X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • caffe Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2013, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Mam dzisiaj ten sam Problem z ta roznica ze ja nie mam torbieli.Nie wiem co sie dzieje boje sie ze juz po wszystkim.
    Jak wygląda to plamienie?

anna maria lubi tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2013, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Mam dzisiaj ten sam Problem z ta roznica ze ja nie mam torbieli.Nie wiem co sie dzieje boje sie ze juz po wszystkim.
    Anna a duże masz to plamienie?

anna maria lubi tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • ania.g Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2013, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, wczoraj latałam jak kot z pęcherzem do późna. Od rana gotowanie, potem dwie wigilie a gin dała mi zwolnienie żebym leżała no może nie plackiem ale się oszczędzała. Dzisiaj co prawda prawie nic nie robiłam ale to może poza torbielą być efekt wczorajszego wariactwa. Luteinę biorę 2 razy dziennie po 2.
    A może ta dawka jest za mała...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2013, 22:25

malgos741, bliska77, Myszonek, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2013, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na temat luteiny się juz wypowiadałam i pisałam też jakie ma stanowisko na jej temat mój gin.
    Każda jednak niech stosuje się do tego, co mówi jej lekarz.

Andzia33 lubi tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2013, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, nie wiem czy przeoczyłam, ale czy powiedzieliście małej, że będzie miała rodzeństwo? :)

samira, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2013, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania możesz zwiększyć dawkę mi w tym cyklu ginek kazał brać lutkę 3 razy dziennie po 2 tabletki bo jedno jajo nie pękło i musi się wchłonąć myślę że nie zaszkodzi i oszczędzaj się. <3

samira, Kate 75, Andzia33 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • malgos741 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2013, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w końcu w domku i sączę winko ;-) dzięki za wsparcie <3

Kate 75, Niuta, Andzia33 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • grosza Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2013, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hello !
    U mnie Wigilia minęła fajnie w miłej atmosferze , w pierwszy dn św teściowa u nas była i działała na mnie jak płachta na byka podaj przynieś i poproś aby łaskawie skonsumowała ehg później goście przyjechali a mnie na ścianę barszczu trochę się wylało i kłótnia z M gotowa była ale póżniej było bardzo miło dziś dwójka gości nas nawiedzi na 2-4 godz i po świętach
    Miłego Świątecznego dnia :)

bliska77, Kate 75, Myszonek, Bursztyn, EwaT, Andzia33 lubią tę wiadomość

0bfca738c07d15d024deec4f02710b8b.png
  • grosza Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2013, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ania mam nadzieję że już przeszło :)
    ania.g wrote:
    Biorę luteinę ale trudno się nie martwić

bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2013, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ha ha ha
    u mnie odwrotnie na głodówkę by przeszła gdyby jej nie prosić aby łaskawie coś zjadła :P
    Pusurek wrote:
    Bursztyn! Teściowa wyżera mi żarcie z lodówki, zrobiłam cale fury jedzenia, a na jutro już chyba nic nie zostanie! Kobieta je non stop! Jakas porada? Klasyczna kłódka na lodówkę czy dosypać coś może do jedzonka? ;)

bliska77, Pusurek, Kate 75, Bursztyn, Andzia33 lubią tę wiadomość

• grosza Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2013, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caffe pięknie że już czujesz dziecinę. Niepowtarzalne !

Myszonek, caffe, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2013, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie,
    Anie co u Was, jak sytuacja z plamieniem? Mam nadzieje, ze juz przeszlo, dziewczyny jeszcze raz Was prosze, oszczedzajcie sie, swieta nie swieta niewazne, za rok beda kolejne, teraz malenstwa sa najwazniejsze.
    Caffe, tak powiedzielismy corce, najpierw nie chciala wierzyc a potem poplakala sie z radosci i to doslownie, teraz bardzo dba o mnie :-)
    Milego dnia dla wszystkich

samira, Kate 75, Myszonek, caffe, Bursztyn, Iwone, Mango, polarmiś, KaRa, Parka, gosia7122, mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2013, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczęta dziękuję za wsparcie, zawsze to jakoś tak raźniej. Plamienie jest nadal i cały czas w jasnobrązowym kolorze. Aga już grzecznie odpoczywam. Masz rację maleństwa są teraz najważniejsze tak więc kolejny dzień z kanapą dziś. Cały czas mam nadzieję że to ta torbiel jednak. Na razie muszę czekać na wizytę 3 stycznia ale jutro na pewno zadzwonię do gina.
    Anna Maria a co z Tobą?
    Miłego dnia.

bliska77, anna maria, samira, Kate 75, Myszonek, caffe, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2013, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki u mnie narazie ok ,od wczoraj wieczora plamienie ustalo.Wczoraj rano mialam troche bardzo jasnej krwi zmieszanej ze sluzem,zauwazylam ja na papieze toal.potem pare godzin nic i troche krwi na majtkach ale juz takiej normalnej czerwonej.Wieczorem troszeczke ze sluzem no a teraz zupelnie nic.A moze to dlatego ze dzien wczesniej serduszkowanie bylo,sama nie wiem.

samira, Kate 75, Myszonek, caffe, malgos741, bliska77, megan8, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • anna maria Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2013, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzieki za troske ,kochane jestescie

samira, Kate 75, Bursztyn, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2013, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    caffe wrote:
    Aniu, wydaje mi się, że był to 7-8 tydzień.

Pierwsze plamienie miałam przez ok. 3-4 dni, a potem ok. 8-9. Leżałam plackiem i brałam najpierw no-spę co 3 godziny, a gdy plamienia były większe to brałam po 2 tabletki.
    Ja jednak byłam interwencyjnie u gina i na ostrym dyżurze, bo to, ze niewiele lekarze pomogą odnośnie tak wczesnej ciąży to jedno, ale trzeba sprawdzić gdzie jest źródło plamienia. U mnie źródła nie wykryto.
    Potem równo miesiąc po skończeniu tego długiego plamienia, plamiłam ponownie przez jeden dzień. I lekarz powiedział żebym leżała, więc znowu trochę leżałam, bo akurat to wypadało w weekend.

.
    Zdarza się dość często, ze plamienia w 1 trymestrze przypadają na termin miesiączki ( gdyby miała wystąpić), tak to chyba wygląda w przypadku caffe, ze po miesiącu plamienia miała kolejne. Nie wiem jak u innych dziewczyn, ale lekarze z reguły radzą, żeby w okolicach tych dni wyjątkowo na siebie uważać, nie dźwigać, odpoczywać, nie startować w maratonach itp ;) Występują tez przypadki, ze kobiety miesiączkują w 1 trymestrze i nawet nie wiedza, ze są w ciąży! Kochane, trzeba wrzucić na luz, brać luteinę, czy co tam lekarz dal, dla świętego spokoju i cieszyć się, z tego co jest! :)

Kate 75, Myszonek, caffe, anna maria, malgos741, bliska77, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2013, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu.g i Aniu mario oszcędzajcie się jak pisała Caffe, odpoczynek nospa, dupek lub luteina, po świętach lekarz, mam nadzieję że wszystko będzie dobrze i plamienie minie. Jak ja plamiłam lekarz zabronił mi też serduszkować.
    Dbajcie o siebie, wspieram <3

Myszonek, caffe, anna maria, malgos741, Mango, bliska77, Niuta, Andzia33 lubią tę wiadomość

• Kate 75 Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2013, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    grosza wrote:
    Ha ha ha
    u mnie odwrotnie na głodówkę by przeszła gdyby jej nie prosić aby łaskawie coś zjadła :P

U mnie tak samo, nic nie je nic albo coś skubnie, a potem na koniec mówi dziękujemy za gościnę wszystko było pyszne, lub druga opcja przyjeżdżają i mówią że właśnie są po obiedzie i nie będą jedli, ostatnio mąż jak ich zapraszał zastrzegł że mają być głodni i jeść co przygotowaliśmy, bo inaczej nie będzie zapraszał ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 grudnia 2013, 10:42

Myszonek, Pusurek, Mango, bliska77, grosza, mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 26 grudnia 2013, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Zdarza się dość często, ze plamienia w 1 trymestrze przypadają na termin miesiączki ( gdyby miała wystąpić), tak to chyba wygląda w przypadku caffe, ze po miesiącu plamienia miała kolejne. Nie wiem jak u innych dziewczyn, ale lekarze z reguły radzą, żeby w okolicach tych dni wyjątkowo na siebie uważać, nie dźwigać, odpoczywać, nie startować w maratonach itp ;) Występują tez przypadki, ze kobiety miesiączkują w 1 trymestrze i nawet nie wiedza, ze są w ciąży! Kochane, trzeba wrzucić na luz, brać luteinę, czy co tam lekarz dal, dla świętego spokoju i cieszyć się, z tego co jest! :)
    Lekarz mi się kazał tym nie sugerować jak mu powiedziałam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 grudnia 2013, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Wcisnie w zarlo cos na czyszczenie - bedziesz miala ja z glowy do wyjazdu, tylko zeby Ci lazienki ......

Cześć wszystkim, tak w ogóle!
    Teraz to się boję jej dać cokolwiek, bo jeszcze przełoży samolot i nie poleci jutro?? Mam dziś plan zamrozić ostatnia polowe makowca, którego jeszcze nie zdążyła zażreć i chyba jakaś porcyjkę bigosu tez. Reszty żarcia nie da się już uratować, a zawsze nam zostawało cala masa zamrożonego jeszcze na nowy rok...
    Teraz jeszcze śpi, wiec jak wstanie ja się pójdę wykąpać, potem jadę z córka do koleżanki i jak wrócę, to mam nadzieje, ze zobaczę ja nad walizkami...
    Wczoraj jeszcze zrobiła akcje o 1 w nocy ( bo spala rano do 12 ), ze ona jeszcze posiedzi z synkiem, a ja się słaniałam na nogach, bo wstałam wcześnie. I ta siedzi i gada, ze w całej wsi ja słychać! Zeszłam na dol i się z lekka wydarłam na mojego, żeby zbierał d... i szedł do góry do sypialni. Az sama się zdziwiłam :D

Milego, spokojnego dnia dla wszystkich!

Myszonek, Bursztyn, malgos741, EwaT, bliska77, megan8, mysza1975, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ 1924 1925 1926 1927 1928 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ