35 +
-
WIADOMOŚĆ
-
Pusurek wrote:Szczepionki nie zawieraja rteci! Niektore z nich moga zawierac tiomersal, czyli substancje konserwujaca uzywana w starszych typach szczepionek, ale i np. niektorych masci.
W Polsce szczepi sie dzieci Engerixem B, ktory nie zawiera tiomersalu.
Zawsze mozesz sobie sprawdzic klad szczepionki, to sa rzeczy jawne.
A co autyzmu, to swego czasu wieksza panika byla co to szczepionki MMR II, szczepionki skojarzonej na odre, swinke i rozyczke. Ale byla to glownie nagonka medialna, nie poparta naukowymi faktami- Ale wiadomo, gdzie w gre wchodza dzieci, tam afere nakrecic bardzo latwo...samira, angela, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAnna39 wrote:Niestety Engerix B musisz sobie kupić sama już,bo w Polsce szczepi się Hepavax-Gene lub Euvax,pewnie jest tańszy.
inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
Troche sie dzisiaj narobilam.
Upieklam lebkuchen z przepisu z Moich Wypiekow, z podwojnej porcji bo troche do domu a troche na spotkanie ze szkoly wloskiego.
Popakowalam w sreberka kielbaski - jak swistak. Kupilismy az 16 wloskich surowych kielbasek i musialam popakowac je do zamrazalki.
A 2 byly na obiad od razu z zmiemniaczkami w piecyku.
I ugotowalam tez rosol - 5 litrowy gar! Pierwszy raz tu we Wloszech.
A dzisiaj na kolacje maz pojedzie po pizze.
Nie mam juz sily a jeszcze musialam po tym szalenstwie kuchennym posprzatac.
No i popralam rano.
A w awatarku moja tegoroczna choinka.ania.g, Pusurek, inessa, mysza1975, polarmiś, malgos741, Olena, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
sjoanka wrote:Troche sie dzisiaj narobilam.
Upieklam lebkuchen z przepisu z Moich Wypiekow, z podwojnej porcji bo troche do domu a troche na spotkanie ze szkoly wloskiego.
Popakowalam w sreberka kielbaski - jak swistak. Kupilismy az 16 wloskich surowych kielbasek i musialam popakowac je do zamrazalki.
A 2 byly na obiad od razu z zmiemniaczkami w piecyku.
I ugotowalam tez rosol - 5 litrowy gar! Pierwszy raz tu we Wloszech.
A dzisiaj na kolacje maz pojedzie po pizze.
Nie mam juz sily a jeszcze musialam po tym szalenstwie kuchennym posprzatac.
No i popralam rano.
A w awatarku moja tegoroczna choinka.inessa, malgos741 lubią tę wiadomość
Matka fantastycznej 4 -
Pusurek wrote:Jestes pewna? Moje dziecko urodzone 12 lat temu dostalo Engerixa, kazde kolejne doszczepienie bylo tez Engerixem. Bez zadnego placenia oczywiscie. Bylo to w Polsce, zeby nie bylo watpliwosci
inessa, malgos741, Pusurek, Panda, Andzia33 lubią tę wiadomość
-
EwaT wrote:wyslij na [email protected]
skopiowałam ten adres meila