X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sjoanka wrote:
    Cale siemie czy mielone?
    Pijesz w jakiejs okreslone porze dnia, cyklu?
    lepsze cale, mielone bardzo szybko sie utlenia
    tzn. chodzi mi o kupione juz zmielone, bo podejrzewam, ze nie bedzie Ci sie chcialo mielic (mlec?) wlasnorecznie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2013, 11:27

sjoanka, Olena, inessa lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2013, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sjoanka wrote:
    Cale siemie czy mielone?
    Pijesz w jakiejs okreslone porze dnia, cyklu?
    Jesli masz siemie mielone to wystarczy zalac goraca woda i mieszac. Odstaw na kilkanascie minut a potem gotowe do wypicia. Ja lykam w calosci, dobrze robi na sluz ale takze oslonowo i na prace jelit.
    Olena podawala sposob przygotowania z pelnych ziaren i odcedza i pije samego gluta bez ziaren.

sjoanka, Olena, inessa lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ten glut nawet jest niezły - mieszałam go czasami z jogurtem naturalnym i z miodem....całkiem sycący deser....:)

sjoanka, Olena, inessa, grosza lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2013, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Ten glut nawet jest niezły - mieszałam go czasami z jogurtem naturalnym i z miodem....całkiem sycący deser....:)
    Mi niestety staje w gardle ale warto sie poswieci. Dla wyzszego celu:-)

inessa lubi tę wiadomość

• Reni Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pewnie poczuł to przez sierść..
    dobrze jest najważniejsze, że wraca
    Bursztyn wrote:
    myslisz? kiedy nawet o niem nie wspominalam mezowi ;)

Bursztyn, inessa lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2013, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie
    Caffe, to pewnie nerwy, odezwij sie i napisz ja sytuacja
    Bursztynku, tak jak dziewczyny piszą - to bardzo dobry znak ;-)

a ja zaczynam się trochę denerwować przed jutrzejszą wizytą, wiem że nie powinnam ale to chyba jednak niezależne ode mnie

Andzia33, inessa, samira, gosia7122 lubią tę wiadomość

• sjoanka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam cale.
    Wiec gotuje i pije odcedzone? Tak?

Dziekuje bardzo!

Olena, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 listopada 2013, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Ja jem gluta z orzechami, migdalami i cukrem, i wmawiam sobie, ze to sezamki wannabe... I daje rade. :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 listopada 2013, 12:07

Olena, monjaa78, bliska77, inessa, Reni, Simba lubią tę wiadomość

• Olena Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie przepis który podałam jest z całych ziarenek.
    Piję go , o ile chce mi się go robić, cały cykl na okrągło. Ma tyle wartości, że na prawdę warto. Dużo o siemieniu pisała Inessa we wspomagaczach.

monjaa78, Bursztyn, bliska77, inessa, samira, pepapig lubią tę wiadomość

590040cb82960119f78e126c9419cb34.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bozia3 wrote:
    Reni - gwarantuje CI, że jak urodzisz dziecko - to temat kup będzie codzienny - więc wszystko przed Tobą i to też....;)
    O to prawda, kupa będzie wiadomoscią dnia;)

inessa lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • sjoanka Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olena wrote:
    Dokładnie przepis który podałam jest z całych ziarenek.
    Piję go , o ile chce mi się go robić, cały cykl na okrągło. Ma tyle wartości, że na prawdę warto. Dużo o siemieniu pisała Inessa we wspomagaczach.
    Wiem, czytalam.
    I na cholesterolek tez dobry.
    Chyba sobie na deser zrobie. ;)

Olena, inessa lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio dowiedziałam się od swojej gin że wiesiołek jest dużo lepszy od siemienia lnianego a to dlatego że bardzo dobrze wpływa na cewę nerwową rozwijającego się dzidziusia. Do tej pory myślałam że na cewę nerwową jest tylko kwas foliowy. A żeby było jeszcze ciekawej wiesiołka wcale nie odstawia się wraz z owulacją ( jak to piszą dziewczyny na forach)tylko dopiero ok 22tc. Tak mi powiedziała moja pani doktor powołując się na badania naukowe.

Andzia33, Bursztyn, bliska77, Olena, inessa, samira, Reni, Kate 75, Myszonek, malgos741, pepapig lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry
    Witam stałe bywalczynie i nowe dziewczyny
    Caffe co u Ciebie?

Pozdrawiam wszystkie!

caffe, bliska77, inessa, Iwone, Kate 75, ania.g, Myszonek, megan8 lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Kasik3033 Ekspertka

Wysłany: 29 listopada 2013, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam weekendowo :)

Reni ja tez sama jestem bez mojego M. No ale on poki co narazie nie potrzebny ;)

Caffe mam nadziej ze plamienia ustapia

Pozdrowionka dla starych I nowych dziewczynek :)

Andzia33, caffe, bliska77, inessa, samira, Reni, ania.g, Myszonek, megan8, malgos741 lubią tę wiadomość

• Andzia33 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasi synowie straszą ,że zrobią sobie dzieci,a moją czteroletnia córka ,po przedszkolu stwierdziła,że ,,WOJTEK JĄ POCAŁOWAŁ-ja na to ,zdziwiona ,ale jak-JA ,ZROBIŁAM NIEJADKA[I ZROBIŁA DZIUBEK] A ON MNIE POCAŁOWAŁ W USTA,-MÓWIĘ ,JEJ ,ŻE NIEWOLNO ,BO JEST ZA MAŁA ,A ONA ,ŻE przecież ma [i pokazuje na palcach]4 lata ,na to ja ,że będzie mogła dopiero jak będzie miała [i też jej pokazuję dwie ręcę]10lat.
    I mówię ,jej ,że nie wolno się całowac , z małymi chłopakami,na co ona poszła do swojego pokoju i po chwili wróciła i mówi,,MAMA ,A WIESZ CO ,A RAIAN JEST DUŻY,,[TEŻ KOLEGA Z KLASY Z PRZEDSZKOLA] Mówię ,poważnie ,że nie wolno i koniec.A tak naprawdę to myślałam ,że pęknę ,w tym wieku już zaczynają się całowac hihihi

caffe, sjoanka, bliska77, inessa, samira, Iwone, Kate 75, ania.g, Myszonek, megan8, malgos741, pepapig lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Andzia33 Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ostatni dzień dzis w pracy i tak mi jakoś smutno.
    Sama sie zwalniam ,ale jednak byłam tu 5,5 roku,dużo się zmieniło w moim życiu podczas tej pracy [urodziła się mała].

We wtorek do nowej pracy podpisac dokumenty i na szkolenie bhp,badania już zrobiłam .
    Właśnie ,na badaniach wyszło mi za wysokie ob-30,i drobne krwinki w moczu-macie jakieś pojęcie ,co to może oznaczac,bo czuję się narmalnie,nic mnie nie boli ,ani nie mam żadnego zapalenia?

caffe, Bursztyn, inessa, Iwone, Myszonek, megan8, malgos741, pepapig lubią tę wiadomość

Andzia33
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, na szczescie tylko jeden dzien czekania, kciuki trzymam oczywiscie :)
    Kasik, jak sie czujesz?
    Andzia, wczesnie dziewczyna zaczela ;)

caffe, Andzia33, bliska77, inessa, samira, Myszonek, pepapig lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • caffe Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal plamię na brunatno. Biorę nos-pę, wzięłam tez luteinę i nadal czekam co się będzie działo dalej :/

Andzia33, inessa, samira, Iwone, Myszonek, malgos741, pepapig lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia33 wrote:
    A ja ostatni dzień dzis w pracy i tak mi jakoś smutno.
    Sama sie zwalniam ,ale jednak byłam tu 5,5 roku,dużo się zmieniło w moim życiu podczas tej pracy [urodziła się mała].

We wtorek do nowej pracy podpisac dokumenty i na szkolenie bhp,badania już zrobiłam .
    Właśnie ,na badaniach wyszło mi za wysokie ob-30,i drobne krwinki w moczu-macie jakieś pojęcie ,co to może oznaczac,bo czuję się narmalnie,nic mnie nie boli ,ani nie mam żadnego zapalenia?
    Andzia, u mnie tez wyszlo dokladnie 30 OB (badalam w Polsce we wrzesniu), podobno moze to byc jakis stan zapalny, lekarz tutaj to zbagatelizowal, i powiedzial ze problem zaczyna sie powyzej 30...czyli 31??? bez sensu. a ja sie jednak troche martwie. Powtorze badanie jeszcze raz w grudniu kiedy bede w PL. Ty tez powtorz za jakies 2 tyg.

Andzia33, inessa, caffe, Myszonek, Simba lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 29 listopada 2013, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Ja nadal plamię na brunatno. Biorę nos-pę, wzięłam tez luteinę i nadal czekam co się będzie działo dalej :/
    Caffe, wiem ze pewnie bede nudna z tym pytaniem, ale mimo wszystko: moze zadzwon do Twojego gina?

Andzia33, inessa, caffe, Myszonek lubią tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
‹‹ 1765 1766 1767 1768 1769 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ