X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza też mi się wydaje że nic się nie stanie, ja zasuwam w pracy fizycznie jak ma być to będzie .:-)

Myszonek, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja kumpela pila czerwone wino litrami i moczyla sie w goracej wodzie zeby okres dostać
    wszystko na nic...ma synka :)

samira, inessa, Olena, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

• mysza1975 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    skoro kobiety w warunkach wojennych bardzo stresujacych i 'ruchliwych' zachodziły więc sie chyba od tej pory nic nie zmienilo?;)

I tu się chyba mylisz niestety, bo od tego czasu wiele się zmieniło. Z wielu powodów jesteśmy dużo słabszym pokoleniem.

malgos741, Pusurek, inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    EwaT wrote:
    skoro kobiety w warunkach wojennych bardzo stresujacych i 'ruchliwych' zachodziły więc sie chyba od tej pory nic nie zmienilo?;)

aha rozumiem, ale nie wiem czy to własnie o to chodzi,
    Napiszę jej tak, co będzie chciała to zrobi.'Jeszcze raz wielkie dzięki - jesteś boska :) całusy i niech Ci Bozia w dzieciach wynagrodzi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2013, 21:30

malgos741, bliska77 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzis bylam w klinice umowic nas na pierwsza wizyte. Termin mamy na 29. stycznia, ale dostalismy juz skierowania na badania krwi. Ja oczywiscie na AMH, no i oboje na HIV ( to standart jest? ), WZW, morfologie. Mam cykora, ale juz jakis etap za nami. Wiemy, ze mamy taka sytuacje, ze raczej sobie sami nie poradzimy i musimy skorzystac z pomocy. Czuje sie troche jak alkoholik, ktory sie przyznal, ze pije i zapisal sie do AA ;) :D
    Z drugiej strony duza ulga, ze ktos teraz bedzie myslal za mnie i zrobi to na pewno duzo lepiej :)

EwaT, mysza1975, malgos741, inessa, Myszonek, Kate 75, grosza, polarmiś, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Witam dziewczynki. Ja po wizycie u gina mam brać nadal clo i dostałam jeszcze raz pregnyl i jeszcze jeden lek zobaczymy co dalej, mam następną wizytę na poniedziałek zobaczę ile jaj wyhodowałam. :-)

No to czekam na efekty terapii skojarzonej i na te wyhodowane mam nadzieje że będą megasuper :)

malgos741, inessa, Myszonek, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• slash Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek - głowa do góry. Trzymamy kciuki.

Pusurek, malgos741, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • EwaT Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    slash wrote:
    aha rozumiem, ale nie wiem czy to własnie o to chodzi, bo to na kurs chyba angielskiego czy na lekcje angielskiego i chyba o to chodzi żeby to wymienić.
    Napiszę jej tak, co będzie chciała to zrobi.'Jeszcze raz wielkie dzięki - jesteś boska :) całusy i niech Ci Bozia w dzieciach wynagrodzi ;)

oj tam oj tam ;)

• slash Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mysza1975 wrote:
    Dziewczyny, a co tu dziś taka cisza? Tylko slash z Ewą T jakąś prywatę uprawiają;-).

A ja mam takie pytanko. Wczoraj rozmawiałyśmy o ćwiczeniach, a ja się tak zastanawiam, a jeżeli się udało tzn. owulacja była i jajeczko zostało zapłodnione, a ja idę sobie intensywnie poćwiczyć. Czy nie przeszkodzi to w zagnieeżdżeniu? Czy po owulce jakoś się oszczędzacie?

Mała prywata - Wybaczcie ;)

malgos741, Myszonek lubią tę wiadomość

klz98u696p33kjce.png
  • angela Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawiałam z neonatologiem i położną stąd moja wiedza, ale możesz jeszcze sprawdzić i się upewnić
    EwaT wrote:
    bede musiała sie mocno zorientować w temacie jeżeli nie uda mi sie wyjechać przed porodem , więc jednak jest ta rtęć! a Pusurek pisze że nie ma..

EwaT, inessa lubią tę wiadomość

[img][/img]ex2btv7310kr6qnr.png
  • angela Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna39 ma rację - engerix trzeba kupić samemu i dostarczyć do szpitala
    Pusurek wrote:
    Jestes pewna? Moje dziecko urodzone 12 lat temu dostalo Engerixa, kazde kolejne doszczepienie bylo tez Engerixem. Bez zadnego placenia oczywiscie. Bylo to w Polsce, zeby nie bylo watpliwosci ;)

inessa lubi tę wiadomość

[img][/img]ex2btv7310kr6qnr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 grudnia 2013, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela wrote:
    Anna39 ma rację - engerix trzeba kupić samemu i dostarczyć do szpitala

No to zmienilo sie w Polsce troche, niestety na niekorzysc...

inessa, malgos741 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co sie na korzysc zmieniło? ;)

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 11 grudnia 2013, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    A ja dzis bylam w klinice umowic nas na pierwsza wizyte. Termin mamy na 29. stycznia, ale dostalismy juz skierowania na badania krwi. Ja oczywiscie na AMH, no i oboje na HIV ( to standart jest? ), WZW, morfologie. Mam cykora, ale juz jakis etap za nami. Wiemy, ze mamy taka sytuacje, ze raczej sobie sami nie poradzimy i musimy skorzystac z pomocy. Czuje sie troche jak alkoholik, ktory sie przyznal, ze pije i zapisal sie do AA ;) :D
    Z drugiej strony duza ulga, ze ktos teraz bedzie myslal za mnie i zrobi to na pewno duzo lepiej :)

No to pierwsze "koty za płoty" najtrudniejsza jest decyzja, to masz za sobą. Machina poszła w ruch, trzymam kciuki za wyniki, że by wyszły dobrze i żeby wszystko poszło gładko do szczęśliwego finału :)
    Mnie też czeka taka wizyta i też mam cykora, pozdrawiam <3

Pusurek, Sudela, bliska77, Myszonek, inessa, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Sudela Koleżanka

Wysłany: 12 grudnia 2013, 02:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Brawo, klub cwiczacych 35+ z Chodakowska rosnie! Zrobmy sobie zgrabne tyleczki i szczuple talie, zeby w ciazy moc sobie bezkarnie skubnac czegos zakazanego, ale nie plakac po ciazy, ze sie przytylo 25 kg ;)

wbrew mojemu lenistwu, o dziwo, wciaz cwicze tak jak sobie to zaplanowalam :)

dostalam ten roczny dziennik Fitness chodakowskiej od mojego meza w prezencie.

pozdrawiam was :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2013, 02:57

Pusurek, polarmiś, malgos741, samira, Myszonek, inessa, megan8, mysza1975 lubią tę wiadomość

91b5f2ae6053627b55da82c39f20c1c7.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 07:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki,ciekawe co tam u Iwki mam nadzieje ze juz po wszystkim i jest szczesliwa ze swoja malenka ;mleczna czekoladka;milego dnia zycze

bliska77, malgos741, samira, Myszonek, inessa, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2013, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie
    Pusurek, nie martw sie, głowa do góry, la niektórych z nas pewnie to troszkę krepujące ale pomyśl sobie że nie jesteście jedyni, zobacz ile z nas przechodzi przez te wszystkie badania i nie tylko, liczy się cel ;-)

co do ćwiczeń po owulacji, dziewczyny jak ma sie udać to się uda, w cyklu "na luzie", tak jak mówiłam, odchudzałam sie na maxa i intensywnie ćwiczyłam do tego stopnia, ze brak @ potraktowałam przecież jako efekt uboczny ćwiczeń i odchudzania, w życiu do głowy by mi nie przyszło że będą dwie kreski ;-)

Bursztynku odezwij się do nas!!!
    Miłego dnia dziewczynki ;-)

Pusurek, polarmiś, malgos741, samira, anna maria, caffe, Myszonek, inessa, megan8, Andzia33 lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się kawką i miłego dnia życzę wszystkim.
    No właśnie co z bursztynkiem? nie odzywa się.

samira, bliska77, anna maria, Myszonek, inessa lubią tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 12 grudnia 2013, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pytaniu na śniadanie jest teraz temat o inwitro refundowanym. ;-)

samira, anna maria, Myszonek, inessa lubią tę wiadomość

kariotypy ok
    mutacja MTHFR
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 grudnia 2013, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam

mam zalatany tydzień

poniedziałek u ogólnej po leki na alergię i skierowanie do laryngo.

wtorek na zdjęcie zatok ,sama ze zrobiłam na priv ,i udało mi się zapisać do laryngologa (kobitka starsza co byłam na konsultacji)i idę w piątek

G był we środę (byłam z nim nawet pytali czy chce wejść ale byłoby mi głupio) na badaniu nasienia wyniki w przyszłą środę i to właśnie w InviMedzie klinice która jedna z niewielu dostała dofinansowanie do InVitro w 3miastach ,szkoda ze nie w Kato i wiem ze płaci się wtedy tylko za leki :)

ja dziś do Fryzjera idę :)

a do gina jestem zapisana na 20.12 :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 grudnia 2013, 09:54

Myszonek, inessa lubią tę wiadomość

‹‹ 1850 1851 1852 1853 1854 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ