X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2013, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    agafbh wrote:
    inessa wrote:
    Aga wiesz na razie od wieczora nie plamie ale bardzo bolą mnie jajniki zwłaszcza prawy, odstawiłam wiesiołek bo ostatnio po nim miałam skurcze a teraz ten ból też jest jakiś dziwny ni to lłucie ni to skurcze. A samopoczucie troche podobne do Twojego, licze dopiero na jakis cud po wynikach i ustaleniu dlaczego nie moge zajść w ciąże ten cykl jest na stracenie. Cieszę się, bo codziennie jakaś dziewczyna tu na Ovu dowiaduje się,że jest wciąży dzisiaj następna. KaRA ma cudny wykres, Losiczka, bedzie w tym roku sporo narodzin :) Wierze,że Tobie się uda też w tym roku. Ja na ten rok to już nie liczę. U nas było od rana słońce teraz coś zaszło no i to ciśnienie jak Angela mówi dobija!
    Powodzenia reszcie dziewczyn w tym miesiącu oczywiśie życzę :)

Inessa, może to porządna owulacja???? Działajcie, mimo wszystko, nigdy nic nie wiadomo :-)
    do KaRy muszę zajrzeć,za Losiczkę trzymam kciuki bardzo mocno a ja? cóż, ja mam jeszcze przed sobą 4,5 cykli i kończę temat,
    kolejne wiadomości o ciążach faktycznie napawają optymizmem ;-)
    Inessa, bardzo bardzo mocno trzymam kciuki, pamiętaj, nasze organizmy są nieprzewidywalne ;-)

Kochana dzięki za wsparcie wiesz ja nigdy nie odczuwałam owulki no poza śluzem, może coś w tym jest a starać sie no staramy się.
    Dlaczego chcesz zaniechać starań?

Inessa, z rożnych powodów, po prostu postawiłam sobie granice, staramy się od czerwca, nie chcę w nieskończoność, to mój 4ty stymulowany cykl, bezpiecznie jeszcze może 4, zobaczymy co będzie

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2013, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    angela wrote:
    agafbh wrote:
    angela wrote:
    agafbh wrote:
    szczęśliwa wrote:
    agafbh wrote:
    witajcie,
    zastrzyk był i serduszkowanie też było ;-) ale ta temperatura jest jakaś dziwna, jeszcze tak nie było, moja gin mnie uprzedziła, ze oczywiście pęcherzyk nie musi pęknąć (znam to z doświadczenia, cztery razy po pregnylu nie pękał), sprawdzić niestety do niej nie pójdę, bo do 24 marca jest na urlopie, trudno zobaczymy co się zadzieje, póki co działamy ;-)

Olena, najważniejsze są jednostki, może rozmawiając przez telefon z lekarzem, mówiliście o różnych jednostkach, nie denerwuj się, trzeba to zweryfikować.
    Miłego dnia kobietki

Aga to teraz tylko będziesz liczyć punkty na Ovu ;-) i później plusik :-)
    a w sumie to te punkty mnie śmieszą bo okazuje się że za zaparcia są 2 punkty hi hi...
    ciekawe jakie ma to znaczenie chyba tylko zabawa z tego jest :-)

no właśnie, te punkty, też zwróciłam na to uwagę, najgorsze jest to, ze nie mogę potwierdzić czy pęcherzyk pękł, no nic, przekonam się o tym za dwa tygodnie ale od razu mówię, ze na cud nie liczę :-)

Aga - klapsa w dupsko dam za takie myślenie! A ja liczę....

oj, jest w co lać ;-) już się poprawiam ale po prostu mam na uwadze poprzednie starania, gdzie było 5 cykli pod rząd z pregnylem ;-)

Ale teraz nie musi być tak jak było wcześniej, a może już zaskoczy - Aga dużo wiary

Wiesz Angela, to już raczej "ostrożność"

angela, inessa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2013, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szczęśliwa wrote:
    agafbh wrote:
    angela wrote:
    agafbh wrote:
    szczęśliwa wrote:
    agafbh wrote:
    witajcie,
    zastrzyk był i serduszkowanie też było ;-) ale ta temperatura jest jakaś dziwna, jeszcze tak nie było, moja gin mnie uprzedziła, ze oczywiście pęcherzyk nie musi pęknąć (znam to z doświadczenia, cztery razy po pregnylu nie pękał), sprawdzić niestety do niej nie pójdę, bo do 24 marca jest na urlopie, trudno zobaczymy co się zadzieje, póki co działamy ;-)

Olena, najważniejsze są jednostki, może rozmawiając przez telefon z lekarzem, mówiliście o różnych jednostkach, nie denerwuj się, trzeba to zweryfikować.
    Miłego dnia kobietki

Aga to teraz tylko będziesz liczyć punkty na Ovu ;-) i później plusik :-)
    a w sumie to te punkty mnie śmieszą bo okazuje się że za zaparcia są 2 punkty hi hi...
    ciekawe jakie ma to znaczenie chyba tylko zabawa z tego jest :-)

no właśnie, te punkty, też zwróciłam na to uwagę, najgorsze jest to, ze nie mogę potwierdzić czy pęcherzyk pękł, no nic, przekonam się o tym za dwa tygodnie ale od razu mówię, ze na cud nie liczę :-)

Aga - klapsa w dupsko dam za takie myślenie! A ja liczę....

oj, jest w co lać ;-) już się poprawiam ale po prostu mam na uwadze poprzednie starania, gdzie było 5 cykli pod rząd z pregnylem ;-)

A ja tam wierzę w cuda ;-);-)
    Aga wiesz , że pozytywne myślenie to połowa sukcesy
    Angela odpoczywaj i faktycznie ,że szybujesz pod niebiosa z ta tempką ;-)

no to już się poprawiam, ogólnie w jestem pozytywnie nastawiona ;-)

angela, inessa lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 15 marca 2013, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Losiczka72 wrote:
    Witam dziewczynki :) :) :)

Olena czyli wynik jest ok ? Ja zupełnie nie znam sie na tym :(.

Dziewczynki trzymać kciuki jutro , pojutrze mój sądny dzień .Oby @ nie przylazła. Ale testu nie będzie wolę @ niż 1 kreche no może pózniej jakby co :)

A dzisiaj mija rok jak straciałam moje maleństwo :( :( :( bardzo mi smutno i bardzo bym chciała je mieć w brzuszku spowrotem właśnie w tym cyklu :)

Miłego dnia :) :) :)

Angela ale suwaczek zapieprza he he

to trzymam &&&& aż bolą oby @ nie było :)

inessa, bliska77 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 15 marca 2013, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Wklejam link gdzie jest trochę wiedzy dot. norm badań hormonalnych - przydatne.

http://wiki.28dni.pl/doku.php?id=normy_laboratoryjne_dla_kobiet_oraz_interpretacja_wynikow_badan_hormonalnych

super fajne zestawienie wiadomości, zapisałam sobie tą stronkę :)

• grosza Autorytet

Wysłany: 15 marca 2013, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Aga wiesz na razie od wieczora nie plamie ale bardzo bolą mnie jajniki zwłaszcza prawy, odstawiłam wiesiołek bo ostatnio po nim miałam skurcze a teraz ten ból też jest jakiś dziwny ni to lłucie ni to skurcze. A samopoczucie troche podobne do Twojego, licze dopiero na jakis cud po wynikach i ustaleniu dlaczego nie moge zajść w ciąże ten cykl jest na stracenie. Cieszę się, bo codziennie jakaś dziewczyna tu na Ovu dowiaduje się,że jest wciąży dzisiaj następna. KaRA ma cudny wykres, Losiczka, bedzie w tym roku sporo narodzin :) Wierze,że Tobie się uda też w tym roku. Ja na ten rok to już nie liczę. U nas było od rana słońce teraz coś zaszło no i to ciśnienie jak Angela mówi dobija!

To właśnie pozytywne wiadomości zwłaszcza brzuszkowe ale nie tylko dają mi siłę na następne cykle. I Ovu moim zdaniem bardzo pomaga w pozytywnym myśleniu - skupiamy się nie tylko na sobie ale też na innych i napewno to spowoduje, że będzie jeszcze więcej fasolinek - ja w to wierzę a liczba 50 zafasolkowanych od początku roku mówi sama za siebie.
    Inessa może dzięki nowemu lekarzowi będzie ten cud.

Inessa , Aga - wierzcie ,że się w końcu uda
    &&&&&&&&&&&&&&&
    :) :) :)

polarmiś, inessa, bliska77, angela, wenus, Olena lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 15 marca 2013, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga - dlaczego dajesz sobie 4-5 cykli i chcesz kończyć fasolkowanie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2013, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grosza dziękuję mam pytanie ale się nie śmiejcie ;) od poprzedniego cyklu prawie nie przestały boleć mnie piersi tzn. kłuć,swędzieć i boleć po bokach to było z różnym nasileniem, w czasie tego dziwnego okresu było to troche mniejsze ale dzis to juz porządnie mnie kłuje swedzi i boli po bokach, czy to może byc owulacja bo ja tak nie miałam nigdy ?

grosza lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2013, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agafbh wrote:
    inessa wrote:
    agafbh wrote:
    inessa wrote:

Inessa, może to porządna owulacja???? Działajcie, mimo wszystko, nigdy nic nie wiadomo :-)
    do KaRy muszę zajrzeć,za Losiczkę trzymam kciuki bardzo mocno a ja? cóż, ja mam jeszcze przed sobą 4,5 cykli i kończę temat,
    Inessa, bardzo bardzo mocno trzymam kciuki, pamiętaj, nasze organizmy są nieprzewidywalne ;-)

Kochana dzięki za wsparcie wiesz ja nigdy nie odczuwałam owulki no poza śluzem, może coś w tym jest a starać sie no staramy się.

Inessa, z rożnych powodów, po prostu postawiłam sobie granice, staramy się od czerwca, nie chcę w nieskończoność, to mój 4ty stymulowany cykl, bezpiecznie jeszcze może 4, zobaczymy co będzie

Aga rozumiem choc ja wierzę,że się uda w tym cyklu :)

bliska77 lubi tę wiadomość

• ewajoanna Przyjaciółka

Wysłany: 15 marca 2013, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    Witajcie,Losiczka czekamy na testy :), Aga będzie dobrze ;)
    Polarmiś dzięki. Angela i Ewajoanna jak dziś się czujecie?
    A wszystkim zyczę powodzenia :)

Dziś dzień senny ale cieszę się że to już piątek :-) w pracy dość spokojnie jak na razie nie mam dużo obowiązków bo dopiero wdrazam się we wszystkie tajemnice firmy i sposób pracy. Dziś była jak na razie tylko jedną nospa max bo czułam lekkie ciagniecia dołem. Plamien nie ma więc nie jest źle. Choć mam śluz bardzo gesty i lekko żółty a nie znam się na tym czy to dobrze czy nie. Pozdrawiam wszystkie starające się i te już ciężarne :-)

inessa, angela, samira, polarmiś lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2013, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    Aga - dlaczego dajesz sobie 4-5 cykli i chcesz kończyć fasolkowanie?

juz pisałam, z różnych powodów, niebawem minie rok od starań, gdzieś trzeba postawić sobie granicę ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2013, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    agafbh wrote:
    inessa wrote:
    agafbh wrote:
    inessa wrote:

Aga rozumiem choc ja wierzę,że się uda w tym cyklu :)

oby, oby, zobaczymy
    co do Twoich bolących piersi, myślę, ze do głosu dochodzą hormony i być może jest to związane z owulacją, szczerze powiedziawszy nie wiem

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2013, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochana jesteś !!!

• EwaT Autorytet

Wysłany: 15 marca 2013, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nic nie odczuwam po tym CLO w brzuchu..zadnych boli, cisza :) tylko głowa boli niemiłosiernie i sie truje apapami :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 marca 2013, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewa T sił życzę i powodzenia :)
    Dobrej nocy i mam nadzieję udanej dla każdej z nas ;)
    Ja z mężemidziemy walczyć ;) <3

bliska77, Bursztyn, megan8, Olena lubią tę wiadomość

• wenus Ekspertka

Wysłany: 15 marca 2013, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam zazdroszcze...moj M to jednak totalny dupek jest i to nie reformowalny,szkoda gadac.Mam juz go czasami serdecznie dosyć...Dobranoc i trzymam za Was kciuki!!!

inessa, samira, Olena lubią tę wiadomość

[img]http:/[/img]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2013, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wenus wrote:
    Ale Wam zazdroszcze...moj M to jednak totalny dupek jest i to nie reformowalny,szkoda gadac.Mam juz go czasami serdecznie dosyć...Dobranoc i trzymam za Was kciuki!!!

Wenus, czasem bywają słabsze chwile ale po nich zawsze jest lepiej, nie denerwuj się ;-)

inessa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2013, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny,
    u mnie niestety średnio, co widać po wykresiku, jeżeli pęcherzyk po Ovitrelle miałby pęknąć, to powinien najpóźniej do dzisiejszego wieczora ale sądząc po temperaturze niestety, nic tego nie zapowiada. Brzuchol napęczniały jak diabli i boli, to znak, że pęcherzyk musi być duży, tylko żeby pękł...
    no nic, pożyjemy, zobaczymy
    Miłego pięknego dnia Wam zyczę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2013, 07:49

Bursztyn, grosza, samira lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2013, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WItajcie, jak dzisiaj wielka cisza na forum!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Aga wspieram i licze na pękniecie pęcherzyka u Ciebie :)
    Ja chyba naprawde musze pożegnać się z tym cyklem nie wiem co się dzieje, chyba Angela ma racje mam jakieś rozchwianie hormonów bo przecież nie powinnam tak długo plamić ale to nie jest cały czas tylko chwilami a na dodatek zaczyna znów mnie boleć brzuch jak na okres do tego ten śluz a teraz to juz krew ze mnie leci jak normalny okres. Mam dość !!!!!!!!!!!!!!!! :( :( :(
    Wam miłego dnia życze kochane :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2013, 11:17

bliska77, Bursztyn, grosza, samira, Olena lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2013, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    inessa wrote:
    WItajcie, jak dzisiaj wielka cisza na forum!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Aga wspieram i licze na pękniecie pęcherzyka u Ciebie :)
    Ja chyba naprawde musze pożegnać się z tym cyklem nie wiem co się dzieje, chyba Angela ma racje mam jakieś rozchwianie hormonów bo przecież nie powinnam tak długo plamić ale to nie jest cały czas tylko chwilami a na dodatek zaczyna znów mnie boleć brzuch jak na okres do tego ten śluz a teraz to juz krew ze mnie leci jak normalny okres. Mam dość !!!!!!!!!!!!!!!! :( :( :(
    Wam miłego dnia życze kochane :)

Inessa,dzięki a Ty nie denerwuj się, najważniejsze, że trafiłaś na kompetentnego lekarza, i jeśli okaże się że jest coś nie tak z hormonami, na pewno je wyreguluje, głowa do góry, teraz będzie juz tylko lepiej ;-)
    a ni jest niedobrze, nic mi sie nie chce, mam mdłości itp, to skutki uboczne Ovitrelle, wszystko się zniesie, tylko żeby poskutkowało...

inessa, samira lubią tę wiadomość

‹‹ 189 190 191 192 193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ