X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Odpowiedz

35 +

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2013, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszonek wrote:
    Aż tak, to nie :P

Dołączam do toastu :)
    Ja tez- juz czwart ale rozcienczony !!!!

Myszonek, Niuta, EwaT, Kate 75 lubią tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2013, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Ja tez- juz czwart ale rozcienczony !!!!
    a co się leje??

ja, tak jak wczoraj - Bushmills + sprite

EwaT, Kate 75 lubią tę wiadomość

• malgos741 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2013, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale robicie smaku a ja mogę wypić winno dopiero w domku u siebie bo muszę prowadzić auto :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2013, 19:48

Myszonek, Niuta, Kate 75 lubią tę wiadomość

01.2015 iui :( invicta Gdańska
    10.2015 iui :( Artemida Olsztyn
    ivf Kwiecień punkcja 14.04.2016 :(
    kariotypy ok
    mutacja MTHFR
    ivf listopad Novum co ma być to będzie...transfer 18.11.2017 :(
  • Niuta Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2013, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malgos741 wrote:
    Ale robicie smaku a ja mogę wypić winno dopiero w domku u siebie bo muszę prowadzić auto :-(

Jesteśmy z Tobą i wspieramy w tych "trudnych" chwilach :-P

Myszonek, EwaT, Simba, Kate 75, malgos741, Mango lubią tę wiadomość

Kiedy pomagamy innym, pomagamy sobie, ponieważ wszelkie dobro, które dajemy, zatacza koło i wraca do nas. – Flora Edwards
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2013, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myszonek wrote:
    a co się leje??

ja, tak jak wczoraj - Bushmills + sprite
    Biale winko z woda sodowa i cytrynka - w ten sposob jestem blizej lata:-)

Myszonek, EwaT, Simba, malgos741 lubią tę wiadomość

• Myszonek Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2013, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niuta wrote:
    Jesteśmy z Tobą i wspieramy w tych "trudnych" chwilach :-P
    Popieram i wspieram :)

polarmiś, bliska77, malgos741 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2013, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja znów mam plamienie,może to przez torbiel nie wiem. W sumie gin powiedziała że torbiel może pęknąć. Oby to było to :(

anna maria, malgos741 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2013, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    A ja znów mam plamienie,może to przez torbiel nie wiem. W sumie gin powiedziała że torbiel może pęknąć. Oby to było to :(
    Luteine bierzesz? Oszczedzaj sie, duzo lez. Nic innego nie wymyslisz. Wszystko bedzie dobrze.

bliska77, malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

• ania.g Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2013, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Luteine bierzesz? Oszczedzaj sie, duzo lez. Nic innego nie wymyslisz. Wszystko bedzie dobrze.
    Biorę luteinę ale trudno się nie martwić

samira, Kate 75, bliska77, Andzia33 lubią tę wiadomość

Matka fantastycznej 4 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2013, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ania.g wrote:
    Biorę luteinę ale trudno się nie martwić
    Wiem, wiem.

bliska77 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2013, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztyn! Teściowa wyżera mi żarcie z lodówki, zrobiłam cale fury jedzenia, a na jutro już chyba nic nie zostanie! Kobieta je non stop! Jakas porada? Klasyczna kłódka na lodówkę czy dosypać coś może do jedzonka? ;)

Bursztyn, Simba, Kate 75, malgos741, Myszonek, Mango, Parka, Niuta, Andzia33 lubią tę wiadomość

• EwaT Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2013, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Dziewczyny, ja mieszkam na norweskiej wsi! Jest sztorm, mówią w tv, żeby nie wychodzić z domów, do najbliższego pogotowia 45 km, tam w święta kolejka na 3 godziny stania. Wole w domu pod kocykiem wytrwać do piątku, może przejdzie, może wezmę furagine, jak będzie gorzej. Ale dzieki wielkie za troske!
    Teraz, mówiąc szczerze, żałuję, ze nie mieszkam w Polsce, z idealna ( wierzcie mi ) opieka nad ciężarną... Kiedyś Wam może napisze, jak się tu traktuje kobietę w ciąży.

to moja tradycyjna już dolegliwość niestety
    najbardziej pomaga furagin oczywiście
    ale równie skuteczne sa skrzyp i pokrzywa (luzem) parzone i pite w dużych ilosciach na ciepło, po ok 10 kubkach przychodzi ulga, trzymaj sie maksymalnie ciepło ale nie mocz w goracej wodzie przypadkiem!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2013, 20:58

Kate 75, bliska77, Myszonek, Pusurek lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2013, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    Bursztyn! Teściowa wyżera mi żarcie z lodówki, zrobiłam cale fury jedzenia, a na jutro już chyba nic nie zostanie! Kobieta je non stop! Jakas porada? Klasyczna kłódka na lodówkę czy dosypać coś może do jedzonka? ;)
    Wcisnie w zarlo cos na czyszczenie - bedziesz miala ja z glowy do wyjazdu, tylko zeby Ci lazienki ......

Bursztyn, Simba, malgos741, Niuta, mysza1975 lubią tę wiadomość

• Bursztyn Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2013, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    polarmiś wrote:
    Wcisnie w zarlo cos na czyszczenie - bedziesz miala ja z glowy do wyjazdu, tylko zeby Ci lazienki ......
    z ust mi to wyjelas :)

malgos741 lubi tę wiadomość

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Bursztyn Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2013, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pusurek wrote:
    schowaj jedzenie w bezpiecznym miejscu :)

477706bb5ioid7xx.jpg
  • Kate 75 Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2013, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie już po rodzinnej wizycie, rodzice z babcią poszli, było fajnie, obejrzeliśmy Misia, gdzieś były powtórki, ten film jest nie do zajechania.Czuję się na maxa przejedzona chociaż zraziki były dobre.
    Pozwoliłam sobie na winko i teraz sączę Baileys'a z lodem czym niniejszym dołączam do świątecznego toastu :)

Od nowego roku dieta bo te święta u mnie na bank +2 kg, a po dzisiejszej poradzie dnia, wyrzut sumienia mnie gnębi ;)

Jutro obiad u teściowej przyjeżdżają kuzyni męża z żonami więc będzie w miarę wesoło, tam się nie przejem bo jest zawsze tłusto a ja nie lubię i nie mogę takiej kuchni.

Pusurek z tymi środkami dla teściowej uważaj bo może być bardziej głodna po ... ;)

malgos741, grosza, Myszonek, Andzia33 lubią tę wiadomość

• anna maria Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2013, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dzisiaj ten sam Problem z ta roznica ze ja nie mam torbieli.Nie wiem co sie dzieje boje sie ze juz po wszystkim.
    ania.g wrote:

malgos741, Andzia33 lubią tę wiadomość

201407014965.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2013, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania g, Anna maria, nie dzwigajcieoszczedzajcie sie, naprawde, to duzo daje, zwiekszcie dawke progesteronu, kurcze dziewczyny, rozumiem Wasze obawy, rowniez wciaz je mam, wszystko musi byc dobrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2013, 22:07

samira, anna maria, Parka, Andzia33 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 grudnia 2013, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze odnosnie IUI, ja tak jak Misiek zaszlam po nieudanej, mam dwie kolezanki, ktorym rozniez udalo sie po nieudkanych iui, kurcze coraz czesciej zastanawiam sie czy ta iui jednak w jakis soposob pomaga np "przetrzec szlaki", bo to chyba nie tylko kwestia samej psychik

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 grudnia 2013, 22:14

polarmiś, Myszonek, Andzia33 lubią tę wiadomość

• caffe Autorytet

Wysłany: 25 grudnia 2013, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna maria wrote:
    Caffe w ktorym tyg.ciazy milalas plamienia i jak dlugo Ci sie to utrzymywalo?
    Aniu, wydaje mi się, że był to 7-8 tydzień.

Pierwsze plamienie miałam przez ok. 3-4 dni, a potem ok. 8-9. Leżałam plackiem i brałam najpierw no-spę co 3 godziny, a gdy plamienia były większe to brałam po 2 tabletki.
    Ja jednak byłam interwencyjnie u gina i na ostrym dyżurze, bo to, ze niewiele lekarze pomogą odnośnie tak wczesnej ciąży to jedno, ale trzeba sprawdzić gdzie jest źródło plamienia. U mnie źródła nie wykryto.
    Potem równo miesiąc po skończeniu tego długiego plamienia, plamiłam ponownie przez jeden dzień. I lekarz powiedział żebym leżała, więc znowu trochę leżałam, bo akurat to wypadało w weekend.

Na Twoim miejscu pojechałabym sprawdzić skąd jest to krwawienie, jeśli nie znajdą źródła, to trzeba leżeć i -jak to mój lekarz powiedział- modlić się.

bliska77, malgos741, grosza, anna maria, Myszonek, Andzia33 lubią tę wiadomość

‹‹ 1923 1924 1925 1926 1927 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ