X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • slash Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tezod czasu do czasu przytrafiała się jakaś infekcja, (no tak w ostanich 6 latatch to moze miałam 4- 5 razy, ale ostatnio 2 razy w ciągu roku)nawet na cytologii mi wyszła jakaś bakteria, ale przeleczyłam i jak narazie odpukać od kilku dobrych miesięcy spokój. A wczesniej miałam tez e coli - wyszło w badaniu moczu.

Myszonek, Parka, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • Parka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    a to tego moje skąpe @ ...muszę mu o tym tez powiedzieć ...

Masz bardziej skąpe od jakiegoś czasu? Możesz to z czymś powiązać?

Ja jak mam dłuugaśne cykle, np. ponad 45 dni (nawet do 80-90) to mam normalne @, a jak mam krötsze (jak na mnie) tzn około 30-44 dni wtedy mam normalne krwawienie tylko przez 1 dzień, a pozostałe dni to ledwo ledwo. A te "krótsze" cykle mam po clo albo po soi, same z siebie przy PCO to raczej nie wystąpią, niestety

samira, Myszonek, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2013, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    Jeżeli może to mieć wpływ na zajście w ciążę, to szczerze mówiąc może to być dla mnie kluczowe, bo w dwie pierwsze zaszłam od razu biorąc clo, więc dziwne było, ze teraz przez 8 cykli z clo sie nie udawało, a w ostatnich latach często mi sie przytrafialy właśnie jakieś infekcje - nie wiadomo skąd . Same przechodziły, albo po stosowaniu przez kilka dni clotrimazolu. I faktem jest, ze od pewnego czasu mam problem ze śluzem. Może jakaś bakteria albo grzybek jest przyczyną? Chyba zrobię posiew ... Jejku, Samirko, dzięki! Myślałam, ze stoję w martwym punkcie, a teraz mam motywację do dalszych badań :)
    właśnie kurcze jak sobie przypominam to dawno ale miałam piękny śluz aż mnie zalewało jak to G mówił jest "dobry poślizg" hehe :P,i kurcze to może być przyczyną i jak po tym zabiegu i leczeniu u niego zajdę w ciążę to mu się chyba rzucę na szyję z radości :P

Myszonek, Parka, inessa, Mango, bliska77, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Ja taka "dolnoślązaczka" jestem od kilku lat, wczesniej mieszkałam w Wielkopolsce.

A ja "dolnoślązaczka" a od 3 lat "lubuszanka" ;)

inessa, Mango lubią tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszonek wrote:
    A ja "dolnoślązaczka" a od 3 lat "lubuszanka" ;)
    No proszę jaki to los rozrzuca nas po kraju :)

Myszonek, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • slash Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    właśnie kurcze jak sobie przypominam to dawno ale miałam piękny śluz aż mnie zalewało jak to G mówił jest "dobry poślizg" hehe :P,i kurcze to może być przyczyną i jak po tym zabiegu i leczeniu u niego zajdę w ciążę to mu się chyba rzucę na szyję z radości :P

ale tylko rzut na szyje, nic więcej nie rób ;)

Parka, Myszonek, inessa lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    Parka ja staram się o drugie ,z pierwszego małżeństwa mam 18 letniego Syna :) a z obecnym facetem jestem 3 lata :) (mój G nie ma dzieci biologicznych)

teraz idzie w środę na badanie nasienia a ja chyba za tydzień do tego nowego gina :)

Ja mam identyczna sytuacje jak Ty, z tym, ze moja córka jest trochę młodsza. Ale staranie się o dziecko w nowym związku, to jak staranie się o pierwsze dziecko. A porażka boli chyba jeszcze bardziej, kiedy facet zaczyna sobie wyrzucać: Jak to, z eks mogłaś, a ze mną nie? Jestem gorszy? Wtedy czujesz się wręcz podwójnie winna...

samira, Myszonek, Parka, malgos741, inessa, bliska77, caffe, Olena, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Parka wrote:
    Masz bardziej skąpe od jakiegoś czasu? Możesz to z czymś powiązać?

Ja jak mam dłuugaśne cykle, np. ponad 45 dni (nawet do 80-90) to mam normalne @, a jak mam krötsze (jak na mnie) tzn około 30-44 dni wtedy mam normalne krwawienie tylko przez 1 dzień, a pozostałe dni to ledwo ledwo. A te "krótsze" cykle mam po clo albo po soi, same z siebie przy PCO to raczej nie wystąpią, niestety
    takie długie cykle mam od 1,5 roku ,ostatnio przecież od sierpnia do października czekałam na @ aż wywołała luteiną i teraz tez po lutce przyszła ale słabo jak zwykle ,jak pamiętam to taka normalna miałam w lipcu...i często miałam 35-45dc..no i niepękające pęcherzyki...i myślę ze zabieg pomoże...odetka się wszystko ... :D

Myszonek, Parka, malgos741, inessa, bliska77, caffe, EwaT, Iwone lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2013, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ja mam identyczna sytuacje jak Ty, z tym, ze moja córka jest trochę młodsza. Ale staranie się o dziecko w nowym związku, to jak staranie się o pierwsze dziecko. A porażka boli chyba jeszcze bardziej, kiedy facet zaczyna sobie wyrzucać: Jak to, z eks mogłaś, a ze mną nie? Jestem gorszy? Wtedy czujesz się wręcz podwójnie winna...

on raz mi wytkną ta sprawę ,nie chce wspominać bo było to w złości i nasz związek o mało się nie rozpadł ,chociaż powód był inny...

ale teraz mnie wspiera,leci na badanie nasienia,ale wiem ze doczekać się nie może na samą myśl fasolki w moim brzuszku ma banana na gębie :)

ostatnio usłyszałam jak lekarz mówił bo wielu panów sądzi inaczej oczywiście ze "sprawność seksualna nie idzie w parze z płodnością"

Pusurek, Parka, malgos741, ania.g, inessa, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój Mąż jest moim pierwszym Mężem i wierzę że jedynym.
    Mam nadzieję, że któregoś pięknego dnia poczujemy się rodzicami.

samira, Parka, megan8, ania.g, inessa, Simba, bliska77, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2013, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja na samą myśl o ciąży mam motyle w brzuchu i takie dziwne uczucie podniecenia ,coś niesamowitego tz. nie mówię ze pierwsza ciąża była be ale przezywałam inaczej jako coś naturalnego...teraz robię to bardziej świadomie chociaż pierwsza ciążą mimo moich 20l i mojego byłego 22l była planowana :)

Parka, mysza1975, malgos741, inessa, bliska77, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:

Ja też w to wierzę :)

samira, malgos741, Parka, inessa, Simba, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdy nikomu niczego nie zazdrościłam, ale teraz zazdroszczę tego uczucia :)

Myszonku i tego się trzymajmy.

samira, malgos741, Parka, inessa, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2013, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    Na pewno tak będzie <3

ja tez myślałam ze na zawsze ,on chyba pomyślał w pewnej chwili inaczej,niestety ...(nie jest miło dowiedzieć się będąc 3000 km od siebie w rocznicę ślubu ze mnie zaradził,i sam mi to powiedział) także zycie daje po dupie,niestety ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2013, 18:21

Myszonek, malgos741, Parka, inessa, bliska77, caffe, Iwone, Olena, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    także zycie daje po dupie,niestety ...

Moje też mi dało po tyłku nieźle ale nie chcę o tym wspominać teraz. Od kilku lat mam nowe życie więc .... wierzę, że będzie dobrze.

samira, malgos741, Parka, inessa, bliska77, caffe, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Parka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, ja na myśl o ciąży tez tak czuję. Świetnie znosilam poprzednie, choc wiem ze tym razem nie musialoby tak być.

malgos741, inessa, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2013, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszonek wrote:
    Moje też mi dało po tyłku nieźle ale nie chcę o tym wspominać teraz. Od kilku lat mam nowe życie więc .... wierzę, że będzie dobrze.
    ja tez ,nie widziałam tego człowieka 12 lat i niech tak zastanie,tyle że nie mamy rozwodu ,tak wyszło ,nie było mi to potrzebne i teraz żałuje ale już się staram to rozwiązać ,myślę ze po takim czasie pójdzie gładko :P

megan8, malgos741, Myszonek, Parka, inessa, bliska77, caffe, Iwone, Andzia33 lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Ty masz tak a u mnie mąż ma córkę a ze mną nie wychodzi.

Myszonek, Parka, Pusurek, inessa, bliska77, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • megan8 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2016, 21:34

samira, Myszonek, Parka, inessa, bliska77, caffe lubią tę wiadomość

NIE STARAM SIĘ !!!!! 7a4at5odn0c3ve6g.png
  • Myszonek Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2013, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    samira wrote:
    myślę ze po takim czasie pójdzie gładko :P

Wierzę w to, że się uda.

Nade mną Pan Bóg czuwał, bo wzięliśmy tylko ślub cywilny. Chcieliśmy kościelny ale był marzec i Wielki Post i proboszcz się nie zgodził, choć nie chcieliśmy wesela tylko obiad dla rodziny. Najpierw byłam wściekła ale widać tak miało być. Potem byliśmy przez chwilę małżeństwem na odległość i nagle droga A. skręciła. Czekałam na jego przyjazd - grzeczna żonka w nowych ciuszkach, z obiadem - a on przyjechał z bratem i się wyprowadził. Powiedział, że chce rok przerwy.
    Po roku - jak doszłam do siebie, złożyłam pozew o rozwód - był tylko formalnością.
    Od 3 lat jestem szczęśliwą mężatką - po ślubie kościelnym (dla mnie to ważne) więc twierdzę, że T. to mój pierwszy mąż i wierzę, że ostatni.

samira, mysza1975, Parka, inessa, Simba, bliska77, malgos741, caffe, megan8, grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ 1831 1832 1833 1834 1835 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ