, ja niestety nie jestem na monitoringu i może mój strzela do pustych jaj :(

inessa, Andzia33, polarmiś, Myszonek, malgos741 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    A ja ostatni dzień dzis w pracy i tak mi jakoś smutno.
    Sama sie zwalniam ,ale jednak byłam tu 5,5 roku,dużo się zmieniło w moim życiu podczas tej pracy [urodziła się mała].

We wtorek do nowej pracy podpisac dokumenty i na szkolenie bhp,badania już zrobiłam .
    Właśnie ,na badaniach wyszło mi za wysokie ob-30,i drobne krwinki w moczu-macie jakieś pojęcie ,co to może oznaczac,bo czuję się narmalnie,nic mnie nie boli ,ani nie mam żadnego zapalenia?
    Normy OB od 2 do 15 przynajmniej u mnie w labo w mieście . powyżej normy świadczy o jakimś stanie zapalnym w organizmie. lepiej sprawdzić jeszcze crp

inessa, Andzia33, Myszonek lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2013, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KAte wiekszosć z nas pije na super sluz a reguluje on też gospodarke horonalną wiecej wkleiłam w częscie Wspomagacze !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2013, 14:18

Kate 75, samira, Olena, Myszonek lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No proszę i się znowu douczyłam, ja go pijam jak pisałam na problemy z żołądkiem, ale dobrze wiedzieć, że poprawia też inne sprawy......

Mielę siemię w młynku do kawy i zalewam na noc 1 łyżeczkę gorącą wodą i rano wypijam tę maziowatą breję, zaraz sprawdzę twój przepis Inesso. Dzięki wielkie :)

To nie przepis, tylko elaborat na temat siemienia lnianego. Sorry

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2013, 15:02

inessa, Myszonek lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwone wrote:
    Bursztynku jeśli tylko OB jest duże a inne wyniki są prawidłowe, to nie ma się czym martwić i po jakimś czasie powtórzyć badanie.
    Wystarczy że boli Cię np ząb i OB jest podwyższone
    tak, wiem, tylko zab mnie nie boli :) @ tez wtedy nie mialam, musze to jeszcze raz sprawdzic

inessa, Myszonek, Iwone, bliska77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • caffe Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    tak, wiem, tylko zab mnie nie boli :) @ tez wtedy nie mialam, musze to jeszcze raz sprawdzic
    Ale mialaś to rozchwianie hormonalne i nie wiadomo czy przy okazji albo powodem tego, nie była czasem jakaś infekcja.

Bursztyn, inessa, Myszonek, Iwone, bliska77 lubią tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn jak ząb się psuje to podstępnie bezboleśnie.. jak już zaczyna boleć tzn. że już w zaawansowanym stadium
    tak mi kiedyś powiedzieli lekarze..więc możesz nawet nie wiedzieć, że coś się dzieje

Bursztyn, inessa, Myszonek lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ale mialaś to rozchwianie hormonalne i nie wiadomo czy przy okazji albo powodem tego, nie była czasem jakaś infekcja.
    Caffe tak, ale robilam badanie w Polsce w polowie wrzesnia i wykazalo 30, a wczesniej w sierpniu najpierw 15 a dwa tyg.pozniej 22, czyli rosnie...azsie boje zrobic ponownie, ale bede musiala. Tak czy inaczej lekarz tutaj zignorowal to. 9.12 ide ponownie do lekarza pierwszego kontaktu, tylko do innego, zobacze co ten powie.

inessa, caffe, Myszonek, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Bursztyn jak ząb się psuje to podstępnie bezboleśnie.. jak już zaczyna boleć tzn. że już w zaawansowanym stadium
    tak mi kiedyś powiedzieli lekarze..więc możesz nawet nie wiedzieć, że coś się dzieje
    to tez prawda...musze w takim razie sprawdzic kly...

inessa, Myszonek lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2013, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate 75 wrote:
    No i zapomniałam o pytaniu na co to siemie lniane pijecie, nie doczytałam chyba, bo ja piję osłonowo na żołądek bo od dziecka mam problemy.

Polarmisiu to mnie podłamałaś, że ovuf wyznacza nawet jak nie ma owulacji, ja niestety nie jestem na monitoringu i może mój strzela do pustych jaj :(
    Sama tez sie podlamalam bo nie chce mi sie w kazdym cyklu biegac po gin.

Zrobie tak jak Bozia sugerowala, progesteron w 22 dniu cyklu. Bede wiedziala czy byla ovu czy nie.

Myszonek, Kate 75, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    aaa...to tak dziala... ;)

To może jeszcze jakiś mąż na wymianę, bo mogę swojego gdzieś wysłać :)

polarmiś, Bursztyn, Kate 75, inessa, malgos741 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2013, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn, zrób to OB koniecznie, po co się masz stresować ( może niepotrzebnie ). Można je też zrobić bez skierowania, to kwota 5 - 10 zl.

Bursztyn, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2013, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszonek wrote:
    To może jeszcze jakiś mąż na wymianę, bo mogę swojego gdzieś wysłać :)

Tez masz dosyc?

inessa lubi tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio - tak ;) ale, tak jak pisałam wcześniej mam zjazd w ten weekend więc to ja się ewakuuję na całe 2 dni :( szkoda tylko, że to andrzejki.

Ale aby nadrobić czytanie na forum, to trzeba dobrych kilkanaście minut - a tematyka - cóż - o życiu ;) od zmywarek, jedzenia, robali do kup - tak prawie jak "łańcuch żywieniowy"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2013, 16:35

samira, polarmiś, Bursztyn, Kate 75, inessa, megan8, Parka, Iwone, malgos741 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Bursztyn, zrób to OB koniecznie, po co się masz stresować ( może niepotrzebnie ). Można je też zrobić bez skierowania, to kwota 5 - 10 zl.
    ale ja mieszkam w UK, tutaj prywatnie nie mozna a skierowania lekarzyna nie chce mi dac

inessa lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Sama tez sie podlamalam bo nie chce mi sie w kazdym cyklu biegac po gin.

Zrobie tak jak Bozia sugerowala, progesteron w 22 dniu cyklu. Bede wiedziala czy byla ovu czy nie.

Czy ten progesteron robi się 8 dnia po owu? I ile powinien wynieść wynik świadczący o owu? A co jeśli biorę dupka ? Mogłybyście mnie uświadomić lub odesłać na włąściwy temat na forum, z góry dziękuję :)

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2013, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn wrote:
    ale ja mieszkam w UK, tutaj prywatnie nie mozna a skierowania lekarzyna nie chce mi dac
    Ja tez nie mieszkam w Polsce, ale zawsze ściemniam, ze mnie coś boli albo wymieniam objawy, które mogą podpadać pod jakaś chorobie i lekarz się zawsze łamie i daje skierowanie. ;) Bóle stawów zawsze w cenie, bo wtedy lekarz powinien zrobić CRP, (na ew. choroby reumatyczne),a to potwierdzi ( wykluczy ) ew. stan zapalny.

Kate 75, Myszonek, inessa, samira, Iwone, malgos741, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ja tez nie mieszkam w Polsce, ale zawsze ściemniam, ze mnie coś boli albo wymieniam objawy, które mogą podpadać pod jakaś chorobie i lekarz się zawsze łamie i daje skierowanie. ;) Bóle stawów zawsze w cenie, bo wtedy lekarz powinien zrobić CRP, (na ew. choroby reumatyczne),a to potwierdzi ( wykluczy ) ew. stan zapalny.
    i wlasnie dlatego ide jeszcze raz do lekarza, tylko innego i posciemniam :)

Myszonek, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
‹‹ 1767 1768 1769 1770 1771 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ