X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sjoanka wrote:
    Jestem juz po ginekologu.

I znowu sie pobeczalam.
    Zem stara, gruba (babka zauwazyla ze warto by schudnac bo to moze pomoc - a to nie jest takie pewne bo bylam juz szczuplejsza i nie zaszlam) i do tego nie wiadomo dlaczego nie moge zajsc w ciaze.
    Zbadala mnie ale nie bylo szans widzec czegokolwiek.
    Pokazalam jej wyniki AMH a ta wyjela komorke zeby sprawdzic co to jest i jakie sa normy!
    Przepisala witaminki i umowilismy sie za pol roku.
    chyba żartujesz????
    i po co do niej poszłaś?? ktoś ci polecił tą 'profesjonalistke'?

Myszonek, ania.g, malgos741, sjoanka, inessa, bliska77, Parka lubią tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sjoanka wrote:
    Jestem juz po ginekologu.

I znowu sie pobeczalam.
    Zem stara, gruba (babka zauwazyla ze warto by schudnac bo to moze pomoc - a to nie jest takie pewne bo bylam juz szczuplejsza i nie zaszlam) i do tego nie wiadomo dlaczego nie moge zajsc w ciaze.
    Zbadala mnie ale nie bylo szans widzec czegokolwiek.
    Pokazalam jej wyniki AMH a ta wyjela komorke zeby sprawdzic co to jest i jakie sa normy!
    Przepisala witaminki i umowilismy sie za pol roku.

Wszystkie jesteśmy piękne i młode! I jeszcze będziemy się cieszyć się macierzyństwem.

Myszonek, ania.g, sjoanka, inessa, bliska77, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Anna39 Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2013, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj,dziewczynki,ja też ciągle od jutra się odchudzam :(
    Ale na fitness i zumbe chodze już 5 miesięcy,tylko efekty marne jakoś :(
    Niestety jak miałam lat 20-30 to chudłam,teraz ni czorta nie wychodzi.
    Gratuluje dzieciaczków i zielonych kropek.

Kate 75, inessa, Myszonek, bliska77, Parka, Olena, megan8, Sudela, Andzia33 lubią tę wiadomość

781bf18f8a2720294b991893655b2777.png
  • Reni Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie

Iwka powodzenia :-)
    Kara jeszcze chwila :-)

Miłego wieczoru dziewczęta

ania.g, samira, inessa, malgos741, Myszonek, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam Wam powiedzieć że ja i Ares (pies ze schroniska) bardzo przypadliśmy sobie do gustu. Mój mąż też już przekonany został :)Także jak dobrze pójdzie w przyszły piątek będziemy mieć nowego członka naszego stada :)

mysza1975, Kate 75, inessa, Pusurek, malgos741, Mango, Myszonek, bliska77, Parka, gosia7122, Andzia33 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Reni Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania to super.

Niestety widzę na fb, że dużo psów wraca z adopcji.. nie wiem co się dzieje ale ciągle pojawiają się ogłoszenia, że psina wróciła z adopcji i pilnie szuka nowego domu..
    ostatnio ktoś oddał szczeniaka, bo sikał w domu.. skur....!!!!!!! grrr.gif

samira, inessa, malgos741, Myszonek, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

2 IUI, 4 IVF ICSI. 70 cs..Naturalsik!!! Mamy Dziedzica! graphics-bees-482908.gifdqpri09ky14nbyvi.png
  • Anna39 Ekspertka

Wysłany: 10 grudnia 2013, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Ania to super.

Niestety widzę na fb, że dużo psów wraca z adopcji.. nie wiem co się dzieje ale ciągle pojawiają się ogłoszenia, że psina wróciła z adopcji i pilnie szuka nowego domu..

Sama działam na forach labradorów i to co się dzieje i z jakich powodów ludzie oddają psy to masakra.
    I tylko mam nadzieje,że kiedyś dzieci tych ludzi ich samych oddadzą do domu starców :(

samira, inessa, malgos741, Myszonek, bliska77, gosia7122, Andzia33 lubią tę wiadomość

781bf18f8a2720294b991893655b2777.png
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reni wrote:
    Ania to super.

Bo tacy ludzie są bez serca!
    Naszą Roxi mamy od 9 lat, odebrałam jej dwa porody, przeżywałam grozę jak urywała się na włóczęgę i pękałam ze śmiechu jak puszczała bąki w towarzystwie. Kopie dziury, kocha kwiatki teściowej i robi awanturę pod każdym płotem z psem. Ale nie oddałabym jej za nic! Mieliśmy jeszcze jednego psa ale półtora roku temu przeniósł się do psiego raju. Roxi przyda się psie towarzystwo :)

samira, inessa, Pusurek, malgos741, Kate 75, Myszonek, bliska77, sjoanka, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu no to pięknie, nawet mąż przekonany :)

A co do oddawania zwierząt lub wywożenia do lasu to wyznaje zasadę "ząb za ząb, oko za oko", tak ja pisze Anna 39 oddać do domu starców , wywalić z domu lub przywiązać do drzewa w lesie nago.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2013, 22:59

samira, inessa, Myszonek, bliska77, gosia7122, Andzia33 lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki, bo tak jest z ludźmi jedni myślą sobie weźniemy szczeniaka jest taki śliczny a za parę dni lub jak muszą wyjechać na wakacje i nie mają co z psem zrobić to najlepiej wyrzucić jak śmierdzącą szmatę. U nas jest znieczulica od zawsze a takiemu bym łep urwała przy samej d...

mysza1975, Kate 75, inessa, Myszonek, bliska77, gosia7122, Andzia33 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sjoanka co za lekarza ty masz zmień na innego bo szkoda czasu twojego.
    A propo wizyty ja za to jutro idę na krew i do ginka zobaczymy co mi nowego wymyśli. :-)

Kate 75, inessa, Myszonek, bliska77, Olena, Andzia33 lubią tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    sjoanka co za lekarza ty masz zmień na innego bo szkoda czasu twojego.
    A propo wizyty ja za to jutro idę na krew i do ginka zobaczymy co mi nowego wymyśli. :-)

No to powodzenia Małgoś i owocnej wizyty życzę :)

inessa, malgos741, Myszonek lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 10 grudnia 2013, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Kate :-)

Kate 75, inessa lubią tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • Betybet Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2013, 06:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki przed świątecznie :D u mnie nic w sprawie bąbelka nie słychać i pewnie nie będzie , cały czas badania , lekarze teraz wybadali guza w nadnerczu , konsultację i tomograf będę mieć 21 stycznia. Pozdrawiam

bliska77, Iwone, Olena, samira, inessa, Parka, grosza, Andzia33 lubią tę wiadomość

Nie poddam się
    4bfa2d644a3d30d68a1caebdedc0cfe6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie
    Soffija gratulacje ;-)
    Angela, ucałuj swoją córeczkę i ciesz się każdą chwilą, wiem ze czasem bywa ciężko i to bardzo ciężko ale potem będziesz wspominać to wszystko z łezką w oku ;-)
    Sojanka też uważam, że taki lekarz to szkoda czasu, po prostu, liczy się każdy cykl.
    Dziewczyny, odchudzajcie się odchudzajcie, jak zaczęłam bardzo intensywnie się odchudzać - skupiłam się praktycznie tylko na tym żeby się odchudzać i efekt wszystkie znacie ;-)
    Miłego dnia dla wszystkich

Iwone, Betybet, Mango, malgos741, samira, inessa, polarmiś, angela, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Betybet wrote:
    Witam dziewczynki przed świątecznie :D u mnie nic w sprawie bąbelka nie słychać i pewnie nie będzie , cały czas badania , lekarze teraz wybadali guza w nadnerczu , konsultację i tomograf będę mieć 21 stycznia. Pozdrawiam
    Betybet, powodzenia, trzymam za Ciebie kciuki bardzo mocno

inessa lubi tę wiadomość

• Betybet Przyjaciółka

Wysłany: 11 grudnia 2013, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko ! Chwilę mnie nie było a tu tyle ciąż?! Aga ! ale się cieszę! Faktycznie po odchudzaniu zaciążyłaś? To Twój kalendarz dzidziusiowy pod postem?!

Mango, malgos741, bliska77, samira, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

Nie poddam się
    4bfa2d644a3d30d68a1caebdedc0cfe6.png
  • caffe Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia dziewczyny :)

U mnie zapieprzu w pracy ciąg dalszy. Już chcę żeby się grudzień skończył. Nad pracą panuję, ale jak sie ma do czynienia z ludźmi, to zapanowanie nad nimi już nie jest takie proste i tu jest szkopuł wszystkiego.

A gdzie jest Andzia?

malgos741, anna maria, bliska77, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaczęłam 15 tydzień, teoretycznie. Zobaczymy co stwierdzi gin na badaniu, które mam za ok. 1,5 tygodnia.

malgos741, anna maria, bliska77, inessa, polarmiś, grosza, gosia7122, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Bozia3 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewuszki :)
    Ja też w pracy mam teraz urwanie beretki...no i poszłam na vaku wczoraj pierwszy raz od dłuższego czasu....dziś @ chlusnęła ze mnie na maksa...a niech se chlusta...;) Za chwilę, przed pracą biorę się za Chodakowską - do sylwka chcę zgubić ze 3-4 kg - nie wiem czy się uda....:)

Też myślałam o Andzi - gdzie ona się podziewa.....no i Viola- ale ta to pewnie cieszy się rosnącym brzuszkiem...:)

Iwka trzymam dziś kciuki za Twoją małą czekoladkę....

Angela - z Lenką to już tak będziesz mieć fajnie przez kolejne 20 lat...;)

Pusurek, malgos741, anna maria, bliska77, samira, inessa, angela, Sudela, Andzia33 lubią tę wiadomość

FZuMp1.png

‹‹ 1845 1846 1847 1848 1849 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ